- 9 Şubat 2014
- 6.345
- 5.659
- 198
Market alisverislerinizi nasil bu kadar hesapli yapabiliyorsunuz, biz haftalik cikip eksikleri aliyoruz, en az 200 lira tutuyor
Deterjanlari, temizlik malzemelerini falan hep indirimlisinden buyuk boyundan seciyorum. Ama gida cok tutuyor bizde ya. Calisirken bi aksam yemegiydi simdi gunde 3 ogun yemek yeniyor, zaten sirf kahvaltiliklar 50 lira tutuyor haftalik, cok mu yiyorum diye kendimden suphe etmeye başladım :)
Bence de 200 çok. Benim bu topikte. Anladığım market alışverişini gözden geçirmeliyiz. Paketlenmiş ürünler içecekler cipsler abur cubur gibi şeyler çok alınıyorsa 200 tutması normalMarket alisverisi haftalik 200 mu? Evde kac kisisiniz?
Bizimki de böyle oluyor işte.Tam Dediğini gibi.Hatta bazı şeylerin en ucuzundan alıyorum.Ama bir kahvaltılık haftalık en az 50 tl tutuyor.Dediğiniz gibi 1 paket kaşar 15 tl,beyaz peynir, zeytin, reçel,yumurta başka da bişey yok.sucuk,pastırma falan hayal zaten. Daha ne kadar kısayım bilemedim.Nerden kısayım.Zaten bir parça bişey alırken 50 defa düşünüp alıyorum.3 kisiyiz, aldiklarimiz meyve sebze et tavuk balik falan, kesinlikle cips, cikolata, dondurma, hazir gida , donduurulmus urun girmez eve. Ben diyetteyim kizima da yedirmiyorum sagliksiz diye. Gida konusunda kalitesiz seyler almiyorum cocuk da yiyor nihayetinde. Mesela yumurtayi cok seviyor hep organik yumurta aliyorum.
Dun sadece kahvaltilik almaya gittik 1 paket kaşar 12 lira beyaz peynir de oyle, yumurta, tereyağı, sut, ekmek, zeytin derken sadece 1 hafta ancak yetecek kahvaltilik 60 lira tuttu. Bugun de genel alisveeise ve pazara cikacagiz, yarim kilo kiyma cektirsem, bugun icin balik alsam, meyvesi sebzesi tavugu en az 100 lira tutar. Temizlik malzemesi eksigim de yok ustelik.
Bizimki de böyle oluyor işte.Tam Dediğini gibi.Hatta bazı şeylerin en ucuzundan alıyorum.Ama bir kahvaltılık haftalık en az 50 tl tutuyor.Dediğiniz gibi 1 paket kaşar 15 tl,beyaz peynir, zeytin, reçel,yumurta başka da bişey yok.sucuk,pastırma falan hayal zaten. Daha ne kadar kısayım bilemedim.Nerden kısayım.Zaten bir parça bişey alırken 50 defa düşünüp alıyorum.
Bu birde hatır gönül koyarak olan fiyatı:)woh !550tl kreş.. çok fazla ya ben bekarım da, bu kadar beklemiyordum kreş fiyatını...
baska bir konuda okudum, 750 tl en kötü olanlarından birinin fiyatıymış.. resmen anne çocugun masraflarını ancak çıkarabiliyor çalışarakBu birde hatır gönül koyarak olan fiyatı:)
baska bir konuda okudum, 750 tl en kötü olanlarından birinin fiyatıymış.. resmen anne çocugun masraflarını ancak çıkarabiliyor çalışarak
Para biriktirmek demek cimri olmak demek biraz...Bende konu sahibi gibi biyere gitcez ay boş gitmeyelim ,gideceğimiz yerde çocuk var bir çikolata olsun alalım,ayakkabının altı delindi ne gerk var tamir ettirmeye yenisini alalım, düğünümüz var diyelimki : evdekilerden giyemeyiz yakın akraba düğünü yeni bişey alalım,evden çıkmak zorundayız öğün saati değil mesela amaan dışardsan alırız bişeyler bu liste uzar.Bizim bir tanıdik var adaam fabrika işçisi üçüncü evini aldı .Gel görki evinde hala elli yıllık bakır tencereler yırtılmış güneşlik dikmiş kullaniyor ,eve bir misafir gelecek diye akılları çikar.Bu kadar tapamam dünya malı na doğrusu ,tutumlu olmak, israftan kaçmak iyidir ama cimrilik hastalık banagöre.Sevgili peygamberimiz cimriler cennetin kokusunu duyamayacak buyurmuş.
10 yıl mı biz valla 3,5 yıllık evliyiz hıc bı bırıkımımız yoktu sıfır ev ve sıfır araba aldık hemde yenı evlıyken dusun 2 yılı gectı tatilimiz gezmemız eksık olmuyor ve sureklı alısverıs yapan bı ınsanım cogu zaman dısarda yerız ama normal calısan ınsanlarız yanı paramızın hesabını ben yaparım eşim karışmaz bı nevı ben cevırıyorum gıderlerı harclıgımızı felanda ayırıyorum yanı düzene sokman lazım emın ol ha bırde altın yap bız parayı hesaba yatırmazsak harcıyoruz ama elde tutmazsak harcamıyoruz 2000 tl kalıyomus ıyı para valla bıze o kadar kalmıyor gerekırse kurus kurus hesapla emın ol bırıkım oluyorSanırım bizim paramız bereketsiz.10 senedir çalışıyoruz orta halli bir araba- hala da kredisini ödüyoruz- dışında bişeyimiz yok.bunun dışında çektiğimiz ufak tefek krediler var.ailelere her ay düzenli para vermiyoruz ama eşimin ailesi uzakta yazın 1 ay gidiyoruz.yol parası,orada harcadıklarımız,ben anneme elimden geldiğince bişey alıp veriyorum.Her ay bütün ödemelerimiz hariç 2000 tl para kalıyor bize.Eşimin sigarası 150 tl,benzin 150 tl,mutfak masrafımızda yok annemlerle yemek yiyoruz ama aynı sonu hep eksi hesaba düşüyoruz.kıyafet almayız.arada lcw den bir kazak,bir pantolon, kuaför vs harcamam yok,tatile gitmeyiz,küçük şehirdeyiz sosyal Aktivite yok.Önümüzdeki yıl tayin istemeyi düşünüyoruz ama şimdiden az birikim yapsak iyi olacak.ama nasıl?
Orta yolu bulmak lazım. Benim annem babam memur. Ben çocukken kasabada kendi evimizde otururduk. Annem işten kalan zamanında bahçeye birşeyler Eker dikersi. Bize kıyafet diker kazak örerdi. Ama hiç birşeyiniz eksik olmazdı. Her yıl tatile giderdik. Fakat biz de çocuk olarak çok şey istemezdik.Buna tamamen katılıyorum. Benim annem doktor babam müdürdü ama biz yediğine içtiğine zevkine çok düşkün bir aileyiz zaten babam alkol alır sigarası var. Eve ucuz marka girmezdi balık mı alınacak en pahalısı. Et mi en iyi kasaptan alınır. Allah'a şükür güzel bir evimiz var ama o kadar. Kayınvalidemin üç evi üç ev alacak da parası var ama bizim ailenin tam zıddı. Cimri yani. Ama yapmış kadın. Ya cimri olacaksın ya da maaşın/gelirin çok iyi olacak bunu bilir bunu söylerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?