Özensiz davranan eş

Rozi-

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2021
277
535
18
Dün eşimin akrabalarına uğradık dönüştede eşimle güzel bir yere gittik başbaşa. İlk defa böyle canlı müzikli farklı bir yere gittik. Foto çektirmek istedim, yemek gelsin sonra dedi. Karşımda oturuyor elinde telefonla oynuyor yüzüme bile bakmıyor hiç sohbet falan yok. Genel tavrı böyle artık eve geliyor yemek yerken bile telefonda dizi açıyor. Birlikte bir ortama girdiğimizde aynı şekilde benle konuşmuyor hiç yüzüme bakmıyor. Neyse ben istiyorum ki böyle birbirimize biraz özen gösterelim. Eşimde hiç özen göremiyorum, beni kaybetmekten hiç ama hiç kormuyor gibi. Sanki kırk yıllık evliyiz zaten moduna girmiş bu genel tavrı. Bazen kendimi onunla bacı gardaşmışız gibi hissediyorum. Konuyu dağıttım biraz belki ama bunları söyleyeyim ki anlayın diye… konuya dönüyorum, programlı bir yer olduğu için yemeğin gelme zamanı var ama ne zaman geleceğini bilmiyoruz bende heves ettim tekrar söyledim resim çektirmek istediğimi diye bana bağırdı tersledi ısrar etme dedi. Bağırmasına kırıldım. Bana zehir ettin geceyi, resim bir yere mi kaçıyor, bana bir şeyi bir kez söyle ısrar etme, ısrar eden anam da olsa karım da olsa kim olursa olsun yapmam dedi. Tartıştık moralim bozuldu bu sefer de niye gülmüyorsun hep böyle mi olacaksın kapat konuyu diye kızdı. O beni düşünmüş oraya götürmüş ama yinede kıymetini bilmiyormuşum. Eve geldik birlikte olmak istedi. Gönülsüz yapacaksan git allah aşkına ya dedi bende tekrar giyindim dışarı çıkmak istedim yürümek kafamı dağıtmak için. Saat geç olmuştu izin vermedi halbuki aşağı inip sitenin içinde tur atacaktım. Şimdi yorumlarınızı bekliyorum artık bende güç kalmadı ben mi abartıyorum gerçekten o mu ? Kafam çok karışık allak bullak oldu. İletişim kuramıyoruz artık. Ben birbirimize gösterdiğimiz özeni kaybetmeyelim diye korkarken onun umrunda değil bu. Bu bir foto ile olmaz belki ama elini tutmak, yanyanayken ufaktan sarılmak hani yanında olduğunu hissettirmek vardır ya ben bunları görmek isterim açıkçası hevesimiz ölmesin diye uğraşırken onun böyle şeyler umrunda değil. Bazı şeyleri yapıyorsa bile benim zorumla yapıyor gibi. Konuşmalarına dikkat etmiyor bunu dersem acaba kırılır mı demiyor. Kırıldığımda da iki saçma lafla gönlümü alacağını sanıyor. Eskiden birlikte aile akraba ortamına girdiğimizde beni incitecek şeyler söylerdi herkesin içinde yaptığım yemeklerin ve temizliğin kusurlarını anlatırdı. Ciddi ciddi uyardıktan sonra artık yapmıyor bunları mesela. Ama artık böyle en ufak resim olayında bile kendimde tartışacak gücü bulamıyorum. Yorumlarınıza çok ihtiyacım var karışık yazdıysam lütfen kusura bakmayın çünkü kafam çok karışık

Son düzenleme:
Gercekten yemek gelene kadar bekleyemediniz mi foto cekmek icin? Amaciniz iletisim saglamak onu anliyorum ama dogru yol bu degil

Simdi konunun girisinde esinizin ilgisizligini vs.yazmissiniz ama sizin icin bunlar yeterli olmamis, ustune bu adamla resim cektirmek icin sabirsizlanmissiniz. Kusura bakmayin ben sizi pek anlayamadim. Belli ki esinize olan sinirinizi yazip esiniz linclenince bir nebze rahatlayacaksiniz sonra kaldiginiz yerden resim cektirmeye devam edeceksiniz. Sonra biz yorum yazanlar kotu olacagiz. Gerek var mi?

Bence amacınız kötü olmadan biraz ısrarcı davranmışsınız tabi bu eşinizin bmyle bir tepki vermesi için geçerli bir sebep değil. Biz mesela eşimle tanırız birbirimizi hiç sevmediğimiz özelliklerimiz var ve ona göre davranırız. Ben dılarda tartışmayı sevmem eğer o tartışma çıkarırsa çok kızarım ve bunu yapmaz yani anltabildim mi bilmiyorum

Eskiden birlikte aile akraba ortamına girdiğimizde beni incitecek şeyler söylerdi herkesin içinde yaptığım yemeklerin ve temizliğin kusurlarını anlatırdı.
Şu cümleler o kadar net anlatıyorki durumu. Eşiniz zaten hep böyle kaba saba kırıcı biriymiş evlenmeden öncede böyleyse üzgünüm yanlış bir tercihte bulunmuşsunuz.

Gercekten yemek gelene kadar bekleyemediniz mi foto cekmek icin? Amaciniz iletisim saglamak onu anliyorum ama dogru yol bu degil

Beklerdim tabi aslında evet iletişim sağlamaya çalışıyorum telefondan kafasını kaldırsın biraz birbirimizle ilgilenelim diye

Cinsel dürtüleri azinca karisi oldugunu hatirlayan bir cesit Türk erkegi.

Sizde çok israrci gibisiniz bir defa istemiyorum dediyse bu ısrar ne bir günde bu hale gelmedi belliki huyu ısrar sevmiyor.

Yok öyle olmayacak gerçekten artık yoruldum istemiyorsa çektirmem o elimi tutmuyorsa güzel konuşmuyorsa bende ısrar etmem herkesin içinde düzgün konuşmuyorsa bende konuşmam artık bunun farkına vardım ama böyle giderse sonumuz ne olur işte onu bilemiyorum

Şu cümleler o kadar net anlatıyorki durumu. Eşiniz zaten hep böyle kaba saba kırıcı biriymiş evlenmeden öncede böyleyse üzgünüm yanlış bir tercihte bulunmuşsunuz.

Evlenmeden önce hiç böyle değildi ama umursamaz bir tavrı vardı biraz. Yinede hep kibardı

Eşinizin tavırları benim eşiminkine çok benziyor. Ben de bu adam beni sevmiyor herhalde diye çok sorguladım zamanında, ayrılmak da istedim, ama herkesin sevgisini gösterme şekli bir olmuyor. Yani biraz karakterle ve yetiştirilme tarzıyla alakalı. Sizi mutlu etmek için hoşunuza gidecek bir yere götürmüş, tabi bu lütuf değil ama çabalamış işte, bu gelmiş elinden.
Ben de şikayet ediyorum bi gün o telefon seni yutacak ben de tuş kilidini açmayacağım orda kalacaksın diye saçma sapan hayaller kuruyorum ama değişen bir şey olmuyor. Ben de genel tavrına bakıp avunuyorum. Ne zaman eve gelse seveceğim bir kitap getirir, sırf ben seviyorum diye migreni olmasına rağmen sevdiğim sanatçıların konserlerine katlanır , lütuf değil bunlar olması gereken şeyler ama işte adam çabalıyor diyorum.

Ay hanımlar ne ısrarı ya? Adam zaten doğuştan kaba. Boş boş oturuyormuş, amaç huzursuzluk çıkarmak tamamen gövde gösterisi yapmak. Taş atıp da eli mi ağrıyacaktı 1-2 tane foto çekse? Yoo.

Israr dediği 2 defa sormuş. Yemeğin ne zaman geleceği belli değilmiş, zaten boşlar diye çekmesini istemiş. Eşe de bu kadar nazımız geçemeyecekse, bu bile ısrar olacaksa ciddiyim işimiz var... Ohooo..

Adam alışmış, ben böyleyim beni böyle kabul edeceksin diye asıp gürlemeye. Siz de gitmeseydiniz keşke onunla yemeğe, yaptığı planlara katılmayın isteksiz olun, canım istemiyor falan diyin bakalım ne yapacak? Uzaklaşın biraz ondan. Kendi hayatınıza bakın.

Ben fotoğraf çekilmeyi çok severim yemek yerken bende derim hadi çekilelim ne gerek var yemeğimizi yiyelim der ya da çok sevmez fotoğraf ya da ben de bazen beni sevmediğini düşünüyorum diyorum insan sevdiği için katlanır ama o da farklı şekillerde gösteriyor mesela yaş pasta çok severim o sevmez benim için gider alır ben demeden ya da sevdiğim çiçeği alır

Bence esiniz sizi sevmiyor. Hadi resim cekilmeye her an her saniye hazir olmayabiliriz onu geciyorum. Ama bu diger anlattiklariniz korkunc. Adam sizin duygusal ihtiyaclariniza karsilik vermiyor. Siz romantizm ve ilgi seven bir kadinsiniz (ki cogu kadin sever) ama bu adam size istediklerinizi vermiyor yada veremiyor, icinden gelse neler neler yapar o ayri.
Bana sanki adam sizi cepte görüyor gibi geldi, yani ona katlanicaginizdan o kadar emin ki. Size tavsiyem onun size davrandigi gibi davranin, siz de alin telefoni elinize oyun oynayin, birseyler izleyin, ilgilenmeyin onunla hic, yokmus gibi davranin. Kendimi sizin yerine koydum da, ne kadar kendinizi degersiz hissetmissinizdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…