- 28 Mart 2017
- 16.596
- 68.049
- 598
- Konu Sahibi Felix_Felicis
-
Hakikaten cok iyi bi ailen varmis yardimci olmak istersen soyle soyleyeyim
Buyuk masraf mutfak oluyor ve cogunlugu kiz tarafina olan
Ceyiz setleri oluyor bir zuccaciye ile anlassaniz uygun taksitlerle 1 yilda ceyiz takimini halkedersiniz ise baslar baslamazda beyaz esyalari yavad yavas alip odemeye koyulsaniz ne zaman evlenirseniz extrasini oddyip son cikan modellerle degisim yapabilirsiniz
Ufak yefek seyleride ekinize gecen kucuk kucuk paralarla alip anbe hosuma gitti alip ceyizime koymak istedim deseniz buyuk bir kismi o sekilde halleder ailenuzin ustunden buyuk bir yuk almis olursunuz
Sizide ayeica taktir ettim ailen gercekten cok guzel bi evlat yetistirmis senin gibi bi evlada sahip olduklari icin cok sanslilar
Maşallah ailene varsa yapsınlar onlar anne baba bu günlerde maddi olarak imkan olur da yapmazlarsa ayıp zaten.
Sende destek olursun olur biter...
Ek isten kazandiginizi biriktirin. Ayda 300 lira biriktirseniz senede olur 3600 iki senede olur 7200 lira. Beyaz esyalarinizi alirsin.
Bernardo diger markalardan cok pahalli oluyor diye biliyorum amz diger markalardada guzel seyler oluyorÇeyizime aldım dersem ağlamaya baslar annem, hele babam küplere biner sen öğrencisin çeyiz mi düşünüyosun diye :) hani böyle bana gizli gizli para biriktirmekten baska care bırakmıyorlar.
Şeyi sorsam size hani bu bernardo ne biliyim karacada falan Çeyiz paketleri oluyor ya nasıldır onlar? Ben avm'de gezerken görüyordum hep bunlari. Önerir misiniz bubtarz seyleri iyiler midir?
Allah razı olsun sizden de ailemden de. Belki is ciddiyete binmedigi icin de kestirip atiyolardir. Düğün vakti gelince hadi sen de koy ortaya birikmisini derler belki :)
Bernardo diger markalardan cok pahalli oluyor diye biliyorum amz diger markalardada guzel seyler oluyor
Bu arkadasim bi markanin 2000 ne 4lu ceyiz setini almisti ayda 250den 8 ayda mi 10 ayda mi ne odemisti
Catal bicak kahvalti tencere birde kahvalti seti guzelde biseydi
Karaca falan var onlarda 3000lerde falan ama kullananlar bir suredir karaca tavsiye etmiyorlatmus porselenlerinin desenleri siliniyormus tencereleri yaniyormus diye
Guvenilir tanidigin bi yer olursa onlar kendi depolarinda tutuyorlar arkadasimin hala depoda duruyor
Kucuk seyleri alinca babana soyleme annenede gorunce cok hosuma gitti evim olursa kullanirim diye heves ettim de ustelez sanirim
Guvenilir bir zuccaciye bulursan ceyiz setini bitirdikten sonra ordan alacagin seyleri konusup onun deposuna saklayabilirsin belki kucuk ev aleyleri tabak canak gibi seyleri
Rica ederim memlekette ailenizin falan duzenli alisveris yaptigi zuccaciye falan varsa arastirin yada gidip konusun taksitleri havale seklinde yollarsinizAnladım simdi :)
Tamam o zaman ben biraz bi kazanayım baktım olacak bir iş bu sekilde ufak tefek almaya baslarm belki :)
Cok tesekkurleeeer :)
Rica ederim memlekette ailenizin falan duzenli alisveris yaptigi zuccaciye falan varsa arastirin yada gidip konusun taksitleri havale seklinde yollarsiniz
Cok uygun fiyata cok guzel seyler var alti ustu tabak tencere bende cokta buyuk miktarda paralar sacmsk yersiz herseyin orta karari uygun bence
Masallah, Allah razı olsun onlardan. Insallah herkese nasip eder Allah böyle bir aile.
Peki mesela mutfak esyalari ne kadar tutar? Yemek takimi catal bicak su bardaklari tencerr vs.. inanın hic evliliğe özel bir ilgim olmadı bilmiyorum nedir ne degildir. Ama artık ciddi ciddi evlilik planı yapınca beni de telaş sardı aileme yük olucam diye
Bende mesela internet üzeri takip edip mutfak eşyalarimi ( marka) ucuza aliyorum.
Kışın mesela düğün fazla olmadigi için ceyiz pakerleri daha ucuz oluyor.
Hepsini ceyiz paketi olarak alirsan 3000 filan tutar. Herşeyin daha uygunuda mevcut ama bence en ucuzunu alma.
Yok en ucuzunu alma niyetinde degilim. Derler ya ucuz mal alacak kadar zengin degilim diye. Iyi almayınca sürekli masraf çıkıyor.
Çeyiz paketleri iyi midir gercekten? Hani belli başlı markaların paketleri özellikle? Yoksa aman aman uzak dur diyebileceginiz tarzda ürünler mi
Ben almanyada yaşıyorum canim.
Tencere,catal kaşık ve tavalarim wmf
Tabaklarim rosenthal
Bardak setim Nachtmann
Günlük setim kütahya
Küçük ev eşyalarım yine wmf
Türkiyedeki evime karaca ceyiz paketi aldım. Cok memnunum.
Bence bernardo, karaca, kütahya şık ve kullanişlilar.
İnternetden araştır bence. Ben mesela pembe cicekli böcekli şeyleri sevmiyorum.
Eşyalarımı hep chrom aldim mesela. Wmf zaten pembiş üretmiyor galiba
Biriktirebildiğiniz para, neye yeterse onu alırsınız.
Şuan size şu kadar demek imkansız çünkü yemek takımı var bin tl ye, yemek takımı var el boyama 20-30 bin tl ye.
Aynı şey beyaz eşya, mobilya için de geçerli.
3 sene önce evlendim, aldığım ocak, fırın, davlumbaz, bulaşık makinesi ve mikrodalga 8-9 bin civarında tuttu benimkiler.
Ama bunun yarısına tüm ev beyaz eşya alan da var.
Ya da bu parayı bir buzdolabına veren de.
Siz imkanınız dahilinde yapabildiğinizi yaparsınız, gerisini de ailenizi zorlamayacak orta düzeyli şeylerden seçersiniz.
Buzdolabı mı? 110 bin mi?
Yanlış mı yazdınız acaba?
50 bin tl ye komple ev dizilir mobilyasıyla tabağı çanağıyla.
110 binlik buzdolabı içine koyduğumuz yemeklerden altın mı üretiyormuş o nasıl bi fiyat yahu..
Masallah, Allah razı olsun onlardan. Insallah herkese nasip eder Allah böyle bir aile.
Peki mesela mutfak esyalari ne kadar tutar? Yemek takimi catal bicak su bardaklari tencerr vs.. inanın hic evliliğe özel bir ilgim olmadı bilmiyorum nedir ne degildir. Ama artık ciddi ciddi evlilik planı yapınca beni de telaş sardı aileme yük olucam diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?