- 23 Ocak 2016
- 35.086
- 51.051
- 598
- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
- #4.001
Görümcene mi bilenmişÇok şükür canım benim Allah daha da mutlu etsin ❤ biliyorum görmezden gelinmiyor işte geçen ben de anlattım ya yorgan olayını annem şimdiden gorumceme bilenmişarada kalıyorum ben de bu ara hep
Yadeya hamile olan panikataklar grubunda aktifti dur bi bakayımBurda hamile arkadaşlar vardı, şimdi tam hatırlayamadım @Yadeya aklıma geldi bir tek ne durumdasınız hamiş arkadaşlar?
Öyle canım bazen sadece anlaşılmak istiyor insan yargılanmadan. Burda konuşmak bile o kadar iyi geliyor kiAmin canım yine de kendimizi biraz zorlamamiz lazım bazı şeyler için. İnan ki iyi oluyor bazen birileriyle konuşmak, kaynasmak
Ben de çıkmaya çalışayım bugün. Evde durunca da dışarı çıkınca da aynı benim içinAmin canım canın istemese de sosyalleşmeye çalış iyi geliyor çünkü bugün de canım istemese de bişeyler yapıcam
Başka birileri de vardı sanki hatırlayamadim bir ara yazıyorlardı baya, merak ettim bayadir yazmiyorlarYadeya hamile olan panikataklar grubunda aktifti dur bi bakayım
Başlangıç kısmın süper öhömÖhöm. 27 yaşıma gireceğim. Kimya mühendisiyim, şimdi bir tekstil laboratuvarinda lab sorumlusuyum. Ama burdan ayrılacağım, oturacagimiz yer ters düşüyor iş arıyorum bir yandan. İki hafta sonra evleniyorum inşallahİstanbul'da yaşıyorum. Benim ruh halim sabit değildir sürekli değişir. O yüzden bir ara bipolar miyim ben diye tüm Dr lara sormuştum genel olarak 10+ senedir panik atak anksiyetem var. Hamdolsun başka sağlık sorunum yok. Bu arada benim de çok arkadaşım yok, çoğunu eksilttim hayatımdan iyi de ettim. Asosyal sayılırım evden işe işten eve evi seviyorum
Kizz benim de kimyaya kafam basmiyordu aslında.Başlangıç kısmın süper öhömbenim kimyaya kafam basmazken kimya mühendisi olmuşsun tebrik ederim. Kimyadan hep 2 ile geçmiştim. Diğer dersler iyiydi sıkıntı yok ama kimya basmıyordu arkadaş
Arkadaş sayısına gelince ben de azalttım canım az insan çok huzur
Tamam canım tanıtıcam biraz işim var şimdiNiloyatospikk tanitt işte kız nolcak aaaa olsunn ben hatırlamıyorum :))
Hep benzer şeyler yaşananlar. Benim hayatım için tek eksik nişanlın senin yanında değil. O daha zor. İyice düşün evlenmeden. Ben kendine güvenen kararlı ne istediğini bilen biriydim. Şimdi herşey den korkuyorum, çekiniyorum. Evlenmeden böyle ise evlendikten sonra düzelmesi çok daha zor.Selam arkadaşlar, bende nişanlımla tanışmadan önce özgür çalışan arkadaşlarıyla gezen tozan ailesiyle vakit geçirmekten hoşlanan mutlu biriydim ,sorunlarım yok muydu tabiki de vardı işimi sevmeyerek yapıyorum başka iş bulamıcağım içinde ayrılamıyorum,aşk a kapılarımı kapattım aman aman kimseyi istemem bana yaşadıklarım yetti derken, sen misin öyle diyen der gibi sanki kader aldı beni bu adama aşık etti başta herşey çok güzeldi iyi ki karşıma çıkmış dedim hayatım daha da güzelleşti dedim ,dedim de dedim kendi kendime nazar mı ettim ne oldu bilmiyorum aileler tanışıp anlaştıkça bizim aramız bozulmaya başladı o güzel kalpli insan gitti beni ailemi sürekli eleştiren bi adam geldi,ailelerimiz birbiriyle anlaşıyor benim annem babam maddi olarak bişey istemeyen kızımız mutlu olsun ,bize damat değil oğlumuz olsun diyen insanlar o yüzden biz ne kadar iyi olursak onlarda kızımıza iyi davranır bilincindeler ama nişanlım hiç bir hazırlık sürecinde söylediklerime kulak asmadı en ufak şeyleri bile annesiyle karar verdi onun annesi ne derse o oldu, evlenen ben olduğum halde eltimi ön plana alıp onlara göre hareket ettiler, mobilya bakmaya bile 10 kişi gittik iç çamaşır gelinlik vs. onları katmıyorum bile bana ne alındıysa ona da alındı ikiz gibi olduk en sevmediğim şeyleri yaşattılar bende bunları kah söyledim umursamadılar ben kıskanıyo oldum,sustum içime attım kafayı yedim nişanlım sürekli bir yarış peşinde bir akşam benim ailemle otursak ertesi akşam mutlaka onun ailesine gitmek zorundayız,başka akşam olamaz böyle böyle belki de bir çoğunuzun amaaaan bunlara mı takıyosun dediğiniz şeyler yaşarken öyle olmuyor mobilyanın eşyanın koyulcağı yeri bile ben varken annesine soran biri annesi de herşeyin içinde olmaya meraklı ama siz bilirsiniz havalarında bir kadın başta herkes çok iyiydi ama şimdi gerçek yüzlerini ortaya çıkardılar,güleryüzlü oldum diye arkamdan yaranmaya çalışıyo dediler ,sustum diye bizi beğenmiyo mu dediler ,dediler de dediler eltim desen sürekli bir yarış halinde ne alırsam alır ne giyersem giyer nereye gidersem oraya gider,söylediğim hayallerimi bile imkanı var diye kendi yapıp kendi fikriymiş gibi ortaya sunar artık anlatmıyorum da ,ama içime atmaktan aileme belli etmemekten sinir hastası oldum yazı yazarken ellerim titriyo mide spazmı geçiriyorum kendime bakmayı bıraktım bişeylerde üste çıkmaya çalışsam da mağdur u oynıcak insanlar o yüzden bi kelime etsem haklıyken haksız olurum daha evlenmeden bezdim ,senelerce böyle giderse ne yapıcam bilmiyorum ,dişli olsam aileye sonradan katılan olarak zaten dışlıyolar iyice laf veririm bunu da yapmak istemiyorum, buraya sadece yazmak istedim ALLAHtan başka derdimi açabilceğim güvenilir bi dostum yok burda da beni tanımayan insanlara daha rahat anlatabilceğim için yazdım vaktinizi çaldım hakkınızı helal edin
Canım şimdi neresinden başlasam bilemedim. Evet şuan yaşadığın sorunlar seni hasta etmeye yeter insan sevdiği insanın kendisine danışmasını ister. Sana örnek vereyim biz birlikte alışverişe çıkmıştık. Ablası da gelmişti. Şuan kendisiyle çok iyi anlaşıyorum. Ama o gün alışverişte kendi beğendiği saati abla bu nasıl dediğinde başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü. Çok üzülmüştüm ya herşeyi ablasına danışırsa diye çok korkmuştum. Neyse ki çok uzun sürmedi yeni evliyken danıştı ama bana alışıp güven sağladıktan sonra fikirlerime değer vermeye başladı. Şimdi ise herşeyi bana sorar. Elti olayına gelecek olursak benim yaşadıklarımı yaşamamışsındır çok zor bir dönem atlattım şuan panikatak olmamın altında hep bu sebepler yatıyor. Ama şöyle söyliyim birbirini tanıyana kadar herşey biz şuan eltimle kardeş gibiyiz. Doğumumda yanımda hep vardı. Eve geldim yemeğimi çamaşırımı yıkayıp astı. Görümcemler geldiler evimi sürüp sildiler. Ben 2 gün sonra duş almaya korkarken ablam banyoda duşakabin dışında beni bekledi. Korkmamın nedeni dikişler yapıştırma diye ya açılırsa korkusuSelam arkadaşlar, bende nişanlımla tanışmadan önce özgür çalışan arkadaşlarıyla gezen tozan ailesiyle vakit geçirmekten hoşlanan mutlu biriydim ,sorunlarım yok muydu tabiki de vardı işimi sevmeyerek yapıyorum başka iş bulamıcağım içinde ayrılamıyorum,aşk a kapılarımı kapattım aman aman kimseyi istemem bana yaşadıklarım yetti derken, sen misin öyle diyen der gibi sanki kader aldı beni bu adama aşık etti başta herşey çok güzeldi iyi ki karşıma çıkmış dedim hayatım daha da güzelleşti dedim ,dedim de dedim kendi kendime nazar mı ettim ne oldu bilmiyorum aileler tanışıp anlaştıkça bizim aramız bozulmaya başladı o güzel kalpli insan gitti beni ailemi sürekli eleştiren bi adam geldi,ailelerimiz birbiriyle anlaşıyor benim annem babam maddi olarak bişey istemeyen kızımız mutlu olsun ,bize damat değil oğlumuz olsun diyen insanlar o yüzden biz ne kadar iyi olursak onlarda kızımıza iyi davranır bilincindeler ama nişanlım hiç bir hazırlık sürecinde söylediklerime kulak asmadı en ufak şeyleri bile annesiyle karar verdi onun annesi ne derse o oldu, evlenen ben olduğum halde eltimi ön plana alıp onlara göre hareket ettiler, mobilya bakmaya bile 10 kişi gittik iç çamaşır gelinlik vs. onları katmıyorum bile bana ne alındıysa ona da alındı ikiz gibi olduk en sevmediğim şeyleri yaşattılar bende bunları kah söyledim umursamadılar ben kıskanıyo oldum,sustum içime attım kafayı yedim nişanlım sürekli bir yarış peşinde bir akşam benim ailemle otursak ertesi akşam mutlaka onun ailesine gitmek zorundayız,başka akşam olamaz böyle böyle belki de bir çoğunuzun amaaaan bunlara mı takıyosun dediğiniz şeyler yaşarken öyle olmuyor mobilyanın eşyanın koyulcağı yeri bile ben varken annesine soran biri annesi de herşeyin içinde olmaya meraklı ama siz bilirsiniz havalarında bir kadın başta herkes çok iyiydi ama şimdi gerçek yüzlerini ortaya çıkardılar,güleryüzlü oldum diye arkamdan yaranmaya çalışıyo dediler ,sustum diye bizi beğenmiyo mu dediler ,dediler de dediler eltim desen sürekli bir yarış halinde ne alırsam alır ne giyersem giyer nereye gidersem oraya gider,söylediğim hayallerimi bile imkanı var diye kendi yapıp kendi fikriymiş gibi ortaya sunar artık anlatmıyorum da ,ama içime atmaktan aileme belli etmemekten sinir hastası oldum yazı yazarken ellerim titriyo mide spazmı geçiriyorum kendime bakmayı bıraktım bişeylerde üste çıkmaya çalışsam da mağdur u oynıcak insanlar o yüzden bi kelime etsem haklıyken haksız olurum daha evlenmeden bezdim ,senelerce böyle giderse ne yapıcam bilmiyorum ,dişli olsam aileye sonradan katılan olarak zaten dışlıyolar iyice laf veririm bunu da yapmak istemiyorum, buraya sadece yazmak istedim ALLAHtan başka derdimi açabilceğim güvenilir bi dostum yok burda da beni tanımayan insanlara daha rahat anlatabilceğim için yazdım vaktinizi çaldım hakkınızı helal edin
Zaten hep özgüveni yüksek insanların başına bu tarz şeyler geliyor. Ben öylesine özgüvenliydim ki sonra sokağa yalnız çıkamaz oldum.Hep benzer şeyler yaşananlar. Benim hayatım için tek eksik nişanlın senin yanında değil. O daha zor. İyice düşün evlenmeden. Ben kendine güvenen kararlı ne istediğini bilen biriydim. Şimdi herşey den korkuyorum, çekiniyorum. Evlenmeden böyle ise evlendikten sonra düzelmesi çok daha zor.
Bende öyle biriydim hatta çevrem senle evlencek adama allah yardım etsin işi zor derlerdi,nişanlım da başlarda böyle değildi ne oldu bilmiyorum ben ailesine bir saygısızlık etmedim ki desem onları tutuyo diye yalnızken fikrimi sorup yapmayıp annesinin dediğini yapıyo işliyo yani annesi inceden inceden ,annesi bana çok iyi mesela ama kendi istedikleri gibi olmadı mı dikenlerini çıkarabilcek bi kadın ,herşeyin iyisini yaparız diye görünmek isteyen biri ben bişey söyledim mi mağduru oynadığı için de nişanlım ona kıyamayıp bana cephe alan biri,bilmiyorum bunu nişanlıma da söyledim bana dediği şey evlenene kadar böyle evlendikten sonra biz ,sen bu eve gel senin hakimiyetin olcak bilmem ne diyor iyide ben yönetimemi geçiyorum hayırdır yani ikimizin karar verdiği şeyler olsun istiyorum hepsi bu , ben bişey söylediğimde gelenek görenek adet olarak ben bilmem anneme sor anneme söyle diyip işin içinden çıkıyor ,bende artık sırf onlara inat olsun diye onların istediği şeyi ben istemiyorum diye yaptırmıyorum çok yoruldum kötü karaktere bürünmekten herşeyden herkesin niyetinden şüphe eder oldumHep benzer şeyler yaşananlar. Benim hayatım için tek eksik nişanlın senin yanında değil. O daha zor. İyice düşün evlenmeden. Ben kendine güvenen kararlı ne istediğini bilen biriydim. Şimdi herşey den korkuyorum, çekiniyorum. Evlenmeden böyle ise evlendikten sonra düzelmesi çok daha zor.
Bence ne biliyor musun bizi kendilerine rakip görüp aşağı çekmeye uğraşıyorlar ve en sonunda biz de hastalanıyoruz. Kesinlikle başka açıklaması olamazZaten hep özgüveni yüksek insanların başına bu tarz şeyler geliyor. Ben öylesine özgüvenliydim ki sonra sokağa yalnız çıkamaz oldum.
Maalesef evetZaten hep özgüveni yüksek insanların başına bu tarz şeyler geliyor. Ben öylesine özgüvenliydim ki sonra sokağa yalnız çıkamaz oldum.
Çok güzel yazdın canım. Benimkiler iyi niyetten anlamadı. Daha da yüklendiler. Herkes aynı dilden anlamıyor. Kimisine sert davranmak lazım onların anladığı dil oydu. Ben yapamadım işte.Canım şimdi neresinden başlasam bilemedim. Evet şuan yaşadığın sorunlar seni hasta etmeye yeter insan sevdiği insanın kendisine danışmasını ister. Sana örnek vereyim biz birlikte alışverişe çıkmıştık. Ablası da gelmişti. Şuan kendisiyle çok iyi anlaşıyorum. Ama o gün alışverişte kendi beğendiği saati abla bu nasıl dediğinde başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü. Çok üzülmüştüm ya herşeyi ablasına danışırsa diye çok korkmuştum. Neyse ki çok uzun sürmedi yeni evliyken danıştı ama bana alışıp güven sağladıktan sonra fikirlerime değer vermeye başladı. Şimdi ise herşeyi bana sorar. Elti olayına gelecek olursak benim yaşadıklarımı yaşamamışsındır çok zor bir dönem atlattım şuan panikatak olmamın altında hep bu sebepler yatıyor. Ama şöyle söyliyim birbirini tanıyana kadar herşey biz şuan eltimle kardeş gibiyiz. Doğumumda yanımda hep vardı. Eve geldim yemeğimi çamaşırımı yıkayıp astı. Görümcemler geldiler evimi sürüp sildiler. Ben 2 gün sonra duş almaya korkarken ablam banyoda duşakabin dışında beni bekledi. Korkmamın nedeni dikişler yapıştırma diye ya açılırsa korkusuevet kavgalarımız da oldu hem çok çokk ama ben hep iyilik yapan taraf oldum. Hiçbir zaman kötü bir davranışa karşılığını yine kötü bir davranış olarak vermedim. Kayınvalidem hastanede yattı ilk gece yanında ben kalmak için çok ısrar ettim. Çünkü eşimi doğuran anneydi hürmet ettim. Çok zor bir 5 yıl geçirdim evliliğimizde ama şuan maşallah diyim herşey düzene oturdu. Sen sen ol iyilik yapmaktan vazgeçme er ya da geç o seni buluyor. Karşıdaki her ne yaparsa yapsın duruşunu bozma he anlamıyor mu karşıdaki sınırlarını çiz ve selamdan ibaret bir muhabbetin ötesine geçmesin. Umarım önemli olan eşinle evin içinde uyum yaşarsınız. Eğer o hiç değişmez ve aileci olursa işte o zaman evliliği bitirme noktasına getirecek sebepler ortaya çıkacak.
Maalesef ki öyleBence ne biliyor musun bizi kendilerine rakip görüp aşağı çekmeye uğraşıyorlar ve en sonunda biz de hastalanıyoruz. Kesinlikle başka açıklaması olamaz
Ben iyi niyetle yaklaştım olmadı canım. Şuan o kadar mesafeliyiz ki. Başta tavrımı koysaydın belki bugün panik atak gibi bir derdim olmayacaktı. Sustukça hastalandımBende öyle biriydim hatta çevrem senle evlencek adama allah yardım etsin işi zor derlerdi,nişanlım da başlarda böyle değildi ne oldu bilmiyorum ben ailesine bir saygısızlık etmedim ki desem onları tutuyo diye yalnızken fikrimi sorup yapmayıp annesinin dediğini yapıyo işliyo yani annesi inceden inceden ,annesi bana çok iyi mesela ama kendi istedikleri gibi olmadı mı dikenlerini çıkarabilcek bi kadın ,herşeyin iyisini yaparız diye görünmek isteyen biri ben bişey söyledim mi mağduru oynadığı için de nişanlım ona kıyamayıp bana cephe alan biri,bilmiyorum bunu nişanlıma da söyledim bana dediği şey evlenene kadar böyle evlendikten sonra biz ,sen bu eve gel senin hakimiyetin olcak bilmem ne diyor iyide ben yönetimemi geçiyorum hayırdır yani ikimizin karar verdiği şeyler olsun istiyorum hepsi bu , ben bişey söylediğimde gelenek görenek adet olarak ben bilmem anneme sor anneme söyle diyip işin içinden çıkıyor ,bende artık sırf onlara inat olsun diye onların istediği şeyi ben istemiyorum diye yaptırmıyorum çok yoruldum kötü karaktere bürünmekten herşeyden herkesin niyetinden şüphe eder oldum
kesinlikle öyle olduğunu düşünüyorum, ben de eltimde başta birbirimize iyiydik hatta ben sırf benle tanışmak için hamile hamile yanıma geldi diye çok sevinmiştim saygı göstermiştim ,nişanlım o zaman sevgilimken beni uyardı çok fazla yalnız kalma onla falan diye o zamanlar anlamadım ve kuruntu yaptığını düşündüm onları evliliğinde sorun yaşamış zamanında bu yüzden de eltimin beni doldurcağını düşünüyo heralde ondan istemiyo dedim sonra baktım ki evet hem öyle hemde beni aşağı çekiyo enerjimi ,sonra ben şikayetlerimi dile getirdikçe başta boşver dedi takma dedi sonra ondan yana olmaya başladı sonra da bana cephe almaya başladı insan kendini açıklayamamaktan haklı olduğunu gösterememekten kafayı yiyor gerçektenBence ne biliyor musun bizi kendilerine rakip görüp aşağı çekmeye uğraşıyorlar ve en sonunda biz de hastalanıyoruz. Kesinlikle başka açıklaması olamaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?