Pandemi bitti de bir kac maske takanin haberi mi yok?

Test yaptırmamış anladığım kadarıyla.

Kardeşim annem babam oldular . Babam test verdi pozitif karantinaya girdiler . Annemle kardeşime test yapılacaktı gelmediler o ara 17 günlük kapanma vardı izin verilmedi test için çıkmalarına gelen de olmadı . Sonra annemle babam ağırlaştılar hastahaneye yattılar kardeşim yatmadı ama test olmadı yani kayıtsız oldu

Cok gecmis olsun.17 gunluk kapanmada test icin izin verilmemesi cok anlamsiz zira herkes calisiyordu bir ev hanimlari ,emekliler evdeydi zaten.Test mutlaka yaptirilmali bence ki yasal surec icin ve toplum sagligi icin bu cok önemli.Test yaptirip Covit pozitif cikmadan ,covit oldum da denmemeli.Ne malum, oluyor böylelikle.Tekrar cok gecmis olsun.

Test yaptırmadım covid geçirdim, neden oldum demeyeyim.
İlaç kullanmayacağım için test yaptırmadım, karantinamız belli olsun diye eşim gitti teste pek belirtisi olmamasına rağmen.

Test yaptırmadım covid geçirdim, neden oldum demeyeyim.
İlaç kullanmayacağım için test yaptırmadım, karantinamız belli olsun diye eşim gitti teste pek belirtisi olmamasına rağmen.
Gecmis olsun,keske yaptirsaydiniz ,ilaclari zorla icirmiyorlarki.Eve bırakıp gidiyorlar.icmek ,icmemek size kalmis.Benim bi arkadasim icti hepsini,esi içmedi. Ikisi de iyi oldu cok sukur Sonra kayit olmayinca bu tip yasal sakincalar cikabilir işte ,o yüzden dedim keske yaptirsaymişsiniz diye.

Testin neye faydası olacaktı ki, rakamların doğru açıklanmadığını düşünüyoruz zaten, sırf istatistiğe girmek için test olmak biraz anlamsız değil mi?
Yine de kafamıza göre davranmayalım(karantina) diye eşim gitti teste, pek belirtisi yoktu aslında.
Hatta eşim temaslı olduğu halde ben temaslı sayıldım, fazla fazla kaldım karantinada.

Mesajın sonunu atladım sanırım kusura bakmayın, evet yasal sıkıntılar o zaman hiç tahmin edemediğim bir şeydi haklısınız.
Bakalım ne olacak.

Şöyle ki,hafif belirtiler başladığında kendi evimde değil Doğu Karadeniz'in bir köyündeydim.İlçeye gidip test vermek istedik ama ateş vs.pek belirti olmayınca test yapmadılar ( tat,koku gitmişti )
Döndük yine köye.Bir kaç gün sonra temaslı olduğum kişi daha çok belirti yaşayınca (başka bir sehire gitmişti) test yaptırdı ve pozitif çıktı.Biz de temaslı listesinden karantinaya alındık. Yüzde yüz korona olduğumuzu anladiğimiz için bir daha ilçeye kadar gidip kimseyi riske etmek istemedik.
Çünkü araç sıkıntısı olduğundan kimseden bırakmasını isteyemezdik ve minibüs taksi vs. binmemeliydik.

Aydınlandım resmen sizin yazdıklarınızı okuyunca kafamdaki acabalar büyük ölçüde azaldı iyi geldiniz teşekkür ederim

ya estağfurullah, bilir kişi değilim elbette. sadece biraz işim biraz da çevremin çok fazla sağlık mensubu ile dolu olmasından dolayı biraz daha bilgiye vakıf olma ve ilk ellerden duyma şansım oluyor.
çok zor bir süreçteyiz. inşallah daha fazla ölüm olmadan atlatırız, biter gider.

ama amerikada aşıda çok çok ciddi bir rakama ulaştı. neredeyse tamamı bağışık gibi şu anda.
orayla kıyaslamayalım bence kendimizi

umarım artık biter, herkes çok yoruldu. hayatlarımızı erteledik yeri geldi.
Inşallah en yakın zamanda biter. O kadar çok özledim ki eski düzenimizi. Hamileyim, 7 haftam kalmış daha bu halimi bir kez bile göremeyen samimi arkadaşlarım, akrabalarım var. Psikolojik olarak gerçekten çok yıprandık.

sizin eşinizin kronik rahatsızlığı yok muydu ? herkesten çok onun temkinli olması lazım halbuki.

işim dolayısıyla izin kağıdım vardı. ki ev-iş rotamda takılsam evde sıkıldım diyip poliste "aa bu kandırıyor" diyemezdi çünkü gerçekten yol üzerinde takılabilirim.
ama 1 gün bile saati aşmadım.
neden insanların hakkına gireyim. bir an önce bitmesi için dişimizi sıkmak lazım dedim ama sanırım ben ve benim gibi parça buçuk sayıda insan bunu yapmış sadece.

Maske yasagi kalkti bu arada abd de maske takmamalarina sasiran birini okuduk bizde de acik alanda maske zorunlu degil

Orası jandarma bölgesiydi zaten jandarma ile ev dipdibe babam gitti izin vermemişler . 2 gün sonra aile hekimi demiş ki iş yerinden kağıtta gelsin sanki işe gidiyor gibi evden çıkın . Babamın ortağı olduğu bir iş yerimiz var ama babam emekli oradan sadece gelir sağlıyoruz işe gidip gelmiyordu yani . Neyse annem 112 ile konuşurken onlara demiş ki biz çıkmayalım siz gelip örnek alın ciğerimize inmesin . 112 demiş ki temaslı olduğunuz kişi sizin isminizi verseydi gelirdik böyle gelemeyiz netice de kağıt geldi babamlar işe gider gibi gittiler test verdiler . Annem o gün negatif çıkmıştı 2 gün geçti belirtiler arttı ve ciğerine inmiş pcr olmadan direk tomografide çıktı hastaneye yattı . Kardeşimden test almaya gelen olmadı böyle saçma bir sistemdi . O dönem çok zor günler geçirdik .

bakan bunu söylediğindeki vaka sayısı şimdikinin yarısı bile değildi.
aklı varsa vakalar böyle hızla tırmanırken açmaz zaten. yoksa ülke kendini yok etmiş olur.
Bakan bugün söyledi

Ben dünyanın en sıcak yerlerinden birinde yaşadığım halde içerde dışarda her yerde maske takıyorum ve bunu devlet zorluyor ve iyi yapıyor keşke Türkiye’de de böyle olsa hastalığın başından beri maskeniz yoksa alışveriş merkezlerine giremiyorsunuz sokakta olsanız hemen uyarılıyorsunuz İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı sıcak zorlanılıyor ama sonucu ölüm olabilir bu dikkatsizliğin

Dunyanin her yeri boyle.. yzdan sonra yine herkesi eve tikacaklar yasaklar baslaycak bi kac sene cekicez bunu guzelim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…