Biliyorda sanırım işine gelmiyor eşinin, tabiki dönüş var. Ya bide şunu anlamıyorum buraya geldin bu konuyu açtın iyi hoş. Bir sürü fikir çıkacak bizden kimisi doğru kimisi yanlış. Buraya konu açacağına araştırsa veya diyanet işlerini arasa sorusunun cevabını doğru bir şekilde bulacak zaten. Araştırmayı sevmeyen milletiz armut piş ağzıma düş....
hala bi yandan da ona yazıyorum. vardır çaresi diye. sizden gelenlerlede yazıyorum ama cevap yok. dönmezse ben annemi nasıl affedecem onu hiç bilmiyorum.
araştırdım. boşadığı günden beri bakmadığım site kalmadı. 2 görüş var. rivayetlerde ağırlıklı tek seferde 3 talakla boşama tam boşama.kimisine göre tek boşama yani 2 boşama hakkı daha vardır yazıyor. benim buraya yazmamdaki sebep bu değldi. ne yapmalıyım anneme karşı kocama karşı nasıl davranmalıyım. belki benim gibi derdi olan bri bana da akıl verir deneyiminden faydalanırım diye düşünerek yazdım. dediğim gibi tek bir cümle içime su serpsin bi yol bi çare olsun derdindeyim. ben dini konuları tartışmıyorum burada. herkes farklı inanabilir.
arkadaşım seni asla üzmek istemiyorum ancak neden bütün suçu ve sorumluluğu annene yüklüyorsun? sen ve eşin aklı başında insanlarsınız neden annenin dolduruşuna geldin o zaman? hani çocuk olsanız tamam ama bu yaşta annemin baskısı oldu ve eşimle tartıştım demek bana pek mantıklı gelmiyor..insanlar herşeyi söyler önemli olan bizim ne derece kulak verip vermediğimzidir..ayrıca eşin de evliliği o kadar basit mi görüyor ki bit tartışmada dini yönden boşuyor seni?
eğer yuvan yıkılacaksa buna iki şey sebeptir,senin eşine haksızlık yapman ve eşinin inadı.
Bence siz erkek üyesiniz. Bu konu subliminal mesaj kokuyor Bana hiç inandırıcı gelmedi
3 talak erkeğe verilmesinin en önemli sebebi bu konularda daha selim sakin kalabilmesi.
Boşanmada pişmanlık yaşanmasın kadın mağdur olmasın diye de tekrar evlenmek için arada başka biriyle nikahlanman gerekli malesef.
Ama şöyle bir şey var ozamanlar resmi nikah yok. Nikahın amacı 9 cedde duyurmaktır. Resmi nikahta aynı işlevi görüyor. Bu yüzden insan yanılgıya düşebiliyor.
Bu konuda en kesin bilgiyi diyanetten alırsınız.
Diğer konuya gelirsek. Bana göre burada haklı yok.
Hepiniz haksızsınız. Sen annenin sözüne bakıp eşini kırdın, eşin en ufak sorunda boşadı, annen senin yuvana karıştı. vs vs.
Eşin barışmayı düşünmüyorsa hiç uzatma canım haklarını araştır. Tazminatını da al.
Allah kısmet ederse uzun zaman var önünde. En ufak bir şeyde hemen ciddi kararlar verebilen bir adamla uzun bir evlilik zor olur diye düşünüyorum.
ben tüm suçu kendimde buluyorum zaten. ama annem nasıl böyle bişey için kendini iyi gösterip yapar ona anlam veremiyorum. en başından beri "o benim kocam biz aileyiz" desem zaten kocam baş tacı yapardı beni ki kendi ağzıyla hep söyledi bana bunu. ben aptallık ettim kör sağır oldum kocama karşı.5 aylık evliyiz 3 ayı annem babam abim yüzünden tartışmayla geçti zaten. kocamın bu yüzden hakkını çok yemişim
3 talak erkeğe verilmesinin en önemli sebebi bu konularda daha selim sakin kalabilmesi.
Boşanmada pişmanlık yaşanmasın kadın mağdur olmasın diye de tekrar evlenmek için arada başka biriyle nikahlanman gerekli malesef.
Ama şöyle bir şey var ozamanlar resmi nikah yok. Nikahın amacı 9 cedde duyurmaktır. Resmi nikahta aynı işlevi görüyor. Bu yüzden insan yanılgıya düşebiliyor.
Bu konuda en kesin bilgiyi diyanetten alırsınız.
Diğer konuya gelirsek. Bana göre burada haklı yok.
Hepiniz haksızsınız. Sen annenin sözüne bakıp eşini kırdın, eşin en ufak sorunda boşadı, annen senin yuvana karıştı. vs vs.
Eşin barışmayı düşünmüyorsa hiç uzatma canım haklarını araştır. Tazminatını da al.
Allah kısmet ederse uzun zaman var önünde. En ufak bir şeyde hemen ciddi kararlar verebilen bir adamla uzun bir evlilik zor olur diye düşünüyorum.
kuzum merak ediyorum mutlaka çıkarı vardır. şimdi 3talak olunca başkasıyla evlenecek kadın sonra boşanıp geri eşine dönebiliyor? yoksa olmaz mı yani
bana nabız yoklamak için atılmış mesaj gibi geldi.Bence siz erkek üyesiniz.Bu konu subliminal mesaj kokuyor Bana hiç inandırıcı gelmedi
Safiye ne demek oluyor
Aslında tek hatalı olan anneniz degil eşinizde hatalı bir yerde en ufak bir kavgada bile boşanma kelimesi kullanılması uygun degildir.
Allah (c.c) razı olsun sizden. diyanete yazmakta fayda var. eşimi çok seviyorum. inşallah düzelir herşey. sağolun. Allah (c.c) kimseye yaşatmasın böyle bir acı...
Evet şartları öyle. Hatta hatırlarmısın kemal sunalın süt kardeşler filmindede bu konu edilmişti
Boşanma kolay olmasın kadın mağdur edilmesin diye konulmuş bir şart. Şimdi değişirmi durum bilemeyeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?