Para biriktirme sorusu

Felix_Felicis

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2011
4.514
7.491
358
Merhaba hanımlar, üniversite öğrencisiyim. Güzel giden bir iliskim var. Ve en gec 2 yıl sonra evlenmeyi düşünüyoruz. Kariyer planımızı ona göre yaptık insallah bi aksilik olmazsa da zorluk cekmeden evlenicez.

Ama şöyle bir problem var, geçenlerde evlenen bir arkadaşım kız tarafının düğündü evdi derken en az 30 bin masraf yaptığını söyledi. Annemlerin bunu karşılamaya gücü var cok sükür elbette sıkışıcaklar.. ama ben bütün yükü onlara yüklemek istemiyorum.

Kendi düğününü kendin yap diyeceksiniz, bence de öyle olmalı ama ailem buna kesinlikle karşı. Ben kendi düğünümü kendim yapmak isterim dediğimde "Seni masraf ettirip evlendireceksek yazıklar olsun bize" falan dediler baya da iyi fırça yedim. Yani ailem bana bırakacak gibi durmuyo bu masrafları. Ama benim icim hic rahat degil. Bu yasa kadar büyüttüler okutuyolar daha ne kadar yük olucam onlara.

Neyse cok uzattım. Kısaca sormak istiyorum ben 2 yılda ayda ne kadar kenara atarsam çeyizin bır kısmı icin para biriktirmis olurum? Hani annemlere emri vaki yapip "mutfak esyalarini ben alicam bu da param" ya da işte beyaz esyalari ben alıcam diyebilecek kadar para biriktirmek istiyorum. Ama ne mutfak esyalari ne kadar tutar biliyorum ne de beyaz esyalar.. bu konuda fikri olanlar bana kalem kalem masrafları söylebilir mi?

Not: ben bu 2 yıl boyunca öğrenci olarak kalıcam. Annemler harçlık veriyor, bir de ben ek is yapıyorum 200-300 kazanıyorum. Bu ek isten haberleri yok. Henüz kazanmaya başlamadm bu ay başlıycam insallah. Acaba bu kadarcık bir parayla birikim yapip annemlerin üzerinden düğün icin hatrı sayılır bir yük alabilir miyim?

Karışık anlattıysam kusura bakmayın. Anlasilmayan nokta varsa açıklayabilirim.

Ekleme : para biriktirip kursa git derseniz yapamam. Ailem karşılamak istiyor bu tarz bütün her şeyi, para biriktirdiğimi anlarlar ve niye kendine harcamıyosun diye kızarlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

annemin beğendiği çoğu şeyi istemedim. her şeyi son dakikaya bıraktım. ve maalesef hep en iyi şeyleri bulup almak istedim. çoğu zamanda gittiğim yerlerden elim boş dönmedim. emri vakii yapıp kendin alacaksın. 11 tllik buzdolabı iste bakalım, ne diyecekler :) karşılayabilirler ama makul olmadığından laf ederlre sana da koz geçmiş olur.

Daha da ucmak istersen 110bin 70 binlik buzdolaplarına da bakabilirsin :) enplusta var.

İster istemez siz de harcayacaksınız. Benim ailem de öyle diyordu ama öyle olmuyor.
Annemler büyük parçaları almasına rağmen ben de en az 5.000 tl harcamışımdır.
Üstelik de onlara para yardımında da bulunuyorum.
O yüzden öğrenci halinle para biriktirmeye kalkma. Evdeki hesap çarşıya uymaz.
Evlenmek için çok da hayaller kurma :)
Gün ola harman döne demişler.

Ne guzel ailen varmis masallah.
Birkiminiz kaznciniza bagli.

Masallah, Allah razı olsun onlardan. Insallah herkese nasip eder Allah böyle bir aile.

Peki mesela mutfak esyalari ne kadar tutar? Yemek takimi catal bicak su bardaklari tencerr vs.. inanın hic evliliğe özel bir ilgim olmadı bilmiyorum nedir ne degildir. Ama artık ciddi ciddi evlilik planı yapınca beni de telaş sardı aileme yük olucam diye

110 binlik buzdolabı içine koyduğumuz yemeklerden altın mı üretiyormuş o nasıl bi fiyat yahu..

Ya işte benden önce annemler hevesleniyor böyle bir sey olunca, en iyisi olsun en güzeli olsun diye.. bir de ben öyle cok pahalı bir sey istesem tuttursam annemler de anlar. Hele babam benimle inatlasır gidip pazarlıga bile oturur onu almak icin hani el mi yaman bey mi yaman diye

Uzun zamandır tanıyoruz birbirimizi simdilik problem de yasamadık. Evlilik hayalleri kurabilecegim bir birliktelik cok şükür :) he ama ben paramı biriktireyim de eger evlilik olmazsa biriktirdiğim bana kâr kalır

Peki toplamda ne kadar harcadiniz aileniz ve siz?

Biz eşyaları erkek eviyle ortak alıyoruz.
Her şeyin en kaliteli, en gösterişsizini ve minimal olanı seçiyorum.. Bu yüzden normalden daha uyguna geliyor.
Ama şu an 40.000 gitmiştir herhalde. Öğrenci harçlığıyla olacak şey değil.
Şu söylediklerin o kadar tanıdık geliyor ki bana :)
Sana bir abla tavsiyesi, her şey güzel de olsa kendini kaptırma.
Kariyerini karşındakine göre değil kendine göre seç.
Aklının bir köşesinde kalsın :)

Herhalde buzdolabı alana ev hediye ediyorlar? Bu nasıl bir fiyat?

Boş beleş saçma incik cincik alma. Ben ailemi dinlemedim ne varsa aldım hiç kulanmadım hepsi boş. Gerçekten gerekli şeyleri al ona da en fazla taş çatlasa 30bin gider. Ayda 300 lira da 2 yılda 7bin küsür eder. Beyaz eşyalarını alırsın demene bile gerek kalmaz.

Söyledigin meblag az canim. Birikim yapma bence diledigin gibi harca. Okul bitince ise girip çeyizini alir taksitle odersin

40 bin mi, ciddi misiniz?? Aman allahım bu sadece sizin harcadığınız mı? Nereye 40 bin gidiyor ki düşünüyorum bulamıyorum..

Yok yok kariyer planı erkek arkadasımın. Benim ise planlamam icin biraz daha zamana ihtiyacın var. Ama aklimda bulunacak elbette, önce ben. :)

Ailenin sana verdiği harçlıktan biriktirip böyle birşey yapman mantıklı değil
Biriktirebilecek kadar fazla geliyorsa harçlığın bu bana fazla de daha az al
Çalışıyır olsaydın bu dediklerin mantıklı olabilirdi
Ayrıca aileni zora sokmayacak şekilde senin evliliğin için birşey yapmak istemeleri hakları hatta vazifeleri

Ya hic sevmem incik cincik seyleri. Hatta minimalizm en sevdiğimdir :) oraya biblo buraya abajur falan ya da fazla fazla dolaplar hoslanmiyorum. Ne kadar az esya o kadar az iş
Yeterli olur mu dersiniz? Hayal kurmuyorum degil mi?

Söyledigin meblag az canim. Birikim yapma bence diledigin gibi harca. Okul bitince ise girip çeyizini alir taksitle odersin

Ya harcıyorum suanda da zaten. Ama ekstra bir harcama yapsam annemler soracak nerden aldn bunu diye. O kadar istemiyolar ki kendimizi zorlamamızı. Direkt babamin kartiyla babamin hesabiyla alinsin ne alinacaksa. Nereye gidilecekse onlar ödeyecek.. o yüzden bu ise basladm ben de aslında kazandığımı kenara atayım biriksin ileride onlara yük olmadan sıyrılaym düğün olayında diye. Ise basladıgımda almaya kalksam babam trip atar bana adım kadar eminim. Ben babayım ben yapıcam ise girdin diye noluyo yani diye.

Buzdolabı mı? 110 bin mi?
Yanlış mı yazdınız acaba?
50 bin tl ye komple ev dizilir mobilyasıyla tabağı çanağıyla.

Hayır onların verdiği harçlık benim okul hayatimda rahat olmamı sagliyor. Ben ek bir işe basladim onlardan habersiz bu ay. Ondan alıcam 200-300 bisey. Sırf biriktirmek icin basladm hatta

Buzdolabı mı? 110 bin mi?
Yanlış mı yazdınız acaba?
50 bin tl ye komple ev dizilir mobilyasıyla tabağı çanağıyla.
Arkadaş haklıymış.
Ben şokk.
Bunları kim alıyor ki?
Evinde olan varsa çabuk söylesin, çok merak ettim işin bitince jetgillerin jeti gibi çanta falan mı oluyor

Eklentiler

• sketch-1497971479844.webp
    12 KB · Görüntüleme: 118
Hayır onların verdiği harçlık benim okul hayatimda rahat olmamı sagliyor. Ben ek bir işe basladim onlardan habersiz bu ay. Ondan alıcam 200-300 bisey. Sırf biriktirmek icin basladm hatta

E yine mantıksız
Ek işe öğrenciyken aileden az para almak için başlanır
O zaman ailenden 200-300 lira az al

E yine mantıksız
Ek işe öğrenciyken aileden az para almak için başlanır
O zaman ailenden 200-300 lira az al

E iyi de o zaman nasıl geciniyosun nerden para geliyo bak ise falan girmedin di mi diye başlıycaklar. Öyle bir seye tamam deseler ben zaten ceyiz icin biriktirmeyi düşünmem bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…