ger nerdesin indin mi tarzi bi bi arama sormaysa kadin haksiz.merhaba kızlar. dün akşam otobüs yolculuğu yapiyordum şehirlerarası. varacagimiz yere 10 dakika kala bir arkadaşım aradı normal sesle konuştum.böyle yerlerde ses tonuma çok dikkat ederim. konuşma başladıktan bir dakika sonra onumdeki kadınsesli şekilde oflayip puflamaya başladı. iki dakika sonra da arkasına dönüp azarlar tonda "hanımefendi kitap okumaya çalışıyorum sessiz olun" dedi. çok sinirlendim hiç cevap veremedim o an. ablacim zaten sehre varmamiza beş dakika kalmış ne kitabı ya. sizce kim haklı icime dert oldu dunden beri
Aman bunu mu dert ettinizmerhaba kızlar. dün akşam otobüs yolculuğu yapiyordum şehirlerarası. varacagimiz yere 10 dakika kala bir arkadaşım aradı normal sesle konuştum.böyle yerlerde ses tonuma çok dikkat ederim. konuşma başladıktan bir dakika sonra onumdeki kadınsesli şekilde oflayip puflamaya başladı. iki dakika sonra da arkasına dönüp azarlar tonda "hanımefendi kitap okumaya çalışıyorum sessiz olun" dedi. çok sinirlendim hiç cevap veremedim o an. ablacim zaten sehre varmamiza beş dakika kalmış ne kitabı ya. sizce kim haklı icime dert oldu dunden beri
O kurallarda "yüksek sesle konuşmak yasaktır" demiyor yani öyle mi?El insaf, 8 dakika telefonda konuşmuşsunuz, kadın yarısında uyarmış, daha bir o kadar daha konuşmuşsunuz. İlk mesajınızdaki gibi olay 1-2 dakikalık bir şey değilmiş işte. Eminim sırf o kadın değil, çevrede diğerleri de rahatsız olmuştur.
Benim yaşadığım yerde toplu bulunulan yerlerde telefon konuşmama uyarıları var. Duvarlara uyarı asmışlar. Ki öyle kütüphane filan değil, insanların birlikte konuşabilecekleri yerler bunlar. Telefon görüşmesi çok rahatsız eden bir şey evet. Bir de sizin gibi uzun uzun konuşmak... Telefonda sessiz konuşma mevzusu da göreceli zaten. Kimse çevreye rahatsızlık verecek derecede konuştuğunu kabul etmez zaten, sorsak herkes sessizdir. Ama o dışarıdan öyle hissedilmiyor işte.
Aynen öyle.O kurallarda "yüksek sesle konuşmak yasaktır" demiyor yani öyle mi?
İnsanların konuşabildiği yerde telefonla konuşma yasağı var yani öyle mi? Manyetik bir durum olabilir mi?Aynen öyle.
Alçak ses, yüksek ses değil. " Telefonla konuşmayın" diyor. Net.
Bence de sadece 12 yas üstü kabul eden otobus ve uçak seferleri olmalı secenek olarak, ben fazla ücret ödeyerek de olsa tercih ederim, uzun yolculuklarda cocuk terörü sinirimi bozuyor çünkü.Otobuse evcil alinmamasindan daha saçma degil. Kedi, köpek bile o kadar eziyet olmaz yolda insanlara.
Konusulmasi gereken onemli birseyi konusmuyor da sohbet tarzinda ' eee o ne dedi sen ne dedin' seklindeyse konusma bence siz haksizsiniz. Otobuste bindikten inene kadar telefonda konusup tum ozel hayatini ogrenmek zorunda kaldigim insanlardan ben de cok rahatsiz olurum. Kisik sesle de olsa kimse bidi bidi konusmalari cekmek zorunda degil. Inince gunun kritigi yapilabilir.merhaba kızlar. dün akşam otobüs yolculuğu yapiyordum şehirlerarası. varacagimiz yere 10 dakika kala bir arkadaşım aradı normal sesle konuştum.böyle yerlerde ses tonuma çok dikkat ederim. konuşma başladıktan bir dakika sonra onumdeki kadınsesli şekilde oflayip puflamaya başladı. iki dakika sonra da arkasına dönüp azarlar tonda "hanımefendi kitap okumaya çalışıyorum sessiz olun" dedi. çok sinirlendim hiç cevap veremedim o an. ablacim zaten sehre varmamiza beş dakika kalmış ne kitabı ya. sizce kim haklı icime dert oldu dunden beri
Offff sormayın, zaruri bir sebeple şehirdışına çıkmam gerekmişti mecbur şehirlarası otobüse bindim, arkamdaki koltuğa 12 yaşlarında bir çocuk bindi yanındaki koltukta da annesi, çocuk zaten maşallah benden iriydi ayaklarını benim koltuğa bir dayadı benim böbrekler ciğer dalak yer değiştirdi resmen, şöyle hafifçe arkaya dönüp bakmama ve annesi rahatsızlığımı anlamasına rağmen maalesef o ayaklar saatlerce böbreklerimin üstünde seyahat etti, birçok yolcunun bir arada seyahatinin bir adabı vardır ama maalesef bizde hiçbirşeye dikkat edilmediği gibi buna da dikkat edilmiyor.Bir de arkadan sürekli tekmeleyen çocuklar var onlara yapmak istediğim:
Ne tesadüftür ki böyle çocukların anneleri hep umursamaz oluyor. Edep de ailede öğretiliyor çoğunlukla böyle çocuklara şaşırmamak gerek o yüzden.Offff sormayın, zaruri bir sebeple şehirdışına çıkmam gerekmişti mecbur şehirlarası otobüse bindim, arkamdaki koltuğa 12 yaşlarında bir çocuk bindi yanındaki koltukta da annesi, çocuk zaten maşallah benden iriydi ayaklarını benim koltuğa bir dayadı benim böbrekler ciğer dalak yer değiştirdi resmen, şöyle hafifçe arkaya dönüp bakmama ve annesi rahatsızlığımı anlamasına rağmen maalesef o ayaklar saatlerce böbreklerimin üstünde seyahat etti, birçok yolcunun bir arada seyahatinin bir adabı vardır ama maalesef bizde hiçbirşeye dikkat edilmediği gibi buna da dikkat edilmiyor.
İnanın bugün başıma aynı şey gelse çocuğa kusur bulamam, o davranışın sorumlusu annesi çünkü.Ne tesadüftür ki böyle çocukların anneleri hep umursamaz oluyor. Edep de ailede öğretiliyor çoğunlukla böyle çocuklara şaşırmamak gerek o yüzden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?