Özeniyorum

İçkili mekanlara bu kdr özenme öyle hayal ettiğin ortamlar yok emin ol içki içip deli gibi dans eden insanlar hepi topu ... Madem seninle bir yerlere gitmek istemiyorlar tek başına git ben mesela bazen tek başıma avmlerde çocuğumla beraber gezerim çok da zevkli olur onun öncesinde bebek yokken de aynı şekilde takılırdm arkadaşlarım var mı var ama tek gezmek bazen iyi oluyor dene

Maalesef birçok semtte bu mahalle baskısı var bırakın topukluyu göz alıcı renk bile giyılmiyor. Okuyun size hitap eden semtlerde yaşama standartina kavusun ama suan ailenizın huzuru ve okulunuzdan başka bişey dusunmeyin derim.

Fazla özentilik iyi bişey değil bence. Sizi tanımıyorum ama kendi çevremden örnek vereyım en çok özenen tipler, kendını en çok dağıtan tipler oluyor genelde. Gece çok fazla dışarda kaldım, eve sabahta girdim ama 15cm topuklu ve dekolteyle ortalıkta gezme ihtiyacı hissetmedim. Mekanları özellikle illa alkollu olsun dıye seçmedim eğlenmeye giderken. Yaşımda çok yok 24 yaşındayım daha. Bızde o yaşlarda olduk, yaşıtlarımın her yaptığı şeyi özenti haline getirmedim. Derdin sadece eğlenmekten çok taklit gibi duruyor. Dikkat et bence.

''Bir derdim var'' bölümü hakkında bilgi verilirken aşağıdaki şu ibareler yer alıyor..

''Bugün canınız mı sıkkın ? Belki sebep var belki yok. Yazıp rahatlamak istiyorsunuz belkide yorumlar istiyorsunuz. Buyrun bu alan sizin için. İçinize atıp dert sahibi olacağınıza BDV'ye yazın söz sahibi olun.''

Yani burada dert skalasına göre konu açılmıyor. Senin canını sıkan her ne ise rahatlıkla konu açıp kendi sıkıntın hakkında fikir alabilirsin canım.

Sıkıntına gelecek olursak, senin yaşlarındayken herkes böyle şeylere özenebilir. Daha lisedeyken üniversitelerde düzenlenen bahar şenliklerine, konserlere, sosyal aktivitelere bir şekilde gitmek için aileme ne diller dökerdim. Tabi izin alamadığımdan yanıma erkek kardeşimi de sürüklerdim. Böylelikle amacıma az da olsa ulaşırdım.

Hele makyaj mevzusuna gelecek olursak öyle koyu makyajlar yapardım ki Amy Lee gibi siyah far, siyah kalem, koyu ojeler falan. Kulaklara bir tane yetmiyor 2-3 tane küpe daha fazladan.. Hatta bir ara bir delilik yapıp burnumu deldirecektim ve ailem artık dur dedi buna İyiki de dedi.

Ha hevesimi aldım mı aldım ama şuan düşünüyorum yapmasam da olurmuş bunları. Bakkala bile kalem sürmeden çıkmayan ben artık en süslenip püslenip gidilmesi gereken yerlere o çok sevdiğim kalemi bile sürmeden rahatlıkla gidebiliyorum. Doğallık her şeyden daha güzel gösteriyor insanı. Abartmadan, ufak dokunuşlarla kendine yakışanı giymek, makyaj yapmak en güzeli. O da her zaman olmamak şartıyla.

Yani uzun uzadıya kendimden örnekler vererek anlattığım bu şeyleri aslında annem gil de pek onaylamazdı ama sert bir şekilde seslerini çıkarmazlardı da. Ailen böyle baskı kurarak sende ki o inadı daha da depreştiriyor. Belki bir heves bu isteklerin ama bu baskılar seni daha da çok o özendiğin şeyleri yapmaya itiyor. Bu sebeple ailene bu durumu güzelce anlat derim.

Yeni arkadaslar edinin oyleyse
Sorun ailede degilse yeni ortaminizda eglenirsiniz.
Simdi derslerinize odaklanin. Mesleginiz olsun paraniz olsun kendinize gore bir semtte yasamak ortam edinmek ve kiyafetler almak icin cok zamaniniz olacak

acele etme ıkerde gıyersın ıyı bır meslek edın atanırsın ısıne baslarsın eglenmeyede hem paran hem vaktın olur snra evlenırsın esınle bırlıkte gıdersın eglenmeye gezmeye hayatta olmayacak bısey yok bunlar uzulecek kafaya takacak seyler degıl ablacım

Ailem zaten biraz ısrar etsem izin verirler de arkadaşlarım çıkmıyor akşamları işte malesef

Zamanla ilgi alanlarina göre arkadas cevren genisler, büyür, kücülür, arada bir yalniz kalirsin..
Önemli olan kötü yola düsme falan diyomusum :))

Arkadaslar, bende heveslenirdim tatile giden, gece eglenen gencleri görünce. Insan kendini bildikten sonra hic birsey olmaz.

Bir de alkollü yere gidicem dememis ki konu sahibi, kiz gece disari cikmak istiyor ve arkadas cevresi alkol bulunan mekanlara gitmiyor. Bu yani

Bu konu hakkında deneyimlerimi paylaşmak istedim görünce. Ailemden uzakta İstanbulda okudum. Ailesinin yanında yaşayanlara göre zor bir hayatım oldu yemek bulma, çamaşır ütü olayı, idareli geçinmek zorunda olmak her gün farklı giyinme şansının olmaması gibi. Yanındaki sayılı eşyayla hayatını idame ettiriyorsun öyle düşün. Herkesin hayat tarzı farklı kimse ile kendini kıyaslama sakın yoksa çok üzülürsün. Benim ailem de bahsettiğin gibi sayılır. Hiçbir zaman gecelerimekanlara vs gitmedim.Ama kalan zamanda istediğim gibi gezdim. Sen de arkadaşlarınla ailen için sorun olmayacak saatlerde gezebilirsin. Hala liseye gidiyormuş gibi davranırsan ailen de esnemez. Bir adım atman lazım.
Bir de çalışmaya başlayınca nasılsa başka yere taşınır giderim gibi beklentin olmasın. Evinde yaşayan bir çok arkadaşımdan biliyorum o iş olmuyor. Üniversite okumasi icin uzaga göndermeyen aile genelde uzağa yollamiyor. Ben uzakta okudum her yerde çalışırım diyordum ailem yine karışıyor yine karışıyor :)

evet abartıyorsun.
önceki konularına baktım sanırım biraz bunalmışsın hayattan.
yakın çevrende arkadaşların yok mu? Tamam sapa bir yerde oturuyorsun ama o civarda illaki başkalarıda var. Biraz onlarla takılsan gece çıkamasan da gündüz çıksan. yine seni mutlu edecek şık şeyler giy özen göster kendine. aslında bunu evde bile yapabilirsin. kendi enerjini yine kendin düşürüp çıkarabilirsin.

ben de üniversiteyi ailemin olduğu şehirde okudum

ama ailem ilçede oturur ben merkezde okudum

okulum bile eve iki vasıta idi

ama gece de gezdim

Ankara'yı bilenler vardır, genelev semti vardı eskiden; otobüsler de tam onun önünden kalkardı yine de gece geç eve dönerdim ya da çok geçse arkadaşlarımda kalırdım vs vs

günümüzde korku toplumu daha da büyüyor da eviniz ne kadar sapa olabilir ki

ya da alkollü mekan dediğiniz nedir yani bar değil mi altı üstü

biz ortaokulda yine ankara örneği ile Sakarya da bar kapatır içerdik doğru diye anlatmıyorum bunlar esasen doğru değil de yapılamayacak şeyler de değil

15 cm topukluya özenirsen, giyersin

bir çok üniversiteye 15 cm topuklu ile gelip yürüyemeyen kız var şu an

dekolteyi de arada çıkınca giyersin

ancak arkadaş çevreni kendine uygun seçersen, kılık kıyafet değil de beynin içinin doluluğu, okuma ile olan ilişkisi gibi ölçütler olursa hayatında daha az sıkılıp bunalırsın belki

gerçek hayatta gençlik dizilerindeki gibi her akşam bir gece kulübünde gezilmiyor ki

orada zengin adama göz süzülüp gece yatakta geçirilip ertesi sabah da gebelik testi ayna önünde unutulmuyor

geceleri disari cikmak filan iyi birsey degilki..nereye gittigin onemli ama ortalik kotu bencede..

Gençlik dizileri falan izlemiyorum evimizde televizyon bile yoktur.
Yani bar falan bahsettiğim şeyler ama arkadaşlarım alkole karşı olduğu için normal zamanda yanlarında bira vs de içirtmezler. Bizim okulda giyen görmedim hiç topuklu. Ya zaten sorun çok da gündelik hayatta giymek değil. Yapılamayacak şeyler değil zaten ben diyorum ki ben yapamıyorum sorun orada

Okul çıkışı da mı birşeyler yapamıyorsunuz?
Çok fazla ters bi yerde mi ki eviniz, yani şuan İstanbulu düşünüyorum da hemen hemen kalmadı nerdeyse ulaşılamayacak yer. En uzak yerlere bile akşam geç vakitlerde araba oluyor.

Okul çıkışı yapıyoruz ama en fazla 1 saat o da okul çevresinde. Otobüs en geç 8'de var onun dışında minibüs var ama son durak olduğu için cesaret edemiyorum

İyi de arkadaşlarından şikayetçi isen değiştir onlara ne senin yediğinden içtiğinden

Topuklu giyilmeyen okulu da merak ettim spor bilimleri fakültesinde bile kızlar okuldan çıkarken giyiyorlar topukluları

Hatta geçen yıl 8 mart ta mum's of motorcyles ' diye bir grup motorcu kız vardı da yürüyüşe motorcu kıyafeti altı topuklu ile gelmişlerdi

Sen topuklu giy diye zorla düğün yapılamayacağına göre sen de 15 değil 8 cm giyip avm ye gideceksin o Zaman

Sorunları sen yaratıp sen büyütüyorsun bence azıcık da baktığın pencereyi değiştir belki öbür tarafta pembe Çiçek açmış ağaç vardır

Sanki gece disari çıkıp kotu yola dusecekmis gibi yorumlar var cok ilginc
Genc kiz heves etmis ne var bunda
Ben de universiteye kadar dedigin gibi merkeze uzak bir yerde yasadim.
Ailem izin verse de gidemezdim, cunku donus cok ciddi problem olurdu.
Filme gitsek karanliga kalmayalim diye strese girerdim.
Ama universitede oyle olmadi.
Ama ilk gece disari cikmamda korkudsn aktima ediyordum nerdeyse :)) sanki disardaki herkes kötü niyetliymis ya da bana kotu gozle bakacaklarmis gibi hissetmistim :) iste bunlar hep tecrube :))

Her kıyafetin yeri ve zamanı var değil mi? 15 cm topukluyu veya mini bir elbiseyi gün içinde giyemem sanırım

ben canım giymek isterse giyiyorum, giyinip avm ye, sinemaya falan gidiyorum mesela
senin sorunun arkadaş çevren bence, onları değiştirirsen istediğin gibi gezip tozarsın, ortam yapmış bir arkadaş grubuna dahil olmaya çalış, eve dönüşünün çok sorun olduğu günlerde arkadaşlarında kalabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…