oturmayan birşeyler var ...

Rica ederim tatlı melekcigim!
bilirsin evliliğe 1,2 ay kala kv bir resalet çıkarır sırf takı ve ya masraf yapmamak için, resmen eski köye yeni adet çıkartıyorlar:) bu da yeni çağımızın yeni, yeni kv ve kb kurnazliklari. Senide burda bu gibi konularda açıkcası, hiiiiic görmek istemem iyi olalım, iyi düşünelim derken başımıza hiç aklımız ermeyen ilginç şeyler yaşıyoruz:) her ne olursa olsun kendi ailen herzaman destek verir, eşinde kiyamaz ama tehlikeli kv dikat

anlamıyorum ya hiçbirşeyi görmüyor bende bekarken anca yumurta kırmayı bilirdim elime bi toz bezi almamıştım ama şimdi her akşam bi gün önceden çeşit çeşit yemekler yapıyorum , temiziliğimi yetiştiriyorum, çalışıyorum tüm paramız borca gidiyor, bi gezelim sıkıldım demiyorum evde kendime cd kiralamak , oyun kiralamak vs değişik ucuz şeyler yaratıyorum , hiçbirşeyden şikayet etmiyorum ama yaranılmıyo

dün mesela oda evdeydi biraz gezelim dedim harcama yapmayız alışvberiş merkezi yada sahil biraz dolanır hava alırız yok dedi para yok gidemeyiz bir yere görünce canımız çeker tamam dedim, öğlen 3 de diyo ki bizimkileri alalım avm ye gidelim bende gitmedim tabi , benim canım can değil ya...

aynen öyle yapki anlasın ne olduğunu fark etsin biran önce eğer kabullenirsen ömrün boyunca bunları yaşarsın

benm eşim de aynı evle ilgili benle ilgili bişeyşeli göz ardı etmez, ama sözkonusu annesi olunca geri de durmaz. bu şehre ilk geldiğimde baktım hergün hergün annesyle telde konuşyolar. artık gizli gzli kontrol ettm napiim, evt her gün bi konuşma var. annesi sabah saatlernde hergün arıyor . ve alıştırıyor oğlunu mutlaka hergün görüşülecek die. ağzıyla demese de hareketleryle diyor. eşim de bana diyor, huyszlanıp da annesigil konusu söyleyemediğimde ne istediğinii anlamıyorum,bitiriyorsun bendeki seni d iyor. ama söylesem de neyine karıştı bu koltuğu kırmızı al mı dedi sana diye bana çıkışıyor. annesine hakszlık ettiğimi düşünüyor ama annesi oğlunun aklına 1 cümle ile de olsa girmeyi başarıyor. buna eminm.

Öyle gerçekten. Nişanda bile sadece yüzük takarız dediler. artık annemde sinirlendi takılanlar zaten düğünde size verilcek yine takılcak birde bilezik ve küpe takında laf olmasın bize deil size laf gelir dedi. Öyle zorla alınmıştı Şuan mümkün olmadıkça takmam ama içimden bile gelmiyor . Düğünde ßakalım neler yaşıcaz. şimdiden söyledim nişanlıma düğünün ertesi gün altınları alıp bankaya kasaya götürcez diye. hiç sevmiyorum bu maddi sorunları ya herkez nerede ne yapcağını bilse ahh. birde bizlere derler bunlar daha çocuk diye

bu durumda olan bayan sayısı da az değilmiş benim etrafımda olmayınca tek şanssız benim san ıyordum İnşallah ilk aylar yaşadığımız sorunları yaşamıyoruz şu an umarım iler de de bu sorunu çözmüş oluruz, tam da dediğin gibi anlatma deyince aileme ne bu nefretin diyor halbuki benim dediğim şey bambaşka...

kısasa kısas yapmıyımmı? bazen çaresizlikten yapasım geliyor ama o da doğru işi inada bindirmemek de gerekiyor galiba, umarım düzelir zamanla

tam sopalık tam!
Eşini al karşına uygun bir dille konuş diyemiycem,denmemeli de.Hayal olur çünkü.
Eşin çok sabit fikirli,ön yargılı,ailesine,doğru bildiklerine koşulsuz bağlı biri.
İkna etmek çok güç olacak
Gerçi erkeklerin çoğu böyle.
Şu tartışma da ''beğenmiyosan kapı orda''durumunu bi tersine çevir derim.
''Bu ev senin tapulu malın değil,ben de çalışıp kazanıyorum,erkek adam alır ceketini çıkar,
ben de böyle!Beğenmiyosan sana kapı orda!!!''de...
Bunu yap bak,deli deliyi görünce sopasını saklarmış.
Bakalım sen biraz delirince,pabucun pahalı olduğunu görünce ne yapacak?
Bazı arkadaşlar,sen hanımlığını bozma,sakinliğini koru,saygı da sevgi de kusur etme demiş.
Ne güzel demişler ama keşke hayat bu kadar soft,bu kadar pembe olsaydı.
Böyle bir eş ve kv ile bunu beklemek çok ütopik olur.
Bazen evliliğini kurtarmak için eline maşayı da almalı insan,
bazen de hiç beklenmeyecek kadar naif olabilmeli.
İşte o dengeyi kurmak da mesele.
Şu an maşayı eline alıp,zırhları kuşanma zamanı :)

yahu benimki herg ün görüyor birde telde defalarca konuluyor hadi ona ses etmiyorum bari benim yanımda da sürekli konuşup sohbet etme ne buluyorlar bu kadar konuşcak anlamıyorum , bide diyor ya 3 gün önce gittim diye anneni yeni gördün diye edepsiz !

anlatımınıza bayıldım :)
defalarca konutum bazen güzellikle bazen kavgayla işe yaramadı maalesef,

evet dediğiniz gibi kapı orda dediğinde burası benim evim diyorum ararm babanı gelir alır diyor ben diyorum bu evi yakarım yine de sana bırakmam ki iş o raddeye gelmesin deli damarımı da biliyor maksadı sindirmek

ona göre bayan sessiz sakin olmalı 4-4 lük ev hanımı olması anası gibi ama çalışıp para da getirmeli eve , ben bilmem beyim bilir modunda olmalı neden çünkü erkek

hatta bir gün yeri gırgırlıyor dediki ne biçim kadınsın bu senin görevin beceremiyorsun hiçbirşeyi, hiç ses etmedim ay başında maaşımı veriyorum ona krediyi yatırması için dedimki bu senin görevin ne biçim adamsın, çok bozuldu ama ses etmedi bir daha da öyle bir şey dedi hatta yardım etmeye başladı ev işlerinde

dediğiniz gibi eli maşaılılık işe yarıycak sanırım eşimde

ayni durum icindeyim.....

benden tavsiye ezdirmeyin kendinizi ezdirirseniz eğer bu ölene kadar yada boşanana kadar sürer biz 2 ay annesinin yanında oturduk sonra ayrıldık 1 aydır ayrıyız ama her hafta gidiyoruz ama kesmem lazım çünkü artık kavga ediyoruz gitmeyelim dediğim zaman alıştı şimdide her hafta annesine gidiyoruz

Arkadaşım öncelikle Allah yardımcın olsun...çok zor bir eş profiliyle karşı kaşıyasın..bu tip erkeklerin zamanla değiştiğini asla görmedim..

sen %100 haklısın bana göre..

yalnız benim değinmek istediğim bir nokta var bir kaç kere tekrar etmişsin kayınvalidem iyidir bana bi zararı yok diye ama malesef bence senin kayınvalidenin sana çok zararı var..

birkere oğlu ondan yüz bulamasa bunların hiç birini yapmaya kalkışamaz..

vitrine vazo koydurmaktan tutta kanepeye dantel serdirmeye çalışmaz...oğlu aradıgında daha yeni konuştuk oğlum ne gerek var her dakika aramana der...alışveriş merkezine siz çağırsanız bile oğlum al karını gez bizi ne yapacaksın der... çok suçlu buldum ben kaynanayı çok...yastıgında mutlumusun ne demek ya herşeye karışan ve herseye sadece kendi karar veren bir kaynanan var..

eşine gelince;

daha büyüyememiş,sen avm'ye gidelim deyince yok ama anasıyla gezmeye tamam hayret ediyorum gerçekten ya..

birde küçük de değil yani 30 yaşında...

sen annene gitmek isteyincede daha yeni gittin diyor öylemi..sende diyiverseydin sen niye hergün görüyorsun anneni diye bakalım ne cevap verecek ?

Son düzenleme:

hep öyle olur kendi ailesine para bulur ama sana 5 kuruş harcatmaz harcayıncada kızar para yokken niye harcıyorsun diye

eşim normalde konuşarak anlaşılabilecek bir insandır

ama bu konuda sanırım beni annesine karşı düşman olarak görüyor ki bugüne kadar hiç kötü bir sözümü duymamıştır annesine karşı ama hep korumaya kalkıyor sanki aralarını bozmaya çalışıyormuşum gibi

bende daha büyümediğini düşünüyorum değişeceğine dair umudum var ama değişmezse de zaten ben pek savaşayım kazanayım tarzı bir insan değilimdir benim mutsuz olmama umursamaz olan bir insanı kazanmaya çalışmam aksine çekerim elimi eteğimi ya o beni kazanır yada bu tarz saçma şeylerden kaybederiz ikimzide ,

defalarca konuşmalarım çare olmadığından dolayı zamana bırakmaktan başka çarem yok gibi görünüyor....

dediğiniz gibi söyledim bende sen her gün görüyorsun görmediğin gün iş uydurup 5 dk olsun görmeye gidiyorsun sen erkek halinle böylesin bana nasıl yeni gördün ya dersin diyorum ses edemiyor

hep öyle olur kendi ailesine para bulur ama sana 5 kuruş harcatmaz harcayıncada kızar para yokken niye harcıyorsun diye

aynen öyle ki inan para konusunda benim kadar kısmaz , sen ben mevzusu olmaz kasa ortaktır bizde zaten kasa olmuyor para direk borca gidiyor ama benim istediklerim gereksiz ama annesi evinize şunu alın dese anında alınır diyorum zaten senden birşey istiyceğim zaman annene söyleticem diyorum utanıyor ne alakası var diyor o zaman da

Malesef öyle,çünkü eşinin anlayacağı dil o.
3,5 - 4 aylık bir evlilik üzerinde konuştuğumuz.
Böyle olmamalı yani.''beğenmiyorsan kapı orada,babanı ararım gelir alır,
ne biçim kadınsın''vs...halıya bir şey dökünce bağırmak,hakaret etmek...
Eşin senin yaptıklarının çok daha fazlasını hakediyor emin ol.
Önünde iki yol var ama ikinciyi seçmek için çok erken.
Ve düzelme ihtimali var.Sadece tatlı su kurnazı eşin,senin de ifade ettiğin gibi sindirmeye çalışıyor.
Buna sakın izin verme,çok aklı başında,ayakları yere sağlam basan ekonomik özgürlüğü olan bir kadınsın.
Eşinin ne kadar söz hakkı varsa senin de o kadar var.
Hatta bu saçma davranışlarından ötürü senin daha fazla var.
O kadar klasikçi,maço,''höt dedim mi susacaksın''felsefesinde bir erkek olarak,
eşinden para almak da zoruna gitmeli,eşini çalıştırmak da.
Öyle ya erkek adama yakışır mı dimi...
Maço ya,kapıyı gösterir,anasının ağzına bakar ya.
Sakın yüz verme,opsiyonlu olma arkadaşım.
Utanma utanmazdan diye bi söz var,öyle olmak lazım işte.

bana onu yapınca diyorum direk maaşımdan kiranın yarısını veririm kalanınıda yerim sonra şey gibi kalırsın ortada diyorum gıkı cıkmıyor zaten ne ödeme varsa ben yapıyorum parasınıda alıyorum sıkıyosa vermesin

İnsalarin durumundan durumuna değişiyor o mesele. Takı konusunda ben cok alçak Gönül'ü davranmişdim.
Ailemde öyle, durumları bizim için hiç sıkıntı hale getirmediler! aksine desteklediler. Ailende pek önem vermezsinler canım, yok Millet ne der, fallan sizi kurtarmaz. Ama birazda deyerini bilsinler!

Bu arada zaten sıkıntı yasamışssiniz inşallah daha cok sıkıntı olmaz. Biliyorsun dediğim gibi heran bir kurnazlik yapa bilirler. İnsanin bir şerefi, haziyeti vardır ancak artık bunlara pek önem vermiyorlar..
Ne diyelim? Yine iyi düşünelim, iyi olsun..

Ben hem eşinizde hem de kayınvalidenizde hata buldum ne yalan söyleyim.

Size de Allah sabır versin.

Ben dayanamazdım öyle attığım adımın herkes tarafından bilinmesine ve herkese rapor verilmesine.

İşte böyle eşler kayınvalide ile gelini de birbirine düşman ediyorlar, aradaki dengeyi sağlayamadıkları için.

Sen gezelim diyince beyefendi bahane uydursun, aradan bir kaç saat geçtikten sonra ailesi ile gezmeye gitmeyi teklif etsin, pes doğrusu.

Bu durumda ne yapılır bilemiyorum, akıl veremeyeceğim ama sinir bozucu bir durum. Benimde kayınvalideme rapor versen bıkmadan, usanmadan saatlik rapor ister ama şükür ne eşim ne de ben rapor vermeyiz, hatta kendisi aradığında bile eşim geçiştirir, nerdesiniz, ne yapıyorsunuz, kim var diye ardı arkası kesilmeyen sorular sorduğunda eşim sadece dışarıdayız anne bişey mi oldu der.

Allah sabır versin sana
.

Kayınvalidenizin de bence oğluna akıl vermesi lazım, oğlum biraz kendi evinde zaman geçir, kendi eşinle zaman geçir gibi ne biliyim ya.

Süpersiniz, bayıldım taktiğinize
Gırgırlamaya eriniyor, ama herşeyi anneye yetiştirmeye gelince vınnn!!!
Siz isteyince can çeker oluyor, annesini alıp gezdirme fikri anında lamba olup yanıveriyor kafada!!!
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir,
Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir, dememişler boşuna..
İnsanlar birşeyleri görmüş ki konuşmuş
Valla bayıldım, ben de gerek görürsem mutlaka uygulayacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…