Para biriktirme sorusu

Çeyizime aldım dersem ağlamaya baslar annem, hele babam küplere biner sen öğrencisin çeyiz mi düşünüyosun diye :) hani böyle bana gizli gizli para biriktirmekten baska care bırakmıyorlar.

Şeyi sorsam size hani bu bernardo ne biliyim karacada falan Çeyiz paketleri oluyor ya nasıldır onlar? Ben avm'de gezerken görüyordum hep bunlari. Önerir misiniz bubtarz seyleri iyiler midir?

Maşallah ailene varsa yapsınlar onlar anne baba bu günlerde maddi olarak imkan olur da yapmazlarsa ayıp zaten.
Sende destek olursun olur biter...

Allah razı olsun sizden de ailemden de. Belki is ciddiyete binmedigi icin de kestirip atiyolardir. Düğün vakti gelince hadi sen de koy ortaya birikmisini derler belki :)

Bernardo diger markalardan cok pahalli oluyor diye biliyorum amz diger markalardada guzel seyler oluyor

Bu arkadasim bi markanin 2000 ne 4lu ceyiz setini almisti ayda 250den 8 ayda mi 10 ayda mi ne odemisti

Catal bicak kahvalti tencere birde kahvalti seti guzelde biseydi

Karaca falan var onlarda 3000lerde falan ama kullananlar bir suredir karaca tavsiye etmiyorlatmus porselenlerinin desenleri siliniyormus tencereleri yaniyormus diye

Guvenilir tanidigin bi yer olursa onlar kendi depolarinda tutuyorlar arkadasimin hala depoda duruyor

Kucuk seyleri alinca babana soyleme annenede gorunce cok hosuma gitti evim olursa kullanirim diye heves ettim de ustelez sanirim

Guvenilir bir zuccaciye bulursan ceyiz setini bitirdikten sonra ordan alacagin seyleri konusup onun deposuna saklayabilirsin belki kucuk ev aleyleri tabak canak gibi seyleri

Anladım simdi :)

Tamam o zaman ben biraz bi kazanayım baktım olacak bir iş bu sekilde ufak tefek almaya baslarm belki :)

Cok tesekkurleeeer :)

Anladım simdi :)

Tamam o zaman ben biraz bi kazanayım baktım olacak bir iş bu sekilde ufak tefek almaya baslarm belki :)

Cok tesekkurleeeer :)
Rica ederim memlekette ailenizin falan duzenli alisveris yaptigi zuccaciye falan varsa arastirin yada gidip konusun taksitleri havale seklinde yollarsiniz

Cok uygun fiyata cok guzel seyler var alti ustu tabak tencere bende cokta buyuk miktarda paralar sacmsk yersiz herseyin orta karari uygun bence

Ya ben erkek arkadasımla secmek istiyorum o tarz seyleri o yüzden de böyle düğüne az kala gidip almak niyetindeyim. Sanırım para biriktiricem en son birikenle alısveris yapıcam.. hem indirim de yapılır bu şekilde belki

Bende mesela internet üzeri takip edip mutfak eşyalarimi ( marka) ucuza aliyorum.

Kışın mesela düğün fazla olmadigi için ceyiz pakerleri daha ucuz oluyor.

Hepsini ceyiz paketi olarak alirsan 3000 filan tutar. Herşeyin daha uygunuda mevcut ama bence en ucuzunu alma.

Yok en ucuzunu alma niyetinde degilim. Derler ya ucuz mal alacak kadar zengin degilim diye. Iyi almayınca sürekli masraf çıkıyor.

Çeyiz paketleri iyi midir gercekten? Hani belli başlı markaların paketleri özellikle? Yoksa aman aman uzak dur diyebileceginiz tarzda ürünler mi

Ben almanyada yaşıyorum canim.
Tencere,catal kaşık ve tavalarim wmf
Tabaklarim rosenthal
Bardak setim Nachtmann

Günlük setim kütahya
Küçük ev eşyalarım yine wmf

Türkiyedeki evime karaca ceyiz paketi aldım. Cok memnunum.
Bence bernardo, karaca, kütahya şık ve kullanişlilar.

İnternetden araştır bence. Ben mesela pembe cicekli böcekli şeyleri sevmiyorum.

Eşyalarımı hep chrom aldim mesela. Wmf zaten pembiş üretmiyor galiba

Ya o kadar bilmiyorum ben.. yaz tatiliyken hazır arastiraym en iyisi. Ama dediginiz markaları aklimda tutayım. :) iyi ya Çeyiz paketlerini alsam onlarda bile baya esya var. Tabi mutfak icin yeterli degil ama yine de bir seydir.. :)

Peki bu tekstil ürünlerinde oluyo mu paketler biliyo musunuz

Biriktirebildiğiniz para, neye yeterse onu alırsınız.
Şuan size şu kadar demek imkansız çünkü yemek takımı var bin tl ye, yemek takımı var el boyama 20-30 bin tl ye.
Aynı şey beyaz eşya, mobilya için de geçerli.
3 sene önce evlendim, aldığım ocak, fırın, davlumbaz, bulaşık makinesi ve mikrodalga 8-9 bin civarında tuttu benimkiler.
Ama bunun yarısına tüm ev beyaz eşya alan da var.
Ya da bu parayı bir buzdolabına veren de.
Siz imkanınız dahilinde yapabildiğinizi yaparsınız, gerisini de ailenizi zorlamayacak orta düzeyli şeylerden seçersiniz.

Aslında çabamın bosuna olup olmadığını öğrenmek istemistim.
Teşekkür ederim :)

Bi de su durum var ilerde hangi sehirde yasayacagin kesin degil. Sen parani biriktir duruma gore alirsin. Ama amacin ailene yuk olmamaksa su olsun bu olsun diye diretme. Cokcok istedigin seyleri paranla alirsin. Mesela ev senin olmayacak kirada yasayacaksan vitrin gibi seyleri almazsin temel olanlari alirsin. Kendini zorlama evin icinde yasamadigin surece eksigi gidermen mumkun degil. Ve bir evin eksigi hicbir zaman bitmiyor maalesef. Temel seyleri alabilirsn mesela ckb gibi setlerde klasik tercih edersin hic modasi gecmez. Herseyden 3 5tane almak zorunda degilsin en azindan ben oyle almadim. Ama turkiyede ev dosemek orta halli 30bini bulur. Eger sizde kiz tarafi ve erkek tarafinin yaptigi seyler ayri ise harcamani o yonde dusunebilirsin. Takilan taki olmasa da parayla borc kapayabilirsin. Aileye yuk oluyorm diye dusunme. Herkes butceye gore alisveris yapiyor cunku

Buzdolabı mı? 110 bin mi?
Yanlış mı yazdınız acaba?
50 bin tl ye komple ev dizilir mobilyasıyla tabağı çanağıyla.

yok markasını hatırlamıyorum. enplusta var. amara marka abd buzdolapları da öyle pahalı. elma yı koy 2 yıl bir şey olmuyor. :) yanlış yazmadım. yani :)

burada senin standartların ön plana çıkar. ben son dakikaya kadar hiç bir şey almamıştım. ama benim bir huyum var her şeyi çok araştırır imkanlarım çercevesinde en iyisini almaya çalışırım. Benim tek yemek takımım baya pahalıydı mesela. Gİttim onu beğendim beğene beğene. tencerelerde silit markasına takığım. o da pahalı misal. ama düşününce çizilmiyor. evladiyelik. önüme 10 tane ürün koyun fiyatları belli olmasın yine gider en pahalısını bulurum. :S:S:S:S

Ben para biriktirmedim çünkü biriktiremiyorum hep taksitle eşyalarımı alıp ödemeler yaptım ve şu zamana kadar nerden baksan 30000 den fazla para gitmiştir hepsini bir anda almadığım için tam fiyat bilmiyorum ama şöyle söyleyeyim hiç bişey ucuz değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…