Canım zaten dışarıdan okuyacağım.Daha önce bir kafede çalıştım bir ay ve olmadı eşim akşam 7 de geliyorum falan diye bir sürü kavga falan bende inat ettim çıkmayacağm işten dedim sonrası adliye oldu. Tabi sonra ben geri adım atıp işten çıktım. Eşim ev hanımı olmamı istiyor. Ben ona diyorum sen aylık 20 30 bin al ben tine çalışmak istiyorum. Kendi ayaklarımın üzerinde durmayı istiyorum diye ama dinlemiyor. Kadın mağazası da olmuyor. Canım hiö birini kabul etmiyor. Eşimin yetiştirilme tarzı böyle. Bunu evlendikten sonra anladım. Çünkü 24 yaşındaki adam aynı kp gibi düşünüyor.Haklisin canım. Ama bence 6bin kazanan birinim sana 500-600 layik görmesi cok kötü. Yeni uzman cavus olmus muhtemelen küçük yerdesiniz vr evde iki kisisiniz hadi kira fatura alisveris 3bin olsun maksimum sana bin vermesi lazımdı. Ama onun yerine senin kullanmayacağın ehliyetin olsa da izin vermeyeceği bir araba almayi tercih etmiş,senden kısmış. Bence bosanmaya gitse de calış kirayi o öderse faturalari sen ödersin. Bir süre sonra para tatli gelir. Gelmezse de ayrilirsiniz. Yaşın daha cok kücük yanlis anlama ama bence su asamada üniversite okumak mantikli değil. İş bulamazsin.Gerçkten 4 yillik okuyan kimse iş bulamıyor. Ben öğretmenim atamam bircok bölüme göre cok daha iyi ama issizim özeller alsa bile asgari ücret veriyor onu da geç veriyor.Ki esinde seni göndermez erkek var diye. Sartlarin tutuyorsa polislik dene tutmuyorsa katiplik dene. En olmadı markete,satis magazasına gir oralardan yükselmek kolay birkac seneye müdür olursun. Esinle konussan kadın mağazasinda görev yapsan orada erkek olmaz.
Canım mutfakta çok iyiyim. Feansızlar kadar iyi olamasam da Makaron yapıyorum, yapıp satsam acaba?Süper ama yaş pastanın lojistiği sıkıntılı olur. Kargoyla gönderebileceğiniz şeyler müşteri sayınızı uçurur. Mesela ev yapımı "bişeyli kurabiye" veya cookie, sağlıklı atıştırmalık vs. Sosyal medyada bunu yapanların ne yaptığına bakıp ilham alabilirsiniz. Kargoyla gönderilebilirse ürününüz herkes müşteri olabilir. Kaliteli bir instagram sayfası, kaliteli resimler, kaliteli/sağlıklı malzemeler...Müşterinin ne istediğini bulup, yapıp satabilirsiniz. Satılmazsa da kaybedeceğiniz bir şey yok. Evde kurabiyeleri yersiniz. Satılan şeyi bulana kadar deneyebilirsiniz.
Hayat insana ne getirir bilemezsiniz. Ön yargını kır önce. Baba evinde kalsaydım da zorla abi dediğim benden 10 yaş büyük kuzenimle mi evlenseydim. Doğu kültürü de yoktu. Ama evde silah vardı mesela, şiddet vardı. Babam müteahhitti.Durumuz iyi olsa da huzur sıfır. Dayatma fazlaca. Bu devirde zorla evlilik mi?
Var hala üzgünüm.Konu dışına çıkıp yorum yazma.
Nokta nokta mi yaptim? Nasil yani? Ne kadar arttirsa kârdr diye dusunuyorum.Zamanla cogalir belki artirdigi..Niye nokta nokta yaptınız anlamadım , eğer kocasının verdiği parayı annesinin verdiği parayı biriktirirse kişisel ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak ?
Kıyafet kuaför kişisel hijyen malzemeleri ıvır zıvır ?
Canim o zaman üzgünüm ama göze alacaksin boşanmayı. Ya da diyeceksin ki bana 1000 tl var calismayayim. Bir yere kadar calismazsin. Ben babamdan hsrclik alıyorum ünide su ankinin 2 katı veriyordu ama şu an abimle yasadigim ekstra giderim olmadigi icin 500-600 veriyor. Kitap masrafim yol masrafim ufak tefek harcamalarim derken elime kalan gene seninki gibi bir tutar.Hatta son 2 aydir evde olduğum icinde 300 verdi ve ne kıyafet ne ekstra bir şey almadigim halde o para resmen yok oldu.Ayni senin eşin gibi çalışmama izin vermedi.Ben böyle 1 yıl daha gecirebilecegimi düşünmedigimden önümüzdeki yıl ne is olsa yapacagim diyorum. Bence sen de risk al konforlu alanindan çık. O kadarcik parayla ömür gečmez aklin sürekli alamadiginda gezemediğinde,gidemediğinde olacak,200-300 tl yok oluyor birden anlayamiyorsa o parayla birikim yapılmaz. Seni bu kadar kisitlayan kişi de seni sevmiyordur.Canım zaten dışarıdan okuyacağım.Daha önce bir kafede çalıştım bir ay ve olmadı eşim akşam 7 de geliyorum falan diye bir sürü kavga falan bende inat ettim çıkmayacağm işten dedim sonrası adliye oldu. Tabi sonra ben geri adım atıp işten çıktım. Eşim ev hanımı olmamı istiyor. Ben ona diyorum sen aylık 20 30 bin al ben tine çalışmak istiyorum. Kendi ayaklarımın üzerinde durmayı istiyorum diye ama dinlemiyor. Kadın mağazası da olmuyor. Canım hiö birini kabul etmiyor. Eşimin yetiştirilme tarzı böyle. Bunu evlendikten sonra anladım. Çünkü 24 yaşındaki adam aynı kp gibi düşünüyor.
İşte bu!!! Sosyal medyada benzer firmalar vardır mutlaka. Hemen bir instagram hesabı açın. Hesap adı çok kaliteli izlenimi vermeli. Renkli renkli makaronlar yapıp çok güzel fotoğraflarını çekip paylaşmaya başlayın. Ama fotoğrafı gören kişi 100 liralık siparişi gözünü kırpmadan verecek olmalı. 100 lira üstü siparişi ücretsiz gönderin mesela. En önemlisi...çok kaliteli fotoğraf, ışık, gölgeler, aksesuarlar, fotoğraf efektleri vs. Internete bakın, ilham alın, bir kaç makale okuyun. Telefonların bir çoğu artık süper fotoğraf çekiyor. İnanın ilk siparişinizi aldığınızda üniversiteden mezun olmuş gibi hissedeceksiniz. Hem makaron kutuyla kargolanabilir. 40 makaronu 200 liraya satan yer biliyorum ben.Canım mutfakta çok iyiyim. Feansızlar kadar iyi olamasam da Makaron yapıyorum, yapıp satsam acaba?
Allahım yarabbim ne camdan dışarı baktırmaması?Kötü aileden kurtuluşun yolu kocaya kaçmak değil yalnız, okula kaçmak. Evleneceğinize girseydiniz sınava, küçük bir ilde başlasaydınız okula. Öğrenim kredisi alıp yurtta kalır gerekirse yarı zamanlı iş bulurdunuz. Şimdiye de mesleğiniz olurdu. Höt zöt çalışmanıza bile izin vermeyen bir adamla yaşayacağınıza, daha bu yaşta koca donu yıkayacağınıza zamanı gelince size saygı duyacak biriyle hayatınızı birleştirirdiniz. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak deniyor sizin durumunuza.
Bu yıl üniversite sınavına gireceğinizi söylemişsiniz ama okulda erkekler olmayacak mı? Nasıl izin verecek okumanıza size camdan dışarı baktırtmayan kocanız?
Allahım yarabbim ne camdan dışarı baktırmaması?
Dışardan okuyup evden bir şeyler yapıp satmayı düşünüyorum.
Çoook teşekkür ederim.Hem motive ettiniz hem fikir verdiniz. Siz iyi birisiniz.İşte bu!!! Sosyal medyada benzer firmalar vardır mutlaka. Hemen bir instagram hesabı açın. Hesap adı çok kaliteli izlenimi vermeli. Renkli renkli makaronlar yapıp çok güzel fotoğraflarını çekip paylaşmaya başlayın. Ama fotoğrafı gören kişi 100 liralık siparişi gözünü kırpmadan verecek olmalı. 100 lira üstü siparişi ücretsiz gönderin mesela. En önemlisi...çok kaliteli fotoğraf, ışık, gölgeler, aksesuarlar, fotoğraf efektleri vs. Internete bakın, ilham alın, bir kaç makale okuyun. Telefonların bir çoğu artık süper fotoğraf çekiyor. İnanın ilk siparişinizi aldığınızda üniversiteden mezun olmuş gibi hissedeceksiniz. Hem makaron kutuyla kargolanabilir. 40 makaronu 200 liraya satan yer biliyorum ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?