kadının calışmasının caiz olması islamda haram felan değil, sadece ortamla alakalı bir durum.Bende peygamber efendimizin hanımının ticaretle uğraştığını biliyorum, dini yönü kuvvetli, o laftan hoşlanmıyorum ama sözüm ona sofu olan bir kişinin bunu bilmesi gerekir.
birde sofuyla safiyelermiş bu kadar dini bilmeden yazık.
sofu safıye olmasalar ne olacak aceba.
Şu 3 talakla boşanmanın ne olduğunu hala biri bana demedi
safiye isimli bir tanıdığım var ama sofunun dişi safiye mi demek bilmiyorum tabi
safiye ne? ilk defa duydum böyle bi şeyi,safiye diye bi tabir var mı Allah aşkına?
gülme geldi ya birden :)
hani sofu tamam da safiye yi ilk defa duydum :26:
kocası sofi mi sofu mu öyle birşeymiş konu sahibi de safiye olmuş kapandım safiye oldum yazmış ilk sayfada.
neden bu kadar bu konuda dindar olduğunu belirtti onu da anlamadım ayrıca dini nikahımız vardı kocam benı talakla boşadı demesi yeterliydi mevzu annesinin kızını boşatması mı(bu arada konu sahibi 3 yaşında falan herhalde) yoksa ne kadar dindar oldukları mı...
bana reklam amaçlı geldi.bilemedim
birde sofuyla safiyelermiş bu kadar dini bilmeden yazık.
sofu safıye olmasalar ne olacak aceba.
ben din eğitimi almak için yazmadım buraya. yukarda defalarca dinle alakalı tartışmıyorum da dedim. sofu değil sûfi halk dilinde de sofi demektir. yani tarikat ehli erkeklere verilen genel addır. bayanlarına da safiye denir. ben tarikat ehli insanlarız din hassas konu olduğu için yeterli araştırmayı yaptığıma inanıyorum. en son fikir bir arkadaşın diyanet e sor demesiydi. ben sadece "bir anne evladına nasıl yapar" belki benim derdimden bir başkası benzeri bir olay vardır diye akıl almak istedim. kimse kimsenin inancıyla alay etmesin. din tartışılacak mevzu değildir. eşimi nasıl ikna edebilirim onun için bir fikir sordum. bir ihtimal de 3 talak la ilgili birini sağlam bir kaynağı vardır yardımcı olur dedim. ancak bir kaç kişi insanların derdinden kendine eğlence çıkarıyor. Allah kimseye vermesin böyle bir dert.
haklısınız. eşim istemiyor da olabilir ama hiç sanmıyorum. benden çok benim ahiretimi düşünürdü. benim ailemin yanına döndüğüm için imanımın zedeleneceğinden korkuyor. ve zaten kendisi içim yandı 3 talakla boşadığım için de dedi. offf nasıl yaptım böyle bişeyi annem nasıl yaptı bana bunu
bana nabız yoklamak için atılmış mesaj gibi geldi.
bencede safiye ne demek yıllardır kapalıyım ama ben ilk kez duydum.Bir de kadının çalışması neden haram olsun ki.Şöyle düşünen zihniyetten nefret ediyorum.Hamilenin dışarı çıkması terbiyesizlikmiş.!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?