Off çok sinir bir ana-oğul...
Bu ne böyle ya,ömür törpüsü mübarek.Allah sabır versin arkadaşım işin çok zor.
Nişanlıyken falan sinyal vermişlerdir mutlaka,keşke anlayıp evi özellikle uzaktan tutsaydın.
İnan bu kadar mıç mıç olamazlardı.Telle nereye kadar yetişecek zaten.
Ya bilmiyorum,büyük de konuşmak istemiyorum benim de bir oğlum olacak çünkü.
Ama olmam ya,yapamam yani.Başkalarının özgürlüklerinin başladığı yerde biter benim özgürlüğüm.
Evet benim evladım olacak ama bir kadının da kocası,bir ailenin de reisi.
Böyle süt oğlan gibi davranarak karısının gözünde ki imajını yerle bir ederim diye korkarım.
Evladını seven her annenin yapması gereken,evlatlarımız evlendikten sonra şöyle bir adım geri çekilmek.
Ama ben kayınvalidenden çok eşine kızdım.
Her zaman eşi ile annesi arasında ki o dengeyi sağlamak erkeğe düşer.
Ben de kayınvalidem ile aynı sokaktayım ama eşim uğraması gerektiği kadar uğrar.
Hatta ben ısrar ederim ''hadi kalk annenlere gidelim kahvaltıya,çaya''diye
bazen''boşver evimizde oturalım''der.Allah için annesi de hiç rahatsızlık vermedi bugüne kadar.
Aksine izinli olduğu günlerde çok elzem bir şey varsa ve öğlen 12 den önce aramışsa,bi öfleyerek açar eşim teli.
Bir şeye alındıysam yüzümden anlar annesine ''sen şimdi niye öyle söyledin,kız ya kırıldıysa,alındıysa''diye benim yanımda çıkışır,
ben utanır toplamaya çalışırım.Hatalıysam beni de uyarsın tabi,ben adil düşünüp makul olurum.
Ama o ince çizgide durmasını da bilsin işte.
Ve eşine en çok senin ailenle görüşmelerine karışması konusunda bilendim.
Ne münasebet ya,onlar ana-oğul her gün bunaltana kadar görüşsünler,senin eşinle geçireceğin zamandan çalsınlar,
sen annene 3 gün önce gittin diye tavır yapsınlar.
Daha çok yeni evlisiniz arkadaşım,tavrını koy.Gerekirse tartış,kavga et,küs ama haklarını söke söke al.
Her şey bir erkeğin sorumluluklarını bilmesi,ev işlerine yardımcı olmasıyla bitmiyor malesef.
Huzur her şeyden önemli hatta bir noktada aşktan bile...
ne güzel eşin ve annesi dengesini kurabilmiş , huzurunuz daim olsun
kv hep oğluna düşkündü ama evlenince de böyle olucağını tahmin etmedim ki, mesela nişanlıyken eşim doğal olarak eve geç gelecğeini bildirirdi beklemesinler diye ama evlenincede yapıcağını düşünemedim
annem gitme konusunda bende çok hassasım zatne karışmasına asla müsaade etmemi önce kendine baksın diyorum zaten sen anneni bir gün görmesen bahane uydurup 5 dk olsun görmeye gidiyorsun benim yerimde olsan herhalde her gün ağlarsın diye , gururunu yerle bir ediyorum aslında ama işine geldiği gibi anlamak istemiyor
inanır mısın koca adam gözümde küçücük gözüküyor,
dikkat et olan olayların karşısında dik dur ve eşine anlatmaya calış hissettiklerini eğer soğursan daha kötü olur ilişkiniz biter o farkında değil yaptıklarının fark ettir ona
Saçmalık eşinin yaptığı bence sen onun karısısın annesinin himayesi altından çıktı bence onunla oturup bunları konuşmanız lazım bende evlendim 3 aylık evliyim 2 ayım kaynanamın yanında geçti benim eşimde rapor veriyordu gittiğimiz yerleri konuştuk ve ayrı eve cıktık konuş ve uzaklaş ordan bence
cydkns 'ye katılıyorum herseyden önmelısı kendınsın bardağa dolu taraflarıyla bakmay açalış ıllakı guzel huyları vardır.bır anda restı cekme sağlığın bozulmasın en azından calışıorsun sureklı kayınvalıdesıyle beraber oturanları düşün kötusunu düşün ki ruh sağlığına zarar gelmesın :)
nasıl farkettirebilirim ki defalarca dedim
gözümde küçük düşüyorsun yapma böyle dedim , üzeirmde hep bir çift göz hissediyorum rahatsız oluyorum dedim, bu konuları güzellikle de konuştum tartışmayla da konuştum vazgeçmiyor bir türlü , soğumaya başlıyorum dedim hatta dün mutsuzum dedim diye beyimiz evden gitti mutsuzum lafını yidircekmiş bana , neden böyle dediğimi hiç düşünmüyor ki
cnm konuşuyorum sürekli ama nafile bana dediği kızlar baba evinden çıktığında kolay adapte olurmuş ama erkekler için çok zormuş vs vs bana göre de tam tersi sanki uzxağa gitti karşı eve taşındı hergün görüyor birde telle hesap veriyor
:) canım başkentte bombalar patlar onca kişi ölür benim KV arama gereği duymaz.nasıl olsa kötü haber tez duyulur.milletin mardinden akrabası arar sorar.
sonra tüp bebekle bir kızımız olur doğuma ben gelemem diğer torunu su fıtıgı ameliyatı olmuş oraya gidecem ben , size 20 gun sonra gelirim der.neyse gelir ahhlar vahhlar diğer torun için.düğünumuz de bile eltiyi ağırlamak için neler neler yapar.gelinin odasında yatırır.neymiş efendim o misafirmiş misafir en güzel yerde agırlanırmış.
sanırım daha yenisiniz.ayar tutturamamışsınız.ama düşün biizm gibi olsanız.
kızım 4 yaşında telefonda x nasıl iyi mi? o kadar.onun dışında hiç bir şeyini sormaz.neler neler
oda doğru hatta günlerdir açsammı diye düşündüm neleri var bunları mı sorun ediyorsun derler diye tabiki daha beterleri var ama işte herkesin derdi de kendine büyük geliyor
daha öncede yazdım eşim sorumluluk sahibi evini ihmal etmeyen ilgili alakalı her istediği mi yapan bir eş, tabi bu hesap verme isteğim harici bu sorun da sanki diğer iyi taraflarını gözümden siliyor gibi bilmiyorum belki de nankörlük yapıyorum ama bana çok ters geliyor , inşallah düzene girer zamanla
daha öncede konuşmuştuk bu konu hakkında bi yere kadar sana he diyor sonra emin ol zaytinyağı gibi su üstüne çıkacak eşin.
aynı durumdayım halen birşeyleri düzeltemiyorum . tam düzelttim diyorum hop en ufak alakası olmayan bir kavgada durum annesinden kardeşinden onları anne kardeş gibi görmememden her gün işten eve geldiğimde napıyon diye bakmadığımdan açılıyor. ben çok yoruldum artık hele akşam tamamen beni suçladı ya ipler koptu gitti :s
4 ay erken bir süre ama çok uzun zaman uğraşacaksın bunada kendini hazırla ben 1.5 senedir sürekli savaş halindeyim ama artık buraya kadardı.
Allah sana sabır versin eşine de akıl . ordan uzaklaşmadan hiçbirşey düzelmeyecek
ne güzel eşin ve annesi dengesini kurabilmiş , huzurunuz daim olsun
kv hep oğluna düşkündü ama evlenince de böyle olucağını tahmin etmedim ki, mesela nişanlıyken eşim doğal olarak eve geç gelecğeini bildirirdi beklemesinler diye ama evlenincede yapıcağını düşünemedim
annem gitme konusunda bende çok hassasım zatne karışmasına asla müsaade etmemi önce kendine baksın diyorum zaten sen anneni bir gün görmesen bahane uydurup 5 dk olsun görmeye gidiyorsun benim yerimde olsan herhalde her gün ağlarsın diye , gururunu yerle bir ediyorum aslında ama işine geldiği gibi anlamak istemiyor
inanır mısın koca adam gözümde küçücük gözüküyor,
İnanırım,çok da haklısın çünkü.
Bir arkadaşıma bile anlattığım şeyi bir başkasından duysam annesinden mesela,
arkadaşlığımı gözden geçiririm.Beni mi malzeme yapıyorlar aralarında diye.
Kaldı ki gelin-kayınvalide arasında bir sınır vardır.
Gelinler kv'nin her şeyi bilmesini istemezler.Çok doğal bu da.
Ama eşin gidip yediğine içtiğine,gittiğin arkadaşına hatta arkadaşının özel sorununa kadar anlatıyorsa,
o noktada bi silkelemek gerekir.Annesinin her şeyini sana anlatmıyordur ama.
Mahremiyete saygı annesin de işliyordur eminim.
Eşim evet adil biri çok şükür ama hiç olmuyor mu böyle patavatsızlıkları,
oluyor.Söylemesini istemediğim ama ısrarla uyarmadığım,kendisinin bunu düşünmesini istediğim bir şeyi yanımda söylüyor annesine.
O noktada saflık bende tabi,uyar işte dimi ama güveniyorum söylemez bunu diye :)
Yanımda söyleyince,bi gözlerimi patlatıp bakıyorum ev de görüşüyoruz :)
kusura bakma ama nakörlük felan değil yaptığın sen nasıl ailenden uzaklaştıysan oda kendine ceki düzen vermesi lazım ne olursa olsun sen pskolojini bozma ilgilenme onla bakalım ne olucak
teşekkür ederim ,
eşim tek çocuk değil bir kardeşi daha var ama eşime karşı aşırı düşkünler
zaten son zamanlarda eşime olabildiğince hiçbirşeyimi anlatmıyorum farkında değil sanırım evde sus pus oturduğumun yada o kadar çok konuşuyor ki işine geliyo belki hep o konuştuğu için
eşim evlenmedne önce bir kere dedi istersen beraber oturup bikaç yıla ev alırız diye direk resti çektim bir daha konusunu açmadı,
yakın evde oturmak en büyük hatam zaten şartlar , eşimin işi ,vs bahanelerle orada oturdum ama evliliğimizin ilk haftasında pişmanlığını da yaşamaya başladım. evlendiğimizin ilk ayı haftada birgün gidiyorduk ona da yeter dedim artık 3 haftada bir falan gidiyoruz , eşim ve annesi her sabah kahvaltıda birbirlerini gördükleri için beni rahat bırakıyorlar o yüzden ilk başlar kahvaltıya takılsamda sonrasında sorun etmemeye başladım kendi rahatım için açıkçası
ne eşim ne kv evlendiğimizi anlamadığını ve eşimle beni çocuk gibi gördükleriniş düşünüyorum ki ev ve eşimle ilgili sorumluluklarımı kimseye muhtaç olmadan yerine getiriyorum çalışmama rağmen , bunada sinir oluyor sanırım hiçbir konuda ona danışmamam , ona muhtaç olucağımı düşündü o ama istediği gibi olmadı
Sakın evliliğini kayınvalinedin yürütmesine izin verme. Biliyoruz ki gelinler ağzını açtığı zaman, kötü gelin olarak bilinir. Bırak bilsinler, yeterki sen sen ol sevgide saygıda bir kusur etme.
Örnek veriyorum, onlar sana kötü davrandıkca (senin için geçerli değil) sen onlara güzel sessiz sakin yaklaş.
Ama yani, dediğin gibi demekki eşin çok konuşkan bir insan. Sen yine eşine özelini anlatma, fakat muhabbetinide kısma. TV izlerken herhangi birşeyden sohbet edin, yorumda bulun.
fakat sen ister istemez bunları kafana takarsan, onu kendinden uzaklaştırırsın. İşte evlilik böyle birşey.
Prof.Dr. Mustafa Karataş ın bir Kitabını sana öneriyorum. 'Mutlu bir yuva için' adlı kitabını al, oku ve eşine okut.
Kayınvalideye, Gelinin annesine, Geline ve Damada müthiş nasihat lar var. Mustafa Karataş ayrı ayrı herkese mektup yazmış.
okadar güzelki, ben okudum ve şiddetle okumanızı istiyorum. Gelin ve damadın her iki ailesine olan düşkünlüğü bir okadarda mesafesi anlatılıyor.
sanırım eşim inat ediyor huzurumuzu bozm a pahasına ona göre ben annesiyel arasını açmaya çalışıyorum halbuki öyle olsa yakından tutmazdım evi ,
eşim inat ediyor çünkü ona göree o mükemmel hatasız bense sürekli hata yapan bir çocuk örneğin temizlik yaparım bitince kontrol eder elinde bezle eksik hatalı bir yer varmı diye , bi iş yaparım çok iyi bildiğim bir işse de afferini çekler sanki ihtiyacım varmış gibi , bilmediği birşey yaparım etrafa ben yaptım der böbürlenir , hep herşeyin iyisini bilir yapar bense karı kısmıyım arkada kalıcam buna tahammül edemiyorum
dün mesela halıya birşey döktüm siliyorum bağırdı çağırdı saydırdı ama ne hakaretler anlamıyorum ör benim sevdiğim bir insan birşeyime zarar verse hiç gözüm olmaz üzülmem boışver cana gelmesin derim ama sevmediğim bir insan yapsa arkasındn saydırırım onunki de bu hesap dün de dedim senin bana karşı sevgin merhametin kalmamış. olay bu belki de sevgi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?