- 11 Aralık 2018
- 41.633
- 258.798
- 598
Test yaptırmamış anladığım kadarıyla.Covit oldugunuzda pozitif cikmissinizdir mutlaka ve test yaptirmissinizdir degil mi? Bu test sonuclari hes kodlarina aninda isleniyor.Sizler kayitli degilim derken ,nasil kayit etmediler sizin test sonucunuzuki? Özelde tip merkezinde calisan bu testleri yapan (pcr,antigen) tanidigim var ,aninda isliyoruz hes kodlarina pozitifleri demisti bana.
Kardeşim annem babam oldular . Babam test verdi pozitif karantinaya girdiler . Annemle kardeşime test yapılacaktı gelmediler o ara 17 günlük kapanma vardı izin verilmedi test için çıkmalarına gelen de olmadı . Sonra annemle babam ağırlaştılar hastahaneye yattılar kardeşim yatmadı ama test olmadı yani kayıtsız olduCovit oldugunuzda pozitif cikmissinizdir mutlaka ve test yaptirmissinizdir degil mi? Bu test sonuclari hes kodlarina aninda isleniyor.Sizler kayitli degilim derken ,nasil kayit etmediler sizin test sonucunuzuki? Özelde tip merkezinde calisan bu testleri yapan (pcr,antigen) tanidigim var ,aninda isliyoruz hes kodlarina pozitifleri demisti bana.
Cok gecmis olsun.17 gunluk kapanmada test icin izin verilmemesi cok anlamsiz zira herkes calisiyordu bir ev hanimlari ,emekliler evdeydi zaten.Test mutlaka yaptirilmali bence ki yasal surec icin ve toplum sagligi icin bu cok önemli.Test yaptirip Covit pozitif cikmadan ,covit oldum da denmemeli.Ne malum, oluyor böylelikle.Tekrar cok gecmis olsun.Kardeşim annem babam oldular . Babam test verdi pozitif karantinaya girdiler . Annemle kardeşime test yapılacaktı gelmediler o ara 17 günlük kapanma vardı izin verilmedi test için çıkmalarına gelen de olmadı . Sonra annemle babam ağırlaştılar hastahaneye yattılar kardeşim yatmadı ama test olmadı yani kayıtsız oldu
Test yaptırmadım covid geçirdim, neden oldum demeyeyim.Cok gecmis olsun.17 gunluk kapanmada test icin izin verilmemesi cok anlamsiz zira herkes calisiyordu bir ev hanimlari ,emekliler evdeydi zaten.Test mutlaka yaptirilmali bence ki yasal surec icin ve toplum sagligi icin bu cok önemli.Test yaptirip Covit pozitif cikmadan ,covit oldum da denmemeli.Ne malum, oluyor böylelikle.Tekrar cok gecmis olsun.
Gecmis olsun,keske yaptirsaydiniz ,ilaclari zorla icirmiyorlarki.Eve bırakıp gidiyorlar.icmek ,icmemek size kalmis.Benim bi arkadasim icti hepsini,esi içmedi. Ikisi de iyi oldu cok sukurTest yaptırmadım covid geçirdim, neden oldum demeyeyim.
İlaç kullanmayacağım için test yaptırmadım, karantinamız belli olsun diye eşim gitti teste pek belirtisi olmamasına rağmen.
Testin neye faydası olacaktı ki, rakamların doğru açıklanmadığını düşünüyoruz zaten, sırf istatistiğe girmek için test olmak biraz anlamsız değil mi?Gecmis olsun,keske yaptirsaydiniz ,ilaclari zorla icirmiyorlarki.Eve bırakıp gidiyorlar.icmek ,icmemek size kalmis.Benim bi arkadasim icti hepsini,esi içmedi. Ikisi de iyi oldu cok sukurSonra kayit olmayinca bu tip yasal sakincalar cikabilir işte ,o yüzden dedim keske yaptirsaymişsiniz diye.
Şöyle ki,hafif belirtiler başladığında kendi evimde değil Doğu Karadeniz'in bir köyündeydim.İlçeye gidip test vermek istedik ama ateş vs.pek belirti olmayınca test yapmadılar ( tat,koku gitmişti )Covit oldugunuzda pozitif cikmissinizdir mutlaka ve test yaptirmissinizdir degil mi? Bu test sonuclari hes kodlarina aninda isleniyor.Sizler kayitli degilim derken ,nasil kayit etmediler sizin test sonucunuzuki? Özelde tip merkezinde calisan bu testleri yapan (pcr,antigen) tanidigim var ,aninda isliyoruz hes kodlarina pozitifleri demisti bana.
Aydınlandım resmen sizin yazdıklarınızı okuyunca kafamdaki acabalar büyük ölçüde azaldı iyi geldiniz teşekkür ederim
Kesinlikle baskı hissetmedim zaten, fikirleriniz çok değerli. Konuyu sizinle tartışmak, ele almak benim de hoşuma gitti :)
Aşı çok fazla rehavete sebep oldu galiba, ya birde mesela amerikada yasayan bir ark var, kizin resimlerine bakiyorum orada disarda hic kimsede maske yok.
Bir tane bile maskeli insan resmi gormedim dun sordum disarda maske takilmiyor mu diye, acik alanlarda maske takmiyoruz dedi bana.
Inşallah en yakın zamanda biter. O kadar çok özledim ki eski düzenimizi. Hamileyim, 7 haftam kalmış daha bu halimi bir kez bile göremeyen samimi arkadaşlarım, akrabalarım var. Psikolojik olarak gerçekten çok yıprandık.umarım artık biter, herkes çok yoruldu. hayatlarımızı erteledik yeri geldi.
insanlar çok cahil. Bireysel aşı olmayı mucize sanıyorlar. "Aşı olduk hiçbir şey olmaz artık" deyip fıldır fıldır her yerde maskesiz geziyorlar. Benim kayın ailem de bu tayfadan. Aslında eşim kendi de bu kafada. Dün tartıştık. Eğer eve davet etmeyip insanlarla açık havada görüşeceksek, kapalı alanda yemek yiyemiyeceksek, maske takacaksak niye olduk aşıyı boşuna mı olduk?" diyor. Vakalar patlarsa patlasınmış bize neymiş? Aşı olmayanlar düşünsünmüş. İşte bu kadar cahil konuşuyor. Benim yüzümden arkadaşlarını eve (yazlığımıza) yatıya çağıramıyormuş. Ben de bıktım artık "sana göre sakınca yoksa çağır o zaman" dedim "Sakınca varmış çünkü benim tıbbi değerlendirmelerim doğrultusunda kararlar veriyormuşuz, benim tıbbi değerlendirmelerime göre sakınca varmış" Ben uzman değilim o zaman sen git kendin bir doktora sor dedim. Ne diye soracağım. Diyor. Günah keçisi oldum resmen. Ne istiyorsan yap sana karışmayacağıma söz veriyorum dedim. Yine tatmin olmadı yapamazmış çünkü çok küçük bir ihtimal de olsa corona kaparsa ben ona "sana demiştim" dermişim. Tamam dedim. İstediğini yap corona olursan da "sana demiştim" demiyeceğime de söz veriyorum" dedim. Yine memnun olmadı nedeni de ben bunları inandığım için uygulamayacakmışım, o mutlu olsun diye uygulayacakmışım. Doğruluğuna inanmadığım şeye nasıl inanayim ki. Daha ne yapabilirim. Onun istediği kıvama gelmek için EMDR tedavisi de alıyorum daha ne yapayım. İyice günah keçisi oldum yani. Hayır kendi de gidip araştırmıyor, sormuyor doktora. Evde bizim haber izlememiz yasak, izletmiyor. corona ile ilgili her yayın yasaklanmış halde. Vallahi buradan, biraz da sosyal medyadan gizlice alıyorum ben haberleri vaka sayılarını vb.
Aslında zaten kapanma dediğimiz olay da tam kapanma değildi bu sene. Market market gezen, arabayla istediği yere giden, neredeyse herkesin izin kağıdının olduğu bir kapanma yaşadık. Geçen yıl, pandeminin başında uygulanan haftasonu yasaklarına laf ediyorduk, virüs hafta içi bulaşmıyor mu diye ama o günler bile daha iyiymiş. O dönemi daha akli selim atlatabilseydik şimdi bu durumda olmazdık. Okullar açılırsa gerçekten tepki çekmemek için mecburi olacak ve açılmalı da. Tatile, konsere düğüne gidilebiliyorsa eğer en önce okula da gidilmeli. Artık kimse bu rahatlıktan sonra kapanma gerektiğini düşünmez.
Bakan soyledi
Oda dogruama amerikada aşıda çok çok ciddi bir rakama ulaştı. neredeyse tamamı bağışık gibi şu anda.
orayla kıyaslamayalım bence kendimizi
Orası jandarma bölgesiydi zaten jandarma ile ev dipdibe babam gitti izin vermemişler . 2 gün sonra aile hekimi demiş ki iş yerinden kağıtta gelsin sanki işe gidiyor gibi evden çıkın . Babamın ortağı olduğu bir iş yerimiz var ama babam emekli oradan sadece gelir sağlıyoruz işe gidip gelmiyordu yani . Neyse annem 112 ile konuşurken onlara demiş ki biz çıkmayalım siz gelip örnek alın ciğerimize inmesin . 112 demiş ki temaslı olduğunuz kişi sizin isminizi verseydi gelirdik böyle gelemeyizCok gecmis olsun.17 gunluk kapanmada test icin izin verilmemesi cok anlamsiz zira herkes calisiyordu bir ev hanimlari ,emekliler evdeydi zaten.Test mutlaka yaptirilmali bence ki yasal surec icin ve toplum sagligi icin bu cok önemli.Test yaptirip Covit pozitif cikmadan ,covit oldum da denmemeli.Ne malum, oluyor böylelikle.Tekrar cok gecmis olsun.
Bakan bugün söyledibakan bunu söylediğindeki vaka sayısı şimdikinin yarısı bile değildi.
aklı varsa vakalar böyle hızla tırmanırken açmaz zaten. yoksa ülke kendini yok etmiş olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?