Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Gunaydin canim doğum yarin dimi?şimdiden Allah kurtarsin.bizim yarin 1.haftamiz doluyo.hem fiziken hemde psikolojikmen rahatladim.darisi sana ve diger doguracak arkadaslara.
Senden bunu duymak ne güzel. Depresyonun gelmiyor dimi ? İç sıkıntısı falan ?

Herkese mrb.bende uzun zamandır takip ediodm yazılanları en sonunda üye olup aranıza katılmaya karar verdim.32.haftam dolmuş bir hamileyim.gebeliğimin 29.haftasında gece uyuyamamakla sıkıntılarım geldi ve hayatım kabus oldu.bende şuanda lustral 50 mg kullanıorm 29.haftadan itibaren bebeğime bişey olcak korkusu beni yedi bitirdi.ilacı almaya başladıktan sonra iyiye gidiodm yalnız son iki gecedir ataklar yine başladı ve hiç uyku uyumadan ayakta duruorm.yatsam nabzım yüksek atıo kendimi dinliorm yada uykuya dalsam bi saate geri sıçrayarak uyanıorm.sürekli evhamlarım var.bu halim düzelmeyecekmi benim ben neyapıcam bana yardım edin lütfen dayanamıorm boğulcak gibi hissediorm uyuştm resmen.ilaç etki göstermezmi yada etkisinimi yitirdi.

Benim rahatsızlığımda aşırı kaygı bozukluğuymuş psikiyatrim öle dedi.hiç uyku uyuyamıdığınız günler oldumu.

ilaç içerken de gelgitler oluyor canım , biraz sabret.zaman bir şekilde geçiyor.

ilaç içerken de gelgitler oluyor canım , biraz sabret.zaman bir şekilde geçiyor.
Yaklaşık 3 hafta oldu kullanalı son iki gündür uyku uyuyamamakla tekrarladı ve içimdeki sıkıntıdan uyuyamıorm.Allah ım yardım etsin bizlere.geçicekmi peki bende rahatlayabilecekmiyim.doğuma en az 5 hafta var nasıl bu halde doğum yapcam dayanıcam bilemiorm sinirlerim harap olmuş vaziyette

Bikaç hafta daha bekle canım, zamanla daha iyi hissedersin inşallah.benem de çok aşırı sıkıntılandığım günler ıluyor

Daha önce de var mıydı bu şikayetler?

8 sene önce yine olmuştu 1 yıl tedavi oluo bırakmştm.rahattım.geçen yıl yine bu zaman oldu ama bukdr ağır değildi prozac kullanıp kısa süre bırakmıştm.bu en ağırı oldu malesef sürekli bi kaygı korku var bebege bişey olcak korkusu ilaç içiorm bebeğim zarar görürse kendimi affetmem düşüncesi var.iki gündürde uyku uyumadıgım için bi bitkinlik umutsuzluk var yine aynı şeyleri yaşıcam korkusu var.çaresizliktende sigaraya sarılıp sigara içiorm dahada kötü oluo herşey ama iyi olunca sigara içmiorm.benim gibi olan varmı düzeldimi nasıl geçicek çevremdeki herkes benim yüzümden perişan

Evet malesef herkesi perişan ediyoruz benim daha önceki hamileliğimde yine olmuştu ama ilk başlarda oldu 10 haftalıkken kalbi durmuştu en sonunda benim stresim yüzünden şuanda 29-30 haftalık ama ben bebeği istemiyorum diye uyanıyorum geceleri ölecek gibi oluyorum annemlerde kalıyorum dün gece onları falan uyandırdım ben dedim bu hatayı Nasıl yaptım ben kim Bebek bakmak kim eşimin ailesini takıyorum eşimi takıyorum ya dedim kendi hayatım yetmedi bir de bebeğin hayatını karartıyorum ben hallere düşecek kız mıydım diye ağlamaktan paraladım kendimi bir önceki hamileliğimi yaşıyorum ya oysa ki çok iyi gidiyordu hiç gece olmasın istiyorum

Doğsun o zaman sen gör annesi :) o zamanda bu durumuna pişman olacaksın.

İlaca başlayalı 3 hafta olmuş, tam etkisi belkide 2. Ayda göreceksin.Arada kötüleşme normal azcık sabır.Geçiyor.

Selamun aleykum bayanlar yardiminiza ihtiyacim var nobetlerim artık ben.burdayim diyor içim daraliyor ve ağlamak istiyorum ilaçsız 34 haftaya kadar dayandım psikiyatri doktoruma gittim dayanamıyorum diye oda ilaç vermicem savasicaksin diye birkaç şeyleryyazmami istedi haftaya birdaha gidicem bakalım insalh geçer benim gibi ilaç kullanmadan atlatan varmı?

Bende 23 haftalik hamileyim benimde doktorum sana ilac vermem diyor israrla. Yogun kaygi bozuklugum panik atagim var arada cok zorluyor savasmaya calisiyorum ayrica terapi aliyorum. Ben bu hastaligi 10 yildir cekiyorum. Yillarca cipralex kullandim. İlacla kotu gunlerde oluyor tabiki. Doktorum bunlar mucize degil demisti biraz yardim ediyorlar sadece gerisi bizim cabamiz. Ben hamilelikte sunu anladimki degisen fizyoloji insani uzuyor ve bu hisleri tetikliyor gececegine inaniyorum. Birde caresizlik hissi seytandan gelirmis arkadaslar dua edecegiz Allahtan maddi manevi sifa dileyecegiz..

Ayrica ilac kullanmak zorunda kalan arkadaslar birde bu sebeple vicdan azabi cekmeyiniz cunku bebeginize once saglam bir anne lazim

Ben 39 yasindayim canim.yillardir bebek hasretinden öldüm.anne olmak icin mantik evliligi yaptım.8.ayda hamile kalabildim dualarla gözyaşlarıyla geçen 8 ay....ve hamileligin 7.haftasinda gelen depresyon vurdu geçti .aldırmak istedim, aylarca birsey hissetmedim bebegime..

Üç hafta olmuş canım daha ilacını almaya başlayalı.bir ay hatta iki ayı bulabiliyor etki etmesi..arada da yokluyor böyle iyi hissetsen bile..

Senden bunu duymak ne güzel. Depresyonun gelmiyor dimi ? İç sıkıntısı falan ?
Canım çoook hafif bi yokluyor beni,sonra geciyor.bebegimle konusuyorum bol bol,kokluyorum,izliyorum.bunlar rahatlatiyor beni.annem eşim ve ailesi de yanimda,yalniz degilim yani.şimdilik bi sorun yok.inş boylede devam eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…