Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Ayy canım benim bir doğru bir kucağına al birakmicaksin babası kucağına alsın ben neler çektim ilk hamilelikte inancim o kadar kuvvetli olmasına rağmen aldıricam diyodum ne çok ağladım 8 aylık doğum yaptım 8 ay boyunca ağladım panik atak anksiyete huzursuzdum ne varsa yaşadım bende diyodum doğsun elimi sürmem ama doğdu varya kimse kucağına alsın isemiyodum canını acitirlar oğlumun diye çok şükür Rabbime iyi ki dogurmusum iyiki Rabbim bana nasip etmiş şimdi ikincidede kendimi düşünmekten garibim karnimdakini düşünemiyorum kendimle bozdum kafayı o yüzden emin ol doğunca anlicaksin istediğin kadar psikolojik rahatsızlık olsun o bebek doğunca Rabbim öyle bir sevdiriyoki

Bende şimdiden nefes darlığından normal doğum yaparken ya bişey olursayi taktım ya Rabbi sen bizlere yardım et

yaa siz var ya ilaç oluyorsunuz bana gerçekten!!! ne kadar doktora da gitsen bu hastalığı yaşamış bebeği olmuş deneyimli annelerin söyledikleri bambaşka:) hep dua ediyorum içimden size de edeceğim. doğum yapmadım ben hamile de değilim adayıyım diyelim:) ama bence doğum anında nefes darlığı bile aklınıza gelmeyecektir. Allah yardımcınız olsun

Allah razı olsun canım Rabbim hepimize yardım etsin içini ferah tut sence değmeseydi bile bile kim çekerdi bu hastalıkla ayrıca varya bebek için şeytan çok vesvese veriyo dedim ya ben neler çektim bide üstüne normal doğum yaptım yuruyemiyodum sakat gibiydim kurban oldugum Allah yardım ediyo hep bunu düşün bekletme bebek için o can bi girsin içine sonrasında Allah büyüktür zaten doğunca annelik duygusunu Rabbim kat ve kat veriyor inşallah dediğin gibi olur bakalım news darlığı başımda bela

Bunu anlatmaya kelimeler yetermi bilmiyorum. Ben 7 aydır ne sıkıntılar çekiyorum. Çarpıntı, daralma Vs. .. Ama sonunda değecek biliyorum kucağıma alınca. Okadar masum okadar güzel oluyorlarki. Düşünsene sana muhtaç bi canlı var kucağında karnını sen doyuruyorsun. Mükemmel bir duygu. Ben 2 aya kadar 3. Çocuğumu alacağım inşallah.

Kesinlikle herşeye değer bak birsürü hastalıkla uğraşıyorum ne olcam belli değil ama bebeğime baktıkça binlerce kez şükrediyorum herşeye rağmen iyi ki doğmuş yavrularım....

Allah hayırlısıyla nasip eder inşallah :)
Değmez mi hiç.. Allahın mucizesini taşıyoruz, dünyaya bir canlı getiriyoruz şükürler olsun. Annelik o kadar farklı bir duygu ki.. tamam başlarda kabullenemeyebilirsin, bu düşüncelerine fazlasıyla kapılabilirsin ama hele bi doğsun. O zaman herkestenn sakınmaya başlıyosun, bir işin olduğunda kime emanet edeceğini bilemiyosun, aklın hep onda kalıyor, herşeyden çok onu düşünüyosun daha neler nelerrrr.. :)

Bende şimdiden nefes darlığından normal doğum yaparken ya bişey olursayi taktım ya Rabbi sen bizlere yardım et
Amin aminnn. Ya beynim varya en ufak bir acabayı aklından geçirdiği an senaryolar başlıyor yazılmaya. Zerre kadar düşünce bile bu kadar mı içinden çıkılmaz sorunlar yaratır. Helal bize valla, zor iş :)

İyiyim canım şükür psikolojim düzelse daha iyi olcam ama bazen dibe çöküyorum Allah hepimize ferahlık versin inşallah seviyorum hepinizi...
Ah bi düzelse, zaten en büyük sorun o. Sağlıklıyken bile haatalık ediniyoruz kendimize. Allah büyüktür kuzum, hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah. :)

İyiyim canım şükür psikolojim düzelse daha iyi olcam ama bazen dibe çöküyorum Allah hepimize ferahlık versin inşallah seviyorum hepinizi...
Aminnn Rabbimin izniyle elbet birgün hepimiz burda yazıcaz çok iyiyiz çocuklarımız geldi 10 yaşına girdi diye elbet güneş hepimizin üstüne doğucak Allah hepimizin dualarini kabul etsin inşallah

Bence hamilelikte panik atağın veya diğer psikolojik rahatsızlıkların nüksetmesinin sebebi yepyeni bir hayata adım atıyor olduğunu düşünmek nasıl olacak bakabilecekmiyim yetebilecekmiyim düşüncesi bazı şeylerin kontrolden çıkma hissi herkesin yaşadığı sıkıntılar farklı olsa da sonuç olarak kişinin kendine zor. ama öyle de böyle de geçiyor zaman... hayatı cesaret edenler kazanıyor, kurtuluşa onlar eriyor bence.. mesela ben 5 yıl ertelemeseydim şimdi 9 ayı bitirmiş çocuklu hayata alışmıştım,, ruhum huzura kavuşmuştu belki de. neyse geç olsun güç olmasın. ama sizlerin bana tavsiyeleri ve çevremden duyduklarım uğruna değer bir şey olduğu annelik. arkadaşım 7 aylık hamileyken çocuğuyla bağ kuramamış ve bir çöp bile almadığını anlatıyordu bana. annesi de ona sen bu düşünceleri bir kenara bırak karnında çocuğu büyütmeye bak sevgisini de sabrını da Allah verecek demiş. çok hoşuma gitmişti bu laf. bazı şeyleri oluruna bırakıp tevekkül etmek lazım. ben şu sıralar gayet iyiyim hamd olsun hamileliğe hazırlıorum psikolojimi iyice. bir kaç aya allah nasip kısmet ederse olur inşallah. o zman da ayrıca başınızı ağrıtırım iyi kalpli anneler :)Allah hepinize hayırlı doğumlar acil şifalar versin. bunların hepsi imtihan aslında ben bazen tövbe haşa neden bunlar benim başıma gelio die çok sorguladım ama beterin de beterini yaşayan var. bazen hayatta öyle şeyler oluyor ki ne yapsan ne kadar yırtınsan da boş tevekkülden başka çare yoook. ilaç alyorum şu anda paxil tek korkum su anda ilk 3 ay.. sanki ilk 3 ayı atlatırsam biraz olsun toparlamışım gibi düşünüyorum çünkü gittiğim bir psikolog bana ilk 3 aydan sonra annelik hormonları salgılanıyor bebekle bağ kuruyorsun, tekme atıyor cinsiyet öğreniyorsun adapte olacaksın korkma demişti inşallah öyle olur.3 aydan sonra belki çok depresif ve ataklı olursam kullanılabilen ilaçlar var bu bir nebze olsun içimi rahatlatıyor bu durum açıkçası Allah çaresiz dert vermesin belki yıllar sonra bebeğimi kucağıma alır bu yazdıklarıma gülümser geçerim kimbilir..Huzurlu günler hepinize

Benden nacizane bi tavsiye hani insan korumayı bırakınca hemen hamile kalmayabiliyor ben olsam korunmayi bırakır oluruna bırakırım çünkü hamileliğin son 3ayi yaza denk gelmesi demek biraz işkence eğer çocuk istiyosaniz bırak korunmayi oluruna bırak belki baktın 15 gün sonra hamile kaldın en azından Mayıs haziran dedimmi Allahın izniyle bebeğini alırsın mesela benim son 3 ayım kış ayına denk gelmişti sanki daha iyiydi yazın sıcağı zaten normal insanı bunaltiyoken biz iki canlı düşün artık Allah seninde gönlüne göre versin inşallah hayırlı haberler ile gelirsin ama dedigim gibi çok düşünme oluruna bırak çünkü bekledikce dahada vazgecesin gelir

pineapple3455 söylediklerine ek olarak hormonal durumun değişmesi, aşırı sıcak veya soğuk havalar, adaptasyon sürecinde yaşana belirtiler yani en ufak birşey bile paniği tetikleyebiliyor. Ben biraz önce sıcaktan dolayı uzanayım dinleneyim dedim ama uzanınca çarpıntıyı o kadar sert hissediyorumki. İnadına kalkmadım bu kez zaten halimde yoktu. 1 saate yakın zorladı beni ama gözümü bile açmadım sonra dalmışım 5 dk. Uyandıgımda yoktu. Aslında güçlenmek içinde iyi bir fırsat oluyo bazen. Kendin ve bebeğin için daha dik durmaya çalışıyosun. Tamam çabuk yıkılıyoruz korkuya kapılıyoruz ama yine de çabalıyoruz. Benim ilk gebeliğimde 25 ekime geliyodu doğumum yazın bütün sıcağını yaşadım karnım burnumda. Gerçekten çok zor. @Omas Arkadaşımında dediği gibi şu sıralar hamile kalsan gebeliğin kışa gelir. Ben şu an 3.ayı doldurmak üzereyim. Başlarda olmama rağmen sıcağı fazlaca hissediyorum. Ama ilki kadar asla değil şükürler olsun. Allah hepimize yardım eylesin inşallah

Evet size bu konuda katılıyorum sıcaklar beni daha cok bunalıma sokuyor gerçekten. çarpıntılarım yazın, kışa oranla ara ara artıyor. üstelik hamile bile değilim. korunmayı bıraktım bir kaç gün önce:) bu ay öylesine bir deniyorum ama eylül ayını boş geçirmek istemiyorum Allah nasip ederse yaza denk gelmesin diye. ne kadar iyisiniz ya sağolun aynı şeyi düşünmüşüz demekki:) bir de akşamları keyfim çok yerinde oluyor ama sabahları uykudan ilk kalktığım zamanlar bana azap gibi bir kaç saat geçtikten sonra açılmaya başlıyorum. akşamları daha rahatım. ne tuhaf hastalık bu yarabbim. bence anne olmusunnuz sizler çoook güçlü kadınlarsınız, bu rahatsızlıkla kolay iş değil çünkü. vallahi canı gönülden tebrik ediyorum sizi. üstüne gitmekle de en doğru olanı yapıyorsunuz. Ben işe ilk başladığımda çok problem yaşadım çok şiddetli ataklar yaşadım. çalışamayacağım yapamayacağım dayanamıyorum diye ağlıyordum sürekli anksiyete yaşıyordum yemeden, içmeden,uyumadan sabahlıyordum ama noldu psikiyatriste gittim paxil başladı kaygı giderici verdi doğru işe dedi. istifa etmek yok, üzerine gideceksin şimdi 5 yıl oldu çalışıyorum o günler mazide kaldı niye öyle olmuşum ki diyorum kendi kendime mantıklı düşününce ne tuhaf bir beynim varsa artık nasıl algılamış çalışmayı,yeni şeylere başlarken error veriyorum resmen:) iyi ki de üzerine gitmişim,,yoksa kendimi evlere kapatmıştım.

Valla ben hep.yasiyorum. Sabah yine 5.5 gibi çarpıntim oldu. Bu ara rahatladım diyordum huzursuz oldum. Doktor kontrolumde vardı. Tam yattım bakıyo karnım kasildi. Meğerse ağrıymis. Ne bileyim.normal doğum yapmadim ki. Doktor sık oluyomu dedi. Rahim kontrolü yaptı. Senin gerginligin de etkiliyor dedi. Magnezyum u kullan kasların rahatlasın dedi. İnşallah erken gelmek istemez. Hem magnezyum hem omega beslenecegim bu ara. Hayırlısı ile.insallah kucağımıza aliriz

Geçmiş olsun canım ya bende çok kasiliyorum 2 3 gündür erkene aldım doktor randevumu sırf bu kasılmalar yüzünden bakalım ne dicekler bu arada inşallah bebeğin durumu iyidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…