Öz annem yuvamı yıktı... :(

Benim etrafimda ne sofi var ne safiye dalga gecmiyorum ama bu anlatilanlardan hic bisey anlamadim iki kisi pisman ve geriye donemiyor oylemi
nasil birsey bu anlamadim resmi olarak evlilik herkeze duyrulur Allah katindada bu kabul olur bunu bize gelen imam soylemisti biz genede istedogimiz icin Babalar arasinda imam nikahi kiyildi imam nikahini ne oncw ne sonra duyurmadik
Kaldiki benim ilk evliligimde imam nikahi olmadi o evliliktwnde bir cocugum oldu

araştırdım. boşadığı günden beri bakmadığım site kalmadı. 2 görüş var. rivayetlerde ağırlıklı tek seferde 3 talakla boşama tam boşama.kimisine göre tek boşama yani 2 boşama hakkı daha vardır yazıyor. benim buraya yazmamdaki sebep bu değldi. ne yapmalıyım anneme karşı kocama karşı nasıl davranmalıyım. belki benim gibi derdi olan bri bana da akıl verir deneyiminden faydalanırım diye düşünerek yazdım. dediğim gibi tek bir cümle içime su serpsin bi yol bi çare olsun derdindeyim. ben dini konuları tartışmıyorum burada. herkes farklı inanabilir.

hala bi yandan da ona yazıyorum. vardır çaresi diye. sizden gelenlerlede yazıyorum ama cevap yok. dönmezse ben annemi nasıl affedecem onu hiç bilmiyorum.

arkadaşım seni asla üzmek istemiyorum ancak neden bütün suçu ve sorumluluğu annene yüklüyorsun? sen ve eşin aklı başında insanlarsınız neden annenin dolduruşuna geldin o zaman? hani çocuk olsanız tamam ama bu yaşta annemin baskısı oldu ve eşimle tartıştım demek bana pek mantıklı gelmiyor..insanlar herşeyi söyler önemli olan bizim ne derece kulak verip vermediğimzidir..ayrıca eşin de evliliği o kadar basit mi görüyor ki bit tartışmada dini yönden boşuyor seni?

eğer yuvan yıkılacaksa buna iki şey sebeptir,senin eşine haksızlık yapman ve eşinin inadı.

Aylardir ayri kalan ciftler var onlar nasil birlesiyor ? Tovbe tovbe pisman olup geri donemiyorsunuz ama esinize ayni anda iki kari dusuyor dogrumu diyorum ?

Evet dogru ben de boyle biliyorum dinimize gore 3 talakla bosayinca
baska bir evlilik yapip ayrilmadan
eski esle evlenilmiyor da
esiniz madem bu kadar sofu
5 ayda bunu nasil rahatlikla soyleyebiliyor ?

Hic annenize suc atmayin.
kabahat sizde ve esinizde
ha bir de anne baba rizasi olmayan evlilikten hayir gelmeyecegini de bilmesi lazimdi...

dini olarak en doğru bilgiyi diyanet verir, aç sor. kaç yaşındasın bilmiyorum ama artık annenin kararlarından uzaklaş.. eğer boşanacaksan bile ayrı bir ev tut yaşa, o anneden sana destek olmaz. bir insan mutlu bir evliliğin içine nasıl tükürür, üstelik bir anne!! aklım almıyor vallahi. kaldı ki eşin de bir o kadar haksız.. her kavga da boşanacağım diyen sadece biz kadınlarız sanırdım.. sinirle söylendiği için belki bir dönüşü vardır, eğer sinirle söylendiyse tabi.. bu detayı da sorun müftülüğe.. burada ki fikirlerle karar vermeyin..

Tamamda sana araştırıp söylüyoruz işte gerçek olan şu ki 2 boşanma hakkın daha var. Senin için araştırdım ve kaynaklar sağlam. Bunu eşinde mutlaka biliyordur. Eğer dönüşü yok diyorsa bence başka sebebler ara altında. Seni dini alet edip kandırmasına izin verme. Haklarını sonuna kadar kullan mihir paranı aldınmı peki boşanırken.

ben tüm suçu kendimde buluyorum zaten. ama annem nasıl böyle bişey için kendini iyi gösterip yapar ona anlam veremiyorum. en başından beri "o benim kocam biz aileyiz" desem zaten kocam baş tacı yapardı beni ki kendi ağzıyla hep söyledi bana bunu. ben aptallık ettim kör sağır oldum kocama karşı.5 aylık evliyiz 3 ayı annem babam abim yüzünden tartışmayla geçti zaten. kocamın bu yüzden hakkını çok yemişim

3 talak erkeğe verilmesinin en önemli sebebi bu konularda daha selim sakin kalabilmesi.
Boşanmada pişmanlık yaşanmasın kadın mağdur olmasın diye de tekrar evlenmek için arada başka biriyle nikahlanman gerekli malesef.
Ama şöyle bir şey var ozamanlar resmi nikah yok. Nikahın amacı 9 cedde duyurmaktır. Resmi nikahta aynı işlevi görüyor. Bu yüzden insan yanılgıya düşebiliyor.
Bu konuda en kesin bilgiyi diyanetten alırsınız.
Diğer konuya gelirsek. Bana göre burada haklı yok.
Hepiniz haksızsınız. Sen annenin sözüne bakıp eşini kırdın, eşin en ufak sorunda boşadı, annen senin yuvana karıştı. vs vs.
Eşin barışmayı düşünmüyorsa hiç uzatma canım haklarını araştır. Tazminatını da al.
Allah kısmet ederse uzun zaman var önünde. En ufak bir şeyde hemen ciddi kararlar verebilen bir adamla uzun bir evlilik zor olur diye düşünüyorum.

ben eğer Allah'ın merhametine inanıyorsam bu işin böyle direkt resti olamayacagını düşünüyorum. onca günahkar insan affedilirken Allah size niye çıkar yol bırakmaz? benim mantığım almaz bunu.ama doğruysa da araştırmak lazım tabii

eşinizin artık istemeğini düşünüyorum öyle dindar adam bunları her türlü bilir.

Son düzenleme:
çok saçma bi hikaye. kaçıncı yüzyılda yaşıyoruzki kadının çalışması haram olsun?
anneniz haklı.

inandırıcı değilsiniz. belki erkeksiniz. neyse yaa

Bence siz erkek üyesiniz. Bu konu subliminal mesaj kokuyor Bana hiç inandırıcı gelmedi

sana katılıyorum canım. istediği ortamı hazırlık çalışmaları..

Son düzenleme:
sözde dinimiz kolaylık dini ama basit bşy yüzünden dönüşü yok yani öyle mi bunu daha önce de duymuştum ama bana mantıklı gelmiyo şimdi başkasıyla imam nikahı yapmak lazımmış ve formalite olmazmış o kişiyle yatmak gerekiyomuş bi daha kim kabul edecek geriye kimse sırf bu yüzden kocaları kadınları boşayamasın diyeymiş erkek isteyince kadını boşayabiliyo kadın bşy yapamıyp hani kadının üstünlüğü o zaman herşey erkekler için
bizim de imam nikahımız var ama benim için asıl olan resmi nikahtır yani 2 seçeneğim olsa sadece hükümet nikahını tercih ederim
tabii herkesin kendi düşüncesi

kuzum merak ediyorum mutlaka çıkarı vardır. şimdi 3talak olunca başkasıyla evlenecek kadın sonra boşanıp geri eşine dönebiliyor? yoksa olmaz mı yani

hayır bütün suç sende değil eşinde de var..öyle iki tartışmayla boşanma mı olurmuş o da senin hakkını yemiş oluyor..

ailen zaten bu evliliği istememiş ve annen elinden gelen herşeyi yapmış bozmak için ve başarmış..

bence diyaneti ara sor en doğru bilgiyi oradan edineceksin,boşanmak böyle kolay olmasa gerek.

Allah (c.c) razı olsun sizden. diyanete yazmakta fayda var. eşimi çok seviyorum. inşallah düzelir herşey. sağolun. Allah (c.c) kimseye yaşatmasın böyle bir acı...

kuzum merak ediyorum mutlaka çıkarı vardır. şimdi 3talak olunca başkasıyla evlenecek kadın sonra boşanıp geri eşine dönebiliyor? yoksa olmaz mı yani

Evet şartları öyle. Hatta hatırlarmısın kemal sunalın süt kardeşler filmindede bu konu edilmişti
Boşanma kolay olmasın kadın mağdur edilmesin diye konulmuş bir şart. Şimdi değişirmi durum bilemeyeceğim.

güzel kardeşim osmanlıda bile bu şekilde boşanma yok kadı önüne çıkmadan ,napıyorsunuz siz.şükürler olsunki rabbim atatürkü yollamış bu millete al işte üç talak kapı dışarı parasız pulsuz.dini erkekler kendilerine iyi çevirmiş.al karı boşa bi tane al gene boşa beş tane al bi daha boşa ne kolay demi eşin için.yakınd bide kuma getiri bu.dini bütünlüğüne inanmıyorum az vicdanı olsa seni gözü yaşlı bırakmaz.şükretki haklarını koruyan laik devlet kanunları var.nafaka alabileceksin.ne inat varmış eşindede.kızdım

Bence siz erkek üyesiniz. Bu konu subliminal mesaj kokuyor Bana hiç inandırıcı gelmedi
bana nabız yoklamak için atılmış mesaj gibi geldi.
Safiye ne demek oluyor

Aslında tek hatalı olan anneniz degil eşinizde hatalı bir yerde en ufak bir kavgada bile boşanma kelimesi kullanılması uygun degildir.

bencede safiye ne demek yıllardır kapalıyım ama ben ilk kez duydum.Bir de kadının çalışması neden haram olsun ki.Şöyle düşünen zihniyetten nefret ediyorum.Hamilenin dışarı çıkması terbiyesizlikmiş.!!

Allah (c.c) razı olsun sizden. diyanete yazmakta fayda var. eşimi çok seviyorum. inşallah düzelir herşey. sağolun. Allah (c.c) kimseye yaşatmasın böyle bir acı...

Aslında cevap aldıktan sonra konuya yazsanız çok iyi olacak. Bilgilenmiş oluruz.

valla o filmi örnek verecektim alay gibi anlaşılmasın diye vermedim. bir nevi hülleci lazım yani e ama peki o 2.evlendiği adamla normal evli gibi mi davranacak? daha açık sorayım birlikte olmaları şart mı? böyle bir durumda iş tuhaflaşmıyor mu:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…