- Konu Sahibi Felix_Felicis
-
Merhaba hanımlar, üniversite öğrencisiyim. Güzel giden bir iliskim var. Ve en gec 2 yıl sonra evlenmeyi düşünüyoruz. Kariyer planımızı ona göre yaptık insallah bi aksilik olmazsa da zorluk cekmeden evlenicez.
Ama şöyle bir problem var, geçenlerde evlenen bir arkadaşım kız tarafının düğündü evdi derken en az 30 bin masraf yaptığını söyledi. Annemlerin bunu ve daha fazlasını karşılamaya gücü var ama ben bütün yükü onlara yüklemek istemiyorum.
Kendi düğününü kendin yap diyeceksiniz, bence de öyle olmalı ama ailem buna kesinlikle karşı. Ben kendi düğünümü kendim yapmak isterim dediğimde "Seni masraf ettirip evlendireceksek yazıklar olsun bize" falan dediler baya da iyi fırça yedim. Yani ailem bana bırakacak gibi durmuyo bu masrafları. Ama benim icim hic rahat degil. Bu yasa kadar büyüttüler okutuyolar daha ne kadar yük olucam onlara.
Neyse cok uzattım. Kısaca sormak istiyorum ben 2 yılda ayda ne kadar kenara atarsam çeyizin bır kısmı icin para biriktirmis olurum? Hani annemlere emri vaki yapip "mutfak esyalarini ben alicam bu da param" ya da işte beyaz esyalari ben alıcam diyebilecek kadar para biriktirmek istiyorum. Ama ne mutfak esyalari ne kadar tutar biliyorum ne de beyaz esyalar.. bu konuda fikri olanlar bana kalem kalem masrafları söylebilir mi?
Not: ben bu 2 yıl boyunca öğrenci olarak kalıcam. Annemler harçlık veriyor, bir de ben ek is yapıyorum 200-300 kazanıyorum. Bu ek isten haberleri yok. Henüz kazanmaya başlamadm bu ay başlıycam insallah. Acaba bu kadarcık bir parayla birikim yapip annemlerin üzerinden düğün icin hatrı sayılır bir yük alabilir miyim?
Karışık anlattıysam kusura bakmayın. Anlasilmayan nokta varsa açıklayabilirim.
Ekleme : para biriktirip kursa git derseniz yapamam. Ailem karşılamak istiyor bu tarz bütün her şeyi, para biriktirdiğimi anlarlar ve niye kendine harcamıyosun diye kızarlar.
Okul bitmesine iki yil var. Sana dert etme derim ogrenciligin tadini cikar gez toz yapmak istediklerini yap lazere gitbunlarin hicbiri evlenince gerceklesmeyebiliyor. Bir erkege endeksli yasama. Oyle yasayanlar sonra mutsuz oluyo. Koseye para koy tabi ama ceyiz alcam diye sartlama zorlama kendini. Dunya hali ne olacagi bilinmez. Emin ol dugun zamani bi sekilde herseyin oluyo. Bide is hayatina gectiginde bazi seyler toplu alindiginda daha ucuz olabiliyo. Bu yuzden cok dusunme ceyizi dert etme
Simdi kucuk bir hesap yapalim verdiginiz bilgilere gore:
• Aylik 300tl biriktirebilirim diyorsunuz ek is sebebiyle.
• 2 yil boyunca biriktirseniz ( harcama payi birakarak her yili 10 aydan hesaplayarak) 300tl den 20 ayda etti 6000tl.
• Kampanya vs ile butun beyaz esyalar alinir bu parayla ama geriye kurus kalmiyor;
• Mutfak esyasi alcam derseniz:
- Hiper tencere setler yaklasik 800tl civari vs icinde boy boy tencere, cezve, caydanlik, sahanlar vs vs var;
- Gunluk yemek takimi 150 desek, misafire 12 kisilik 1000tl desek, ckb iki set alsaniz ortalama teki 350den hesaplasak, yanina misafirlik bardak takimi desen 400 olsun hadi o da, etti komple 2250;
- Tabi bunlar demirbaslar, yemek takimlarinin icinde pasta tabaklari var ama ayriyeten ikramlik setler gozunuzde kalabilir, onlar da baya yemek takimi fiyatinda, 250de oraya gitse;
- Almam dersiniz ama bir takim gorursunuz iciniz gider kahvalti takimi alirsiniz, hele misafirlik ise gitti 300tl;
- Seramik, granit vs vs tercihinize gore tava ve tencereleri saymadim bile, hepsinin fiyatlari degisik degisik, pilav/karniyarik tenceresi + iki farkli boy tava en az 250tl eder;
* Hepsini topluyorum etti 3850.
( tezgah ustu bicak seti, tepsiler, kucuk ev aletleri, kek kaliplari, kesme tahtalari, virt zirt.... bunlar tabi ekstra masraf).
• Tekstilden ornek vereyim:
- 200tlden 4 adet nevresim takimi alsaniz= 800tl;
- gelin yatak ortusu almaya kalksaniz ki oyle gelinlik gibi degil artik piyasada cok hos modeller var, ona 600 gitse;
- 100tl den 4 battaniye etti 400;
- 100tl den 4 pike etti 400;
- bornoz takimi 300tl;
- banyo havlu takimlari 200tl (kendinize iki takim, misafire 1 takim alsaniz etti 600tl);
- 1 adet gunluk yatak ortusu takimi 100tl;
- yastik yorgan hesabina girmiyorum kullanilan malzemeye ve markaya gore fiyatlar cok degisiyor, 200e cift kisilik de alirsiniz 800e de vs vs
* Topladim hemen tekstil urunlerini etti 3200tl( yastik yorgan haric).
* Bunlar dedigim gibi demirbaslar, almaya baslayinca neler neler cikiyor. Daha da uzatirdim listeyi de cikmam lazim
11 bin, yanlış yazmış. Üşenmedim baktımBuzdolabı mı? 110 bin mi?
Yanlış mı yazdınız acaba?
50 bin tl ye komple ev dizilir mobilyasıyla tabağı çanağıyla.
bence şöyle yapabilirsiniz;
aileniz madem gönüllü, klasik en temel şeyleri alsınlar. işte tek bir mobilya takımı, yatak odası, perde vs (erkek arkadaşınızla veya erkek ailesi ile ortak).
Evde olması gereken minimum eşyayı alsınlar kısaca.
Sonrasını siz aydan aya doldurun evinizi.
Böylece birikim yapmanıza da çok gerek kalmaz. olur da birikim yaparsanız balayında çatır çutur yiyin.
örnek veriyorum, mutfak masası aldınız küçük, bir de yemek masası alacaksınız, işte onu aldırmayın, bir kaç ay geçince kendiniz alın.
TV, fırın, klima, tv ünitesi, yemek masası, sehpası cartı curtu evlendikten sonra da alınabilir.
böylece ailelere yük olunmaz, hem de eve girmeden hızlıca alışveriş yapılıp boşa strese girilmez.
Evet bence de böyle olabilir ama diyorum ya annemler hic bunu kabul edecek biri degil. Hatta babam hemen sey der "ben daha ölmedim ne demek öyle eksik gedik olacak".. bunu anlatamıyorum aileme, ben rahatsız oluyorum dana kadar oldum hala aileye yük olmak icime sinmiyor. Eger planladıgımız gibi olursa zaten evliligimizin ilk senesi gecici bir evde oturmamiz gerekecek. Sonradan sehir değişikliği yapmamz gerekecek belki bu nedenle cok fazla esya almamayi kabul ettirebilirim.
Gercekten icim sıkılıyor nasıl anlatabilirim, ben bu yaşımda babamdan para almak istemiyorum. Artık onlarin kendi rahatlarini düşünmelerini istiyorum. Ama bu sözler onlara küfür gibi geliyo niyeyse
maddi güçleri yeterli ise elbette evlatları ile paylaşmak isterler.
ama siz de haklısınız.
ama bu konuyu gurur yapacaksa babanız, kendinize başka hedef koyabilirsiniz. Babanıza da bunu kendi paramla yapmak istiyorum, bu benim için itici güç olacak deyin. Ama düğüne izin verin derim ben şahsen.
Merhaba hanımlar, üniversite öğrencisiyim. Güzel giden bir iliskim var. Ve en gec 2 yıl sonra evlenmeyi düşünüyoruz. Kariyer planımızı ona göre yaptık insallah bi aksilik olmazsa da zorluk cekmeden evlenicez.
Ama şöyle bir problem var, geçenlerde evlenen bir arkadaşım kız tarafının düğündü evdi derken en az 30 bin masraf yaptığını söyledi. Annemlerin bunu ve daha fazlasını karşılamaya gücü var ama ben bütün yükü onlara yüklemek istemiyorum.
Kendi düğününü kendin yap diyeceksiniz, bence de öyle olmalı ama ailem buna kesinlikle karşı. Ben kendi düğünümü kendim yapmak isterim dediğimde "Seni masraf ettirip evlendireceksek yazıklar olsun bize" falan dediler baya da iyi fırça yedim. Yani ailem bana bırakacak gibi durmuyo bu masrafları. Ama benim icim hic rahat degil. Bu yasa kadar büyüttüler okutuyolar daha ne kadar yük olucam onlara.
Neyse cok uzattım. Kısaca sormak istiyorum ben 2 yılda ayda ne kadar kenara atarsam çeyizin bır kısmı icin para biriktirmis olurum? Hani annemlere emri vaki yapip "mutfak esyalarini ben alicam bu da param" ya da işte beyaz esyalari ben alıcam diyebilecek kadar para biriktirmek istiyorum. Ama ne mutfak esyalari ne kadar tutar biliyorum ne de beyaz esyalar.. bu konuda fikri olanlar bana kalem kalem masrafları söylebilir mi?
Not: ben bu 2 yıl boyunca öğrenci olarak kalıcam. Annemler harçlık veriyor, bir de ben ek is yapıyorum 200-300 kazanıyorum. Bu ek isten haberleri yok. Henüz kazanmaya başlamadm bu ay başlıycam insallah. Acaba bu kadarcık bir parayla birikim yapip annemlerin üzerinden düğün icin hatrı sayılır bir yük alabilir miyim?
Ekleme : para biriktirip kursa git derseniz yapamam. Ailem karşılamak istiyor bu tarz bütün her şeyi, para biriktirdiğimi anlarlar ve niye kendine harcamıyosun diye kızarlar.
Okurken ağzım açık kaldı, ne kadar cok gerekli sey varmış ya. Bir de yani az da degil fiyatlar. Ben ailemle oldugum icin ne fiyatlardan haberim var ne baska seyden. Ay bi de daha bunun ic camasiridir vs'si var di mi..
Neyse ya ben biriktireyim valla yazık annemle babama bu neymis ya. Kızı büyütmek ayrı dert evlendirmek ayrı dert. Esek kadar herifler evlenip seyapcak diye bu kadar masraf etmesinler ya..
Ben iyice biriktireyim en iyisi.
Cok tesekkür ederim size
ailen zorlanmadan yapabilecek durumda ise hiç sesini çıkarma teşekkür et.
işe başladığında onlar için bişeyler yaparsın
tatile götürürsün ev eşyalarını yenilersin ufak ufak
şimdi öğrenciliğinin keyfini çıkar
ben çok üzgünüm üniversite öğrencilik dönemim kendimi kısa kısa geçti diye
Ben sizi "Çeyiz köşesi"ne davet edeyim en iyisi.
Buyuk bir aydinlanma yasayacaginizdan eminim
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/forums/ceyiz-kosesi.726/
Konulari bi gezin bakalim
AsdfgGercekten mi ya.. pek gezmeyi seven biri degilimdir, yani gezerim de hoppidik hoppidik dolasacak enerjim yok pek. Kısmadan birikim yapaym ben de o zaman az az :)
Linke tıklamaya korkuyorumben bi girip dolasayım bakalim neler varmıs :)
Asdfg
Ozellikle en sondaki "Biz neler aldik" bolumune girdin mi 48 saat cikamazsin.
Ne güzel ailen var maşallah çok imrendim valla bende öğrenciyim benim ailemde değil maddi olarak arkamda durmayı iki kuruş kazandıgım paraya bile göz dikmiş durumdalar
Çeyiz hesabı açmayı da düşünebilirsiniz aslında, ama sanırım 3 yıl birikim yapılması gerekiyordu
Hakikaten cok iyi bi ailen varmis yardimci olmak istersen soyle soyleyeyimMerhaba hanımlar, üniversite öğrencisiyim. Güzel giden bir iliskim var. Ve en gec 2 yıl sonra evlenmeyi düşünüyoruz. Kariyer planımızı ona göre yaptık insallah bi aksilik olmazsa da zorluk cekmeden evlenicez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?