Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Amin inşallah.. Allah korusun ama daha kötü hissedersem bende giderim psikiyatriye diye düşünüyorum.
Ja bide su dis eti sismesi olurmusya bu aylarda gercekten oluor ya gicik oluorum ins doguma kadar dusmez dislerim ve bebeye sarari olmaz ins
Benimde oluyor dün sol aşt şişti, bugün baktım geçmişti. Farklı yerlerde oluyor hergün. Ben sonlara doğru daha da stresli olmaya başladım. Düşüncelerim sürekli değişiyor, gerginim, kaygılıyım, olur olmaz ağlıyorum, herşeye kızıyorum. Bunlar duygusal seyler. Ama bir de fiziksel sorunlarım var kiiii hangisininyazayım bilemedim

Ben suan lik iste erken dogumdan korkum sordum gecen dumdu ebeye gjttigunde öle risk yok dedi ama.Allah bilir beni tatmin etmio iste yok benim sislik gecmio hamile olmadanda vardi paradontitis doktruna gjtmeliydim ama bu korku varya abowww

Kızlar gunaydın herkesde bir sorun sıkıntı galıba son trimester döneme girdiğimiz için oluyor son uc ay da sorunlar artmaya başlıyor ben suan en rahat son ayımı yasıyorm bır yada bir buck ay sonra bende de yogun belirtiler baslayacak

Ne yapsamda üzermden atamıyorm sadece bugünüme şükür diyorum Rabbım hepımze sıfa versin inşallah

Aminn iyi düşünelim iyi olsun hep. Dişlerimde sabahları kalktığımda bendede oluyor şişme sonrasında geçiyor. Ama ben yopurt veya süt kullanamıyorum laktoz intöleransı çıktı. Nasıl alıcam kalsiyumu bilmiyorum. Doktor şimdilik bişeyde önermedi.

Senin dogum sezeryan mi olacak o zaman daha erken olur subatın sonu gıbı

İlaçla takviye olmuyormu acaba

arkadaslar bende sizler gibi nefes daralmasi problemi yasiyorum geceleri ozellikle. burun bandi cok rahatlatti beni daha az uyanmaya basladim baya rahatlatiyor. ilac icermediginden gonul rahatligiyla kullanabilirsiniz faydasini gorunce bana dua edeceksiniz eminim

Canım benim hep aklımdasın dua ediyorum devamlı ama bakamadım kendimi hiç iyi hissetmiyorum iyi olamıyorum kalbimde aşırı çarpma var ve sanki vücudumda bass var sonuna kadar açık kalbim çarptıkça beynimden atıyor o kadar rahatsız ediyor ki beni şimdi sol tarafım felç sanki artık umudu kestim iyileşemiycem sanki birde sindirim sistemi sorunu yani dr gidebilsem hastaneden çıkamam heralde Yinede Rabbim bu günümü aratmasın inşallah ne diyim sen nasılsın yavrun nasıl karnındaki minnak nasıl yazıp bakamasam da kalbimden geçiyorsun dua ediyorum inşallah hayırla kavuş yavruna Kuzum görüşürüz inşallah

Bayan sorunlu Bence önce kendini inandır senin yazını keşke okumasaydim böyle ilaç kullanip iyi değilim deyip deyip duranlar beni iyice panik atak yapıyo bilmiyorum keşke demeseydiniz çünkü bi çok insan ilaca bel bağlıyor inşallah sende iyi olursin. y4zy4qmurum valla ben hep uykusuz sıkıntılı geçirdim ağlayarak ve artık doktorumda yapıcak birsey yok dedi çünkü hepsinin başlangıcı panik atak anksiyete ve şiddetli yasiyodum mesela benimle aynı haftada olup çok güzel geciriyolardi ama ben anlattıklarını fazlasıyla yaşadım en son panik atak anksiyete teşhisi ile şiddeti hamilelikle arttığı için bende yapıcak bişey yok aslı dedim hamilelikte ilaç kullanmayinca 36hafta ya kadar dayandım belki 40 41 olsaydı nasıl olurdu bilmiyorum, sende artık telkin ver kendine ya ilaç kullanip rahatlicam yada ilacsiz rahatlayip atlatcam de sık dişini inan bana yapıcak bişey yok dayanıp kafa dağıt kendi kendine çözümler bul yada durumu kabullenip sıkma kendini ben artık durumu kabullendim çünkü basetmeye calistikca yiprandim basetme.de yapıcak bişey dayan de git üstüne az kaldı de ilacsiz sona kadar devam de bu kadar ay dayandım de doğurana kadar ha gayret de

Hepiniz Allaha emanet olun bu arada lütfen olumsuz şeyler yazmayın yok ilaç daha ete etti yok iyilesmedim iyilesmicem vs.vs.vs.Iyi örnekler ile gelin sırf olumsuz yazılar yüzünden bu sayfadan gelen herseyi kapattım canımı sıktı bu durum yakinda ilaç tedavisine başlamayı düşünüyorum çünkü bana olumlu örnekler lazım ........

Eczanede satılıyor degılmı senn nefesnn kesilmesi burun tıkanıklığı dan mıdır ozaman

Gruptan ayrılmana üzüldüm hersey gonlunce olur inşallah dermansız dert yoktur ılaclı veye ilacsız herkes iyilesecek elbet

Kızlar ya ben bu gruptan moral buluyorum lutfen kırıcı seyler yazmayalım gercekten ayrılan arkadadlarda haklı herkesin sorunları cok elbet ama birbirimizi motıve edelım bizlerin fiziksel problemi yok hersey psikolojik gececek elbet birbirimize destek olalım sorunlarımızı anlatalım belki bir nebze rahatlarız

Bayan sorunlu canım belki de doktorunu değiştirmelisin. Daha kötü durumda olup ilaçla iyileşenler hafifleyenler vardı ankarada. Bana psikolog onları örnek göstermişti. Mutlaka bir çözümü olmalı diye düşünüyorum. Şuan çocuklar ve diğer fiziksel sorunlardan dolayı daha hassas olduğundan ilacın iyi etmesine izin vermiyor olabilirsin farkında olmadan. Ama inan bana daha kötü durumda olup ilaç + telkinle iyileşenler örnek olarak gösterilince bende çok büyük bir umut olmuştu. En başta inan buna. Allahın izniyle hepimiz düzelicez inşallah. Güzel duaların için teşekkür ederim. İnşallah hepimiz sağlıcakla kavuşuruz bebişlerimize. Hamileliğim zor geçiyor ama dua ve sabırdan başka çarem yok. Rabbime şükürler olsun, bugünleri gösterdiğine..

bende ilaç kullanıyorum daha öncede kullandım 5 senedir kullanıyorum 3 kez bırakıp tekrar başladım o kadar fark varki kullanıp kullanmadığımla arada resmen kafamdaki o düşünceler endişeler valizini toplayıp terk ediyo beni kafa rahat anliycagin bide önemli olan doğru ilacı bulmak sende daha önce ilaç kullanıp faydasını gördüysen tekrar goreceksindir ben hep aynı ilacı kullanıyorum şuan tüp bebek asamasindayim ayriyetten dünya kadar ilaç iğne kullanıyorum normalde olsa aman su iğne yan etki yapti aman bu ilaç şunu yaptı midem bulaniyo faln diye bu süreci kendime zehir ediyodm bu sefer ilacı bırakmadım kafa rahat diyeceğim oki sen ve ihtiyacı olan herkes bence ilaca başlamalı gercekden dibine kadar yaşayan biri olarak söylüyorum aradaki fark inanılmaz

Omas Canımcım anlıyorum durumunuzu seninde serranında. Bende ümitsizleşiyorum panikliyorum inanın. Ama gruptan ayrılmak çözüm değil bence. Çünkü gündelik hayatımızda da karşılaşıyoruz bunlarla. Hepimizin şartları ve bünyesiz farklı. Kimi ilaçla düzeliyor, kimi telkinle. Birine fayda eden diğerine etmiyor vs. Ama bunlarda bir gerçek.

- - Kızlar burda iyi kötü herşeyi paylaşıyoruz. En başta inancımızı nereye yönlendirirsek o doğrultuda etki ediyor. Mesela prospektüs okuyup yan etki yaşıyoruz, aynı bunun gibi. İlacla iyi olacağımızı düşündüğümüzde psikolojimizi oraya yöneltmiş oluyoruz, kaygıları deşarj ediyoruz bir nevi.. bu sayede daha iyi hissediyoruz kendimizi. Tabi diğer faktörleride atlamamak lazım. İyileşememekte belki ilaçlar yetersiz belki doktor. Belkide bizden kaynaklı bir problemdir bu. Ama önce asıl sebebi bulmak gerektiğini düşünüyorum.
- - Ben psikolog görüşmesine gittiğimde bana gösterilen örneklerden yola çıkarak, çok daha kötü durumda olup ilaçla ve destekle düzelen örnekleri canlı olarak gördüm. ruhta bir organ gibi kabullenilir ve tedaviye devam edilirse üstesinden gelineceğine inanıyorum. Hamilelikte bile ilaçsız dayanmaya çabalayabiliyorsak bunuda yapabiliriz.
- - Gruptada biraz daha birbirimizi motive edecek şeyler paylaşmaya gayret gösterirsek dağılmalara gerek kalmaz diye düşünüyorum. Hepimiz aynı yolda yürüyoruz. Hepimizde hastalık ölüm gibi korkular mevcut. Ama bunları dile getirmek paniği sadece arttırıyor bu da bir gerçek ve bu durumdan daha çok etkilenen herkese anlayış göstermemiz gerektiğine inanıyorum.
- - Hamilelik ve doğum sonrası özellikle ilk 1 yıllık süreç çok hassas ve zorlayıcı oluyor. Bizi sadece biz anlıyoruz, Bir de birbirimize kırılırsak ne anlamı kaldı ki birliğimizin
Umarım sözlerimde yanlış anlaşılmam, sadece kimsenin ayrılmasını istemiyorum, nacizane fikrimi paylaşıyorum.

Hayırlı öglenler arkadaslar nasılsınız ıyı olmanızı temenni ederek havalarda bayagı sogudu dikkat edelim usutmeyelım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…