merhaba arkadaşlar özelikle carmen ve olea
bende carmeni takip ederek buraya geldim beraber dukan yapıyorduk.
olea gecmiş yazılanları okudum bende senin tipinde biriyim 173 boyunda 82 kiloda idim şuanki kilom aç karna 78.5 tok karna 79.5.bir aydır dukkandayım pek bir kilo veremedim zaten atakda verdigim 2 kilo oda su kaybı oldugunu biliyorum.
midilli arkadaşın kendinde gördügü rahatsızlıklar bendede mevcut .özellikle hep yorgun olmak halsizlik ve en kötüsü alerjik insilun direnci.
doktor ahmet beyin ve paleo cafede özlem hnm yazılarını bir haftadır okuyorum
bende saglıklı olmak adına evdekileri saglıklı beslemek adına eve sütü bile dışardan alıcam yogurdumu kendim yapıcam.
fakat sormak istedigim sorularım var.kitap henüz elimde yok.
yemek yaparken(ayciçek yagını attım çöpe fındık yagı aldım)fındık yagı ile ve salça ile sulu sebze yemegi yapaıp yiyebiliyoruz deilmi?mesela kış türlüsü gibi.yada balık yiyeceksem onu yagda kızartabilirmiyim hamsi yada mezgit yer bizim çocuklar bende fındık yagında kızartıp yanına bol zeytinyaglı salata ile yiyebilirmiyim
2.sorum süt ürünlerinde yag oranına deilde karbonitrat oranınamı bakıyoruz.az önce bimde bir peynir buldum karb 0,06 yazıyor.diger peynirlerde nbu oran daha yüksek.
şuanlık 3.sorumda ben ekmekde yemek istiyorum en azından sabahları 1 dilim.kepekli ekmekdeki karb oranı digerlerinden az.yiyebilirmiyim
4.sorumda meyva ve çerezler hakkında.ben meyvasız duramam dukkanda 1 ay agzıma gram meyva koymadım ama zor dayandım dahada dayanabilecegimi sanmıyorum en azından günde 1 meyva yesem .çerezlerde aynı günde en az 1 avuç yesem.sorun olurmu zayıflama açısından ne tavsiye edersiniz
inanın güç yönünden şuan çok halsizim.bugun evdeydim öglende dedim çıkıp az yürüyüş yapayım.inanın 20dk yürüdüm eve çok zor geldim hiç takatim kalmadı.
bana neler önerirsiniz.şimdiden çok teşekkür ederim
merhaba arkadaşlar özelikle carmen ve olea
bende carmeni takip ederek buraya geldim beraber dukan yapıyorduk.
olea gecmiş yazılanları okudum bende senin tipinde biriyim 173 boyunda 82 kiloda idim şuanki kilom aç karna 78.5 tok karna 79.5.bir aydır dukkandayım pek bir kilo veremedim zaten atakda verdigim 2 kilo oda su kaybı oldugunu biliyorum.
midilli arkadaşın kendinde gördügü rahatsızlıklar bendede mevcut .özellikle hep yorgun olmak halsizlik ve en kötüsü alerjik insilun direnci.
doktor ahmet beyin ve paleo cafede özlem hnm yazılarını bir haftadır okuyorum
bende saglıklı olmak adına evdekileri saglıklı beslemek adına eve sütü bile dışardan alıcam yogurdumu kendim yapıcam.
fakat sormak istedigim sorularım var.kitap henüz elimde yok.
yemek yaparken(ayciçek yagını attım çöpe fındık yagı aldım)fındık yagı ile ve salça ile sulu sebze yemegi yapaıp yiyebiliyoruz deilmi?mesela kış türlüsü gibi.yada balık yiyeceksem onu yagda kızartabilirmiyim hamsi yada mezgit yer bizim çocuklar bende fındık yagında kızartıp yanına bol zeytinyaglı salata ile yiyebilirmiyim
2.sorum süt ürünlerinde yag oranına deilde karbonitrat oranınamı bakıyoruz.az önce bimde bir peynir buldum karb 0,06 yazıyor.diger peynirlerde nbu oran daha yüksek.
şuanlık 3.sorumda ben ekmekde yemek istiyorum en azından sabahları 1 dilim.kepekli ekmekdeki karb oranı digerlerinden az.yiyebilirmiyim
4.sorumda meyva ve çerezler hakkında.ben meyvasız duramam dukkanda 1 ay agzıma gram meyva koymadım ama zor dayandım dahada dayanabilecegimi sanmıyorum en azından günde 1 meyva yesem .çerezlerde aynı günde en az 1 avuç yesem.sorun olurmu zayıflama açısından ne tavsiye edersiniz
inanın güç yönünden şuan çok halsizim.bugun evdeydim öglende dedim çıkıp az yürüyüş yapayım.inanın 20dk yürüdüm eve çok zor geldim hiç takatim kalmadı.
bana neler önerirsiniz.şimdiden çok teşekkür ederim
Semacım fındık yağı hakkında bilgim yok zeytinyağı, tereyağı ve hindistancevizi yağı kullanılıyor. Ben ilk ikisini ama daha çok zeytinyağını kullanıyorum. Kızartma sağlıksız çünkü kızarma esnsında trans yağ oluşumu çok yüksek. Daha çok fırın tercih ediyorum ben. Süt değilde daha çok fermente halini tercih ediyoruz (peynir yoğurt kefir gibi) Özellikle tam yağlı olmalı ki karbonhidratı düşük olsun. Ekmek konusu şöyle saf paleo yapanlarda ekmek tüketimi yok ben yemiyorum ama mesela Ahmet Aydın ın modifiye ettiği TDD de tam buğday ekmeği sınırlı miktarda var. Ahmet hoca özellile İst.Halk Ekmeğin Altın çöreğini çok besleyici buluyor. Ben bu sabah Özlem in sitesindeki Paleo ekmeği denedim normal ekmeğin yerini tutmaz ama bir alternatif olabilir.
Kilo verme sürecinde meyva ve kuruyemiş yenmiyor. Kilo verme sürecini tamamladığında yiyorsun. Ben yemedim yemeyi düşünmüyorum en azından istediğim kiloy gelene kadar ama sen istersen meyva yiyerek aynı zamandaspor yapıp dengeleyebilirsin diye dşünüyorum.
Kendimce cevaplamaya çalıştım umarım faydalı olmuşumdur. Bir de Ahmet hocanın beslenme bülteni sitesine bak istersen.
Sevgiler,
evet yeni gördüm aynı şeyleri yazmışız yani : )
slm carmencim beni dukandan hatırlarsın sanırım 1 hafta yapabilmiştim ve artık bişi yiyemez hale gelince bırakmıştım şimdi yeniden diyete başlamak istiyorum aralığa kadar 60a düşmem lazım eşimle iddaya girdik beni çok kızdırıyo dalga geçiyo bugün diyetisyenden randevu aldım ama gidip gitmemekte kararsızım bir süre bu diyetimi uygulasam sonuca göremi gitsem diyorum çünkü daha önce bir kez diyetisyene gitmiştim kiloma yağ oranına bakıp diyet listesini elime tutuşturmuştu
Bence eğer Dukan yapamıyorsan Paleo beslenmeyi araştır ve dene derim. Tabi yine kendin için en iyisini sen bilirsin.
tmm cnm sağol 76ya düşmüşsün tbr ederim
merhaba ne güzel git gide çoğalıyoruz.
fındık yağı hiç kullanmadım ama zeytinyağıyla eş. bitkisel yağlar ısıya dayanıklı değil. trans yağa dönüşüyorlar fazla ısıda. sulu yemekler yapabilirsiniz fındık ya da zeytinyağıyla ama daha iyisi hindistan cevizi yağı tereyağı kuyruk yağı. ısıya daha dayanıklı. salatalar için zeytinyağı idealdir. yağda kızartma trans yağ olduğu için çok zararlı.hiç önermem.
süt içmeniz,ya da çocuğunuzun içmesi şart değil. kalsiyum oranı sanıldığı gibi yüksek değil. ve başka bir çok zararı var. yerine yoğurt kefir gibi şeyler tüketin. peynirin yağ oranı yüksek(yağ yükseldikçe karbonhidrat oranı düşer) eski kaşar,klasik yağlı beyaz peynirlerden seçebilirsiniz.
ekmek sadece karbonhidrat yüzünden kötü değil malesef. paleo kafede neden tahıl yememeliyiz i okumuşsunuzdur. ama ilk başlarda ahmet bey sabah 1 dilim tam buğday ekmeği yiyebilirsiniz diyor..sonra kesin diyor. ben de ilk başlarda evde yaptığım ekmekten sabahları yemiştim. halk ekmek varmış. iyiymiş..ayrıca insülini birden çıkarmaması için tereyağı sürerek yemek iyi olur. hiç yemeseniz en güzeli tabi.
günde 1 şekeri az meyve yenilebilir. çerez de öyle. ben yememiştim insülin direncim düzelene kadar . hem ekmek hem çerez hem meyve yerseniz insülin direnciniz de var. kilo veremeyebilirsiniz. kendinizi 2 hafta gözlemleyin.ona göre ayarlayın. halsizseniz yağı arttırın.dukan diyetinin en kötü yanı bu. (kilo aldırmaz korkmayın) az protein alıyor olabilirsiniz. bol yeşil sebze yiyin. omega 3. c vitamini d vitamini alıyor musunuz. daha az yorulmanız gerek. bi şeyleri yanlış yapıyorsunuz demek ki. troidinize de baktırın isterseniz. rica ederim kolay gelsin.
merhaba.ben karatay topiğinin müdavimlerinden loxandra sayfalarınızı okudum,paleo diyeti ,karatayla aynı sanırım.karatay diyetı ,paleo dıyetının turk beslenme bıcımıne göre ayarlanmıs hali sadece.zaten ahmet aydın da canan karatay ın ogrencısı ve birbirlerini referans veriyorlar.özellikle olea ve carmen77 bayagı bılgılısınız bu konularda,bizim topiğe de arada yazarmısınız,bizde faydalanmıs oluruz
Olea desteklerle ilgili bir şey soracaktım. D vitaminini sen de ampul olarak mı kulanıyorsun? C vitaini kullanıyor musun? Benim ferritin düzeyim yüksek olduğundan c vitamini kullanmay başlamadım böbrek taşı riskini arttırmamak için.[/QUOTE
ferritinin yüksek olmasının sebebi neymiş peki. benim bildiğim enfeksiyonlarda falan yükselir. demirin emilimini arttırıyor c vitamini. yemeklerle alman belki sorun olur. c vitamininin taş yaptığına karşı çıkıyor ahmet bey. 3 4 gr a kadar alanlar var. bi sorunla karşılaşmamışlar. yine de sormanda fayda var. d vitamini eksikliğim vardı benim 2 hafta üst üste ampul olarak aldım. o ampulleri kırmaktan nefret ettiğim için damla olanından kullanıyorum artık.
Olea desteklerle ilgili bir şey soracaktım. D vitaminini sen de ampul olarak mı kulanıyorsun? C vitaini kullanıyor musun? Benim ferritin düzeyim yüksek olduğundan c vitamini kullanmay başlamadım böbrek taşı riskini arttırmamak için.[/QUOTE
ferritinin yüksek olmasının sebebi neymiş peki. benim bildiğim enfeksiyonlarda falan yükselir. demirin emilimini arttırıyor c vitamini. yemeklerle alman belki sorun olur. c vitamininin taş yaptığına karşı çıkıyor ahmet bey. 3 4 gr a kadar alanlar var. bi sorunla karşılaşmamışlar. yine de sormanda fayda var. d vitamini eksikliğim vardı benim 2 hafta üst üste ampul olarak aldım. o ampulleri kırmaktan nefret ettiğim için damla olanından kullanıyorum artık.
Şöyle aslında ferritin düşüktü 2 yıl önce 30 civarıydı, doktor 20 adet demir iğnesi verdi hepsini yaptırdım. 6 ay sonrasnda ölçtürdüğümde serum demir normal ferritin yüksekti, arada bir kere ölçtürdm yine benzer çıkmıştı. En son 1 ay kadar önce baktırdığımda serum demir 89 ferritin 297 yani yine yüksek çıktı. Hoca da enfeksiyondan olabileceğini düşündü. Kendi doktorum tek başına bir şey ifad etmediğini söyldi.
merhaba. sanırım karatay diyetinde bakliyat serbest. taş devri diyetinde bu yok. tabi yazarım.merhaba.ben karatay topiğinin müdavimlerinden loxandra sayfalarınızı okudum,paleo diyeti ,karatayla aynı sanırım.karatay diyetı ,paleo dıyetının turk beslenme bıcımıne göre ayarlanmıs hali sadece.zaten ahmet aydın da canan karatay ın ogrencısı ve birbirlerini referans veriyorlar.özellikle olea ve carmen77 bayagı bılgılısınız bu konularda,bizim topiğe de arada yazarmısınız,bizde faydalanmıs oluruz
bi problem olacağını sanmıyorum. içine sinmiyorsa kullanma bence. besinlerden alırsın.benim cildime çok iyi geldiği için kullanıyorum daha çok.Şöyle aslında ferritin düşüktü 2 yıl önce 30 civarıydı, doktor 20 adet demir iğnesi verdi hepsini yaptırdım. 6 ay sonrasnda ölçtürdüğümde serum demir normal ferritin yüksekti, arada bir kere ölçtürdm yine benzer çıkmıştı. En son 1 ay kadar önce baktırdığımda serum demir 89 ferritin 297 yani yine yüksek çıktı. Hoca da enfeksiyondan olabileceğini düşündü. Kendi doktorum tek başına bir şey ifad etmediğini söyldi.
bi problem olacağını sanmıyorum. içine sinmiyorsa kullanma bence. besinlerden alırsın.benim cildime çok iyi geldiği için kullanıyorum daha çok.
Ya aslında daha çok neden ferritin yüksek diye geriliyorum. Kronik bir sorun mu var acaba diye merak ediyorum. Zaten şu ara multi kullanıyorum ona ara verine c alacağım.
carmen karatay diyeti kitabını okudun sanırım. bakliyat serbest mi. ekmek yiyebilirsiniz falan demiş deniyor karatay diyeti topiğinde o zaman ne farkı var klasik diyetlerden anlamadım. şekeri mi kesin diyor sadece. ben taş devri diyetiyle aynı sanıyrdum
merhaba.ben karatay topiğinin müdavimlerinden loxandra sayfalarınızı okudum,paleo diyeti ,karatayla aynı sanırım.karatay diyetı ,paleo dıyetının turk beslenme bıcımıne göre ayarlanmıs hali sadece.zaten ahmet aydın da canan karatay ın ogrencısı ve birbirlerini referans veriyorlar.özellikle olea ve carmen77 bayagı bılgılısınız bu konularda,bizim topiğe de arada yazarmısınız,bizde faydalanmıs oluruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?