Öz annem yuvamı yıktı... :(

megameth

Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2013
15
0
6
Adana
Selamunaleyküm. ben 5 aylık evli bir bayan(d)ım. evliliğimi annem ve babam onaylamadı. sebep olarak bin bir türlü şeyi bahane ettiler. eşim sofi'ydi. namazında, Allah'ın (c.c) emrinden rızasından başka bişeyi bana söylemezdi. ne desem yapar, yanlışıma kızardı. maddi olarak hiç sıkıntı göstermedi. ancak ben bunları yeni farkettim. tâki Öz annem beni kocamla ayırana kadar. hep bana onu kötüledi. senin parana evindeki eşyana geldi dedi. ben senin annenim kötülüğünü istermiyim dedi. kocamla evlendikten sonra kapandım. namaza başladım bende safiye oldum. işten ayrıldım. eşim haram olduğu için çalıştırmadı beni. ve annem sürekli birşey soktu evliliğmize. yok ev yok eşya yok düğün, yok seni evden atarsa işsizsin ne yaparsın. bende kocama destek olup arkasında durmadım, zor zamanlarında kavga ettim bu sebeplerden, annem kötülüğümü istemez dedim. ve en sonunda son bir tartışmayla evi terkettim. sonra annem bana "ben hepsini özellikle yaptım özellikle istedim. sen "isteme anne" dedin diye yaptım" dedi. sırf kendi onaylamadı bu evliliği diye beni düşünmedi ve kocam beni tüm bu pişmanlığımın üstüne tek seferde 3 talakla öfkeyle boşadı. bana güvenemedi... ben şimdi annem ve babamla yaşıyorum. bu acıyla, anneme duydugum bu hislerle, kaybettiğim o güzel insanı üzmenin, hakkını yemenin acısıyla nasıl yaşayacam bilmiyorum. halbuki annemde namazında niyazında bir insandır....
dua edin bana n'olur. akıla ve sabıra şu an o kadar çok ihtiyacım varki... Allah'ın (c.c) rahmeti üzerinize olsun.

Anneniz boşuna kılmasın. Kızının yuvasını yıkan birisi namaz kılsa nolur kii...

Belki annem kırılıyor üzülüyor ama işte ben bu yüzden asla aslaaa annemi hiçbi şeyime karıştırtmıyorum :/ allah yardımcın olsun annenin vicdanı nasıl rahat edicek acaba merak ediyorum

bildiiim kadarıyla tekrar evlenmek için başka bı nıkah daha yapman gerekıo ALLAH akıl fıkı versın annene ve babana yazık etmişler sana ama doldurusa gelmıssın sen de ama ınsan annemdır kötuluumu ıstemez dıor da adam senı kötu ısler yaptırır döver söver anan boşan ben bakarım der o zaman buyuk bişi yapmıs olur ama sırf egosunu tatmın için senı ayırmıs ALLAH ıslah etsin yanı sen gene namazını kıl duanı et namazın tadını almıssındır illakı bı sure sonra başka bırsey balamıo zaten ınsanı

keşke dinlemeseydim keşke... ama keşkelerle olmuyor...
annem hala doğru yaptıgını düşünüyor. işin kötü tarafı ben onun söylediklerine karşı çok direndim. annemin söyledikleriyle kocamdan gördüklerim tutmuyordu ama nasıl oldu da gözüm kör oldu bu kadar anlamadım. 3 talak la boşadığı için geri dönüşü yok. çok üzgünüm çok pişmanım. resmi nikahımız duruyor halen boşanmadık. ama dinen karı koca değiliz artık. çok araştırdım ama dönüşü yok. oda çok üzüldü. benim böyle bi aile içinde kalmama çok daha fazla üzüldü. ben ne yaparım bundan sonra nasıl annem diye bağrıma basarım nolur içimi ferahlatacak bişey söyleyin

Bence siz erkek üyesiniz. Bu konu subliminal mesaj kokuyor Bana hiç inandırıcı gelmedi

üzüldüm.her ne kadar annenize çalışma konusunda katılsamda.gerçi bu eşinizle sizin hayat görüşünüz ancak ben çalışmak haram gibi bir cümleye katılmıyorum kafanızdan haramlar uydurmayın

keşke demenin bi faydası yok olan olmuş..
madem pişmansın susma affettirmeye çalış kendini eşine...
konuşmak istediğini söyle..
sanırım resmi olarak boşanmadınız....

Siz resmen evlisiniz..esinizle barisma durumunda barisabilirsiniz..yani size 3 kere bosol dedi diye mi bosanmis sayiliyorsunuz...imam nikahiyla tek´rar evlenebilirsiniz..

ben buraya dini değerleri tartışmak için yazmadım. herkesin inancı kendinedir. resmi nikahım var hala. ama mahkemeye vermiş durumda. benim içim çok acıyor. hem eşime haksız yere yaptıklarımdan dolayı hemde annemin bana nasıl böyle bir kötülük yaptıgını anlayamamamdan dolayı. belki birisi içime su serpecek tek cümle söyler diye içimi döktüm. yardımcı olandan Allah (c.c) razı olsun. insanın başına gelmeyince böyle şey mi olur deniyor ama oluyor...

her namaz kılan günahsız değildir abuk sabuk olaylara dinimizi karıştırmamayı öğrenemedik gitti
eşin hatalı ufak bir kavgada dinen seni boşamazdı
annen hatalı kızının aklını karıştırıp yuvasına huzursuzluk sokmazdı
sen hatalısın annenin dedikleriyle eşinle tartışıp evi terketmezdin
bu olayda herkes suçlu bana göre..eşini seviyosan oda tekrar başlamayı düşünüyoa dönülmez bir yolda değilsiniz
ama annen ne der bu duruma bilemem

illakı bı yolu vardır eğer eşin de senı gerı ıstıyorsa bı yolu vardır zaten bıraz mantıklı olmak gerek nıkah demek evlılığı ılan etmek demektır öyle kapalı kapılar ardında kımsenın görmedıı bı nıkah kabul edılmez zaten önemlı olan insanların senı ve eşinin evlı bırbırının helalı olduunu bılmelerıdır duuun de o yuzden yapılır davulla urnayla mıllete duyurulur ama bazıları konuyu saptırmıs parmağın gösterdiği yere değilde parmağın ucuna bakıorlar bence kesın bı yolu vardır

3 talak la boşasada pişman olduğunda tövbe ederek devam edebiliyor evlilik. Fazla ayrı kalmamak şartıyla. Madem eşinizi haklı görüyorsunuz o zaman arayın özür dileyin ve evinize dönün bu kadar basit...

kocanızı da anlamadım en küçük bir anlaşmazlıkta üç talakda ne .siz hala onun eşisiniz öle üç talak çekmeyle olmuyor o işler resmi nikahınızda evlilikle ilgili hükümlere imza atarak allah önünde yemin etmiş oluyorsunuz zaten.yeminine sadık kalsın

inanmıyo olabilirsiniz ama dinen 3 talak tamamen boşamak demektir. ben yeni biriyle evlenip ondan ayrılmazsam geri kocama dönemem. bu ilk kavga değildi. evliliğimizin ilk ayı annem beni aramadı ondan izinsiz evlendiğim için. 1,5 ay geçtikten sonra kabullenmiş gibi arayıp araya sürekli bişey sokmaya başladı. eşim bana "ben senin dostunum" diye çok uyardı. ailesi keza çok sahiplendi. ama onca tartışmanın, onca kocamı tutmamanın ve en son bunu yapmamın sebebiyle boşadı. oda içim yandı ama dönüş yok dedi... galiba derdime çare sabredip dua etmekte... ilginiz için sağolun Hakkınızı helâl edin.

kocan da bir tartışmayla üç talakla boşuyorsa seni annen çok da haksız sayılmaz.

Safiye ne demek oluyor

Aslında tek hatalı olan anneniz degil eşinizde hatalı bir yerde en ufak bir kavgada bile boşanma kelimesi kullanılması uygun degildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…