Para biriktirememe

Canım zaten dışarıdan okuyacağım.Daha önce bir kafede çalıştım bir ay ve olmadı eşim akşam 7 de geliyorum falan diye bir sürü kavga falan bende inat ettim çıkmayacağm işten dedim sonrası adliye oldu. Tabi sonra ben geri adım atıp işten çıktım. Eşim ev hanımı olmamı istiyor. Ben ona diyorum sen aylık 20 30 bin al ben tine çalışmak istiyorum. Kendi ayaklarımın üzerinde durmayı istiyorum diye ama dinlemiyor. Kadın mağazası da olmuyor. Canım hiö birini kabul etmiyor. Eşimin yetiştirilme tarzı böyle. Bunu evlendikten sonra anladım. Çünkü 24 yaşındaki adam aynı kp gibi düşünüyor.

Bu hayat pahalılığında eve giren maaşınızla kenara para atamayışınız çok normal.
200 tl kıyafet bütçenizin nesini kısacaksınız mesela, zaten en en uygun şeyler bile 30 40 tl, 2 3 kombin yaparsınız bitti gitti.
Para pul olmuş artık.

Canım mutfakta çok iyiyim. Feansızlar kadar iyi olamasam da Makaron yapıyorum, yapıp satsam acaba?

Kötü aileden kurtuluşun yolu kocaya kaçmak değil yalnız, okula kaçmak. Evleneceğinize girseydiniz sınava, küçük bir ilde başlasaydınız okula. Öğrenim kredisi alıp yurtta kalır gerekirse yarı zamanlı iş bulurdunuz. Şimdiye de mesleğiniz olurdu. Höt zöt çalışmanıza bile izin vermeyen bir adamla yaşayacağınıza, daha bu yaşta koca donu yıkayacağınıza zamanı gelince size saygı duyacak biriyle hayatınızı birleştirirdiniz. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak deniyor sizin durumunuza.

Bu yıl üniversite sınavına gireceğinizi söylemişsiniz ama okulda erkekler olmayacak mı? Nasıl izin verecek okumanıza size camdan dışarı baktırtmayan kocanız?

Benim esim de iyi is bulursan ben isi birakayim evde durayim sen calis diyor
ki ondan cok kazanacagim garanti bir is buldugum gibi isi biraktiracagim
beyimi fitnes a yazdiracagim
isten gelince kaslarina yag sürüp beni karsilamasi sartiyla tabii
saka bir yana, gelir gider listeniz nedir, hic mi artmiyor esin mi vermiyor orasini anlamadim, yorumlari okumadim tabi

Daha 21 yasında çocuksunuz.
Annenin eşinin verdiği 100-200 tl harçlıkla nasıl birikim yapabilirsiniz ki
Birikim için mutlaka çalışmalısınız.
Eşiniz çalışmanızı kıskandığı için değil dünyayı ve hayatı tanımanızı istemediği için engelliyor.

Nokta nokta mi yaptim? Nasil yani? Ne kadar arttirsa kârdr diye dusunuyorum.Zamanla cogalir belki artirdigi..

Canim o zaman üzgünüm ama göze alacaksin boşanmayı. Ya da diyeceksin ki bana 1000 tl var calismayayim. Bir yere kadar calismazsin. Ben babamdan hsrclik alıyorum ünide su ankinin 2 katı veriyordu ama şu an abimle yasadigim ekstra giderim olmadigi icin 500-600 veriyor. Kitap masrafim yol masrafim ufak tefek harcamalarim derken elime kalan gene seninki gibi bir tutar.Hatta son 2 aydir evde olduğum icinde 300 verdi ve ne kıyafet ne ekstra bir şey almadigim halde o para resmen yok oldu.Ayni senin eşin gibi çalışmama izin vermedi.Ben böyle 1 yıl daha gecirebilecegimi düşünmedigimden önümüzdeki yıl ne is olsa yapacagim diyorum. Bence sen de risk al konforlu alanindan çık. O kadarcik parayla ömür gečmez aklin sürekli alamadiginda gezemediğinde,gidemediğinde olacak,200-300 tl yok oluyor birden anlayamiyorsa o parayla birikim yapılmaz. Seni bu kadar kisitlayan kişi de seni sevmiyordur.

Para biriktirmen büyük başarı olurdu zaten bu şartlarda.

Mine Abla, evin dışında yemeyen, içmeyen, gezmeyen, aslında normal sayılacak birçok keyiften kendini mahrum bırakarak biriktiriyordur o paraları muhtemelen, oradan buradan kısıp biriktirdiği parayla mutfak eşyası almış olduğunu göz önünde bulundurursak birde.

21 yaşında zaten eline geçen 200-300 TL' den birikim yapmak gibi bir derde düşme bence. Bari onun sıkıntısını çekme.

Canım mutfakta çok iyiyim. Feansızlar kadar iyi olamasam da Makaron yapıyorum, yapıp satsam acaba?
İşte bu!!! Sosyal medyada benzer firmalar vardır mutlaka. Hemen bir instagram hesabı açın. Hesap adı çok kaliteli izlenimi vermeli. Renkli renkli makaronlar yapıp çok güzel fotoğraflarını çekip paylaşmaya başlayın. Ama fotoğrafı gören kişi 100 liralık siparişi gözünü kırpmadan verecek olmalı. 100 lira üstü siparişi ücretsiz gönderin mesela. En önemlisi...çok kaliteli fotoğraf, ışık, gölgeler, aksesuarlar, fotoğraf efektleri vs. Internete bakın, ilham alın, bir kaç makale okuyun. Telefonların bir çoğu artık süper fotoğraf çekiyor. İnanın ilk siparişinizi aldığınızda üniversiteden mezun olmuş gibi hissedeceksiniz. Hem makaron kutuyla kargolanabilir. 40 makaronu 200 liraya satan yer biliyorum ben.

Eşiniz çalışmanıza madem ki engel oluyor; Annenizden gelen parayı ve harçlığınizdan az da olsa arttırabildiğinizi biriktirin ama kesinlikle eşiniz bilmesin.Çünkü o bunu haketmiyor. Bir süre sonra çoğaldığinı göreceksiniz. Sonra altına çevirin ki harcamayasınız. Mutlaka size ait bir güvenceniz olmalı. Mutluluklar dilerim

En iyi alacağınız aksiyon birikimizizi soylememek.Ayrıca çalışın.Lütfen çalışın.Ayaklarınızın uzerınde durun.Kımseye mınnwt etmeyın.6 bınden neden 200 tl????

Neden erkeklerin ilk derdi hemen araba almaktir anlamam. Keske borca girmeden once biraz biriktirip simonra araba alsaydiniz. Araba fiyatlari zaten artti. Su corona doneminde herseyin fiyati artti.

19 yaşında evdeki huzursuzluktan kaçıp evlenmek yerine baska sehirde üniversite okumayı tercih ederdim ama neyse.

Ben öğretmenim ama an itibariyle işsizim.

Eşimin kartı bende. Eve alışveriş yapacaksam onu kullanırım.

Ayda bana 300 verir. Onu saklarım.

Kendi kazancım var. Kensi ürünlerimi yapıp satıyorum. Büyük kazanmıyorum. Ama kişisel harcamaları da eşimden yapmıyorum.

Kendi kazancımla ne istersem alıyorum.

Bunun haricinde kendi kazancımın büyük çoğunluğunu saklıyorum.

Biriktirdiğim parayla arabamin sigortasını verfisini filan ödüyorum..eşim sıkışırsa veriyorum

. Ihtiyac sahibi bulunca hemen verebiliyorum mesela biriktirdiğim parayla.

Ve yeminle ben ihtiyac sahibine verdikce param bereketleniyor.

Bir kumbaram var.

1 liralari filân atiyorum içine.

Her boşaltmamda en azından 900 lira çıkıyor içinden. Senede 2 kere filan boşaltıyorum . Onunla altın alıyorum. Ya da yaz tatili için kullanıyoruz.

Bankada kendime ait birikimim var. Oraya da altın atmaya çalışıyorum.

1 liraları küçük para görmemek lazım
1 liralarla tatil yaptım ben inanın.

Inanin para harcamak keyif verse de birikmis para daha çok keyif veriyor.

Benim kıstasım çok para biriktirmek değil.

Benim olayım az olsa da biriktirmek. böylece sıkışmamak.

Evet atanamadım. Ama Allaha binlerce şükür olsun ki parasiz kalmanin ne demek olduğuna dair bir fikrim yok.

Çünkü gerçekten kendimi sağlama almayi seven bir insanım. Her ihtimal için kenara para atmak huy bende.

Az ya da çok. O kısım önemli degil.
Az para ile 3 çeyrek 2 gram altın yaptım geçen sene. 1 liralari toplayarak.

1.liralar ile köprü yaparım ben. Yeter ki zamanim olsun

Allahım yarabbim ne camdan dışarı baktırmaması?
Dışardan okuyup evden bir şeyler yapıp satmayı düşünüyorum.

Hayat şartları zor biliyorum ama 6000'i az bulan bilr olmuş şaştım iki asgari ücret o kadar bile etmiyor neresi az kira bile olsa çok iyi ödenir borcu olan da bitirsin sonra birikim yapsın yani daha yaşlar genç. Olmadı evde bir şeyler yapmaya çalış babadan harçlık alır gibi hiç hoş degil.

Çalışma hayatı yorucu ve kendine göre stres vs olsa da insanın kendi parasını kazanması güzel. Çalışıyorum kendi paramla aileme hediye alıyorum durumu olmayan akrabama yardım ediyorum. Yani insanın maddi gücünün olması gerekiyor bana göre.
Koronadan dolayı evdeyim her şeyi yapıyorum yine de sıkılıyorum ev hanımları bütün gün evde ne yapıyor?
Konu sahibi çalışsanız 2 bin kazansaniz kendinize harcarsiniz eve de katkınız olur hem çocuk da yok yaşınız genç. Öyle 200 TL nasıl biriktireceksiniz

Allahım yarabbim ne camdan dışarı baktırmaması?
Dışardan okuyup evden bir şeyler yapıp satmayı düşünüyorum.

Eşim çalışmama izin vermiyor demediniz mi? Bu işte camdan baktırmamak. Israr ettiğinizde boşanmaya kadar gitmiş iş. Beyefendi hem hizmetini yaptırıyor hem de kişilik haklarınıza el koyuyor farkında mısınız?

Çoook teşekkür ederim.Hem motive ettiniz hem fikir verdiniz. Siz iyi birisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…