Para biriktirmek bu kadar mı zor?

Market alisverisi haftalik 200 mu? Evde kac kisisiniz?

Market alisverisi haftalik 200 mu? Evde kac kisisiniz?
Bence de 200 çok. Benim bu topikte. Anladığım market alışverişini gözden geçirmeliyiz. Paketlenmiş ürünler içecekler cipsler abur cubur gibi şeyler çok alınıyorsa 200 tutması normal

Bende tatilde ipin ucunu kaçırdım biraz. Ama birikim yapmak zorundayım. Bende masraflarımı yazayım. Aylık olarak
Kira 350
Yakıt aidat 215
Mutfak 350
Kredi kartım 700
Su elektrik faturası 100
Kardeşime harçlık 300
Ve 1000lira güne girmeyi düşünüyorum. 2ay çok sıkışacam ama diğer aylar rahat edecem. Bende bi kenara para atamıyorum ama güne girince oluyo. Ve biraz kendimizi skmazssakta birikim yapılmıo

3 kisiyiz, aldiklarimiz meyve sebze et tavuk balik falan, kesinlikle cips, cikolata, dondurma, hazir gida , donduurulmus urun girmez eve. Ben diyetteyim kizima da yedirmiyorum sagliksiz diye. Gida konusunda kalitesiz seyler almiyorum cocuk da yiyor nihayetinde. Mesela yumurtayi cok seviyor hep organik yumurta aliyorum.
Dun sadece kahvaltilik almaya gittik 1 paket kaşar 12 lira beyaz peynir de oyle, yumurta, tereyağı, sut, ekmek, zeytin derken sadece 1 hafta ancak yetecek kahvaltilik 60 lira tuttu. Bugun de genel alisveeise ve pazara cikacagiz, yarim kilo kiyma cektirsem, bugun icin balik alsam, meyvesi sebzesi tavugu en az 100 lira tutar. Temizlik malzemesi eksigim de yok ustelik.

Bizimki de böyle oluyor işte.Tam Dediğini gibi.Hatta bazı şeylerin en ucuzundan alıyorum.Ama bir kahvaltılık haftalık en az 50 tl tutuyor.Dediğiniz gibi 1 paket kaşar 15 tl,beyaz peynir, zeytin, reçel,yumurta başka da bişey yok.sucuk,pastırma falan hayal zaten. Daha ne kadar kısayım bilemedim.Nerden kısayım.Zaten bir parça bişey alırken 50 defa düşünüp alıyorum.

Ben peynirimi ve zeytinimi yaptırıyorum. Bazen değişiklik olsun diye peynir zeytin alıyorum marketten
Reçeli de yapıyorum kendim.
Evet haklısınız
Markette peynir zeytin çok pahalı üstelik az az alınca pek bereketi de kalmıyor sanırım.
Ne diyeyim kızlar Allah bereket versin kazançlarımıza

Benim icin zor valla, iki kredim 1500 tl, 1200 tl ev kiram ve 210 tl esya taksidim var. Nakit kalmadiinan kredi karti kullaniyoruz en az 1000 tl o, esim karakola aracimizla giduyo dolmus yok 500 tl de benzin masrafi. Cucuk kadar para kaliyo o da harclik onu da kenara mi atiyim :)

Aynen, sucuk sosis vs sagliksiz diye almiyorum. Sadece peynir zeytin yumurta tereyağı vs bile dunya para tutuyor. Onlardan da kisilmiyor ki, en son 6 ay once pantolon aldim kendime, 30 lira verip bi pantolon alamiyorum ama her hafta 30 lira peynire veriyorum :) aç da yasanmaz ki...

Marketten aylık alışverişimi yaptım. 280 tl tuttu

3 aylık evlilik hayatımda şunu öğrendim, parayı bir yere bağlamayıp borç altına girmezsen geldiği gibi gidiyor. Köşede biriktirme olayı yoktu bende hala da yok. Baktım param var 30 liralık bir şey alacağıma 130'luk alıyorum. Aman yine 30'luk alayım da 100 de kenarda kalsın yapamıyorum.
Bir kaç ay sonra da araba falan borcuna girebilirsek tamamdır başka türlü mal sahibi olamayız

hiç olmazsa bozuk para biriktirin
evde bir kavonoza günlük cebinizde kalan bozuk paraları atın
ama birsüre dokunmayın
çokda güzel birikiyor
mesala aylık harçlıgım 100 lira pazar param
ben 100 liranın hepsini harcamadım mesala 25 lira kaldı
koy kenara
o ay 100 lirayı harcamış gibi gör
25lira kaldı diye aaa napsam diye şaşırmayın kenara atın (ablam böyle çünkü

Bu ay tam masraf ayı. Çocuğun okul kitabı forması çantası derken bayağı harcama yaptık. Canı sağolsun da giden para olsun.
Benim de bir kumbaram var Her akşam eve gelince o gün cüzdanımda kalan bozukluğu ve varsa kağıt 5 lirayı atıyorum içine.

Buna tamamen katılıyorum. Benim annem doktor babam müdürdü ama biz yediğine içtiğine zevkine çok düşkün bir aileyiz zaten babam alkol alır sigarası var. Eve ucuz marka girmezdi balık mı alınacak en pahalısı. Et mi en iyi kasaptan alınır. Allah'a şükür güzel bir evimiz var ama o kadar. Kayınvalidemin üç evi üç ev alacak da parası var ama bizim ailenin tam zıddı. Cimri yani. Ama yapmış kadın. Ya cimri olacaksın ya da maaşın/gelirin çok iyi olacak bunu bilir bunu söylerim.

10 yıl mı biz valla 3,5 yıllık evliyiz hıc bı bırıkımımız yoktu sıfır ev ve sıfır araba aldık hemde yenı evlıyken dusun 2 yılı gectı tatilimiz gezmemız eksık olmuyor ve sureklı alısverıs yapan bı ınsanım cogu zaman dısarda yerız ama normal calısan ınsanlarız yanı paramızın hesabını ben yaparım eşim karışmaz bı nevı ben cevırıyorum gıderlerı harclıgımızı felanda ayırıyorum yanı düzene sokman lazım emın ol ha bırde altın yap bız parayı hesaba yatırmazsak harcıyoruz ama elde tutmazsak harcamıyoruz 2000 tl kalıyomus ıyı para valla bıze o kadar kalmıyor gerekırse kurus kurus hesapla emın ol bırıkım oluyor

Orta yolu bulmak lazım. Benim annem babam memur. Ben çocukken kasabada kendi evimizde otururduk. Annem işten kalan zamanında bahçeye birşeyler Eker dikersi. Bize kıyafet diker kazak örerdi. Ama hiç birşeyiniz eksik olmazdı. Her yıl tatile giderdik. Fakat biz de çocuk olarak çok şey istemezdik.
Şimdi 4 tane evleri var. Birisi iki katlı ve bir tatil yöresinde.
Hem bana hem de kardeşime ev alırken yardım ettiler
Yıllarca o evde yaşadım. Hala aklım almaz hem o kadar tutuklu olup hem hayatta hiçbir şeyi eksik bırakmadan nasıl başardılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…