Gebelikte cipraleks ....ilginç ....cipralex
Doguma bir hafta kala kesti dr.um canımEvet canım cok da ıyı olmadıgım halde brakmaya calısıyorum
Maşallah canım Allah hayırlı ömür versin inşallahAaa bir saat önce aklıma gelmiştin naaptı acaba diye...ne unutması...girdim bak yazmışsın.iyiyim canım oğluşum büyüyor:)7aylık olacağız 4 martta.
Ay darısı benimkine inşallah canım Allah ömür versin yavruna...Ben de sekiz ay icmedim ilaclarimi.hamile kaldim .7.haftada major depresyon aşırı asaniyet ofke atakları panik atak anksiyete ne ararsan vurdu.8.haftada risperdal 12.haftada lustral kullanmaya basladım.bebikim yanımda su an 7 aylık oldu bile.cin gibi teyzesi cin:))(
Hayır şuan almıyorum ama aglamalarım endişelerim çoğaldı doğumu kolayca sağlıkla atlatmak istiyorum çok tedirginlik var üzerimdeİlaç alıyor musunuz
neden İlginç d ediniz anlamadım aciklarmisimizGebelikte cipraleks ....ilginç ....
Bunlari okumak ne güzel bebeğiniz iyi çok şükür ben de ilaç icmemeye çalışıyorum ama olmuyor çok zorlaniyorum napcam bilmiyorum doktor vermiyor daha 18 deyimBen de sekiz ay icmedim ilaclarimi.hamile kaldim .7.haftada major depresyon aşırı asaniyet ofke atakları panik atak anksiyete ne ararsan vurdu.8.haftada risperdal 12.haftada lustral kullanmaya basladım.bebikim yanımda su an 7 aylık oldu bile.cin gibi teyzesi cin:))(
İnsllah hersey çok kolay geçer ben de 18 deyim ilaç alamamaya direniyorum ama zorlaniyorumHayır şuan almıyorum ama aglamalarım endişelerim çoğaldı doğumu kolayca sağlıkla atlatmak istiyorum çok tedirginlik var üzerimde
Dayanabilecegimiz kadar dayanicaz inşallah aşırı ağlamalarım daha da artarsa giderim Dr a bu topikte ilaç kullanıp sağlıklı bebekler dünyaya getiren çok arkadaşımız oldu ben de òyle teselli oluyorumİnsllah hersey çok kolay geçer ben de 18 deyim ilaç alamamaya direniyorum ama zorlaniyorum
İnsllah haberleselimDayanabilecegimiz kadar dayanicaz inşallah aşırı ağlamalarım daha da artarsa giderim Dr a bu topikte ilaç kullanıp sağlıklı bebekler dünyaya getiren çok arkadaşımız oldu ben de òyle teselli oluyorum
Gebelikte mecburi antidepresan kullanımında tercih edilen bir ilaç değildir.essitolopram etken maddesinin güvenilirliği kanıtlanmamiştır.en denenmiş ve güvenilirliligi kanitlanan sertralin etken maddeli antidepresanlardır.son uc ay cipraleks kullaniminda bebekte ilaci aramaya istinaden huzursuzluk, beslenme, solunum guclugu ,kas sertlikleri olabilir.başka bir dr.a daha gozukulmesini öneririm.emzirmede de süte cok gecer bu ilaçneden İlginç d ediniz anlamadım aciklarmisimiz
Amin canım.doğduktan sonra su gibi akıyor zamanAy darısı benimkine inşallah canım Allah ömür versin yavruna...
Psikiyatri dr.unuz mu vermiyor kadın doğumcunuz mu?Bunlari okumak ne güzel bebeğiniz iyi çok şükür ben de ilaç icmemeye çalışıyorum ama olmuyor çok zorlaniyorum napcam bilmiyorum doktor vermiyor daha 18 deyim
Psikiyatri vermiyor daha 2. Tremester bitmeden vermemeye çalışıyorPsikiyatri dr.unuz mu vermiyor kadın doğumcunuz mu?
arkadaşlar merhaba,siteye yeni üye oldum ve gerçekten artık deneyebileceğim her şeyi denemeye çalışarak kendimi rahatlatmaya ihtiyaç duyduğum bir aşamadayım. 28 haftalık hamileyim. hamile olduğumu öğrenene kadar paxil kullandım;ancak sonrasında doktor kontrolünde bir anda kestim. anksiyete,panik bozukluk,obsesyon sorunlarım var. birkaç gündür evden dışarı adım attığımda panikliyorum (agorafobiye dönüştüğü kaygısı içindeyim),hatta son doktor kontrolüne gidemeyeceğimi düşünerek girdiğim heyecanla tansiyonum 15e 9a yükseldi, nabzım 150 civarında atıyordu. doktorumu arayıp durumdan haberdar ettim bir sorun olursa mudahale edeceğini ve gitmem gerektiğini söyledi. esimle çıktık,gidene kadar yaşadığım paniği anlatamam. doktor odasında yarım saat ağladım ve durumu anlattım. kaygı bozukluğum olduğunu söyledi.
sizlere sormak istediğim şey şu: şu aralar beni devamlı strese sokan düşünce şu: panik anında kalp krizi geçireceğim,tansiyonum fırlayacak öleceğim,bebeğim de ölecek.. aranızda panik krizleri sırasında nabzı ve tansiyonu bu derece yükselen var mı? panik anında bu kadar yükselen tansiyon ve nabız fiziksel olarak nelere yol açar tecrübesi olanınız var mı? lütfen olumsuz hikayeleriniz varsa da felaket senaryolarıyla anlatmayın,umuda ve telkine ihtiyacım var..
Canım bende benzer şeyleri yaşadım ilaca başladım ama sana bişey diyim kafana takma ben çok taktım bişey mi var diye ama tahliller falan temiz çıktı ha içim rahatladımı hayır ama Allah'a bıraktım elimden bişey gelmiyor sağlıklı görünüpte hasta doğmasıda var o yüzden çok yıpratma kendini benden sana tavsiye...Öyle kötüyüm ki yazıp rahatlamak istedim.. Deli gibi istedigim bebeğimin keyfini çıkaramıyorum.. Hamile kalmadan önce cipralex kullanıyodum bıraktım hemen hamile kaldım bu haftaya kadar sorunsuz geldim kendime şaşırdım nerde kaygılar kalp çarpıntıları iştahsızlık.. Hepsi geçmişti.. Ta ki detaylı ultrasona girene kadar.. Bebeğimin kalbinde parlak nokta gördü dr ve kabus başladı.. Bunun normal bebeklerde de olabileceğini ama down belirtisi de olabileceğini yazıyordu her yer.. İnternete gömüldüm genelde kötü yorum yoktu aynısını yaşamış insanların bebekleri sağlıklı doğuyordu ama ben anksiyete bozukluğu olan biri olarak evham yaptım.. Hep en kötüyü düşündüm iştahım kesildi en çok yemem gereken zamanlarda..İlaçsız nasıl üstesinden gelirim bilmiyorum ama her gün ağlama nöbetleri her gün taşikardi.. Neyse uzatmayayım dört ayım kaldı nasipse ve dört ay daha sıkıntı stres yapmamak adına harmony testi denen şeyi yaptırmaya karar verdim en azından kromozom bozukluğu var mı yok mu bileyim diye.. Bugün kan vericem sonuçlar 10 günde çıkıyormuş o 10 gün bana nasıl gelecek Allah bilir.. Bebeğimin sağlıklı oldugunu düşünsem de bilirsiniz o şüphe kafamızda nasıl büyür.. Ya sonuçlar karışırsa ya saglıklı oldugu halde sağlıksız denirse nasıl başederim gibi düşünceler.. İşte şuan saat 7 ve ben ayaktayım kalp çarpıntısı dudak uçuklamasıyla uyandım.. Bebeğim kıpır kıpır Allahtan tek istegim şu zorlu süreci ona da kendime de zarar vermeden atlatmak.. Hamileliğimin kalan aylarını stressiz keyifle geçirebilmek.. Belki benle aynı durumda olan birileri vardır diye uzattım kusura bakmayın ve ne olur dua edin..
Öyle kötüyüm ki yazıp rahatlamak istedim.. Deli gibi istedigim bebeğimin keyfini çıkaramıyorum.. Hamile kalmadan önce cipralex kullanıyodum bıraktım hemen hamile kaldım bu haftaya kadar sorunsuz geldim kendime şaşırdım nerde kaygılar kalp çarpıntıları iştahsızlık.. Hepsi geçmişti.. Ta ki detaylı ultrasona girene kadar.. Bebeğimin kalbinde parlak nokta gördü dr ve kabus başladı.. Bunun normal bebeklerde de olabileceğini ama down belirtisi de olabileceğini yazıyordu her yer.. İnternete gömüldüm genelde kötü yorum yoktu aynısını yaşamış insanların bebekleri sağlıklı doğuyordu ama ben anksiyete bozukluğu olan biri olarak evham yaptım.. Hep en kötüyü düşündüm iştahım kesildi en çok yemem gereken zamanlarda..İlaçsız nasıl üstesinden gelirim bilmiyorum ama her gün ağlama nöbetleri her gün taşikardi.. Neyse uzatmayayım dört ayım kaldı nasipse ve dört ay daha sıkıntı stres yapmamak adına harmony testi denen şeyi yaptırmaya karar verdim en azından kromozom bozukluğu var mı yok mu bileyim diye.. Bugün kan vericem sonuçlar 10 günde çıkıyormuş o 10 gün bana nasıl gelecek Allah bilir.. Bebeğimin sağlıklı oldugunu düşünsem de bilirsiniz o şüphe kafamızda nasıl büyür.. Ya sonuçlar karışırsa ya saglıklı oldugu halde sağlıksız denirse nasıl başederim gibi düşünceler.. İşte şuan saat 7 ve ben ayaktayım kalp çarpıntısı dudak uçuklamasıyla uyandım.. Bebeğim kıpır kıpır Allahtan tek istegim şu zorlu süreci ona da kendime de zarar vermeden atlatmak.. Hamileliğimin kalan aylarını stressiz keyifle geçirebilmek.. Belki benle aynı durumda olan birileri vardır diye uzattım kusura bakmayın ve ne olur dua edin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?