Otobüste yaşadığım olay

Toplu taşıma araçlarında yanınızdaki kişiyle de hiç konuşmuyorsunuzdur siz şimdi ses olmasın diye :KK48: Medeniyetten gözlerim yaşarıyor :)
Araç sessizse ve öenmli bir şey değilse tabii ki konuşmuyorum. Bunlar toplum içi davranışlardır, kulaklıkla müzik dinlerken onu bile bayağı kısarım dışarı ses gitmesin diye, şimdi ağlayabilirsiniz:halay:

sonuçta otobüs gibi toplu bir ortamda ne kadar sessizlik saglanabilir ki. ve geç saat de değildi yani. ayrıca daha konusmam bitmemisken araya girip azarlar tonda konusmasi ne kadar saygisizca bisey. ama bilemiyorum iki tarafta da suç olabilir tabi böyle şeyleri kafaya takan bir insanim o yüzden sormak istedim.
konuşmam bitmemişken azarladı demişsiniz de ben yazdığınız kadarıyla azarlama göremedim birde demek ki kadın bekledi bitecek mi diye ama siz devam ettikçe oda sinir olup söylemiştir bende bu konularda çok tahammülsüzüm insan gerçekten çok rahatsız oluyor

Araç sessizse ve öenmli bir şey değilse tabii ki konuşmuyorum. Bunlar toplum içi davranışlardır, kulaklıkla müzik dinlerken onu bile bayağı kısarım dışarı ses gitmesin diye, şimdi ağlayabilirsiniz:halay:
Ölüm sessizliği isteyen otobüse binmesin please :) Korna çalarlar ondan da rahatsız olursunuz :)
Sadece yüksek sesle konuşmak yasaktır hanımefendi, normal sesle konuşmak yasak değil.
Kimsenin de otobüste normal sesle konuşmasından rahatsız olacak kadar psikopat olmadım çok şükür

Ama inmeye 10 dakika kalmış ve uzun da konuşmamış konu sahibinin dediğine göre.
Ben de yaşadığım olayı anlattım 20 21 saat adam hiç susmadı birde yanında ki adam ile aynı memleketli çıktı hiç uyumadılarda :olamaz: bütün okul-iş yaşamları hepsini konuştular hani 3-5 saatlik bir yolculuk değildi :) ben de uyumadım tabi tek yaptığım telefonda oyun oynamaktı :KK48:

Elin bebegi inanin benimde basimi sisiriyor. Ama kucuk bebekse cidden yapacak birsey olmuyor. Yasi biraz daha buyukse eger tamamen bebek degilse ben rahatsizligimi belli ediyorum ve uyariyorum.
Son üç senedir imkanim var sukur toplu tasima, otobus kullanmiyorum mumkun oldugunca artik.
Otobuse bebek alinmasin isterdi gonlum ama olmuyor malum :) ya kullanmayacagiz ya katlanacagiz. Ama birinin bebegi agliyor diye bizimde ekstra gurultu cikartmamiz gerekmiyor. Bu bir işe yaramaz.
otobüse bebek alınmasın derken ???
ne saçma bir düşünce !!!

merhaba kızlar. dün akşam otobüs yolculuğu yapiyordum şehirlerarası. varacagimiz yere 10 dakika kala bir arkadaşım aradı normal sesle konuştum.böyle yerlerde ses tonuma çok dikkat ederim. konuşma başladıktan bir dakika sonra onumdeki kadınsesli şekilde oflayip puflamaya başladı. iki dakika sonra da arkasına dönüp azarlar tonda "hanımefendi kitap okumaya çalışıyorum sessiz olun" dedi. çok sinirlendim hiç cevap veremedim o an. ablacim zaten sehre varmamiza beş dakika kalmış ne kitabı ya. sizce kim haklı icime dert oldu dunden beri
Toplu taşıma araçlarında telefonla konuşulması bana çok itici geliyor madem 5 dk kalmış inince konuşabilirsiniz diye düşünüyorum

Ben de yaşadığım olayı anlattım 20 21 saat adam hiç susmadı birde yanında ki adam ile aynı memleketli çıktı hiç uyumadılarda :olamaz: bütün okul-iş yaşamları hepsini konuştular hani 3-5 saatlik bir yolculuk değildi :) ben de uyumadım tabi tek yaptığım telefonda oyun oynamaktı :KK48:
20 21 saat içinde uyumanız gereken saat yok mu? Neden uyarmadınız mesela?

Ölüm sessizliği isteyen otobüse binmesin please :) Korna çalarlar ondan da rahatsız olursunuz :)
Sadece yüksek sesle konuşmak yasaktır hanımefendi, normal sesle konuşmak yasak değil.
Kimsenin de otobüste normal sesle konuşmasından rahatsız olacak kadar psikopat olmadım çok şükür
Sesten rahatsız olan bir insana psikopat demeniz hiç ama hiç hoş olmamış. Konu sahibi normal diyor ama eminim o telefonla bağıra çağıra konuşanlarda sesini normal sanıyor. Neyse sizce uygun, bence değil.

orası kütüphane değil hadi yarım saat nefes almadan konuşsan tepki verse neyse dicem.kendine özel taşıtla gitsin. sen olmasan 2 tane ağlayan ufak çocuğunla otobüs koltuğunda bir yere gitmeye çalışan anne olsaydı yerinde çocukların ağzına bant yapıştır kitap mı okuyorum diyecekti?

20 21 saat içinde uyumanız gereken saat yok mu? Neden uyarmadınız mesela?
Muavin uyardı aslında ama belirli süre konuşmuyorlar sonra yine başlıyorlar artık kulaklık taktım yanımda ki kişi kulaklık olmadan bile uyudu mesela.

Sesten rahatsız olan bir insana psikopat demeniz hiç ama hiç hoş olmamış. Konu sahibi normal diyor ama eminim o telefonla bağıra çağıra konuşanlarda sesini normal sanıyor. Neyse sizce uygun, bence değil.
Sesten değil, normal desibelde konuşma sesinden. Evet her neyse.

kardeş sen ne hakla psikopat diyorsun rahatsız olanlara ben bunu anlayamadım sen olmuyorsundur olanlar vardır ne hakla böyle çirkin bi laf edebiliyorsun kimse ölüm sessizliği istiyorum dememiş zaten ama otobüs yolculuğunda hayat hıkayeni anlatıp muhabbet etmek ne alaka ya en fazla 2 dk konuşursun ordayım burdayım dersin kapatırsın

Muavin uyardı aslında ama belirli süre konuşmuyorlar sonra yine başlıyorlar artık kulaklık taktım yanımda ki kişi kulaklık olmadan bile uyudu mesela.
Uyku saatinde bence de konuşulmaz yani onlarınki tamamen terbiyesizlikmiş malesef ki.

Back
X