Para biriktirememe

Eşimle birlikte yaparız pazarı. Zaten demek istediğim de bu ben 5 lirayı da sıkışınca çıkarıp harcıyorum. Ayrıca önceki aylarda eşim 500 600 veriyordu. Onda bile birikim yapamadım. Yani şimdi araba da alınca bu rakam 200 e düştü.Benim özendiğim konu kadının beş lira on lira kenara atıp hiç dokunmadan biriktirmesi. Kadının eşya almasına özenmedim. Yanlış anlamayın lütfen. Zaten birikim kendim için olacak. Eşya falan değil.

Canım daha çok yeni herşey zamanla olur niyetin güzel ..eşine çalışma konusunda yavaş yavaş işle oda olur insanlar binbir türlü oda öyle yetışmış. Benim sana şu aşamada tavsiyem beş lira on lira deme minik minik koy kenara o artar . Önemli olan gücünün yettiği kadar birikim yapabilmek. Mutlu kal .

Üzülüyorum deyince ben para var da size verilmiyor gibi düşünmüştüm. Her şeyi beraber planlıyorsanız durumunuz bu kadarmış. Yapacak bir şey yok boşuna üzmeyin kendinizi. 200 lira aylık benim için mantık dışı bir rakam. Umarım en kısa zamanda toparlarsınız durumunuzu. Bu şartlar altında bence biriktirmeye değil de geçinmeye odaklanın. Düzeltince durumunuzu biriktirirsiniz.

Demek ki koca efendi çalıştığı yerde sokakta ona buna bakıyor ki siz erkekle çalışacaksınız diye boşanmaya kadar gidiyor. Konu sahibesi sorununuz birikim değil sorununuz kocanızın ağzına bakıp hayatınızı mahvetmeniz. Yıllar sonra veya birkaç zaman sonra kocamdan boşanamıyorum ekonomik özgürlüğüm yok diye gelirsiniz buraya konu açmaya bu konuyu açmadan gözünüzü açın

19 yaşında hangi akla hizmet böyle bi adamla evlendin ki? 19 yaşında zaten evlenilmez üniversiteye gidilir sonra kendi ayakları üzerinde durulur işe girilip, koca sonra gelir.
Hayat insana ne getirir bilemezsiniz. Ön yargını kır önce. Baba evinde kalsaydım da zorla abi dediğim benden 10 yaş büyük kuzenimle mi evlenseydim. Doğu kültürü de yoktu. Ama evde silah vardı mesela, şiddet vardı. Babam müteahhitti.Durumuz iyi olsa da huzur sıfır. Dayatma fazlaca. Bu devirde zorla evlilik mi?
Var hala üzgünüm.Konu dışına çıkıp yorum yazma.

Sizinle ayni yasta kizim var durumunuza cok üzüldüm,19 yasinda evlendiginize göre elinizde bir mesleginizin olmadigini var sayarak,calismayi bir kenara birakin ve ne olursa olsun okulunuzu bitirin elinizde bir mesleginiz olsun.
Daha cok gencsiniz, size bir büyük nasihati okuyun
Okuyan kazanir.

Eşim ona buna bakmıyor.Üslubunuza dikkat edin. Kıskanıyorum diyor. Sadece çalışma konusunda değil başka konuda da böyle. Bazı insanların karakteri böyle sanırım. Eşim çalışmama karşı evet.Bu durumu bende biliyorum Fakat sadakat sahibi, dürüst, iyi niyetli bir insan. Sırf bu konu yüüznden insanları yargılayamazsınız.

Canım artık "çalışmak" çok farklı bir boyutta. Zaten dışarıda iş bulmak çok zor. On binlerce insan kendi ürettikleri veya toptan aldıkları şeyleri internette satarak para kazanıyor. Öyle kısa yoldan zengin olma yalanlarından bahsetmiyorum. Instagramda hesap açıp, sabırla en sevdiğiniz şeyi (el işi, yiyecek, süs eşyası, takı, makyaj mlz vs) yapıp veya toptan satın alıp perakende satabilirsiniz. Bir trend yaratabilirseniz, birisi sizi önerirse, bir şekilde kalabalıktan sıyrılıp ciddi gelir elde etmek mümkün. Beceriniz olan, sevdiğiniz şeyi bulun veya diğer insanların yaptıklarına bakıp onlardan ilham alıp kendi özgün çizginizi yaratıp başarılı olmak için de çok çalışabilirsiniz. İnanın eskisinden çok daha kolay artık. İlk ay belki 50 lira kazanırsınız, sonra 100 lira sonra 150 lira...1 sene sonra maaştan daha çok bile geliriniz olabilir.

Arada bir kenara atabildigini soylemsti.Annesi de yolluyorms..bence eşi daha yeni calsmaya başladigi icin ekonomi tam oturmams olablr..oturdukca daha da cok biriktirileblr..ayda olmz 2 ayda bir olur..hic yoktan iyidr..
Niye nokta nokta yaptınız anlamadım , eğer kocasının verdiği parayı annesinin verdiği parayı biriktirirse kişisel ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak ?
Kıyafet kuaför kişisel hijyen malzemeleri ıvır zıvır ?

Ben de bunu demeue gelmistim.12bin biriktirip neden ev esyasi alayim
Canım kadının ev eşyası almasına takılma benim anlatmak istediğim kadın çok sıkı tutup 12 bin biriktirdi. Parayla ne yaptığı değil çok sıkı oluşuna gıpta ettim. Değilse bende eşya falan almam yani. Kendim için birikim yapmak istiyorum.

Çok güzel yaş pasta yapıyorum. İki kata kadar. Evde. Herkes bayılıyor ayılıyor. Ama benim henüz çevrem yok burada. Görüp de çocuğuma, eşime dostuma yap diyen.

Haklisin canım. Ama bence 6bin kazanan birinim sana 500-600 layik görmesi cok kötü. Yeni uzman cavus olmus muhtemelen küçük yerdesiniz vr evde iki kisisiniz hadi kira fatura alisveris 3bin olsun maksimum sana bin vermesi lazımdı. Ama onun yerine senin kullanmayacağın ehliyetin olsa da izin vermeyeceği bir araba almayi tercih etmiş,senden kısmış. Bence bosanmaya gitse de calış kirayi o öderse faturalari sen ödersin. Bir süre sonra para tatli gelir. Gelmezse de ayrilirsiniz. Yaşın daha cok kücük yanlis anlama ama bence su asamada üniversite okumak mantikli değil. İş bulamazsin.Gerçkten 4 yillik okuyan kimse iş bulamıyor. Ben öğretmenim atamam bircok bölüme göre cok daha iyi ama issizim özeller alsa bile asgari ücret veriyor onu da geç veriyor.Ki esinde seni göndermez erkek var diye. Sartlarin tutuyorsa polislik dene tutmuyorsa katiplik dene. En olmadı markete,satis magazasına gir oralardan yükselmek kolay birkac seneye müdür olursun. Esinle konussan kadın mağazasinda görev yapsan orada erkek olmaz.

Ben kuaföre hiç gitmem. Boya, makyaj, fön, tüy hepsini evde çok şükür ki profesyonelce yapıyorum. Sadece kıyafet ve sizin de söylediğiniz gibi hijyen malzemeleri ıvır zıvırları kalıyor.

Çok güzel yaş pasta yapıyorum. İki kata kadar. Evde. Herkes bayılıyor ayılıyor. Ama benim henüz çevrem yok burada. Görüp de çocuğuma, eşime dostuma yap diyen.
Süper ama yaş pastanın lojistiği sıkıntılı olur. Kargoyla gönderebileceğiniz şeyler müşteri sayınızı uçurur. Mesela ev yapımı "bişeyli kurabiye" veya cookie, sağlıklı atıştırmalık vs. Sosyal medyada bunu yapanların ne yaptığına bakıp ilham alabilirsiniz. Kargoyla gönderilebilirse ürününüz herkes müşteri olabilir. Kaliteli bir instagram sayfası, kaliteli resimler, kaliteli/sağlıklı malzemeler...Müşterinin ne istediğini bulup, yapıp satabilirsiniz. Satılmazsa da kaybedeceğiniz bir şey yok. Evde kurabiyeleri yersiniz. Satılan şeyi bulana kadar deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…