Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

elbette.. benim doktorum da her zaman moral verdi bana bi tane bunu yapan sonuçta eğer rabbim ol dedi ise o bitane de işi görür.. kaderrimizde ne varsa o yaşanacak.. allah iyi yazılar yazsın hepimizee :)) ben de yaza yeniden deniycem ama yaza kadar denemiycem artık bu bizim 6. yılımız ben çok yoruldum çünkü.. ama bu arada da elimden geleni yapıcam tabii.. hayırlı haberler veririsin inşallah canımm

kuzunaz ilk yaptığın günden beri mi silik çizgi çıkyodu bende de pco var ama yumurtalamam pek bi etkisi yokmuş. acaba lh yüksek diye mi bende de hep silik çıkıyo

kuzunaz ilk yaptığın günden beri mi silik çizgi çıkyodu bende de pco var ama yumurtalamam pek bi etkisi yokmuş. acaba lh yüksek diye mi bende de hep silik çıkıyo

bugün 14. günüm 6. testimi yaptım yani 8. günü teste başladım hep pembe çok silik olduğu söylenmez ama diğeri kadar kırmızı değil malesef

en son 21 kasım 2008 de yapılmış fsh 5,52 lh 7,80 çıkmış ama bundan öncekiler daaha yüksekmiş mesela 16 mart 2007 de var fsh 4,46 lh 8,76 canım neden sordun peki

ben yeni duyuyorum pkoda lhın yüksek olduğunu canım ondan sordum. ama en yüksek 8 çıkmış. testlerde pozitif 20 olunca oluyor. hatta çoğumuzun 2. gün dahada koyu oluyor ve o gün çatlıyor. sendede yanılmıycağını düşünüyorum canım. ben ocak sonunda yaptırdım 2.5 çıkmış bende hep, düşük ondan çatlamadı diye düşündüm.

aynen benim de öylee.. acaba bu pco farkı mı ya

amanın bende demi pko başladı acaba. ben 3. gün baktım ogünkü değerimi biliyorum diye bakalım birşey çıkıckmı denedim hiç birşey çıkmadı. 7. günde çıkmadı. 9. gün çok çok silik çıkmaya başladı yavaş yavaş koyulaştı. bir keresinde baya yaklaştı sonra silikleşti ozaman koyu gelmişti ama pozitifi görünce küçük bir dalgalanma diye düşündüm. aman iyce bozduk bünyeyi ya

pko genelde adet düzensizliği olarak tüylenme de artış olarak baş gösterir ve yumurtlama bazen olmaz yada yarım kalır ve bu yarım kalan yumurtalar yumurtalıkları sarar ve kist olarak kalır bir halka gibi sarar her ay yenisi eklenir bir kısırdöngüdür hem psikolojik hem fizyolojik çok sıkıntısı var aslında ama ilerleyenlerde ve dikkat etmeyenlerde ben onunla yaşamayı öğrendim bazen bişi yapmıyorum ama çocuk düşünmesende adet düzenini sağlamak çok önemli ben bunu pek yapmadım işte

ayrıca stres pko yu getirebilir beyinde hipotalamus merkezi vardır bu merkez hipofiz bezine emir verir ve bu bez hormonları çalıştırır ama hipotalamus bölgesi stresten çok etkilendiği için hpofiz bezine emri düzgün veemez ve hipofiz bezide hormonları düzgün çalıştıramaz hormonlar bozulunca adet düzeni yumurtlama vs bozulabilir örneğin yumurta 18-22 mm arasında büyüklüğe ulaştığında çatlar döllenme olursa olur olmazsa adet olunur ama pko da bu yumurtalar o büyüklüğe ulaşmaz ve yumurtalıktan çatlayarak atılmaz ve yumurtalıklarda kalır dolayısıyla adet gecikir bu gecikme her ay oldukça her ay yumurtalıklara kistlerin yenisi eklenir eklendikçe adet iyice bozulur filan yani bu böyle bir kısır döngüdür allah kimseye vermesin başka hiç bir hastalığıda vermesin geciken adetler stres yapar psikoloji bozulur normal kadınlar gibi istekli değilizdir kendi adıma konuşmak gerekirse ve hipoglisemi olur muhakkak yani şeker düşmesi çünki insülin direnci vardır ve ilerde şeker hastası kalp hastası ve rahim kanseri adayıyızdır yada aday demeyelimde normal insanlara oranla risk grubundayız dikkat etmeliyiz aslında hayıt tohumunu devamlı kullanmayı uygun görüyorum gerçi bende daha bu ay yeni hayıtın ilacına başladım bakalım yediklerimize dikkat etmeliyiz ve her pko lu hastaya dr lar hipoglisemi olsun veya olmasın metformin içerikli ilaç verir eker hastalarının kullandığı bu yumurtlamaya çok büyük destek diyorlar banada verdi kullanmadım pek bu yüzden bişi diyemicem ama sadece bununla hamile kalan da var

yok be cnaım ben adetliyken bile yapınca silik çıkıyo

selam canlarım.

biraz önce test yaptım. ikinci çizgi yine koyulaşmaya başlamış. tabi kontrol çizgisinden 2 ton açık hala ama dünküne göre koyulaşma var.

bi ayda 2 defa yumurtlanıyor olabilir mi acaba ya da ben tahmin ettiğim günde değil, birkaç gün sonra yumurtlıycam. bakalım hayırlısı :))))))))

selam canımmmm..hosgeldinnn..
cidden ya ne kadar enterasan dimi :) demek tekrar koyulasmis.ben de yaptım bugun, cok silik gölge gibiydi hhahaa:)

merhaba canım opuyorumnanaktan iki kere yumurtluyor olabilirsin:1hug: önceki testleri düzenli yapmadıgın icin net birsey söyleyemiyorum canım:sm_confused: sen her ihtimale karsı calısmalara devam et canım kaydirigubbakcemile3

canım bence önceki koyulaşma lh da bir dalgalanmaydı. pozitifi görünce aradaki farkı görüceksin. aman testi yaptığın saatlere dikkat et çok yakında yumurtlıycaksın a.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…