- 14 Mayıs 2017
- 1.949
- 2.459
- 133
- Konu Sahibi kurabiye123
-
Çok teşekkür ederimkendime dışarıdan bir göz gibi bakarak.
mesela şu anda benim durumumda başkası olsaydı ve ben onu dışarıdan izliyor olsaydım, ben onun hakkında ne düşünürdüm. yani aslında ne kadar normal göründüğünü fark ederek...
Hep böyle kötü düşünceler geliyo aklima teşekkür ederim yorumunuz icinNeden kimseden gereği olasın ?
Okuyorsun ünv kazanmışsın.
Öğrencilikte herkes parasız kalıyor.
Boy desen zaten insanların boyu hep standart.
Kendini sev ve unutma kimseden asağıda değilsin.
Gayet mantikli tesekkurlerDerslerin için ses kaydı işine yarar. Hem notlarda geri kalmazsın hemde tekrar edip üzerinden geçmiş olursun
Ay ne guzel yazmissiniz teşekkür ederim ❤. Uzun boylu kızları çok kiskaniyorum yaBoyunuz cok kısa değil ki 155 olup erkekleri pesinden kosturan arkadaşlarım var benimgiyime gelince zaten dışarıdakiler ne giydiğinize çok bakmıyor biz kadınlar çok takıntılıyız. Beyaz bir spor ayakkabı biri açık biri koyu renk jean bir tane ceket icine ne giyersen giy yani. 3-4 tane sweatshirt veya ne giyiyorsanız artık.Zaten yıllar icinde bu kıyafetleri edinmissinizdir.Önemli olan bakımlı görünmek temiz giyinmek.
Özgüvensizliğinizin kaynagı ne aileniz mi çevreniz mi,sevgiliniz mi ? Sizi özgüvensizliğe iten sebeplerden uzak durun. Siz bir birey olarak her insan gibi "eşsiz ve biriciksiniz" derslerden ibaret değildir hayat yetistiginiz kadar yazın yetişemezseniz arkadasinizdan alın. En kötü dersin adını internete yazın oradan çıkan notlara çalışın. Ailenizle tek sorun az para göndermeleriyse ergenlik yapıyorsunuz başka sebebi varsa telefonlaşmayın konuşmayın
Hiç öyle kisisel gelisim kitaplarini oku muhabbetine girmeyeceğim. Ben hic zevk almam onlari okumaktan. Türk ve Dünya Klasiklerini okuyabilirsin. Güzel bir kulturel birikim sağlar sana. Türk Klasiklerinden Resat Nuri Güntekin, Yakup Kadri, Tanpinar, Peyami Safa, Yasar Kemal, Kemal Tahir okuyabilirsin. Omer Seyfettin hikâyeleri cok guzeldir. Rus, Fransiz, İngiliz klasikleri okuyabilirsin.Ne tür kitaplar okumalıyım
Benim boyum 164 ama 160 üstüyüm diye erkekler kapımda kuyruk değil fiziğim de düzgün üstelik yani bunun boyla aşırı güzellikle alakası yok çekicilik farklıdır. Mesela demet özdemir çok güzel ama çekici değil aynı şekilde hazal kaya da cok güzel ama çekici değil. Öykü Karayel aşırı güzel değil ama çok çekici üstelik 155 boyu bu benim naçizane fikrim tabi
Ay ne guzel yazmissiniz teşekkür ederim ❤. Uzun boylu kızları çok kiskaniyorum yaailem para konusunda elinden geleni yapiyo ama sanki istemiyolar gibi geliyo mesela extra bi para lazım olunca burnumdan getiriyolar oflaya puflaya veriyolar gibi. Zarar veren kisi de babam olabildigince uzak duruyorum he he diyip gecmeye çalışıyorum hep can sıkmasın diye. Kiyafet konusunda da haklisiniz aslında suan zaten sac makyaj en önemli olani. Arkadaşım hicbisey demiyo kacirinca o da bakiyo hatta ders notları olmasa bile kaynak kitaplarımız var bosa takıntı yapiyorum iste
Evet çok haklısınız aslında cok tesekkurler cevap içinKendinizi kabul etmek ile başlayın işe.
Yani kendini sevmek.
Olumlu yanlarinizi bir kağıda yazın ve ayna karşısında bunlari okuyun kendinize. Olumsuz yanlarinizi da sevmeyi öğrenin.
Mesela ben mükemmelliyetci bir insanımdır. Bu durum aslında istenmeyen ve insanı zora sokan bir durumdur. Ayrıca kaygıları olan anskyetik bir bireyim. Tam psikopat yani.
Ben şu şekilde yönetiyorum bu durumu. Mükemmelliyetçi kişiliğim sayasinde gerçekten giriştiği işler mükemmele yakın olur. Anksiyete sebebi ile olabilecek olumsuzluklar için çöl fazla önlem alırım. Örnek veriyorum oğlum elerjik bir çocuk ve bu bende ileride acaba alerjisi astıma dönüşür mu endişesi yaşatıyor. Bu endişe bana nem cihazı aldırdı ve sağlıklı bir sürü gıda veriyorum oğluma. Burnunu sık sık yıkarım tuzlu su ile mesela. Bu durum dolaylı bir artı daha kazandırdı bu kış hasta olmadı...
Gibi. Gibi.
Yani olumsuz yanlarinizi pozitif yapabilirsiniz.
Cok teşekkür ederim tek tek yazmışsınız. Bunlardan baslayacagım okumaya. Bir de bölümün sosyoloji hep okuma yaptiriyolar sosyoloji haric bunlara gecerimHiç öyle kisisel gelisim kitaplarini oku muhabbetine girmeyeceğim. Ben hic zevk almam onlari okumaktan. Türk ve Dünya Klasiklerini okuyabilirsin. Güzel bir kulturel birikim sağlar sana. Türk Klasiklerinden Resat Nuri Güntekin, Yakup Kadri, Tanpinar, Peyami Safa, Yasar Kemal, Kemal Tahir okuyabilirsin. Omer Seyfettin hikâyeleri cok guzeldir. Rus, Fransiz, İngiliz klasikleri okuyabilirsin.
Aslinda haklisiniz her seyde ben babamı boşveriyim derken o tepeme cikiyo. Yazin çalışmayı düşünüyorum. Evet hepsi kötü düşünceler vesvese gibi bu yasla yasli kadinlar gibi hayata küsmek istemiyorum bi adim atiyim böyle olmaz guzel gunlerim gidiyo dedim sizler güzel fikirler verdikçe kendime geliyorum ☺Benim boyum 164 ama 160 üstüyüm diye erkekler kapımda kuyruk değil fiziğim de düzgün üstelik yani bunun boyla aşırı güzellikle alakası yok çekicilik farklıdır. Mesela demet özdemir çok güzel ama çekici değil aynı şekilde hazal kaya da cok güzel ama çekici değil. Öykü Karayel aşırı güzel değil ama çok çekici üstelik 155 boyu bu benim naçizane fikrim tabi
Ellerinden geleni yapıyorlarsa kendine dert etme canım benim.Babana da he he deyip geçme seni sindirmeye çalışıyorlar öyke dedikce. Az ama öz konuş. Parttime bir ise girip çalışabilirsin bir yandan da birkac ay biriktirip sonra gezersiniz o parayla. Kendiniz de boşa stres yaptığınızın farkındasınız ne kadar güzel. Bunun için bir adım atın hemen yarın bir degisiklik yapın
Sosyoloji de cok güzel bir alan. Okumasi zevkli. Ders calisirken akademik kitaplardan sıkıldığında araya bunlardan serpistirebilirsin. Günde 30-50 s. okusan bile yeter. Bitirdikce zevk alacak ve daha cok okuyacaksin. Konusmani, kendini ifade edisini de etkileyecek.Cok teşekkür ederim tek tek yazmışsınız. Bunlardan baslayacagım okumaya. Bir de bölümün sosyoloji hep okuma yaptiriyolar sosyoloji haric bunlara gecerim
Bir de iyi bir sosyolog olmak icin bu kitaplari okumak alaninda arti sağlayacaktir. Bu insanlarin hepsi toplumu, o gunku yasam kosullarini anlatiyor aslinda. Ve çaglarini aşip klasik olmuslar. Anlattiklari kosullar bugun bile bircok toplumda gecerliligini surduruyor. Hatta akademik kitaplarin anlatamadigini bu adamlar tek bir cumle ile bile ozeteyebiliyorlar. Romanlari bos bos ask mesk gozuyle degil de alt metinde verilen mesajlari ile okuyup, anlamlandirmaya calismali ve fikir yurutmelisin. Nacizane tavsiyelerimdir :)Cok teşekkür ederim tek tek yazmışsınız. Bunlardan baslayacagım okumaya. Bir de bölümün sosyoloji hep okuma yaptiriyolar sosyoloji haric bunlara gecerim
Aşılmayacak bir durum değil. Benimde özgüvensizlük problemim vardı çevremi değiştirdim meğer beni özgüvensiz hissettiren arkadaş dediklerim insanlarmış dedikoducu ve özgüvenleri düşük insanlardı ve benide kendilerine benzetiyorlardı karar verdim düşündüm bu konu hakkında bende buraya yazdım şimdi iyiyim bana iyi gelen çok iyi arkadaşım var özgüven verir bana uzaktayiz ama buluşuyoruz arada onun dışında yalnız takiliyoeum bazı insanlar çok insanla yapamıyor iletişim probleminden de kaynaklanır bu durum şimdi yalnız takiliyoeum yalnız yiyorum uymak gereken insanlar yok sürekli onlarla aynı şeyi yapmam gerekmiyor kendinize iyi gelebilecek sinir koyarak başlayacağınız bı arkadaş edinin ama tek olsun çok insan zarardır inanın sinir koyun konuşun sonra karamsar olmayın kötü şeylerden bahsetmeyin iç karartıcı bulurlar ister istemez insanlar soğur sizden enerjinizi iyi vermezseniz sizde iyi enerji alamazsınız. Kendinize güvenin kusur aramayın kendinizde sizdeki sorunları sadece siz abartirsiniz kendinize hergun bunu yapıyorsunuz ve ister istemez içe gömülür ozguvensizlesirsiniz hatalarınızı kusurlarınızı sevin sizde insansınız ama insanlar özgüvensiz insanlardan uzak durur kendinize zaman tanıyın duzelirsiniz daha yaşımız kacki :)Iyi akşamlar güzel hanımlar
21 yasındayım ailemden başka bi ilde üniversite sosyoloji okuyorum. Derdim günler geçtikçe daha da mutsuz olmam ve bunun altında özgüvensizlik olduğunu farketmem. Sürekli kendimi herkesten aşağıda görüyorum kendimi genelde hiç iyi hissetmiyorum. Kendimi hiç değerli görmüyorum.mesela neden değerli olıyım. Insanların ne kadar mutlu ve varlıklı olduğunu kendimin se ne kadar başarısız olduğunu düşünüyorum. Her şey çok zor görünüyo gözüme derslerde de böyle. Derslerden aşırı korkuyorum endiseleniyorum cok çalışıp yüksek aliyorum ama kendimi işe yaramaz boş hissediyorum her daim.
Okuduğum şehirde de yanliz hissediyorum ailem yok sevgilim burda değil. Bi de boyum çok kisa 1.58 herkes benden uzun ben çok kısayım herkesten. Pek fazla param da yok genellikle parasız kalıyorum süreli güzel giyenebilen istediğini alan insanlara özeniyorum.
Bi de mesela ben derste bazen hocalar hızlı yazdırınca geri kalip arkadaşımım defterine bakıyorum bazen de o bana bakıyo geri.kalınca ama genelde ben yetisemiyorum bunu bile kafama çok takiyorum aptal gibi hissediyorum. Sürekli kendimi başka insanlarla kiyasliyorum hep depresifim yani bunları sevgilimle paylaşıyorum ama annem babam ayrı onlardan da uzak hissediyorum para konusunda mesela sanki zordan zordan veriyolar gibi geliyo herkesin parasi hayati kendine sanki ben çok dışarıda kalmışım gibi hissediyorum sadece sevgilimle paylasiyorum.
Bazen de mesela bi insan bana laf söylüyo gereken cevabi veremiyorum ya da eziyo orda hakkımı savunamıyorum herkes bana laf söylediğiyle kalıyo bisey diyince kala kalıyorum aklım başıma sonradan geliyo ama kendimi ezdirmek istemiyorum artık.kucukken babam döverdi bi de hakaret falan ederdi en ufak biseyde tekme falan atardı bana hep ondan da Iyice soğudum yaptıklarını unutamıyorum
Bana fikir verebilir misiniz bu buhrandan çıkmak istiyorum kendime güvenmek istiyorum. Herkese teşekkür ederim şimdiden
Ay evet ya cok doğru bi noktaya parmak bastınız ben cok cok kasiliyorum belki biraz rahat olmaya calisicamInsanlari gereğinden fazla önemseme onlara fazla anlam yükleme cekinme rahat ol herkes ayni aslinda kendini hor hakir görecek hicbir fark yok. Dusunsene ölsen dünya bile yok olacak her ölüm kişinin kendi kiyametidir . Demekki hersey sen varsan var yoksan yok . Kendini önemser kendini değerli görürsen amaaann der geçersin. Karakterli bir sekilde istediğin gibi rahat rahat konus ne derler ne düşünürler diye hic düşünme bile . Rahat olursan anında lafını da dersin olumsuz konuşanlara rahat olursan kendine güvenin gelir başarılı olursun başarı da mutluluk ve para getirir hayatını tadında yaşamış olursun
Bunu duyduguma cok sevindim tesekkur ederim motive ettiniz.sosyoloji cok zevkli cok isteyerek geldim ama hep bi alanı okumamak lazimSosyoloji de cok güzel bir alan. Okumasi zevkli. Ders calisirken akademik kitaplardan sıkıldığında araya bunlardan serpistirebilirsin. Günde 30-50 s. okusan bile yeter. Bitirdikce zevk alacak ve daha cok okuyacaksin. Konusmani, kendini ifade edisini de etkileyecek.
Kesinlikle haklısınız :) cok doğru bazi kitaplar cidden cok sey anlatiyo bos degiller ha tabi piyasada cok bos kitap var ipini koparan kitap yaziyor da mesela suc ve ceza roman olarak gecse de katilin psikolojisini nasil guzel anlatıyordu. Bi de dediginiz gibi oyle okuyup gecmeden incelemek lazım kitabin yazildigi kultir bile o toplumu anlamamizi saglayan cok onemli bi etken sagolun tekrardan :)Bir de iyi bir sosyolog olmak icin bu kitaplari okumak alaninda arti sağlayacaktir. Bu insanlarin hepsi toplumu, o gunku yasam kosullarini anlatiyor aslinda. Ve çaglarini aşip klasik olmuslar. Anlattiklari kosullar bugun bile bircok toplumda gecerliligini surduruyor. Hatta akademik kitaplarin anlatamadigini bu adamlar tek bir cumle ile bile ozeteyebiliyorlar. Romanlari bos bos ask mesk gozuyle degil de alt metinde verilen mesajlari ile okuyup, anlamlandirmaya calismali ve fikir yurutmelisin. Nacizane tavsiyelerimdir :)
Ayy cok güzel yazmissiniz teşekkür ederim cok haklisinizAşılmayacak bir durum değil. Benimde özgüvensizlük problemim vardı çevremi değiştirdim meğer beni özgüvensiz hissettiren arkadaş dediklerim insanlarmış dedikoducu ve özgüvenleri düşük insanlardı ve benide kendilerine benzetiyorlardı karar verdim düşündüm bu konu hakkında bende buraya yazdım şimdi iyiyim bana iyi gelen çok iyi arkadaşım var özgüven verir bana uzaktayiz ama buluşuyoruz arada onun dışında yalnız takiliyoeum bazı insanlar çok insanla yapamıyor iletişim probleminden de kaynaklanır bu durum şimdi yalnız takiliyoeum yalnız yiyorum uymak gereken insanlar yok sürekli onlarla aynı şeyi yapmam gerekmiyor kendinize iyi gelebilecek sinir koyarak başlayacağınız bı arkadaş edinin ama tek olsun çok insan zarardır inanın sinir koyun konuşun sonra karamsar olmayın kötü şeylerden bahsetmeyin iç karartıcı bulurlar ister istemez insanlar soğur sizden enerjinizi iyi vermezseniz sizde iyi enerji alamazsınız. Kendinize güvenin kusur aramayın kendinizde sizdeki sorunları sadece siz abartirsiniz kendinize hergun bunu yapıyorsunuz ve ister istemez içe gömülür ozguvensizlesirsiniz hatalarınızı kusurlarınızı sevin sizde insansınız ama insanlar özgüvensiz insanlardan uzak durur kendinize zaman tanıyın duzelirsiniz daha yaşımız kacki :)
Tabi o yuzden popüler kitaplari değil de klasikleri tavsiye ettim. Okudukca zaten neyi okuman gerektigi kanisina variyorsun. Yotubeda booktuber kanallari var okuyup yorum yapiyorlar, tavsiyeler veriyorlar onlari izleyebilirsin.Bunu duyduguma cok sevindim tesekkur ederim motive ettiniz.sosyoloji cok zevkli cok isteyerek geldim ama hep bi alanı okumamak lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?