• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oruçç

Arkadaşım yapmayın lütfen
İlk yorumunuzda bana komşum böyle demişti diye yorum yapmışsınız
İpek te çıkmış komşuya sora sora böyle oldu dinimiz demiş
Siz de gaza gelip internetten ayetleri kopyaladınız ama altına yazdığını yorumlara da bakın ben komşu ağzından değil Hz.Muhammed'in ağzından konuşuyorum şiştiniz mi şimdi tarzı bir durum oluştu.

Konu burda sen mi haklısın ben mi seni faka bastırırım değil ki
Oruç bozulur mu bozulmaz mı ? bu kadar basit aslında..

Komşusu diyen bilgece değildi Çek, başka biriydi o.

Arkadaşım yapmayın lütfen
İlk yorumunuzda bana komşum böyle demişti diye yorum yapmışsınız
İpek te çıkmış komşuya sora sora böyle oldu dinimiz demiş
Siz de gaza gelip internetten ayetleri kopyaladınız ama altına yazdığını yorumlara da bakın ben komşu ağzından değil Hz.Muhammed'in ağzından konuşuyorum şiştiniz mi şimdi tarzı bir durum oluştu.

Konu burda sen mi haklısın ben mi seni faka bastırırım değil ki
Oruç bozulur mu bozulmaz mı ? bu kadar basit aslında..

olay durmadan buralara geliyor dine geliyor bizim peygamberimzde hz muhammed sav... sahiplenmeyin lütfeb ....ben bile ban yedim yeter artık yani bence arkadaşın uslubü değişmeli...

Şimdi ben size sadece Kuran'dan cevap veriyorum biliyorsunuz. Kuranin yazmadigini zaten ben bilemem. O zaman size söyle ayetlerine bi kaç cevap vereyim.

Kur’an zaten değinmiştir buna. Ama İslam’da ve diğer dinlerde de böyle bir gerçek varsa ki var. Hatta resimlere konu olmuştur. Senin görevin bunun aslını astarını öğrenmek değil midir?
Yoksa hazır bilgiyi herkes bilir.

"Şeytan, oradan ikisinin de ayağını kaydırttı, onları bulundukları yerden çıkardı..." (Bakara, 2/36), "Şeytan, ayıp yerlerini kendilerine göstermek için onlara fısıldadı: Rabbinizin sizi bu ağaçtan alıkoyması melek olmanız veya burada temelli kalmanızı önlemek içindir" (A'raf, 7/20) ve “Bunun üzerine ikisi de o ağacın meyvesinden yediler.. (Taha, 20/121)
Allah bir şeyi isterse ona sadece ol diyiverir ve o da hemen olur. Allah ademi ve havva yi sinadi. Ayrıca onlar cennette ilk insan idiler doğal olarak hata yapabilirlerdi henüz sorumlulukları ve uyaracaklari toplumlar ile Cebrailin vahyine nail olmamislardi zaten cennette kimden sorumlu olabilirdi ki? Daha sonra dünyaya gonderildiginde Peygamber olarak gönderildi ve o zamandan sonra hata yapmadı. Bu bir....

Günah olması ayrı bir konu ama vücuda bir şey girmezse bozulmaz. Lazer nasıl yapılıyor bilmiyorum ama senin mahrem bölgeyi başkasının görmesi konusunda tereddüt ettiğini düşünerek söylüyorum bunu; biri görünce oruç bozulmaz. Ha ama ne kadar doğru olduğu da tartışılır. Sonuçta bir yanda farz olan bir ibadet, bir yanda günah olan bir şey. Bilemedim ki :26:

Fetva hattını ara arkadaşım. Kafan da rahat olsun. Bence ertelemen mümkünse ertele ama.

Ya ne demek oruç tutma? Siz dalga mi geciyorsunuz? Hastalık mı ki bu oruç tutmasin? Valla bilerek yemiş günahına girer 60 gün tutmak zorunda kalırsınız. Ben yine de uyarayim çünkü bir hata var ve uyarmak gerek. Oruç tutmak size farz ama lazer size farz değil? ?????!
Evet lazer orucu bozar ayrıca. ..
( genital lazer bozar )

eğer niyetli ise ve bilerek bozarsa 60 gün değil 61 gün tutmak zorunda kalırız (Allah korusun)
hiç niyetlenmeden yaptrırsa 1 gün kefaret gerekir
tabi lazer için oruç yenmez...

İşin içinde genital olduğu için bozulacağını düşünüyorum.
Riske atmaya değmez, erteleyemez misiniz?
Ya da iftardan sonra açık olsa da gitseniz aslında..

bilgece şu ayeti açıklar mısın bize?
“Şeytan onları kandırdı, meyveyi yeyince ayıp yerleri kendilerine göründü, sonra yaprak ile kapattılar...” 228 Kuran, 7/A'râf Sûresi, 22. Ayet.

ramazandan sonra yaptırın olsun bitsin ..
konu nerelere geldi ki dini konu açmak yasaktır ..

"Şeytan, oradan ikisinin de ayağını kaydırttı, onları bulundukları yerden çıkardı..." (Bakara, 2/36), "Şeytan, ayıp yerlerini kendilerine göstermek için onlara fısıldadı: Rabbinizin sizi bu ağaçtan alıkoyması melek olmanız veya burada temelli kalmanızı önlemek içindir" (A'raf, 7/20) ve “Bunun üzerine ikisi de o ağacın meyvesinden yediler.. (Taha, 20/121)
Allah bir şeyi isterse ona sadece ol diyiverir ve o da hemen olur. Allah ademi ve havva yi sinadi. Ayrıca onlar cennette ilk insan idiler doğal olarak hata yapabilirlerdi henüz sorumlulukları ve uyaracaklari toplumlar ile Cebrailin vahyine nail olmamislardi zaten cennette kimden sorumlu olabilirdi ki? Daha sonra dünyaya gonderildiginde Peygamber olarak gönderildi ve o zamandan sonra hata yapmadı. Bu bir....

Çoğalma nasıl oldu peki?............

Kuranı Kerimde bilirsiniz ki 'hüküm yalnızca Allahindir' ayeti kelimesi var. Ve kardeşlerin evliligiyle ilgili herhangi bir âyet yoktur. Bu konuda hüküm yalnızca Allahindir diyorum çünkü Allah eğer o zaman insanlığın bekası için bunu yasaklamamissa ve böyle yapmissa ben iman ederim buna. Bundan fazla bir bilgim yok bu konuda.

ramazandan sonra yaptırın olsun bitsin ..
konu nerelere geldi ki dini konu açmak yasaktır ..

Bence dini konuda konuşmak yasak olmamalı, yani aslında buna da bir kıstas getirmeli. Saygı çerçevesinde konuşulan her konu konudur. Din olunca siyasetten farkı ne?

aslında bu konuda sıkıntı çok bende gidiyorum ama annemin dediğine göre kadının kadınada özel bölgesi mahremmiş yani günah demeyeyimde uygun değilmiş sanırım..bu sebeple orucun sıkıntıya giriyordur sanırım.ramazanın çıkmasını bekle çok acil değilse özel bölgen için.

Korkma canım günah da de. :) Günah çünkü. Kocasından başka herkese günahtır kadının mahrem yerleri. :)

Bende olur ya daha once bi soran olmuştur diyanete falan da öğrenmiş olan olur diye sordum valla. Kendim aayio telde sormaya utanıyorum da ;) dini kendi kafasına gore yorumlamanın günahını bilseydi..

Ben hiç fetva almak için aramadım ama geçenlerde başka bir şey için müftülüğü aradım. Bayan fetva için şu numarayı, erkek fetva için şu numarayı tuşlayın diyordu. Bayana soracaksın yani utanmana gerek yok. Hatta aramadıysan ben arayıp sorabilirim senin için.

Kuranı Kerimde bilirsiniz ki 'hüküm yalnızca Allahindir' ayeti kelimesi var. Ve kardeşlerin evliligiyle ilgili herhangi bir âyet yoktur. Bu konuda hüküm yalnızca Allahindir diyorum çünkü Allah eğer o zaman insanlığın bekası için bunu yasaklamamissa ve böyle yapmissa ben iman ederim buna. Bundan fazla bir bilgim yok bu konuda.

Bu doğru bak en azından bu doğru.. bilmediğin ya da aklının yetmediği/erdiremediğin şeylerde iman etmeli..
Ama her şeyin mantıklı bir açıklaması vardır tabi.
Ben dini güzelce tartışmayı seven ılıman bakan biriyim. Ama şu konuştuklarımızdan dolayı da ban yemek istemem. Çünkü yazdıklarımda bir diretme vs yok.

Bence dini konuda konuşmak yasak olmamalı, yani aslında buna da bir kıstas getirmeli. Saygı çerçevesinde konuşulan her konu konudur. Din olunca siyasetten farkı ne?

site kuralı böyle ..
mune'ye sorabilirsin,bana değil ..
fetfa verecek kadar bilgili olduğumuzu düşünmüyorum..
arasın müftülüğü sorsun konu sahibide ..

Back
X