Kıskanıyormuş. Öyle söylüyor. Çalıştığım ortamda maazallah bir tane bile erkek olursa beni yeyiverirler. Zihniyet meselesi.Keşke evlenmeden önce bu konudaki düşüncesini öğrenseydim. Gerçi o da bir şey demedi ama.Valla ben de evliyim bir suredir calismiyorum ama esimden gizli bir birikimim yok cok mu safim acep
Birikim yapacaksak, bir sey alacaksak oturur birlikte karar veririz sanirim bosanmaliyim
Birikimden daha onemli bir sorununuz var ! Calisirsaniz ne olur mesela? Esiniz buna neden karsi?
Mine abladan parayla daha iyi bir aksiyon beklerdim
21 yaşımda bu adama kaçmadım. 19 yaşımda evlendim. Ayrıca bu adama birikim yapıp ev eşyası alacağım demedim ki. Kendim için ayrı bir birikim yapmak istiyorum. Eşim 3 aydır uzman çavuş. Yeni oldu.21 yaşında ne dmeeye böyle bir adama kaçtın ki?
Adam uzman çavuş,sana layık gördüğü para iki yüz lira.
Bu adama birikim yapıp evine eşya alacağına iki yüz liranın beş yüz lirasini harca bence
Daha kötü... Gerçekten çok üzüldüm konuna.21 yaşımda bu adama kaçmadım. 19 yaşımda evlendim. Ayrıca bu adama birikim yapıp ev eşyası alacağım demedim ki. Kendim için ayrı bir birikim yapmak istiyorum. Eşim 3 aydır uzman çavuş. Yeni oldu.
Herkese iyi akşamlar.
Hanımlar benim eşim Uzman çavuş. 6000 tl maaş alıyor.Ben çalışmıyorum. Aslında çalışmayı çok istiyorum daha 21 yaşındayım ama eşim çok karşı. Bir kere çalışayım dedim. Boşanmaya gitti iş. Adına da kıskançlık diyor güya.Bahanesi batsın. Bu konu zaten başlı başına bir problem. Neyse kira, faturalar, araba aldık taksidi, arızası, ekspertizi derken son iki aydır çok sıkıştık.Çocuk yok henüz.Aylar sonra ilk kez bu ay kişisel alışveriş yapacağım. Giyim kuşam. Limit deseniz 200 tl. O da kendisine alacak bir şeyler. Fakat çok üzülüyorum. Ne birikimim var kıyıda köşede ne de altınım. Kaçarak evlenince düğün falan olmadı.Annem ara ara gönderiyor harçlık gibi 100 - 200.Ne yapacağımı bilmiyorum.
Şu sıra tek düşündüğüm Mine abla. Kendisine gıbta ile baktığım banka müdür yardımcısı eşi bir abla. Kendisi bir yılda pazar parasından, ordan buradan arttırdığı, kenara koyup sıkışınca hemen elini sürmediği 12bin tlsine sıfır ev eşyası aldı. Ben neden mesela beş on kenara koyamıyorum.Koyuyorum sonra sıkışınca hemen oradan kullanıyorum. Ağzımı tutamayıp eşim sıkışınca hemen çıkarıp ona veriyorum. Yok mu bana öneri de bulunabilecek birileri.
Çook teşekkür ederim. Gram altın alayım evet bozdurmaya kıyamaz insan.En iyisi gram altn biriktrmk..oyle olnca bozdrmaya da kiyamyor insan..kenara atip unutcksnz..o para olmadan da esiniz halledecktr meselelerini..soylemycksnz..annenzden geleni,kndnze artani biriktirin..biriktrdkce heveslncksnz..
Hangi paraylaÇook teşekkür ederim. Gram altın alayım evet bozdurmaya kıyamaz insan.
Çalışamıyor olmamın zaten bir sorun olduğunun farkındayım. 3 yıldır çözüm bulamadım. Bana ayrılan bütçe bu ay için 200.ileriki aylarda eşimle de konuştum artıracağını söyledi. Ama zaten bütün hesapları kitapları birlikte yapıyoruz. Kendisine de bu ay 200 tl ayırdık.Vermiyor değil yani eşimin tek hatası çalışmama karşı olması. Onun dışında zaten bütçemize göre ancak bu rakam oluyor kişisel bütçe.Neden birikimim yok diye üzülmek yerine neden çalışamıyorum diye düşünün bence. Bir geliriniz olmayınca ve size ayrılan bütçe 200 lira olduğuna göre zaten birikiminiz olması mümkün görünmüyor. Biriktirebilseydiniz tebrik etmek gerekirdi asıl.
Aylık kendinize bütçe ayırtın bence ama daha mantıklı bir rakam tabi ki. O parayla da isterseniz hepsini harcayın isterseniz hepsini biriktirin size kalsın tasarrufu yani.
Eşimin verdiği ve annemin gönderdiği harçlıklarla. Ayrıca para elime geçiyor oradan buradan ama sorun hemen harcıyorum. Altın alırsam harcamamHangi parayla
Ünüversite sınavına gireceğim zaten haziranın son haftası.19 yaşında evlenince üniversite okudunuz mu? Ya da mesleğiniz var mı? Eğer Üniversite diplomanız yoksa yaşınız gençken bulunduğum şehirde okumaya kafa yorardım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?