- 14 Mayıs 2015
- 2.979
- 5.072
- 108
Teşekkür ederim canım,inşallah iyi geçer hepimizinki.Doktorda öyle demişti bana bunları düşünme hamileliğin tadını çıkar diye.Normal hamileler etrafına eziyet eder,canım biz de kendimize eziyet ediyoruz valla haklısın.Tamam genel olursun, hic korkma, korkarak bu güzel hamileliği kendine zehir etme.
Ben de ilaç içmeye başladığımda daha kötü olmuştum.ne kadar oldu ki senin başlayalı?yenidencan evet cnm nerelerdesin?
İyi değilim aslında ya,garip bir dibe çöküş yaşıyorum nedenini çözemediğim.Fiziksel sıkıntılar yanında psikolojimin garip bir hal alması moralimi öyle bozuyor ki zaman zaman kendimi çok çaresiz hissediyorum.Sanki ilaca başlamadan önce daha mı iyiydim demeye başladım.Bir taraftan kendimi suçlu hissediyorum ilaç içtiğim için,bir taraftan doğum anından korkuyorum(bu korkunun detaylarını açıp hiç moralinizi bozmayayım.)
Bu arada yazdığınız,yaptığınız yorumları öylesine okumuştum,birazdan onları detaylı okuyup cevap da yazacağım.
Ben de hep korkmuştum kızlar 2.yi düşünmekten bile.Ama eğer düşünüyorsanız çok geçiktirmeyin herkes için geçerli değil tabi ama yaş ilerledikçe zor oluyormuş en azından benim için öyle oldu.Birşey olmadığını öğrendik, bebişlerimizide seviyoruz :) şimdi asıl soruda 2. Yi nezaman düşünmek gerek :) hehe
ilk başlangıç 1 ayı geçti 50mg a başlayalı da 2 haftayı geçti.Ben de ilaç içmeye başladığımda daha kötü olmuştum.ne kadar oldu ki senin başlayalı?
Canım lütfen böyle deme,sonra pişman oluyoruz,bebişin üzülmesin annesi..bir yoklamıştır depresyon hormonlarından dolayı..Cidden bıktım artık hem depresyondan hem hamilelikten
Klasik laflar:))beyinin kimyası bozulmuş anlamıyorlar gerçi yaşamayan anlamaz..Biliyor canım kayınpeder beyinde bitiyor herşey diyor ilte
Zor canım zor,çocukla daha da zor tabi.Gene gezebiliyorsan iyi.Ben gezme işini de pek beceremiyorum,EVE BİRİ GELSİN BEN GİDEYİM çok istiyorum ama korkuyorum da insanlarla görüşmekten bu ara kırmaktan ve kırılmaktan.Kızlar bende sizin gibi daral geçiriyorum sabah kalkınca nefes alamıyorum. Bide 2 çocuk o kapı bu kapı atıyorum kendimi
Sütün hemen gelmemesi normal canım.Ben humana still tea diye ürün kullanmıştım,emziren anneler için diyordu üstünde onunla gelmişti,Ecenin de dediği gibi emzir ya da sağ hangisini yapıyorsan.İnşallah Allah bol süt versin sana da Ece ye de.Sağol, dun iyiydim, bugün çok sinirli ve stresiydim, ilaca devam, bi de süt gelmiyor iyice canım sıkıldı, ama mutluyum, annelik güzel biseymis :)
Liste için teşekkürler canım.Kızlar geçen arkadaşım böyle bi liste yollamişti ekledim yorumuma umarim gözükür. Alışveriş yapanınız var mı ?
Hiç üzülme canım böyle duygular hissettiğin için ben de de olmuştu ben de gıcık oluyordum ama sebepsiz değildi,Gerçekten insanlar da bazen gıcık oluyorlar.Hatta kalkıp evden bile kovası geliyor insanın ama ben o kadar cesur olamadım hiçbir zaman.Arkadaşlar garip duygular oluşuyor bende, kaynanama gıcık olmaya başladım,elayı sormalarını istemiyorum
Kıskançlık duygusu gibi, üzülüyorum saçma sapan duygular bunlar,lohusalıktan mı? Korkuyorum.
Olur mu hiç,şuan onun için en önemli şeylerden biri de anne sütü,senden başka kimden alabilir,kim verir canım ya.Zaten eve gelsin takıntı yapack vakit bulamayacaksın merak etme.Emzir altını değiştir,çamaşırlarını yıka,yemek yap.Koştur Ece koştur durmak yok tekrar koş :)Cnm hastaneye gidip geliyorum küvezde seviyorum,hastanede iyi hissediyorum eve geliyorum takıntılr başlıo.Buda yeni başladı.
Sanırım daha eve gelmedi ondandır diye düşünüyorum annelik bile yaşamadım.İnek gibi süt sağ götür başkada bişi yok.
Canım senin durumun bence daha farklı halen sıkıntılı dönemden geçiyorsun,herşey tam yerli yerine oturmadı.Ama bence rahat olmaya bak.Bebeğin emin ellerde sen de zorlukları olsa da istediğin zaman gidip görebiliyorsun.Sütün var Elaya sağıp verebileceğin bu bile bir nimet,sağ salim kurtuldunuz o sıkıntılardan.Bebek de kilo alıyor inşallah.Cnm aslında selectra 75 mg bana iyi gelmişti dr. Paxile geçti biliyorsun 20 mg dı.2 gün önce 30 mg çıkardı, iyi geldi ama çokta iyi değil.Aslında hamilelikte 2.5 selectra aldım tam iyi gelmişti sonra paxile geçtim vucut şimdi ona alışmaya çalışıyor.
Tam etkisi için 2-3 hafta daha geçmesi gerek..
Seni seviyorum ya,bu takıntılarını da ,Al da biraz sen sabır çek en iyisi.Tespih çekiyor başımda yine adamın biri
Ben de öyle biliyordum,en son gittiğimde psikiyatrit lustral dedi ben de anlamıyorum bu doktorları olmazsa kendim belki doğumdan sonra paxil denerim artık kendimizin doktoru olduk.Evet cnm emzirirken süte en az geçen ilaç bu dedi.
Ben de aynı şeyleri yaşıyorum,ilacın yan etkileri olabilir mi acaba.Her bünyede aynı etkiyi göstermeyebilir belki.Lustral günden güne iyiydi gibi yine çok kötüledim. Nolacak halim bilmiyorum
Bebek doğunca bu kadar hassas olmuyorsun.Tespih çekiyor başımda yine adamın biri
Olur mu hiç,şuan onun için en önemli şeylerden biri de anne sütü,senden başka kimden alabilir,kim verir canım ya.Zaten eve gelsin takıntı yapack vakit bulamayacaksın merak etme.Emzir altını değiştir,çamaşırlarını yıka,yemek yap.Koştur Ece koştur durmak yok tekrar koş :)
Hiç üzülme canım böyle duygular hissettiğin için ben de de olmuştu ben de gıcık oluyordum ama sebepsiz değildi,Gerçekten insanlar da bazen gıcık oluyorlar.Hatta kalkıp evden bile kovası geliyor insanın ama ben o kadar cesur olamadım hiçbir zaman.
Ne kadar oldu dogum yapali elanin durumu nasil doktorlar ne diyo sanaVallaha inş zamanla geçer, gıcık oldum yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?