Panik,çok panik annecim 😓

Doktorun adini
Dr Güven Belden sandim niye reklam yapıyorsa diyorum

Normal doğumdan çok daha kolay olduğunu söyleyebilirim ben ilk çocuğumu normal doğum yaptım öldüm resmen bu bebekleri kesin sezeryan yapmayı düşünüyorum hayırlısıyla normalden zor olmadığına bahse girerim

Epiduralliyken nasıl kestiginde sancilaniyorsun yada sancini hissediyorsun .epidural acısız doğum ki
Şöyle 16 saat uzun bir süre. Normalde 3 saat falan olsa sıfır sancıyla doğurabilirsin. Bende hem doktorum yan etkileri düşünerek 5 dozdan fazla epidural vermedi hem de bebeğim suyu geldiği halde doğum kanalına inmediği için sancıyı çekmemi ve doğumun daha hızlı olmasını istedi. İşe yaradı, evet, ama yaklaşık 6 saat epiduralsiz doğum sancısı çektim. Ben doğumhaneye girdikten sonra 5 kişi gelip doğurup, gitti. Öyle sıkıntıydı.

Valla canim ben ani bir dogum gercekleştirdim kontrol icin gitmistim gebelik zehirlenmesi yasiyomusum cocugun suyu azalmis kilo almamis kan bile gitmiyomus ben igneden bile cok korkuyodum oturup aglaya aglaya dua ede ede girdim ilk belimden igne vuruldu ellerimi hissediceksin panik yok dedi ben panik olunca sanirim 21 e cikmis tansiyonum ve direk genel anestezi verdiler daha iyi oldu sanirim cunku oglum erken dogdu ve 12 gun yogun bakimda kaldi eger gormus olsaydim daha zor gecerdi belki benim icin korona dolayisi ile hic gormedim 12 gun boyunca sesini de duymadim ama suan dusunuyorum belki de hayirlisi boyleydi ve korkma sezeryandan falan da ben gece ayaga kaldirdiklarindan 4-5 saat sonra falan altimi kendim degistirdim bezimi sen dusun taburcu oldum egilip kalkmadan temizlik yapmaya basladim kafam dagilsin diye biraz zor oldu temizlik ama inatciyim

Hiç ama hiç korkulcak bir şey yok. Sen bir şey hissetmiceksin. Sen acaba ne zaman kesicekler derken bi bakmıssın ağlama sesi

Genel anesteziden daha iyi bence. Zaten uyuştuğunu anlıyorsun, bacaklarında bir sıcaklık, karıncalanma oluyor, doktor da hissedip hissetmediğini kontrol ediyor. Arada senle sohbet ediyorlar, gayet rahat oluyor. Ben 2. bebeğim de fenalaşır gibi olmuştum , midemin bulandığını söyledim, hemen damardan bir ilaç verdiler, ferahladım. Bebeğini doğar doğmaz görmek de çok güzel, her anını görüyorsun, onu sarıp boynuna koyuyorlar, kokusunu içine çekiyorsun, normal doğum yapmış gibi... Genel anestezi olduğumda ilk gün bile gözümü açıp bebeğime bakamamıştım. Ama bir dezavantajı var , iki gün sonra çok kötü bir baş ağrısı yapıyor, ben spinal anestezi olmuştum, 2. ve 3. bebeğimde de baş ağrısı çektim. Ama bu herkeste olmuyormuş.

Bende epidural oldum kesilirken midem bulandi anestezist zaten hemen başımdaydı midem bulandi dedim oksijen verdiler sanirim gecti hemen.. Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin

Kesinlikle çok keyifli. Zaten yanınız da anestezi doktoru oluyo sürekli nasıl olduğunuzu soruyor. Benim bi kaç kez tansiyonum düştü hemen ilaç verdi mesela.. Çocuk çıktıktan sonra hafif uyutuyolar isteğe bağlı o ne işlemi bilmiyorum ama ben ameliyat sonrası öğrendim siz söyleyebilirsiniz . Ayrıca ben hiç bişey görmedim yeşil örtü var zaten ,o isik muahbbetini bende duymuştum aklıma bile gelmedi ameliyat sırasında Kesinlikle çok keyifli tadını çıkarın bebeği görmek çok güzel bı duygu ilki geneldi berbat biseydi ama belden uyusturmali olduğum çok güzeldi ..
Hiç korkma, sağlıkla kavus ins bebeğine

Daha geçenlerde kuzenim söyledi ışığı yakmadılar ordan bakıyordum sonra bakmadım. İşte sonunda baktım vs dedi. Bakmayın kendinizi korkutmayın. Bir de onu da yüksek tansiyondan aldılar hemen sezeryana ama genel değildi demek ki sıkıntı olmuyor

Bende nrmal doğurdum ama dikişli bebek cikdikdan sonra gercekden dikişlerde beni uuusturmadi iyle canli canli dikti bayiliyordum ama ipi igneyi gormekden...
Sizde oyle bsey olmayacak umarim rahat gecer

Canım çok rahat ol sezeryan olmayayim diye o kadar direttim ki çünkü hamileligin son ayi nerdeyse her gece ameliyat masasında görüyordum kendimi uyuşmamış şekilde neşterle biçiyorlardı falan sonuc olarak 10 saat falan suni sanci aldım açıklık olmadı bebeğin kalp atımı yavaşladığı için acil sezeryana alındım belden uyuşmalı o kadar rahattı ki zaten 5 dakka içinde bebegimin ağlama sesini duyunca herşey bitti o an benim için gunlerce kendimi bosa harap etmisim boşuna 10 saat o berbat sancıyı çektim dedim çok kızdım kendime
Sende inşallah çok rahat bir şekilde alırsın bebisini kucağına

Saglikla alin kucağınıza.
Metallerin yansimasindan kendi ameliyatını izleyen olduysa tebrik ediyorum.
Bence gormek imkansız.
Zaten spinal anestezi verilince 1 2 dk icinde ayaklarinizi hissetmez oluyorsunuz. Doktor da uyuşup uyuşmadığını kontrol etmeden kesinlikle ameliyata başlamaz merak etmeyin.
Bebek hemen çıkıyor zaten. Benim koyna verdiler öpüp kokladım. Ameliyathane cok soguk goturun dedim ah analık
Sonra da doktora sordum, ne kadar surer diye. Yarim saat dedi. E bebek gitti, beni uyutun dedim. Çok cok az sedasyon verdi anestezi doktoru. Soru sorduklarinda cevap veriyordum ama geri kalanda uyuyordum. Ameliyathaneden ciktigimda tamamen uyanıktım

Kesinlikle korkmayın ve doktorlarınızın her ihtimale açık olduğunu, muhtemelen her türlü aksiliğe karşı deneyimli ve hazır olduklarını unutmayın.

Korkutucudan öte eğlenceli bile olabiliyor ekibe göre. Bana belden iki iğne vurdular. Uyuştuğuma tam emin olmadan hiçbir girişimde bulunmadılar. Anestezi doktorum o kadar çok telefonla konuştu ki artık "Çocuğun ilk kelimesi Alo olacak." diye tüm ekip onu kızmakla meşguldu. E o anda ortama siz de dahil olduğunuzdan gayet eğleniyorsunuz.

Benim doktorum oldukça esprili biri olduğundan belki de çok rahattım. Hatta bir ara yan ameliyattan bir hemşireyle tanıştırıldim o halde Bırakın etraftan ameliyatı görmeyi, ben görmek istediğim halde en ufak bir şey göremedim.

Bir ara dudaklarim uyuştu, konuşmam kaymaya başladi iletince tansiyonu hemen kontrol altına aldılar. Uyanık olmak aslında büyuk avantaj.

Hiç korkmayın eminim sizin için de güzel bir anı olacak. Sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.

Ben çok bilgsizce girmiştim meğer ben de panikmişim ameliyatın ortasında nefes alamıyorum yardım edin diye yalvardım sonra bir şey yaptılar uyudum çıkarken uyandım korkutmak değil amacım ama bu durumu paylaşın tedbirli olsunlar (söylemedim diye bir de azar yedim ameliyat sırasında )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…