Bebeğiniz sağlıklı dimi ilaç kullaniyorsunuz benim eşim emzirme alıştırması sürecinde bıraktık ilaca başladık zaten bebeğim de memeyi kabul etmedi sagmayi da bıraktım ilaçtan ötürü çok üzülüyorum emziremedigim için ama yapacak bişey yok
peki kasımda bıraktığınız zaman ne kadar kullanmıştınız?? ya ben de gebelik istiyorum ama tedavinin başındayım ve korkuyorum o kabus günler gebelikte beni bulursa diye
İlk gebeliğimin 28. haftasında anksiyeteye yakalanmıştım 2013 nisanda
tıp fakültesine gittim rivotril damla verdi dr doğuma kadar onu kullandım
19 haziran 2013 te kızım dünyaya geldi
doğumdan sonra 3,5 yıl tedavi gördüm selectra 100 mg ve xanax ile
ilaçları kasımda kestik iyileştim
mayısta hamile kaldım ağustosta 14. haftada ataklar şiddetli nüksedince yeniden başladık
Ben ilk gebeliğimde psikolojik şikayetleri aşırı yaşadım. Gebelikten ötürü pek sıkıntım yoktu. Hiç ilaç kullanmadan tamamladım doğurdum. Çok yorucu yıpratıcı bir hastalık bu evet ama Allah korusun bedensel bir hastalık olsaydı ve bebek sahibi olmaya engel olsaydı.. o zaman da keske psikolojik olsaydı derdik.. O yüzden korkularını yaşa bırak üstüne gelsin, bugün sabah yaşadığım atak mahvetti beni ama ben böyle taktığım sürece izin vermiş olucam beni böyle yakalamasına. Bigün üstesinden geliceğime eminim, şuan zayıf bir zamanda olabilirim ama şükür ki psikolojik. Allah daha büyük dertler ve acılar göstermesin inşallah.
kusura bakmayın çok irdeledim farkındayım. ama ben bu illete tam olarak yeni yakalandım ve bu sıralar çocuk düşünüyordum güya! şimdi bir daha anne olamayacak mıyım diye üzülüyorum ondan böyle üzerinde durdum. tabi şükür bir tane var Rabbim tattırdı anneliği elimden almasın inş. bu anksiyete kaygı değil mi?? ben de kendime zarar veririm çocuğuma zarar veririm diye ödüm kopuyor. delirir miyim diye falan. düşüncelere dalınca çıldırma noktasına geliyorum falan. düşünmek istemiyorum o dereceyim. vücudumu ateş basıyor
kusura bakmayın çok irdeledim farkındayım. ama ben bu illete tam olarak yeni yakalandım ve bu sıralar çocuk düşünüyordum güya! şimdi bir daha anne olamayacak mıyım diye üzülüyorum ondan böyle üzerinde durdum. tabi şükür bir tane var Rabbim tattırdı anneliği elimden almasın inş. bu anksiyete kaygı değil mi?? ben de kendime zarar veririm çocuğuma zarar veririm diye ödüm kopuyor. delirir miyim diye falan. düşüncelere dalınca çıldırma noktasına geliyorum falan. düşünmek istemiyorum o dereceyim. vücudumu ateş basıyor
rica ederim tabi ki sorabilirsiniz ilk baştaki bu telaş çok normal bende ilk kez 28 yasında kızıma hamileyken yaşadım
hacı hoca dr gezmedik sormadık adam bırakmadım hamile olunca direkt müdahale de edemediler cok zorlandım
size de gemiş olsun sadece şunu bilin ki zamanla alışıyorsunuz hafifliyor kabulleniyorsunuz
bende ilkinde yasadığım için 2. ye zor cesaret ettim ama kızımın ısrarı bunda cok etkili oldu kendime de cok guvendım ama 14. haftada nüksetti ilaçla gebelik geçiriyorum yapcak bişey yok Allaha emanet ettim kızımda da son 10 hafta ve doğumdan sonra emzirirken ilaç kullandım cok şukur bi sıkıntı yasmadık inşallah buda öyle olur
siz tedavinize devam edin tedavi bitince dusunursunuz gerekirse 3 aydan sonra ilaç kullanırsınız umarım gerekmez
bu arada o yaşadıklarınız çok normal şimdi anlatıp içimizi karartmak istemiyorum ama ben neler neler hissettim ki çoğu pa anksiyete hastası benzer şeyler düşünüp yaşıyor ama bişey yapmıyor kimseye
bana ne büyük moral oldunuz bir bilseniz. Allah razı olsun. sağlıkla kucağınıza alın kuzuyu inş. dilerim bu hastalıktan biran önce kurtulup rahata erersiniz, ereriz
Korkma canım aşırıya kaçmadığın sürece hiçbirşeyi yasaklamıyor dr.lar. bende internetten bakmıyorum ne yararlı ne zararlı diye. Yoksa çoğu şeyden kaçınmak gerek. Birine anlatsan "aaa o yenir mi, bunu ağzına sürme" vs neler söylüyor. Gittiğim hiçbir kadın doğumcu bi yasak koymadı, sadece aşırı yok. Zararı olacağını bildiğin bişeyi nefsini körlemek adına tadımlık yersin için rahat eder.Evet bebeye sarar verirmi diye canim cekti
Amin, Allah kimseleri bu yolda eylemesin, hepimiz sağlıcakla alalım kucağımıza inş:) hepimize zor geliyor bu hastalık kuzum sonucta herkese çektiği zor. Biz pa ve anksiyete hastasıyız diye sadece onun belirtilerini yaşamakla limitli değiliz ki. Kendi adıma söyleyim, bazen yabancılık hissediyorum bulunduğum ortama kendime, yalan gibi herşey, anlık hafıza kaybı gibi. Bazen zarar verme korkusu yaşıyorum sinirim tavan yapıyor. Bazen kendi kendime söyleniyorum, sonrada oturup acaba baska hastalıgım mı var diyorum. Takıntılarımı törpüleyemediğim oluyor, özellikle tuvalet banyo ve mutfak temizliğine takıntı basladı. Çamaşır suyuyla temizlemesem dezenfekte olmıcak gibi oluyor. defalarca temizleyip içimde halen kuşku kaldıgı oluyor. Bu da obsesif kompulsif bozukluğun parçası. Yani o kadar çok ki buna benzeyen şeyler. İnan hiçbirşey olmuyor. Beynin seni zorluyor sadece düşüncelerle. Hamilelik yönüyle bakarsan da şu var ki mucizevi bir duygu bu ya.. saçının telini yaratamayız düşünsene. Ama Allah bize o canı nasip ediyor dünyaya getirelim diye. Hormonal değişimlerr ayak uydurasıya zorluı oluyor bildiğin üzre ama Allah yardım ediyor. Uzun yazdım yine ama o kadar destek olmak istiyorum ki. Allah hayırlı zamanda nasip etsin bebeğini inşallah...Amin amin. ya hastalığın her türü zor. bu da bana ağır geliyor meselaRabbim şifamızı versin inş. insanın kendinden korkması ne kötü ödüm kopuyor kendime veya birine zarar veririm deliririm diye. yine de bugünüme çok şükür.
benim gebeliğim ne kadar güzelmiş Rabbim ne güzel geçirtmiş. bu illet yeni geldi. Allah size yardım etsin. hem can taşıyıp hem bunla savaşıyorsunuz. bakalım beni neler bekliyor. inş sağlıkla kucaklarsın kuzucuğu
Korkma canım aşırıya kaçmadığın sürece hiçbirşeyi yasaklamıyor dr.lar. bende internetten bakmıyorum ne yararlı ne zararlı diye. Yoksa çoğu şeyden kaçınmak gerek. Birine anlatsan "aaa o yenir mi, bunu ağzına sürme" vs neler söylüyor. Gittiğim hiçbir kadın doğumcu bi yasak koymadı, sadece aşırı yok. Zararı olacağını bildiğin bişeyi nefsini körlemek adına tadımlık yersin için rahat eder.
Amin, Allah kimseleri bu yolda eylemesin, hepimiz sağlıcakla alalım kucağımıza inş:) hepimize zor geliyor bu hastalık kuzum sonucta herkese çektiği zor. Biz pa ve anksiyete hastasıyız diye sadece onun belirtilerini yaşamakla limitli değiliz ki. Kendi adıma söyleyim, bazen yabancılık hissediyorum bulunduğum ortama kendime, yalan gibi herşey, anlık hafıza kaybı gibi. Bazen zarar verme korkusu yaşıyorum sinirim tavan yapıyor. Bazen kendi kendime söyleniyorum, sonrada oturup acaba baska hastalıgım mı var diyorum. Takıntılarımı törpüleyemediğim oluyor, özellikle tuvalet banyo ve mutfak temizliğine takıntı basladı. Çamaşır suyuyla temizlemesem dezenfekte olmıcak gibi oluyor. defalarca temizleyip içimde halen kuşku kaldıgı oluyor. Bu da obsesif kompulsif bozukluğun parçası. Yani o kadar çok ki buna benzeyen şeyler. İnan hiçbirşey olmuyor. Beynin seni zorluyor sadece düşüncelerle. Hamilelik yönüyle bakarsan da şu var ki mucizevi bir duygu bu ya.. saçının telini yaratamayız düşünsene. Ama Allah bize o canı nasip ediyor dünyaya getirelim diye. Hormonal değişimlerr ayak uydurasıya zorluı oluyor bildiğin üzre ama Allah yardım ediyor. Uzun yazdım yine ama o kadar destek olmak istiyorum ki. Allah hayırlı zamanda nasip etsin bebeğini inşallah...
Amin, hepimizden Allah razı olsun. Maşallah hep böyle olursun inşallah :) Bu hastalığın en büyük düşmanlarından biri de moral. Moralin yerindeyse güçlü hissediyorsan üzerine gelemiyor. Gelse de uzun sürmüyor. Her zaman yaz ufak tefek bir sorun bile olsa. Yazmak iyi geliyor, birbirini anlayan insanlarla konuşmak gibisi yok. Bende kendimi yalnız hissetmiyorum burda, iyiki varsınız hepiniz :)ay yaz lütfen. sizler bana yazdıkça iyi geliyorsunuz güç veriyorsunuz. maşallah diyim bugün gayet iyiyim. yaklaşık 2 aydır en iyi günüm diyebilirim. inş devamı da gelir. Allah razı olsun vakit ayırıp tanımadığın birine hep cevap veriyorsun çok saol
Doğum epey yaklaştı o zaman. Çok abes bir yükselme değil canım o korkutma kendini. Dediğin gibi panikten de olmuş olabilir. Normalde kaç oluyordu?y4zy4qmurum canım dünden beri yarım saat arayla kasılma yaşıyorum kısa sürüyor yanlız öğlen doktora gittim 3beşGünün kalıyor dedi yanlız tansiyonum 13 9çıktı ve doktor bir daha sonra 125 8çıktı evde takip et yine yüksek Ursa yarın gel dedi ben hastaneye gidince panik oldum galiba sen nasılsın
Bende hamileliğin 6.haftasında genel tetkikler için kan verdim. Kadın elime 7 tüp verince neye uğradığımı şaşırmıştım. 6.da zorla akmaya başladı 7.ye damla bile kalmadı. 6.dakinden boşalttı ona ama bana da fenalık basmıştı tabi. Sen neden verdin 5 tüp?Saolun kizlar ya rahatliom auda olsa bu sabah kan verdim 5 sise ai bayildim igne hizetmedim ama bir sise alinca iyidim 3 de bayildim kusacam geldi ter fenalastim bi glrseniz beni Rabbin yardim etti cok sukur
Normal kontroller icin cnm hollandada ilk izine gittim hic yapilmadi ondan cnm ama ai nasil oldum bi bilsenBende hamileliğin 6.haftasında genel tetkikler için kan verdim. Kadın elime 7 tüp verince neye uğradığımı şaşırmıştım. 6.da zorla akmaya başladı 7.ye damla bile kalmadı. 6.dakinden boşalttı ona ama bana da fenalık basmıştı tabi. Sen neden verdin 5 tüp?
Canım sabah gidecez inşallah. Güzel haberler veririm inşallah sizlere. Hem heyecan hem korku hepsi var. Bide panik oluyom kasilmalar dan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?