Öz annem yuvamı yıktı... :(


Evet kuzum evlendiğinde erkekte kadında kendi yükümlülüklerini yerine getirmeli .
İşte boşanmak öyle kolay olmasın hemen boşadım gitti pişmanım barışalım diyip Demet akalın gibi bir adamla 5 kere evlenip boşanıp işin cılkı çıkmasın kadında mağdur olmasın diye konunan bir şart bu.
Önlem yani bir bakıma.
 

ama o zaman erkek daha istemez kadını. isteyenler müstesna tabi ama. hani sen başkasıyla evlendin vs muhabbeti dönmez mi? ya da kadın tekrar evlenebilmek için bunları çekmek zorunda mı? ayy neysee en iyisi susayım
 

cnm bu hülle işide haşa allahı kandırmaya çalışmaktan başka bişey değildir.Normalde herşeyin doğal süreçlerde olması gerekiyor yani eş başkasıyla evlencek geçinemiyecek boşanacak ondan sonra.aslında koca için epey ağır bir şart bu anlayabilene .öyle olur olmaz boşanma sözünü ağzına almasın diye.ama erkeklerde vicdan allahtan korkumu varki bir senede beş karı alır üç talakla kapı dışarı eder bunlar çok umurlarındaydı.diledikleri kadar nikahkar kapıya atar bunuda dine uydurup haram işlemedim derler.bizim kanunlarımız bunu önlemek için var dini suistimal eden allahtan korkmazlardan kadınları korumak için.üstelik tekrar ediyorum devletin evlilik hakkındaki kanunlarını kabul ederek zaten eşler dini boşanma haklarından bence vazgeçmiş oluyorlar,çünkü ordada bir söz veriyorlar ve bu söz kanunla da pekiştiriliyor.
 

Kadında erkeği istemeyebilir. Belki evlendiği erkeği sevecek değil mi?
Karışık bu işler kuzum sen boşver
 
konu sahıbı ben üşenmedım tum cevaplarını okudum da yhaa senın bu esın senı gerı ıstıyomu ıstemıo mu anlamadım gıttı ya da anlayan bırı var mı burda
 

ben hep bir çıkar yol vardır diye düşünürüm ama iş dine gelince karışıyor bazen. fazla soru soruyorum bu kez ben kendimden şüpheleniyorum. en iyisi müftülükten falan öğrenmek.
 
Kadında erkeği istemeyebilir. Belki evlendiği erkeği sevecek değil mi?
Karışık bu işler kuzum sen boşver

az daha sorarsam kendimden olacağım bence de fazla karıştırmayayım
 

Evet sonradan pişman olunmasın, kadında mağdur kalmasın diye zorlayıcı bir şart koşulmuş.
Hee şöyle bir durumda var mesela kadında kendisine psikolojik yada fiilen zarar veren eşi boşayabilir. Peşini bırakmayan eski koca bu engel dolayı bırakmak zorunda da kalabilir çok ince bir konu yani.
Din adamı değiliz tabi hiç birimiz en iyisini diyanet bilir. Ben bildiklerimi paylaşıyorum sadece.
 
Kadında erkeği istemeyebilir. Belki evlendiği erkeği sevecek değil mi?
Karışık bu işler kuzum sen boşver

tekrar aynı eş ile dini nikah yapmak bu kadar zor ise ve konu sahibinin eşi de dini açıdan bilgiye sahip olup bir çırpıda boşuyorsa bu adam bu evliliği ne kadar istiyor acaba diye düşünmeye başladım şimdi...

çok garip..
 

Bende aynı şeyi söylemiştim zaten kadiş.
Bu kadar kolay söyleyebildiyse bilgili olduğu halde demekki tamamen bitmesini istemiş.
 
tek talakla boşamak tek boşama yerine geçer canım. bir seferde söylenen 3 defa da olsa boşanma sözü tek sayılıyor dinen boyutu budur.sen eşinin gönlünü rızasını almaya bak. yetişkin insansınız aile ne desede artık doğruları görmeye çalışın kaybettikten sonra anladığınız değeri tekrar kazanmaya çalışın eşinizin samimi olduğu kimselerdende yardım alabilirsiniz. allah yardımcın olsun. tavsiyem bunlar.
 
 
öncelikle annenize bu kadar yüklenmeyin.. eşiniz bu evliliği sürdürmek istese daha 5.aydan hemen boş ol cümlesini söylemezdi.güya sofu ! dinine bu kadar bağlı olan anne baba rızası olmadan evlenilmemeyide pekala bilirdi..

şimdi islam dini kolaylıklar dini olduğu kadar hafife alınacak bir din de değildir.burdaki uygulama tamamen kadını güvence altına almak adınadır.

sizin henüz 2 hakkınız daha var eşiniz ilkini kullanmış sadece ancak sizin bu konularda yeterli bilginiz olmadığınıda biliyor size yalan söylüyor apaçık tamam artık geri dönüşü yok diyor yani..

kadın ve erkek 3 hakkınıda kullanıp boşandıklarında.. kadın baska bir erkekle evlenmeli..erkekte başka bir kadınla evlenmeliki tekrar geri dönüşü olabilsin bu dini nikahın..

erkek evlendi ama kadın evlenmezse yine olmaz ,dini nikah gerçekleşmez... şart var ortada.. kadında illaki başka bir erkekle evlenip boşandıktan sonra tekrar eski eşiyle evlenebilir..

ancak bizim bu 3 talak uygulamasını toplulumuz yanlış biliyor... sofu olan kocanızda öyle..

sofu kelimesini sanırım size göre ibadetletini tam yerine getirdiği için böyle diyorsunuz kocanıza.
 
bence sende eşinin barışma niyetinde olmadığını biliyosun
o yüzden dini kısmını tartışmıyorum diyorsun
yoksa herkes yapılacakları yazdı sen ısrarla ah canım vah kıyamamlı yorum istiyosun
 

sizin dini nikahınızı kim kıydı diye sormak geldi içimden?

ne olursa olsun mehir istenir..sen istemezsen nikahı kıyan din görevlisi senin yerine ister.. istemeli..

2 de şahitiniz olmalı.. şahitsiz dini nikah geçersizdir.
 
çok saçma bi hikaye. kaçıncı yüzyılda yaşıyoruzki kadının çalışması haram olsun?
anneniz haklı.

Bende peygamber efendimizin hanımının ticaretle uğraştığını biliyorum, dini yönü kuvvetli, o laftan hoşlanmıyorum ama sözüm ona sofu olan bir kişinin bunu bilmesi gerekir.
 

mehirimi ben almadım öyle söyleyim. annesi nikahta yanımızdaydı. o şafii olduğu için. ben hanefiyim aile rıza göstermesede nikah kabul oluyor. sofi dememin sebebi tarikatta olmasından dolayı. bende tarikattayım. tek tartışma olmadı biz belki 10 defa tartıştık evliliğmiz boyunca ama her defasında dozu arttı. ama hep sebep annemin sürekli araya birşey sokup ondan birşey istemesiydi. onun kızdıgı annem değil benim anneme destek olmamdı. annemse beni annelik hakkıyla tehdit etti hep, ben kötülüğünü istemem dedi.nikahımız usulunce kıyıldı. onlardan yana bir problem yok.
yine söylüyorum ben bu dakikadan sonra nasıl hissedecem, anneme nasıl gönlüm düzelecek? bir insan kızının adını nasıl dul a çıkarır. bana evlenme gez toz diyordu. ben kocamın yanındaki huzuru gördükten sonra nasıl göz yumacam bu gafletli ortama... eşimin istemediğinden de eminim artık. gözümü açtınız sağolun. ailesi destek vermiyor benim geri dönmeme. belki haklılar. çok uğraştılar benimle ama ben yaptım yapacağımı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…