Herkese merhaba Ben 3 yıllık evliyim ve 4,5 aylık hamileyim 5.aya girmek üzereyim. 8 yıldır panik bozukluğu vardı paxil kullandım ama hamile olduğumu öğrendiğim an bıraktım. İlk 2 ay herşey iyiydi ama son 2 ayım kabus oldu. Anlamsız korkular düşünceler hergün tetikte hissetme rahatlayamama kafayı Yicem diye korkuyorum. Burda birçok bu durumu yaşan birileri olduğunu gördüm. Şuanda bile bir korku bir atak kötü birşey olcakmış hissi. Dr gidiyorum 2 kere gittim ilaç almadım ama iyileşmek yerine daha kötü oluyorum sanki. Burda belki biraz sizlerden destek alırım diye düşündüm en son çare.
Not: lütfen kötü yorumlar yapmayın hem hastalığım hemde hamileliğim sebebiyle kötü yorum iyi gelmeyecektir.
Teşekkürler
Ben 200 liraya bölge hastanesinde yaptırmıştımBende bugun doktor kontrolune gıttım sımdıye kadar herseyı ıyı gıdıyordu bugun kalbınde koreclenme gordu doktor detaylı 2. Duzey ultrason ıstedıbır fıkrınız varmı bu konuda bıde ultrasonları nerdde nekadara cektırdınız benım hstane 600 istedi cok pahalı
Gözümde büyüyor baba da pısırık ve ilgisiz olunca ...zıbın ne oluyor tam olarak onu bile bilmiyorum:))Alış verişi kafaya takma bende 31. Haftada yapayım dedim isteksizce gittim,2 zıbın, lendime2 pijama takımı aldım. .İyiki almışım zaten 31+5 de doğum oldu.Acele etme alırsın.Diyelim almadın zaten paran olduğu sürece 1 günde bile alırsın.
E sen harmony yaptırdın dimi?o daha pahalı.kaç tl.odemistinizAyrıntılı ultrasonlar pahalı ya.
Canım hoşgeldin.niye kötü yorum yapalım ki?biraz okuduysan aynı sıkıntıları kat kat yaşadığımızı seni çok iyi anlayacağımızı görürsün.dr.un ilaç tedavisi verdi mi?biz buradaki arkadaşlar birkaçımız hariç ilaç hatta ilaçlar kullanıyoruz canım.rahatsızliklarımız bebeğimize daha çok zarar veriyor çünkü.çoğu ilacın denenirliği var artık ve kullanılıyor gebelikte.beni de gebeliğin 7.haftasında depresyon,feci iç basmaları,okb vurdu.hastaneye bile yattım.yıllarca hayalini kurduğum bebeği bile gözüm görmedi canım aldırmayı bile düşündüm.hala daha da ne heves var ne heyecan.alışveriş dahi yapmadım hiç.yalnız değilsin yaz bize canım.
Bende çok kotu şeyler yaşadım bu aralar da tekrarlamaya başladı karnım buyudukçe korkularım herşey artıyor ama ilk zamanlar çok daha kotuydum ne lanet bişey ya sürekli tetikte olmak keyif mutluluk alamamak kadar kotu bi'şey yok Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun. Seni çok iyi anlıyorum. Her zaman yazabilirsin. Bu arada ilk hamileliğin miBazen bazı yerlerde oluyorum ters şeyler yazabiliyorlar. Bide gittiğim Dr Google yasakladı internette çok şey araştırma Dedi ama burda böle paylaşımlar insanların bibirine destek olduğunu görünce yazmak istedim. Bende şuan hamileliği bebeğimi algılayıp benimseyenmiyorum. Çünkü yaşadığım sıkıntıyı düşünmekten başka hiçbirşeyi düşünemez oldum. Dr alora verdi 1 kutu kullandım ama bi işe yaramayınca bıraktım. Sonra arada bir çok yoğun kaygı durumunda norodol alabilirsin gerginlik zamanındaysa gerekli durumlarda atarax alabilirsin 3 ayın geçmiş Dedi. Ama ben hala direniyorum ama malesef kötüym hergün sıkıntı mutsuzluk ve atak beklentisi ve çok yığın ataklar anlamsız düşünceler. Ve daha önce hiç bu kadar yoğun ağır kaygı ve ataklarım olmamıştı. Binada Nasıl bu hale geldim anlayamıyorum. Hamileleliğimin tadını çıkartamıyorum daha çok üzülüyorum. Yarın doktora gidicem..
Allah hepimizin yardımcısı olsun. Yalnız olmamak aynı şeyleri yaşayan birilerinin olduğunu bilmek ve bunu paylaşmak güzel şey..
Bende çok kotu şeyler yaşadım bu aralar da tekrarlamaya başladı karnım buyudukçe korkularım herşey artıyor ama ilk zamanlar çok daha kotuydum ne lanet bişey ya sürekli tetikte olmak keyif mutluluk alamamak kadar kotu bi'şey yok Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun. Seni çok iyi anlıyorum. Her zaman yazabilirsin. Bu arada ilk hamileliğin mi
Sen yok musun alemsin yaaa. Bende az az alıyorum ama bi dünya şey var daha alınacak. Bazen bi heves geliyor bazende yok yani istemiyorumGözümde büyüyor baba da pısırık ve ilgisiz olunca ...zıbın ne oluyor tam olarak onu bile bilmiyorum:))
Bende başta öyleydim gidemiyordum hemen evden uzaklaşınca kötü olurdum. Şimdilerde yine başladı ama telkin etmeye çalışıyorum kendimi napalım. Bende istiyordum ama bebişi hemen olmaz diye düşünüyordum ama maşallah anında oldu şükür Allah aratmasın ama bu hastalıkla herşey zorlaşıyor. Sende panik atak mı var başka Bi rahatszlıkmıMalesef öle.. 3 4 ay öncesine kadar ne kadar rahattım heryere gidip geliyordum.. Herşeyden zevk alırdım ufacık şeylerden bile.. Sürekli bir aktivite yapmak istiodum.şimdi bunların hiç biri kalmadı evden çıkmaya korkuyorum. İşim çok stresli son Zaman'larda iyice stres baskı vardı şimdi 1 hafta rapor aldım evdeyim..
Evet CnM ilk hamileliğim. İsteyerek ve hemen oldu çok şükür ama bu sıkıntım yüzünden tadını çıkaramıyorum malesef
1 ayı geçti ,martın 4 u falandı galiba ilk başlangıç,Kaç gün oldu ilaç kullanalı?
Canım anlayamıyorlar anlayamazlar bizi.depresyonu şımarıklık görenler,panik atağı aşırı heyecanlı ve sabırsızlık görenler...kendimiz bile isteye düşünüp hareket ettiğimizi sananlar.çık alışveriş yap gez toz diyenler.herşey beyinde biterciler:)beynin kimyası bozuk zaten nasıl onda bitsin.toplum psikolojik rahatsızlıkları anlamıyor anlayışı yok.onlara göre ya normallik ya delilik var.kafaya takma geçer onlara göre, istediğin kadar izah et.iyi bir psikatriste gitmelisin.baştan savma olmuş önerileri bana göre.ilaclar da bir hatta iki ayda etki gosterebiliyor anca.hormonlarımız alevlendiriyor hastaligimizi ve ilac etki etme suresi fazlalasabiliyor.seni ilgiyle dinleyen guzel ilac tedavisi yapacak bir dr.a gitmeni oneririmBazen bazı yerlerde oluyorum ters şeyler yazabiliyorlar. Bide gittiğim Dr Google yasakladı internette çok şey araştırma Dedi ama burda böle paylaşımlar insanların bibirine destek olduğunu görünce yazmak istedim. Bende şuan hamileliği bebeğimi algılayıp benimseyenmiyorum. Çünkü yaşadığım sıkıntıyı düşünmekten başka hiçbirşeyi düşünemez oldum. Dr alora verdi 1 kutu kullandım ama bi işe yaramayınca bıraktım. Sonra arada bir çok yoğun kaygı durumunda norodol alabilirsin gerginlik zamanındaysa gerekli durumlarda atarax alabilirsin 3 ayın geçmiş Dedi. Ama ben hala direniyorum ama malesef kötüym hergün sıkıntı mutsuzluk ve atak beklentisi ve çok yığın ataklar anlamsız düşünceler. Ve daha önce hiç bu kadar yoğun ağır kaygı ve ataklarım olmamıştı. Binada Nasıl bu hale geldim anlayamıyorum. Hamileleliğimin tadını çıkartamıyorum daha çok üzülüyorum. Yarın doktora gidicem..
Allah hepimizin yardımcısı olsun. Yalnız olmamak aynı şeyleri yaşayan birilerinin olduğunu bilmek ve bunu paylaşmak güzel şey..
Bende başta öyleydim gidemiyordum hemen evden uzaklaşınca kötü olurdum. Şimdilerde yine başladı ama telkin etmeye çalışıyorum kendimi napalım. Bende istiyordum ama bebişi hemen olmaz diye düşünüyordum ama maşallah anında oldu şükür Allah aratmasın ama bu hastalıkla herşey zorlaşıyor. Sende panik atak mı var başka Bi rahatszlıkmı
Canım bak altta hamilelik takvimim var.24 haftalik gebeyim.gunde 50 mg.lustral muadili olan misol kullaniyorum bu antidepresan.bir de 0.5 mg.antipsikotik olan risperdal kullaniyorum.Dr ilaç 3 ayı geçtiği için içebilirsin Dedi. Alora verdi 1 kutu içtim işe yaramayınca bıraktım. Sürekli olmamak kaydıyla çok yoğun kaygılarda norodol damla alabilirsin Dedi. Gerginlik durumunda çeyrek atarax verdi ama hiç almadım hala ilaç 5.ci ayıma girmek üzereyim. Ama dayanamıyorum artık daha kötü olcam kafayı Yicem hastanelik olcam diye? Böle Zaman Nasıl geçer? Ya öle olursa ya böle olursa diye.. Şimdi yarın doktora gidicem tekrar. Bakalım..
Sen şuanda hamilemisin ne kadarlık hamilesin? İlaç kullanıomusun?
Bir ay gidemedim ben işe..eve dahi giremiyordum ordan oraya savruldum durdum.mide bulantisi kusmalar da cabasıydi...Malesef öle.. 3 4 ay öncesine kadar ne kadar rahattım heryere gidip geliyordum.. Herşeyden zevk alırdım ufacık şeylerden bile.. Sürekli bir aktivite yapmak istiodum.şimdi bunların hiç biri kalmadı evden çıkmaya korkuyorum. İşim çok stresli son Zaman'larda iyice stres baskı vardı şimdi 1 hafta rapor aldım evdeyim..
Evet CnM ilk hamileliğim. İsteyerek ve hemen oldu çok şükür ama bu sıkıntım yüzünden tadını çıkaramıyorum malesef
Kız şu hevesten bana da gelse azcık..Sen yok musun alemsin yaaa. Bende az az alıyorum ama bi dünya şey var daha alınacak. Bazen bi heves geliyor bazende yok yani istemiyorum
Canım anlayamıyorlar anlayamazlar bizi.depresyonu şımarıklık görenler,panik atağı aşırı heyecanlı ve sabırsızlık görenler...kendimiz bile isteye düşünüp hareket ettiğimizi sananlar.çık alışveriş yap gez toz diyenler.herşey beyinde biterciler:)beynin kimyası bozuk zaten nasıl onda bitsin.toplum psikolojik rahatsızlıkları anlamıyor anlayışı yok.onlara göre ya normallik ya delilik var.kafaya takma geçer onlara göre, istediğin kadar izah et.iyi bir psikatriste gitmelisin.baştan savma olmuş önerileri bana göre.ilaclar da bir hatta iki ayda etki gosterebiliyor anca.hormonlarımız alevlendiriyor hastaligimizi ve ilac etki etme suresi fazlalasabiliyor.seni ilgiyle dinleyen guzel ilac tedavisi yapacak bir dr.a gitmeni oneririm
Bir ay gidemedim ben işe..eve dahi giremiyordum ordan oraya savruldum durdum.mide bulantisi kusmalar da cabasıydi...
Canım bak altta hamilelik takvimim var.24 haftalik gebeyim.gunde 50 mg.lustral muadili olan misol kullaniyorum bu antidepresan.bir de 0.5 mg.antipsikotik olan risperdal kullaniyorum.
Ben de hep bakirkoye psikiyatri bolumune gittim yillarca.ilac benim sinirime ofke kontrolsuzlugume etki etmiyor bunu anladim.depresyonda şart galiba ilaç..bazı rahatsızlıklar ilaçsız geçmiyor.beynin kimyası hormonlar cok gidikse telkin terapi ise yaramaz gibi geliyor bana.psikolog deneyimim hic olmadı.konuşkanımdır hayatımı dökerim iki dk.da psikoloğa valla:))yarın gideceğin psikiyatrist mi psikolog mu canım?dr.dedigine gore psikiyatrist galiba degil mi?Bu Dr u internetten araştırdım ve çok iyi Ümit ile gittim ve bir dünya para.bana birsüre film kitap ve egzersiz ödevleri verdi Ama iyi gelmedi malesef 2.ci gittiğimde psikiyatr Dr u beni oradaki psikoloğa gönderdi bi kere gönderdi Emdr tedavisi diye birşey varmış onu uygulasın rahatlarsın Dedi. Psikologla görüşmem sırasında çok yoğun kaygı ve Atak yaşadım konuşmakta zorlandım sıkıntılarımı paylaşmak hiç tanımadığım birine anlatmak beni çok zorladı o an. Tabi bi kaç kez daha görüşme yapmamız gerekli Dedi. 1 hafta oldu görüşmeli ama hem fayda görmedim hem çok uzak yeri bana hemde çok pahalı.. Benim burda bi Dr um vardı bi kere uçak korkum için gitmiştim ve uçağa binebilmiştim 1 görüşme ile. Onu aradım ama o pek ilaç taraftarı değil. Hastane ile görüşüp bana indirimde yaptı. Bakalım yarın gidicem. İnşlalah biraz olsun faydası olur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?