Övgü bize yaramıyor galiba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yokuspokus

Nope thanks
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Mart 2016
18.150
76.575
598
Selam hanımlar, nasılsınız?

Ben, idare eder...

Ya konu göze-nazara kaymasın da (Yasak bu tarz şeyler); bilmiyorum hani "Enerji" tarzı bir şey midir, nedir üst üste geldiğinden ben de biraz yoruldum ve saçmalayabilirim, konuyu da bir miktar çekine çekine açıyorum çünkü ruhen biraz kötüyüm. Bizim aile, övgüyü kaldırmıyor galiba; biri güzel bir şeyler söylediğinde içime bir korku düşer oldu "Şimdi nereden çıkacak ceremesi?" diye. Böyle olmayacak bir ruh haline girdim, tesadüfler artınca. Algıda seçici mi oldum ne oldum, onu da bilmiyorum. Sanırım birilerinin "Saçmalama Nightcım, çok geçmiş olsun, tesadüf edeceği tutmuş işte art arda, öyle enerji menerji dalma oralara" demesine ihtiyacım var.
Kafamı dağıtmak, yanlarında ağlayıp sevdiklerimin moralini bozmamak için kendimi buralara vurdum zaten çoğunluk, başkalarının dertleriyle kendimi dağıttım.

Size tesadüf eden olayları anlatayım:

1)Annem ve teyzelerim; bir ziyarete gideceklerdi. Telefonda (Her araba başına geçene pelesenk olmuş dilimde, söylerim istemsizce) "Dikkatli gidin" filan dedim. Daha evdeydi, "Dikkatli kullanıyorum zaten" filan derken annem babam atladı "Benden iyi şoför annen" filan diye bir övgü seli, bir geyik. Akşama kaza ve araba pert haberi. İçinden sağlam çıktılar diye şükrettik, tabi ufak minik zedelenmeleri saymıyorum, Allah korudu diyeyim kısaca.

2)Hafta sonu annemin yakın arkadaşları geldi; ben de çok severim onları bir araya geldik. Çocuğumu uzun zamandır görmemişlerdi "Ayy gözler, burun tamamen sen olmuş Night, burnu pek güzel, yakışıklı olacak kuzum" filan bol bol sevdiler, burun yapısına, yüzüne baya övgü aldı, sevdiklerinden güzel görüyorlar yani sağ olsunlar, öyle süper bi çocuk olduğundan değil.
Neyse; aynı akşama, yatağı korkuluklu, bunca sene hiç yatağından düşmemiş çocuk, yatağından burun üstü düştü. Ben "Kırıldı burun, ağız diş gitti" diye zaten baya panik oldum fışkıran kanı görünce, elim ayağım zangırdadı, acile gittik hemen. Kıkırdak dokuda önemsiz bir çatlak olduğunu söylediler, teşhisi netleştirmek için bugün/yarın tekrar doktora gideceğiz. Yine özetle Allah korudu diyeyim.

3)Geçtiğimiz gün, arkadaştan "Bacakların mı incelmiş senin, çok hoş olmuş" vb. bir övgü aldım (Giydiğim kot güzel gösteriyordu öyle diyeyim, yoksa bacaklarım gayet selülitli), eve döndüğümde kç üstü, kolay denk gelmeyecek şekilde merdivenlerden düştüm, kötü düştüm baya. Allah korudu diyeyim yine, kafa üstü düşmedim bari.

Bunlar şu an en taze örnekler.
Daha da var böyle tesadüf eden...
Öylesine doldum, takılmayacak şeylere takmış bulundum galiba, hele çocuğumun o düşüşünden sonra...
Neyse... Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Nazar demeyelim konu kapanir :) ama nazar iste.
Ya da kimi insanin yıldızı mi denir enerjisi mi denir o düşük oluyor sanirim hemen cekiyor. Cok geçmiş olsun annenize, oğlunuza ve size

Nazardan bahsetmektemi yasakmış bilmiyordum bunuama bende inanırım nazara ve korunmak gerektiğini düşünürüm hep kendi inancimla okuyarak çünkü değiyor gerçekten sizde çok pirim vermeyin takıntı yapmayın ama nazar var bence

Nazara inanmazdım ama kızım doğduktan sonra inandım ,bence var nazar diye birşey fakat,sürekli şimdi ne olacak,daha kötü ne olacak diye düşünmekte bu olayların peşpeşe olmasına sebep oluyor.
Bak bir örnek vereyim,kızım hareketli bir çocuktur, anaokuluna başladığı sene,ilk hafta her gün bir yeri morarmış halde geliyordu,sandalyeye çarpti,düştü vs diye öğretmeni beni korka korka arıyordu.(başka birşey yok,şiddet vs zira kamera vardı) neyse son aramasinda eşimde evdeydi ve başlarım böyle işe diyerek bir hışımla okula gittik,öğretmeni, okul müdüru hepimiz odadayız,öğretmeni dedi ki ben artık korkuyorum her an birşey olacak diye,tetikteyim ama kaşla göz arasında oluyor,çok üzülüyorum ve hep bu kaygıyla geliyorum okula. Kadın şartlanmış artık düşecek diye,gözünden okunuyor o kadar belli. Döndüm dedim ki bunlar çocuk olabilir,düşe kalka büyüyorlar,ben size kızmıyorum ,sizde düşecek diye şartlamayin bu kadar kendinizi,biraz rahat olmaya çalışın. İnan o günden sonra kızım tabi ki ufak tefek sorunlar yasadı ama düşmedi.
Kendimde de denedim,ne zaman,of daha kötü ne olacak acaba şimdi diye düşünmeye başlasam oluyor muhakkak birşeyler ters giden. Biraz akişına bırakmak lazım,çok düşünmemek gerek bu gibi şeyleri,çağırmamak.
Geçmiş olsun hepinize,Allah beterinden saklasın. İyi düşün iyi olsun.

Nazar demek yasak mıydı Ben nazara inanıyorum cağnım. Ve inanan biri olarak da tek söyleyebileceğim bu olur.
Nasılsa müslümansınız, konunuyu dine kaydıracak bir durum yok: O yüzden ben de felak-nas, Ayetel Kürsü diyerekten yavaşça uzaklaşıyorum.

Rabbim korusun sizi ve tüm sevdiklerinizi
Nazar demeyelim konu kapanir :) ama nazar iste.
Ya da kimi insanin yıldızı mi denir enerjisi mi denir o düşük oluyor sanirim hemen cekiyor. Cok geçmiş olsun annenize, oğlunuza ve size
Gelmiş geçmişler olsun.
Allahım beterinden korusun inşallah.
Nazara bende inanıyorum bol, bol dua okuyun sadaka verin Rabbim tüm iyi insanları, sizi ve ailenizi korusun inşallah.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim kızlar. Amin.

Üst üste kaza şeklinde gelince öyle, ben de bir miktar taktım ister istemez.
İyiyi düşünmeye çalışayım evet, yine ucuz kurtulundu yani.
Annem de "Nazar insanı mezara, deveyi kazana sokar"a bağlayınca zaten okuduk biraz icaben.
Ben de işte kah inanır, kah inanmazdım öyle; "Her şeyi göze bağlamayın yav, önlem almıyorsun bariz belli" filan derdim ama olaylar en olmayacak şekilde, en önlemli haller içinde gerçekleştiği için, ben de tuhafladım.

Bi de konu illaki nazara dönecekmiş zaten, tekrar bi bakınca fark ettim, açarken fark edememişim.
@Mune müdürüm, konum kapanabilir, kuralları çiğnemiş mi oldum bilmiyorum fark edemedim ilk etapta, kusuruma bakmayın.

Yorumladığınız için sağ olun, iyi geldi yorumlarınız.

@Mune müdürüm, konum kapanabilir, kuralları çiğnemiş mi oldum bilmiyorum fark edemedim ilk etapta, kusuruma bakmayın.

Yorumladığınız için sağ olun, iyi geldi yorumlarınız.

Konu talebiniz üzerine yorumlara kapatılmıştır da :)))) Nazar demek yasak değil, nazar üzerinden yorumların dini olması, konunun dine bağlanması yasak
Din saygı gösterilmesi gereken bir kutsaldır, bu hangi din olursa olsun, maalesef inanç söz konusu olunca saygı sağlanamıyor, bir kere yanlış anlaşıldın mı da sarf edilen her söz hakaret olarak da algılanabiliyor ne yazık ki, ondan yasak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…