Kesinlikle katılıyorum. Gözlemlediğim ve bildiğim kadarıyla psikolog ve psikiyatr arasındaki farkı anlatayım.Psikiyatr hastalık olarak nitelendirilebilecek durumların tedavisiyle, olayın medikal kısmıyla alakalı.Durum klinik olarak hastalık boyutuna girmese dahi gerekli gördüğünde ilaç yazabilir. Psikolog ilaç yazamaz,durumu daha çok irdeler ve üstesinden gelmen için yardımcı olur.Daha rahat iletişim kurarsın ve iletişim formal değildir.Mesela bir gün psikologumla gezmeye çıkmıştık dışardaki durumumu gözlemlemek istemişti.Yani bu psikolog işini hastane psikolojisiyle düşünmezsen iyi edersin.Kendi kendime çözmek istiyorum diyorsun anlıyorum ama bence bunu tek başına başarabilecek durumda değilsin.Boşuna vakit kaybetme.Bunu biraz tabu haline getirmiş olabilir misin? Gitmek istememe sebebin nedir? Mesela psikiyatra gitmek istemiyosun çünkü ilaç kullanmak istemiyosun.Psikologu reddetme ya da son çare olarak görme sebebin nedir? Bunu soruyorum çünkü ben de gitmeye karar verdiğimde kendimce çekindiğim şeyler vardı.Sonradan kendimi kurduğumu ve olmayacak şeylere takıldığımı anladım.Eğer senin de bana benzer düşüncelerin varsa yardımcı olabilirim belki.