Özellikle evliler yazabilir mi?

Hayal ettiğimden de öte

Can sıkıntısından yazdım benim ki süper şükür, allah sana da Benimki gibi evlilik versin inşallah

Evliyim mutluyum. Hiç bir zaman hayal ettiğin gibi olmuyor her şey. Bazen hayalinden daha güzelini yaşıyorsun bazen hayal kırıklığına uğruyorsun. İnşallah çocuktan sonra da mutluyum diyebilirim.

aynı çatı ama ya sıkılırsam diyorum tek kalmak istersem mesela öyle oluyor mu diye soruyorum evlilere. Başka bir sebbeim yok evlilik nasıl bir şey onu soruyorum

Ben tek cocuktum ondan heralde yalniz kalmaya cok alışıktım, bekarken de daha cok odamda kendim vakit gecirir takilirdim.
Yeni evliyken bazen eşimden ayri bir odaya gecip kulakliklari takip kendi kendime oturuyordum. Eşim bunu garipsiyordu ama sorun olmamisti.

Suan 5 yillik evliyim artik ayri odada durma ihtiyacim hiç olmuyor. Aksine alisiyorsun hatta evde yokken canin bile sıkılıyor. Hani birsey yapmasan bile evde yaninda olmasini istersin muhtelen. Bende boyle oldu en azindan.

Ben ailemle zor zamanlar geciridim ve çevremde öyle güzel evliligi olan aman aman kimse yoktu bu yüzden hiç evlenmek istemiyordum zamanla taliplerim oldu ama hiç istemedim hatta öğretmen arkadaşım birisi ile zorla gorusturmeye çalıştı resmen kulağımdan çeke çeke götürdü hatta görüşmeden bir önceki akşam annem ve komşu (çok yakınlar) teyzelerim benimle konuşup ikna ettiler 'sen gitte hayır dersin olmazsa' diye bu kadar ayrıntı şundan ben o gün çok yargiliydim ama evleneceğim insanı tanıdıkça anladım evlilik karşılıklı 2 kişi ile ilgili kısa zamanda nişan ve evlilik oldu şuan 2 senedir evliyim ve bir çocuğum var gerçekten de mutluyuz Allah bozmasın inşallah. Sana ve evlenmek fikrini soran herkese tavsiyem evleneceginiz kişi ve ailesini iyi seçin amannn sunuda oluversin demeyin SİZİN İCİN OLMAZSA OLMAZLARİNİZ MUTLAKA OLSUN KARSİ TARAFTA yoksa evlenince çok gozunuza batar. Ve şuan her şeyde benim ailem eşimin, eşimin ailesi de benim arkamdadir bu yüzden kendimizi hep sahiplenmiş hissediyoruz.

Bende senin gibi hissediyordum gerçekten bir ınsanla hayat mı geçer diyordum skılırım özgür bir ınsanım biyere giderken izn alamam ben diyordum ama evlenınce o yanından ayrılmasın istiyorsun ayrı yatmak istemiyorsun o olmayınca uyuyamıyorsın birisne alışıyorsun Çünkü bende senden farkszdm çok zorlanırsın başta ama birisi evlen dediği için evlenme gerçekten seviyorsan evlen iyi davranab sana evlenınce değişebilir davranışları onu da diyim dikenli yol gibi evlilik

Ben 2 yıldır evliyim eşim ne nişan öncesinde sonrasında ne de evlendikten sonra hiç değişmedi . Ona iyikim diyorum. Huzurlu mutlu bi yuva kurabilmenin ilk şartı ana baba duasını alabilmek bence. Sonrası da sizin kriterleriniz işte. Allah iyilerle karşılaştırsın

Bende yeni evli sayilirim.Evlendigim zamanki hayatimda ki ben ile smdiki ben cok farkli.Bir kere bekarken daha ozgur hissediyorsun kendini daha basina buyruksun ama evlilikte es ile bir cok seyi paylasiyorsun,karar veriyorsun hesap veriyorsun.Sorumluluk biniyor vs.Tabiki bunlari yazdim ama gerçekleri yazdim yani sikayetci oldugumdan degil.Eger sevdigin sevilecegin bir insan olduguna inaniyorsan evlilik cok guzel birsey.Çünkü herseyden evvel arkanda duran destekcin olan biri var.Birseye kafan bozulsun canın sıkılsın hemen dibinde.Hic yalniz hissetmiyorsun kendini.Yani sonuc olarak sıkılırmıym yapabilirmiyim gozuyle bakma.Daha kalbinle bakmaya çalış.Düşün ki illaki kalbin bir yerde sevgiye ihtiyac duyacak.Sende bir kisiyle omrunu birlestirmek isteyeceksin.

Ne güzel o zaman:) tek kalmak istemiyor musunuz hiç

Tek kalıyoruz tabi ki.. Ben biraz yalnız kalıcam der örneğin ben de kendi halimde bişiler yaparım. Çocukları ona bırakıp ben çekilirim odaya bi bi saat kimse gelmesin derim. Bazen çocukları kayınvalideye verip ayrı ayrı takılırız yine gibi gibi. Her an birlikte olmak zorunda değilsiniz ki

36 yaşıma kadar ayak diredim özgürlüğüm diye:) ama evlendiğime hiç pişman olmadım
Çok zor, sorunlu bir hayatın ardından ilaç oldu eşim bana, çocuğum yok, kedi kızımla birlikte prenseslik makamını paylaşıyoruz :) ayrı alanlarımızda var, birlikte eğlencelerimiz de var, boğucu bir ilişki içinde değiliz, belki komik gelecek ama evlenirken en büyük takıntılarımdan biri ben nasıl uyuyacağımdı:))) yani iki insan aynı yatakta nasıl uyur:)))) sonra herşeye alışıyorsun, şimdi onsuz hiç bir şey keyif vermiyor.

O his bitiyor ilk günden bitiyor içiniz rahat olsun ben sizden daha panorayaktım bunları evlenecegım kişiye bile demiştim düşünün yanı

aynı çatı ama ya sıkılırsam diyorum tek kalmak istersem mesela öyle oluyor mu diye soruyorum evlilere. Başka bir sebbeim yok evlilik nasıl bir şey onu soruyorum
Bence evlilikte kişisel alan olmalı. Bunu sağlayacak kişilerseniz neden sorun olsun.

Aynı çatı altına girmeden kastım, toplumumuz malum sevgililer rahatça gezip tozamıyor, tatile çıkamıyor, hatta sevişemiyor. Bu sebeplerden evlenmek istiyorsanız hata olur.

Geriye dönsem 30dan önce evlenmezdim gerek yok ne kadar erken evlenirsen o kadar sıkıntı stresi erken yaşıyorsun genelde... Hayallerimin ucundan geçmiyor desem yalan olur yarı yarıya ancak... Eşin tek gezmene yatıp kalkmana karışmayacak biri olursa o yönden sorun yaşamazsın ama evlilik neresinden bakarsan sorun bence...

Ya kişiye göre değişir ama bir gerçek varki yüzde yüz insan yoktur yüzde 70 bulursan evlen canım şimdi biz burda ne söylesek boş

Evlilik üniversite arkadasinla ayni evde yasamak gibi degil. Evi biriyle paylasmak demissiniz o ev ikinizin oluyor siz bir oluyorsunuz. Sevdiğin adamla o ev cennet olur yoksa iiiyyy ben onun pis donunu mu yikayacagim dersin. Bir insan ya ister ya istemez. Simdi cok ozgurseniz ve o yüzdense bu soru, eş adayınız kıskanç biriyse elbette kısıtlama olur siz de ona bazi kısıtlama getirebilirsiniz uyum olur yoksa cok zor. Baba evini arıyorum diye konu acarsin.

Ben ozgurluge alismis bir bayanim. Evlendim hemde severek. Evlenince hep dipdibe olmuyor yani ayni evdeyiz diye. Kendi alanlarimiz oldu hep. Ben arkadaslarimla takildim o arkadaslariyla takildi. Birlikte vakitlerimizde biseyler yaptik yada hicbirsey yapmadik. Kanepede oyle vakit oldurduk yeri geldi. Sadece ben cocuktan sonra zorlandim cunku o hayati cocuga gore sekillendirmek biraz agir oldu bana. Onada alistim simdilik. Yoksa evlilik hep biradada olmak degil. Guzel tarafi o gun kotu gectiyse sadece yaninda olduginu bilmek guzel, omzuna yaslanip oyle sakinlesmek guzel.

Evlilik yazdıklarına bakınca suan için sana uygun birşey değil. Çünkü evlilikte mutlulukta huzunde yoklukta varlıkta olacak. Günü gelecek herşeyden sıkılarak tek kalmak isteyeceksin olmayacak yine günü gelecek yanliz kalmak istemeyeceksin ve eşin olduğu için mutlu olacaksin. Ve sen henüz bütün bunları göze almaya hazır degilsin. Bence yasin cokta geç değil hazır hissedene kadar evlenmeye kalkma. Acelen yok kendine zaman ver ve uygun zamanda doğru kişiyle içinden gele gele coşkuyla evlen. Ben çok mutluyum bence güzel birşey pişman miyim asla. Fakat dediğim gibi ben her yonuyle kabullendim ve hazır oldugumda evlendim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…