Özgüvensizlik nasıl aşılır 😞

kurabiye123

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2017
1.949
2.459
133
Iyi akşamlar güzel hanımlar

21 yasındayım ailemden başka bi ilde üniversite sosyoloji okuyorum. Derdim günler geçtikçe daha da mutsuz olmam ve bunun altında özgüvensizlik olduğunu farketmem. Sürekli kendimi herkesten aşağıda görüyorum kendimi genelde hiç iyi hissetmiyorum. Kendimi hiç değerli görmüyorum.mesela neden değerli olıyım. Insanların ne kadar mutlu ve varlıklı olduğunu kendimin se ne kadar başarısız olduğunu düşünüyorum. Her şey çok zor görünüyo gözüme derslerde de böyle. Derslerden aşırı korkuyorum endiseleniyorum cok çalışıp yüksek aliyorum ama kendimi işe yaramaz boş hissediyorum her daim.

Okuduğum şehirde de yanliz hissediyorum ailem yok sevgilim burda değil. Bi de boyum çok kisa 1.58 herkes benden uzun ben çok kısayım herkesten. Pek fazla param da yok genellikle parasız kalıyorum süreli güzel giyenebilen istediğini alan insanlara özeniyorum.

Bi de mesela ben derste bazen hocalar hızlı yazdırınca geri kalip arkadaşımım defterine bakıyorum bazen de o bana bakıyo geri.kalınca ama genelde ben yetisemiyorum bunu bile kafama çok takiyorum aptal gibi hissediyorum. Sürekli kendimi başka insanlarla kiyasliyorum hep depresifim yani bunları sevgilimle paylaşıyorum ama annem babam ayrı onlardan da uzak hissediyorum para konusunda mesela sanki zordan zordan veriyolar gibi geliyo herkesin parasi hayati kendine sanki ben çok dışarıda kalmışım gibi hissediyorum sadece sevgilimle paylasiyorum.
Bazen de mesela bi insan bana laf söylüyo gereken cevabi veremiyorum ya da eziyo orda hakkımı savunamıyorum herkes bana laf söylediğiyle kalıyo bisey diyince kala kalıyorum aklım başıma sonradan geliyo ama kendimi ezdirmek istemiyorum artık.kucukken babam döverdi bi de hakaret falan ederdi en ufak biseyde tekme falan atardı bana hep ondan da Iyice soğudum yaptıklarını unutamıyorum

Bana fikir verebilir misiniz bu buhrandan çıkmak istiyorum kendime güvenmek istiyorum. Herkese teşekkür ederim şimdiden

Son düzenleme:
Canım yaşın bunları aşmak için çok musait bi yaş. Babanı, geçmişte sana zarar veren şuan seni olumsuz etkileyen herşeyi herkesi kendi içinde affet. Malesef çocukken yaşadığımız şeyler bugünümüzü büyük oranda etkiliyor ama sen onları kendi içinde ne kadar çözersen o kadar iyi olursun.

Hata etmekten, kötü not almaktan, derslerde insan ilişkilerinde başarısız olmaktan hiç korkma. Hatta hata yap ki doğruları öğren. Herkes mükemmel bi şekilde yaşayıp gitmiyor. Etrafında herkes ne kadar değerliyse sen de en az o kadar değerlisin. Bunu hep hatırlat kendine.

HHiçbir şeyi kafana takma, en öne de kendi mutluluğunu koy.

Derslerine çalış canım başarılı bitir bölümünü iyi Bi ortalamayla erasmusa başvur git bi sene yurtdışında oku, okul hayatını böyle boş şeyleri düşünerek geçirme. Geçen zamanın telafisi yok kıyafet, para en iyisini alırsın çalışmaya başlayınca

Haklısınız tesekkür ederim cevap icin şuan ing kursuna gidiyorum

Ya çok çok teşekkür ederim cok güzel şeyler yazmışsınız. Ben en ufak hatada kendimi mal gibi hissediyodum mesela 2. Sinifa geçince derslere adapte olamadım ortalamam düştü onu bile hala takiyorum sen malsın herkesten geri kaldın diye ama şuan cok calisiyorum ortalamam 2.77 oldu mesela hedefim 3 le mezun olmak

kendine güvenmenin ilk şartı; kendini olduğun gibi kabul etmektir. mesela atıyorum; kendini sakar biri olarak görüyorsun diyelim. kendinin bu halinden memnun ol. ben böyleyim de. ne derseniz deyin de...

sakın başkası gibi olmaya çalışma. sen kimseden üstün olmadığın gibi; kimsede senden üstün değil...

Peki bunu kendinize nasıl kabullendirdiniz mutlu olmanın ilk sarti bu galiba baskasiyla kiyas yapmamak

Hayır gül geç kendine. Mesela ben üniversitedeyken yıllardır gördüğümüz tarih dersinden kalmıştım. Tarih yani bildiğimiz başka ders olsa yine neyse bütünlemesinden bile geçemedim o derece. Ama öyle böyle bitti okul. Tabiki düşük alırsın başka şeyler olur normal. Hep daha iyi olmaya bak. Hiç yüklenme kendine. Hep iyi şeylerle telkin et kendini canım.

Ya cok teşekkür ederim tekrardan bana iyi ki bu.konuyu acmisim dedirttiniz. Kimseye kotulugum yok kendimden başka inanir mısınız sadece herseye olumsuz bakiyorum ama siyrilicam artık elimden geldiğince

Mutlu değil de basarili bişeyleri basarmis gibi geliyo
Yoo hayir herkes basarili degil ama insan azmediyorsa elinden geleni yapiyorsa onun ic huzurunu yasiyor. Derslerini calis, cok oku gerisini akisina birak. Bir dersten kalinca karalar baglama, bir dahakine AA ile gecmek icin cabala. Insanlarin icinde kendine ezik gibi davranma, yapamam edemem gibi seyler soyleme. Yalniz kalmaktan da korkma. Tek basina takilmayi ogren, kendine vakit ayir. Kutuphanede cok zaman gecir. Ve cok oku. Okumak, altyapi olusturmak o ozguvensizlik hissiyatini yikiyor.

Peki bunu kendinize nasıl kabullendirdiniz mutlu olmanın ilk sarti bu galiba baskasiyla kiyas yapmamak
kendime dışarıdan bir göz gibi bakarak.

mesela şu anda benim durumumda başkası olsaydı ve ben onu dışarıdan izliyor olsaydım, ben onun hakkında ne düşünürdüm. yani aslında ne kadar normal göründüğünü fark ederek...

Neden kimseden gereği olasın ?
Okuyorsun ünv kazanmışsın.
Öğrencilikte herkes parasız kalıyor.
Boy desen zaten insanların boyu hep standart.
Kendini sev ve unutma kimseden asağıda değilsin.

Ne tür kitaplar okumalıyım

Derslerin için ses kaydı işine yarar. Hem notlarda geri kalmazsın hemde tekrar edip üzerinden geçmiş olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…