Paleo Diyeti Deneyimlerimiz

• Konu Sahibi Konu Sahibi uruz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Semacım fındık yağı hakkında bilgim yok zeytinyağı, tereyağı ve hindistancevizi yağı kullanılıyor. Ben ilk ikisini ama daha çok zeytinyağını kullanıyorum. Kızartma sağlıksız çünkü kızarma esnsında trans yağ oluşumu çok yüksek. Daha çok fırın tercih ediyorum ben. Süt değilde daha çok fermente halini tercih ediyoruz (peynir yoğurt kefir gibi) Özellikle tam yağlı olmalı ki karbonhidratı düşük olsun. Ekmek konusu şöyle saf paleo yapanlarda ekmek tüketimi yok ben yemiyorum ama mesela Ahmet Aydın ın modifiye ettiği TDD de tam buğday ekmeği sınırlı miktarda var. Ahmet hoca özellile İst.Halk Ekmeğin Altın çöreğini çok besleyici buluyor. Ben bu sabah Özlem in sitesindeki Paleo ekmeği denedim normal ekmeğin yerini tutmaz ama bir alternatif olabilir.
Kilo verme sürecinde meyva ve kuruyemiş yenmiyor. Kilo verme sürecini tamamladığında yiyorsun. Ben yemedim yemeyi düşünmüyorum en azından istediğim kiloy gelene kadar ama sen istersen meyva yiyerek aynı zamandaspor yapıp dengeleyebilirsin diye dşünüyorum.

Kendimce cevaplamaya çalıştım umarım faydalı olmuşumdur. Bir de Ahmet hocanın beslenme bülteni sitesine bak istersen.
Sevgiler,

merhaba ne güzel git gide çoğalıyoruz.
fındık yağı hiç kullanmadım ama zeytinyağıyla eş. bitkisel yağlar ısıya dayanıklı değil. trans yağa dönüşüyorlar fazla ısıda. sulu yemekler yapabilirsiniz fındık ya da zeytinyağıyla ama daha iyisi hindistan cevizi yağı tereyağı kuyruk yağı. ısıya daha dayanıklı. salatalar için zeytinyağı idealdir. yağda kızartma trans yağ olduğu için çok zararlı.hiç önermem.

süt içmeniz,ya da çocuğunuzun içmesi şart değil. kalsiyum oranı sanıldığı gibi yüksek değil. ve başka bir çok zararı var. yerine yoğurt kefir gibi şeyler tüketin. peynirin yağ oranı yüksek(yağ yükseldikçe karbonhidrat oranı düşer) eski kaşar,klasik yağlı beyaz peynirlerden seçebilirsiniz.
ekmek sadece karbonhidrat yüzünden kötü değil malesef. paleo kafede neden tahıl yememeliyiz i okumuşsunuzdur. ama ilk başlarda ahmet bey sabah 1 dilim tam buğday ekmeği yiyebilirsiniz diyor..sonra kesin diyor. ben de ilk başlarda evde yaptığım ekmekten sabahları yemiştim. halk ekmek varmış. iyiymiş..ayrıca insülini birden çıkarmaması için tereyağı sürerek yemek iyi olur. hiç yemeseniz en güzeli tabi.

günde 1 şekeri az meyve yenilebilir. çerez de öyle. ben yememiştim insülin direncim düzelene kadar . hem ekmek hem çerez hem meyve yerseniz insülin direnciniz de var. kilo veremeyebilirsiniz. kendinizi 2 hafta gözlemleyin.ona göre ayarlayın. halsizseniz yağı arttırın.dukan diyetinin en kötü yanı bu. (kilo aldırmaz korkmayın) az protein alıyor olabilirsiniz. bol yeşil sebze yiyin. omega 3. c vitamini d vitamini alıyor musunuz. daha az yorulmanız gerek. bi şeyleri yanlış yapıyorsunuz demek ki. troidinize de baktırın isterseniz. rica ederim kolay gelsin.

evet yeni gördüm aynı şeyleri yazmışız yani : )

slm carmencim beni dukandan hatırlarsın sanırım 1 hafta yapabilmiştim ve artık bişi yiyemez hale gelince bırakmıştım şimdi yeniden diyete başlamak istiyorum aralığa kadar 60a düşmem lazım eşimle iddaya girdik beni çok kızdırıyo dalga geçiyo bugün diyetisyenden randevu aldım ama gidip gitmemekte kararsızım bir süre bu diyetimi uygulasam sonuca göremi gitsem diyorum çünkü daha önce bir kez diyetisyene gitmiştim kiloma yağ oranına bakıp diyet listesini elime tutuşturmuştu

evet yeni gördüm aynı şeyleri yazmışız yani : )

Evet öyle olmuş, olsun sen kıdemli Paleocu olduğun için yazdıklarımızın paralel olduğunu görünce mutlu oldum. Bu arada ben dukan da 76,9 u gördükten sonra 77,5 civarına çıkmış ve inememiştim. Paleo ya geçtikten sonra hem de lezzetli beslenerek bu sabah 76 yı gördüm, çok sevindim.

Son düzenleme:

Bence eğer Dukan yapamıyorsan Paleo beslenmeyi araştır ve dene derim. Tabi yine kendin için en iyisini sen bilirsin.

merhaba.ben karatay topiğinin müdavimlerinden loxandrasayfalarınızı okudum,paleo diyeti ,karatayla aynı sanırım.karatay diyetı ,paleo dıyetının turk beslenme bıcımıne göre ayarlanmıs hali sadece.zaten ahmet aydın da canan karatay ın ogrencısı ve birbirlerini referans veriyorlar.özellikle olea ve carmen77 bayagı bılgılısınız bu konularda,bizim topiğe de arada yazarmısınız,bizde faydalanmıs oluruz

Son düzenleme:

Olea desteklerle ilgili bir şey soracaktım. D vitaminini sen de ampul olarak mı kulanıyorsun? C vitaini kullanıyor musun? Benim ferritin düzeyim yüksek olduğundan c vitamini kullanmay başlamadım böbrek taşı riskini arttırmamak için.

Merhaba,
Tabiki yazarım, ben de zaten Karatay diyeti kitabını aldım onu okuyorum şu anda. Daha önce Ahmet Aydın ın TDD kitabını okudum. Dediğin gibi ikisi çok paralel. Görüşmek üzere,

merhaba. sanırım karatay diyetinde bakliyat serbest. taş devri diyetinde bu yok. tabi yazarım.

carmen karatay diyeti kitabını okudun sanırım. bakliyat serbest mi. ekmek yiyebilirsiniz falan demiş deniyor karatay diyeti topiğinde o zaman ne farkı var klasik diyetlerden anlamadım. şekeri mi kesin diyor sadece. ben taş devri diyetiyle aynı sanıyrdum

Daha yeni okumaya başladım. Okuyayım hemen bilgi veririm. Ama baştaki izlenimim insülin direnci ve kan şekeri düzeni üzerine kurulmuş gibi.

carmencim ve olea teşekkürler bilgiler için uygalayacagıma emin olun.sadece daha iyi ögrenmek istedigim sulu yemek yani yagla yapılmış yemek tereyagı olur fındık olur yiyebilirmmiyim.mesela biber dolması (az pirinç var) yada pirincsiz yemek mesela etli türlü falan.daha dogrusu eve pişiridigim yemekleri yiyebilirmiyim karbonitrat harici ve ofise gelen tabilotları.

carmen hayatım kilo aldım 2 günde 500 gram 1 kilo arası korkuyorum yag kullanmaktan.yarın sabah tahllileriimi yaptıracagım.içim rahat olsun.

olea arkadaşım dedgin gibi herhalde yagsızlıkmı beni mahvetti olabilir diye düşünüyorum carmenin tavsiyesi ile balık yagı aldım ama daha 3 gündür kullanıyorum.başkada bir destek kullanmadım.
bu protein tozunu almak istiyorum kilo verememin sebebi herhalde az protein alıyorum

merhaba loxandra .sen bana 1 ay kadar önce özelden mesaj atmıştın kusura bakma mesaj sayım 100 olmadıgı için dönemeiştim sana .

seni karatay diyetde yazdıklarınıda biraz okudum .galiba biraz ciltsorunlarımı yaşadın yoksa ben bir arkadaşlamı karıştırdım eni.eger sen isen nasıl oldun merak ettim seni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…