Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Canım hoşgeldin keşke hasta olmasaydın da gelmeseydin bu foruma ama emin ol burda kimse kimseyi ne eleştirir ne canını sıkar. Hatta çevrende görmediğin desteği bile bulabilirsin. Biz aile gibiyiz ve birbirimizi en iyi biz anlıyoruz. Belki milyon kez dert yandım arkadaşlar sağolsun her milyon kez eeh yeter be senle mi derdinle mi uğraşacaz demeden bizde dertliyiz demeden teselli edip yardımcı oldular. Canım hamilelikte hormonlardan dolayı kat kat artıyor hastalık. Ben 2006 dan beri depresyon hastasıyım ama bu 7 ay çektiğimi bir ben biliyorum bir Allah. Sürekli kendimi dinliyorum. Öğretmenim, yeni atandım. Ama burnumdan geldi bir dönemdir raporlarla evdeyim. Hiçbir faliyette bulunamıyorum. Şuan ilaç kullanıyorum. 13. Haftadan beri kullanıyorum. Bebeğimi aldırmak istedim. Sevmedim hala sevemiyorum. Bazen kişisel temizlik bile yapamıyorum. Çok zor günler geçirdim, arkadaşlarla geçirdik.

Peki ilaçlar Nasıl iyi geliyormu? Bende çok direndim bu zamana kadar 19.haftadayım ama artık dayanamıyorum bakalım yarın Dr ne diyecek
8.haftamda risperdala baslattilar birak hayır demeyi başka yok mu diye pazarlık etmeye bile kalkışmıştım.o kadar gözüm kararmıştı.12.haftada da misol basladilar.ilaclar hemen etki etmedi bir ayı buldu etki etmesi.normalde daha etkili ve dozu yuksek ilaclar kullaniyordum bunlar hafif geldi.ama simdi iyiyim.depresyon gitti.takıntılar ve değişen ruh hali var..

Panik bozukluk anksiyete buna bağlıda panik ataklar oluyor tabi
Ben 15.haftamda başladım ilaca dayanamadım. Bebeği falan duşunecek halde değildim ölsem de kurtulsam dedim yani ya. Yine randevum var bakalım ne dicek. Panik ayak var bende belki başka şeylerde var ama çok anlamıyorum onları sanırım

Merak etme herkes aynı durumda, ilk 3 ay geçmiş antidepresan veriyor dr.lar.
Benimseyememe korkusu bende de vardı burda genelde herkeste var.
Bende benimseyemem,nasıl benimseyeceğim demiştim ama benümsedim bebeğimü.

Evet psikiyatrist CnM.. Bakalım inşlh iyi olur.. İlaç kullanmak istemememin sebebi bebeğe birşey olur pişmanlık duyarsam diye.. Ama artık ya kafayı yiyorum herhalde yada çocuğa birşey olcak korkusu kendimden geçirecek beni..
Benim zaten en büyük atağım çıldırma delirme korkusu. Her an kötü birşey olacakmışla geliyo tamam deliriyorum herhalde diye yerimde duramıyorum Ateş basıyor ağzım kuruyor ellerim buz gibi oluyor. Önceden kırk yılda bir gelirdi geçerdi ama şimdi hergün yaşadığım için malesef üstüne iç sıkıntısı ve mutsuzluk hiç birşey yapamama eklendi. Umarım yarın Dr la güzel şeyler konuşuruz ve bi yol bulabiliriz cnm

Yattığım yerde kıvranıyordum canım.çıldırıcam deliricem diye korkuyordum.göğsümü yarasım vardı sanki ağzım burnum bile sıkıyordu beni.tarif dahi edemiyorum.karda kışta camlar açık uyuyakalmıştım boğuluyordum.kâr zarar dengesi kuruyoruz dedi hem kadin dogumcum hem de psikiyatristim.rahatsızlık bebeğe daha cok zarar veriyorsa,organ gelişiminin tamamlandığı 12.haftadan sonra ilaç veriyoruz dedi.verilen ilaçlar daha önce hamilelikte kullanilmış ,bebekte anomaliye sebep olduğu görülmemiş ilaçlar.insallah bu dr.un iyi gelir canım.ben atlattıysam herkes atlatır valla:)

Atlatmana çok sevindim canım.inşallah bende atlatırım biran önce. Şuan mesela bir atağım yok ama gergin bi bomba gidiyim tetikte gibiyim. Başım gerginlikten uyuşmuş gibi. Benim şuan asıl derdim bu zaten. O yoğun atakları atlatsam bile devam eden bi ruh halim onu alamadığım içinde ne ataklarımı hafifletebiliyorum nede kendime gelebiliyorum. Şimdi ılık bi duş alıp bol bol dua Edip rahat bi uyku çekmek istiyorum. Yarın Dr dan sonra bilgi veririm yine.. Dua edin size bana ve hepimize..

Ben kayınvalide seve koşa bakar sandım....ammannn anneanne he kıyamammm kaç yaşında?
69 yaşında anneanneciğim en azından okul zamanı göz kulak olur gerisi bende inşallah. Napım çaresizim annem gelemez babamla kardeşime kim bakacak. Kız kardeş yok bekar görümce yok ay aman olmasında. Bakıcı desen batmanda zor bulmak. Bide güvenemiyorum.

Atlatacaksın canım ,Allah iyilik sağlık versin hepimize.yarın yaz canım

Beni anlatiyosun sanki kafami yastiga bile koyanazdim koltugun kenarinda 2 buklum basima ne gelcek diye beklerdim nefes almak icin dakikada 50 kez esneyerek offf gerci hala iyi degilim ama idare ediyorum istee...

Kız ben unuttum tabi kendimden pay biçiyom yaşıma başıma bakmadan..anne 65 anneanne 85 olunca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…