benden tavsiye ezdirmeyin kendinizi ezdirirseniz eğer bu ölene kadar yada boşanana kadar sürer biz 2 ay annesinin yanında oturduk sonra ayrıldık 1 aydır ayrıyız ama her hafta gidiyoruz ama kesmem lazım çünkü artık kavga ediyoruz gitmeyelim dediğim zaman alıştı şimdide her hafta annesine gidiyoruz
Malesef öyle,çünkü eşinin anlayacağı dil o.
3,5 - 4 aylık bir evlilik üzerinde konuştuğumuz.
Böyle olmamalı yani.''beğenmiyorsan kapı orada,babanı ararım gelir alır,
ne biçim kadınsın''vs...halıya bir şey dökünce bağırmak,hakaret etmek...
Eşin senin yaptıklarının çok daha fazlasını hakediyor emin ol.
Önünde iki yol var ama ikinciyi seçmek için çok erken.
Ve düzelme ihtimali var.Sadece tatlı su kurnazı eşin,senin de ifade ettiğin gibi sindirmeye çalışıyor.
Buna sakın izin verme,çok aklı başında,ayakları yere sağlam basan ekonomik özgürlüğü olan bir kadınsın.
Eşinin ne kadar söz hakkı varsa senin de o kadar var.
Hatta bu saçma davranışlarından ötürü senin daha fazla var.
O kadar klasikçi,maço,''höt dedim mi susacaksın''felsefesinde bir erkek olarak,
eşinden para almak da zoruna gitmeli,eşini çalıştırmak da.
Öyle ya erkek adama yakışır mı dimi...
Maço ya,kapıyı gösterir,anasının ağzına bakar ya.
Sakın yüz verme,opsiyonlu olma arkadaşım.
Utanma utanmazdan diye bi söz var,öyle olmak lazım işte.
,walla canim ben cektim resti... ılk zamanlar aman gucenmesinler esim uzulmesin ne de olsa ailesi derdim .. Ama 1 haftadir icimdekilerin hepsini alllah`a sukur bosalttim:))
dun aksam gorumcemi aradim ki o evlendigimizin 10. Gunu benim icin harcanan dugun alisverisi icin ne varsa listeye tutmus. Onu getirdi esimden istiyor... Terbiyesiz...
Vermedik, esime verdirmeyecegim de... O borc bizim degil kp in borcu dedim git babandan iste, aynen de babana ilet dedim...
Sonra kp aradi ki severim babami kizim sen takma bole seyleri kafana o borc benim borcumdur.. Kimde gorulmus gelinin borc odedigi dedi... Adam gibi adam yani...
Evlendigimde taktigi 2 bilezigi bu borclarin karsiligi olarak istedi bizden... Vrerir miyim hic safmiyim o kadar ne verdim ne de ona zirnik veririm bu saatten sonra... Dini imani para olmus bu insanin.. Oh be tum nefretimi kustum ve rahatladim... Kafam rahat artik..
Tek uzuldugum benim de erkek kardesim var, ben ona boyle davranamam, esime uzuluyorum belli etmiyor ama ne bu kobuya karisiyor ne de yorum yapiyor sadece bana hak verip diniyor... Kuzum benim... Kiyamiyorum ona...
Onu coook seviyorum....
İnsalarin durumundan durumuna değişiyor o mesele. Takı konusunda ben cok alçak Gönül'ü davranmişdim.
Ailemde öyle, durumları bizim için hiç sıkıntı hale getirmediler! aksine desteklediler. Ailende pek önem vermezsinler canım, yok Millet ne der, fallan sizi kurtarmaz. Ama birazda deyerini bilsinler!
Bu arada zaten sıkıntı yasamışssiniz inşallah daha cok sıkıntı olmaz. Biliyorsun dediğim gibi heran bir kurnazlik yapa bilirler. İnsanin bir şerefi, haziyeti vardır ancak artık bunlara pek önem vermiyorlar..
Ne diyelim? Yine iyi düşünelim, iyi olsun..
,
benim kocam herkezin lafına gidiyo dolduruşa çok geliyo ben eşime kaçtım annesi 1 yatak odası aldı o kadar eşim düğün yapalım dedi benim hiç aklımda yoktu içimizde ukte kalmasın dedi yemin ederim düğünümüzü tek başımıza yaptık daha doğrusu herşeyi ben ayarladım sadece eşim para koydu kv 5 kuruş para vermedi kına gecemde takıcağı altın için beni babannemin ve bütün ailemin gözü önünde rezil etti kaçarken düşünseydin dedi katlandım en sonunda babamla barıştım aileme yakın yere taşındık çünkü eşim bu sene kasımda askere gidicek diye şimdide annem bize ev almayı düşüüyor sıkıntı çekmeyelim diye beyfendide az götü rahata erdi ya biz senin ailenin baskısı altında yaşıyoruz dedi şimdi ailemi karıştırmıyorum tek başına herşeyin altından kalkmaya çalışıyor ama nafile
canım benim öncelikle allah yardımcın olsun!!
bende evlendikten sonra hatta sözden falan sonra daha bi düşkün oldum ama bu herşeyi anlatmak annenin sözünden dışarı çıkmamak değilki. bi arkadaşım çok güsel sölemiş kız annesinde bu davranışlar olmaz die gerçekten öyle ve ekliyorum kızlarda da bu tür davranışlar olmaz yani. aman zaten 2 aileyi de kocayıda idare eden çekip çeviren biz değilmiyiz kızlar??? erkekler çocuk valla öle olmasa hala süt beklemez annesi istedi diye kendi evine dantel sermeye kalmazdı süt çocuklarına hayırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Bazı adamların yapısı böyle.
Yaptığını, ettiğini bırak donunun rengini bile anlatır.
İşiniz zor bu tip alışkanlıklar kolay değişmez.
Ama yok kapı orada yok beğenmiyorsan gıt...
Orada dursun bakalım.
O kadar kolay değil bu işler.
Özel kavramını öğrenmeli, ne anlatılır ne paylaşılır ayırtedebilmeli.
Annesiyle karısının yerlerini kafasındadoğru belirlerse ancak durumu toparlarsınız.
Yoksa günlük raporlara devam eder.
Sizde birşey paylaşmazsanız zamanla aranızdaki iletişim azalır hattta kopar.
Üstelik daha çok yeni evlisiiz.
Bazen güzellikle, bazen çemkirerek doğru olanı kafasına kazıyacaksınız başka yolu yok.
Oturmayan bir şeyler var. O da eşinizin kişiliği. Annesinin bağımlılığından kurtulamamış bir oğlan çocuğu gibi davranıyor...
Allah yardımcımız bu durumlarda olan herkesin , ya uyuz oluyorum zaten ben birşeylere alışmaya çalışıyorum düzen oturtmaya çalışıyorum neden ailesi dahi olsa 3. kişiler yüzünden geriliyoruz . aynı evde 2 imiz bile birşeylere alışma evresindeyken bu konularla sanki sürekli onlarla yaşıyormuşum gibime geliyor. dediğiniz gibi sanırım uzaklaşmak en güzeli şimdilik olmasa da yakın zamanda bunu kafasına sokmaya çalışıcam artık
erkeklere yaranılmıyor arkadasım ya
:s
öncelikli olarak Allah yardımcınız olsun diyorum.. bende kısa bir süre öncesine kadar nişanlıydım.. ayrıldım.. bu ve buna benzer sebepler yüzünden.. benim eski kayınvalidem nişan gecesi oturup ağladı.. ben oğlumla her sabah oturur kahvaltı eder konuşurdum diye.. bütün misafirlerimiz şaşırdı.. biz eski nişanlımla ne konuşuyosak hepsini annesine anlatıyodu.. hangi konu hakkında tartışsak anlatıyodu.. bide bana gelip oğlum benden hiçbir şey saklayamaz diyordu.. bu konuda haklı olduğunu nişanlı kaldığımız 4 ay içinde gördüm.. eski nişanlımı uyardığımda benim kendisini uyramamı bile annesine söylemiş.. ve annesi beni düşmanı olarak gördü ve sonunda da ayırmayı başardı... bence sesszi kalmak yerine tepkinizi belli edin.. çünkü biz ne kadar sessiz kalırsak gerek eşlerimiz gerekse aileleri o kadar tepemize biniyor maalesef
aynen öyle evin düzenine de karışır o birşey dediği eşimde aaa evet o orda olsun aynen annesini dediklerini tekrarlar hiçbirini de uygulamam . mesela ilk 3 ay aldığımız hazır yastıkta yattı geçen gün annesi yastığında rahatmısın evdeki yastığını vereyim istersen dedi 3 aydır halinden memnun olan adam annesi dedikten 3 gün sonra bin tane rahatsızlık saydı ve gitti yastığını aldı , saydırasım geliyor bazen zor tutuyorum kendimh
hiç bişi yazmıyacaktım okuyacaktım sadece..ama yazınıza cok güldüm bana yakınen tanıdık geldı :):)
Canım, erkeğin ağzının gevşek oluşu iyi değildir, ama erkeklerin öğretilebilir-eğitilebilir olanlarını boşamayız. Hepsi başka çeşit, hepsi sipariş üzerine tasarlanmış. İşte seninki de başka çeşit. Ama Onu eğiteceksin, evde konuşulan herşeyin gitmemesi gerektiğini anlatacaksın sabırla. Giyinmesi ve yemesi hususunda da öyle abartılı üstüne düş ki sıkılıp rahat bırakmanı söylesin. Ben öyle yapmıştım işe yaramıştı.ben bu evlilik işini beceremiyorum sanırım...
eşimle son bir haftadır ailesine olan aşırı düşkünlüğü yüzünden tartışıyoruz, artık taktığım için mi ben herşeyi büyütüyorum yoksa sürekliliği olduğundan dolayı mı biz sürekli olarak tartışıyorum anlayamıyorum,
eşimin ailesiyle yakın oturuyoruz her sabah oraya kahvaltıya gider vardiya sisteminden dolayı ben işteyken orada kahvaltı yapar sonra eve uyumaya gelir , gittiğinde de adım attığımız herşeye kadar anlatır ,ne yemek yediğimizi rapor verir, o işteyken de aynı şekilde benim naptığım nereye gittiğim hep bilinir ertesi günde kv arar dün şuradaymışsın nasıl geçti diye sorar halbuki gittiğim arkadaşımı tanımıyor bile
bir yere gideriz eve döneriz annesi aranır eve geldik hoş eşim aramasa da annesi eve geldiğimizde ışığımızın yandığını görür ve arar zaten bi bahane yaratarak, ışık yanmasa da arar hayırdır nerdesiniz birşeymi oldu diye yahu belki yatak odasın dayız belki banyoda,belki mutfakta ama tabi ki ben kötüyüm kadın iyiliğinden arıyor
her akşam bir işleri vardır mutlaka bankaya gidilecek, su doldurulacak, marketten birşey alınacak, 3 lü priz fişe takılacak,hesap-kitap yapılacak,
bir derdimi anlatırım eşime hemen annesine anlatır ,bir arkadaşımın derdi olur eşime anlatırım hemen annesi de bilir hoş gerçi hiçbirşeyimi anlatmıyorum ya artık son zamanlarda
kv ve kp ile bi sıkıntım yok, aramızda sorun yok ama eşimin saçma tavırları yüzünden onlara gereksiz bilenir oldum, ziyarete gideriz tek muhabbet oğlu içliğini giyiyor mu, pekmezli sütünü içiyor mu , sevdiği yemekle şunlar şöle yap üstele peşinden koş yesin zorla vs bıktım artık geçen ggün dedim xx salak değil çocuk değil zorla burnuna sokamam yemezse güçsüz kalır, giymezse hasta olur kendisi çeker 30 yaşına gelmiş sürekli peşinden koşamam kendi sorunmluluklaırm bana yetiyor napıcağını kendisi bilsin dedim suratı düştü sonra da üzüldüm kırdığım için ama patladım
biribirimizden soğumaya başlayacağımızdan korkuyorum ,2 günde bir bu tarz sebeplerden tartışmaktan yoruldum ,
konuşuyorum gözümden düşüyorsun sana saygım azalıyor yapma böyle diyorum hesap vermiyorum ki ben detaycıyım konuşurken anlatıyorum diyor,
film izliyoruz, yemek yiyoruz , arkadaşlarımızlayız, aileme gitmişiz hiç farketmez onlar aradığında açar ve de uzatır da uzatır konuyu öğren önemli değilse sonra konuş değilmi yok karşılıklıymış gibi sohbet eder, benim bi arkadaşım arasın suratı düşer kapat der canı sıkılır
her gün ailesine gider ben işteyken ama ben 3 gün önce gittiysem aileme tekrar gideceksem o işteyken daha yeni gittin ya olur
ben mi büyütüyorum yoksa bu adam mı büyümemiş daha bu konular kafamda o kadar birikti ki çekilmez bi hırçınlık var üzerimde son zamanlarda kendimi bile çekemez haldeyim ...
4-12 vardiyası gelsede bir hafta görmesem onu diye sabırsızlanıyorum resmen , sürekli 9-6 çalışsa birbirimizi boğazlardık herhalde bazen düşünüyorum acaba yanlış bir tercih miydi yada daha 4 aylığız oturtamadık mı birşeyleri...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?