Özenmek gibi olur mu?

Sukara

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2018
127
56
13
35
Merhabalar. Ben dort yillik evliyim. Benden uc yas buyuk ablam var. O da uc yillik evli. Simdi sorun degil asla bunu biliyorum ama size bir sorum var.
Biz esimle cocuk dusunuyoruz bu ara. Yani uzun suredir dusunuyoruz ama ancak isleri yoluna koyduk sayilir.
Ben ogrendim ki ablam hamile. Cok sevindim ama tam idrak da edemedim henuz cok yeni.
Ara ara ablamla konusurduk. O benim isimi tamamen yoluna koymam gerektigini soylerdi cocuk yapmam icin.
Haberi aldigimda uzun uzun konustuk. Biz de dusunuyoruz ne zaman nasip olur bilmiyorum ama belki birlikte buyuturuz dedim.
Dur bi ben doguruyum da ondan sonra. Her asamada yanimda olman gerek. Once ben bi atlatiyim da dedi.
Simdi ben cocuk yapsam ozenti mi olacagim ailemin gozunde. Zaten karar vermistik. Yani alakasi yok ozenmekle ama ben soyledigimde insallah filan demedi. Kesin olarak dur bi dedi. Daha once cocuk dusundugunu soylediginde biz de dusunuyoruz dedigimde de ayni sekilde dur bi isin duzene girsin oyle diyordu.
Ben bu kadar guzel bir konuda ozenti durumuna dusmek istemiyorum.

Aman ya ablaniza mi soracaktiniz cocuk yapmak icin? Mumkunse her asamada ablanizin yaninda olmayin hizmetci misiniz siz? Ne anlamsiz istekleri var. Cocugu yapan asamasini da kendisi atlatir. Siz planlarinizi bozmayin,hayirlisi olsun hakkinizda

ya zaten ha deyince olmuyor ki bu iş. şmdi başlasanız belki 6 ay sonra tutacak. eğer şartlar uygun ise beklemeyin derim. abla kendi doğurur, sonra siz doğurursunuz.

Özenmek, kıskanmak vs. duygularına hiç girmeden gerçekçi bakış açısıyla yazacağım.
Eğer ikiniz de annenizden destek bekleyecekseniz sorun olur.
Yok kendiniz büyütecekseniz sorun olmaz.
Ailenizin durumu nedir, çalışıyor musunuz, bebekleriniz kendiniz büyütebilecek misiniz? Bunlar önemli.

Allah'ın verdiği yada vereceği canın özentisi olmaz canım. Eminim ablan bunu iyi niyeti dahilinde söylemiştir ama siz farklı bireylersiniz. Böyle bi konuda onu beklemek doğru olmaz. Aynı olayı ben yaşadım ve çok üzülüyorum 2,5 yıllık evliyim çocuk düşündüğüm sırada 1 ay önce evlenen eltimin hamile olduğunu öğrendim ve eşim özeniyomuş gibi olmasın diye çocuk sahibi olmayı reddetti. Kazara hamile kaldım ve kaybettim. Şimdi sanki eşim istemediği için o çocuğu kaybetmişim eltimin yüzünden gibi düşünüp kendi kendimi onlara karşı dolduruyorum. Yoluna bak nasip olmayınca olmuyor zaten. İnşallah tez zamanda Allah nasip eder. Bişey derse eşim çok ısrar etti dersin.

Ne özentisi ablanız size güvenip mi doğuruyor ? Herşeyin bir vakti ve zamanı var bence çok istiyorsanız söylenenlere kulak asmayın ablanın doğumu 9 ay çocuğun kendine gelmesi 1 yaş her daim yanında olacaksanız 2 yıl ablanızımı bekliyeceksiniz bebek sahibi olmak için .

Hayırlısı olsun

Çocuk yapmak içinde ablanıza sormanız gerektıgını dusunmuyorum .

Özentilik yok burda bencillik var.
Ne zaman istiyorsan yap çocugunu.
Allah analı babalı buyutsun . İsteyen , hakeden herkese nasip etsın inşallah

Kadinin bir hevesi var daha yeni anne olacagini ogrenmis kim bilir aklindan neler gecti sizi de yaninda hayal etmiş, yorumlar cok sasirtici dusman degil ya bu abla.
Ben ablama anlayis gosterirdim zaten ablamin cocuk haberini alinca kendi hamileligimi ertelerdim. Ben her seyi sindire sindire yasamayi severim. Once bi yegen sevgisini tadayim, ona doyayim sonra cocugu da yaparim kacmiyor ya.

ya zaten ha deyince olmuyor ki bu iş. şmdi başlasanız belki 6 ay sonra tutacak. eğer şartlar uygun ise beklemeyin derim. abla kendi doğurur, sonra siz doğurursunuz.
Benim de takildigim nokta o zaten. Ne zaman olacagi belli degil ki. Bi sorun yok esimde de bende de. Muayene olduk ikimiz de ama belki bir sene olmayacak bilemem ki. Belki hemen olacak onu da bilemem.

lütfen kusura bakmayın ama ablanız çok bencil bir kadın
ne demek ben bi atlatayım ilk önce
onun paşa gönlünü mü bekleyeceksiniz
sakın özentilik diye düşünmeyin öyle birşey yok siz zaten istiyormuşsunuz
haaaaa düşünen olursa da Allaha havale edin
kısmet bu işler zaten ha deyince olmayadabiliyor
bi de ablanızın keyfini mi bekleyeceksiniz

Ben ablam icin cok heyecanliyim ve hep yaninda olmak istiyorum zaten. Bizim annemiz hayatta degil. Kayinvalidesi var ama beni de yaninda istiyor. Ama ben olsam dur yapma demek yerine birlikte buyuturuz derdim. Ben simdi birlikte buyuturuz dedigimde o ne oyle ya dedi. Ben bi yapiyim her asamadan seni bilgilendirecegim sonra yaparsin sen de dedi. Yakinlarda dusunuyoruz dedim. Ne kadar yakin hemen mi dedi. Dedim ben dogum kontrol hapi kullandigim icin hemen olmayabilir zaten dedim ama bilmiyorum.

Benim komsumla hamileliklerimiz 2-3 ay arayla oldu. Ben sakasina hep derim, aysenin hamileligini kiskandim da vocuk yaptim diye. Ahaha sanirim sen soyleyince millete dusmuyor, yoksa illa bir soyleyen cikardi.

Yani ozentilik degil de heveslebilir cocuk isteyen birisi yakininda biri hamile olinca. Bunun neresi kotu ki. Ablanizin isinizi yolunuza koyun isteginde belki haklidir da bir kez soylenir o da yani. Esinizle uygun olduguna karar verdikten ve baskalarindan maddi bir yardim beklemedikten sonra dahasi ayip kacar bence.

Ablamin ve benim bebeğimin arasinda sadece bir kac ay fark var. Bence cok güzel birsey. Ablaniz belli ki sizi yaninda istiyor veya tüm ilgi ona toplansın istiyor, ama siz hamilekiginizi ona göre ayarlamayin. Sadece hemen olacak diye de birsey yok. Bence sorun degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…