Para biriktirmek bu kadar mı zor?

Tebrik ederim sizi biz evliliğimizin ilk yıllarında para konusunda oek akıllı davranamasık. Beni ailem para konusunda elinden geldiğince tutumlu yetiştirmeye çalıştı ama eşim de olay tam tersi. Hiç para hesabı bilmez. Herşeyi ben hesaplarım. Tabi strese giren de ben oluyorum.

yalnız şöle bısı kafama takıldı eşiniz de mı kalıyor para odemelerı omu yapıyor sızmı

canım benım esımde yerı geldımı onemsemez bak mesela ayagını yorganına göre uzat demısler mesela bazen esım benı cok lüks yerlere goturur yemege bende herzaman bole yaptıgı ıcın bıraz kızarım yanı aslında kadında bıtıyor hersey mesela tatılımızı yaptık bayramda da esımın memleketıne gıdıp kurban kescez ıns onu bıle bı sene onceden dedık kurban kesıcez dedık ayırdık paramızı para bırıktırmek zor bısı degıl emın olun yıne gezıp tozup tatıl yapılabılıyor sadece hesap cok onemlı eşim maaşını bana verır kurusuna kadar odemelerı herseyı ben yaparım hıc sormaz bu para nerde şu nerde dıye

Bizde de ben yapıyorum ama ilk yıllarda eşimin yaptığı aptallıkları toplamaya çalıştık. Ailesinden çektik. Uzun yıllardır eşim bana gönderir yatan maaşını ücretini. Ben hallederim herşeyi. Aynen dediğin gibi eşim de hiç sormaz para nerede diye

Ondann bundan kısınca gayette guzel birikiyo
Bizde borc oduyoruz hem araba hem kredi taksitlerimiz var
Ayrica oglum okuyo onun masrflari var servis parasi vs
Faturalar
Mutfak harcamalari
Arabanin bakimi
Bnm de taksitlerim vardi yeni bitti
3-5 kurusta olsa atiyorum bi koseye az az birikiyo

Ayrica sadece esim calisiyo
Esim maasini aldiginda once birikimlik parami ayiriyorum hemen ne alicaksam ona cviiriyorum harcanmasin diye altin dolar her neyse
Sonrada mutfak giysi neyden kisa bilirsem kisiyorum bi kac kurus daha atabilmek icin
1 yildir basladim ama birikime ondan once hic tutmazdim bundan sonra boyle

Anca böyle oluyor zaten. Insan herşeyin hesabını yapmalı. Hem israf çok büyük günah.
Tebrik ederim canım seni.
Dışarıda bir yemek parasına insan bir haftalık pazar ihtiyacını görebilir. BŞz eskiden kahvaltıya yemeğe dışarı çok çıkardık. Şimdi özellikle kahvaltıya verilen para boş geliyor bana. Bir kahvaltı 20 tl en az. Üç kişi 60 tl. Sonuçta çok da değişik birşey yemiyorsun. 60 tl ye bir haftalık pazar ihtiyacını görürsün.
Tabi yemek farklı. Sonuçta dışarıda yediğin bazı şeyleri evde yapamıyorsun. Döner gibi. Para zor kazanılıyor ama istedikten sonraya çok da kolay harcanıyor.

Canım biz bazen dısarda da yiyoruz tatilede gidiyoruz ama uygun yerlerde

Lux mekanda 20tl lik yemege 69tl verince kaliteli olunmuyo bariz enayilik oluyo

Ben salas yerleri severim ayrica lux yerler kasıyo beni
Market indirimlerini cok takip ederim

Pazara giderim
Kaliteden zira rahat giyime onem veririm
Marka takintim yoktur
Sigara vs kullanmiyorum
Uzak bi yere gitceksem ve teksem 1 pogca alir atarim cantama mesela
Ogluma beslenmesini evden koyarım bazen izin veriim kantine gunlerimiz var belli
Herseyin fazlasini buzluga atarim ekmek dahil
Birde yapabilirsen buyuk sise 5lt su sisesi mesela kapagini japonla yapistir delik ac bozuk para at
Biz esimle daha once yaptik 3bine yakin para cikmisti
Simdi yine yaptik o da birikiiyo
Birde ozel sigorta oduyoruz kotu gun icin su devletinde 25 tl verdigi
Boyle boyle birikcek cnm bi anda olmaz
Her ay ceyrek alarak baslayabilirsin

Bu arda doneride artik evde yapiyorum
Su pakette satilanlardan(sagligi konusunda iyimidir bilmem unlu markalari tercih ediyorum) heveslerini aliyolar ben etci olmadigimdan ete doyuruyorum bizimkileri
Sac kavurma yapiyorum
Hamburger yapiyorum
Ciger tava yapiyorum

Ama durum ve ızgara balık icin disarda yerim onun tadı baska

Son düzenleme:
Canım biz de pek dışarıda yemiyoruz. Zaten ben öğle yemeklerinde dışarıda oluyorum. Akşamları da evde yiyoruz. Nadir çıkıyoruz. Lüks yerlere gitmiyoruz. Sokak aralarındaki yerlerde daha çok doyduğumu hissediyorum ge daha güzel oluyor yemekleri
Kumbaran benim de var. Ama eşime söylemiyorum çünkü o para kıymak yerine oradan tırtıklamayı tercih ediyor çocuk gibi. Oradan yürüttüğü paralarla da sigara alıyor. Kumbara da birikenleri her ay sayıyorum. Küçük altın alıyoru yeterince birikimde.
Ben de mutlaka pazara giderim.
Tatile de mutlaka gidiyoruz.
Kredi kartlarımız ger ay 4000 in üstünde geliyordu. Bu ay çok dikkat ediyoruz. Şu an 2500 oldu ama bunu. 1260 tl si taksit. Taksitleri azaltmaya çalışıyoruz.
Birikimci hatunlar adında bir topik var. Oraya takılıyorum. Hergüm harcadığımızı kumbaraya attığımızı yazıyoruz. Ve ay sonunda bildirim yapıyoruz.

Birde yapabilirsen buyuk sise 5lt su sisesi mesela kapagini japonla yapistir delik ac bozuk para at
Biz esimle daha once yaptik 3bine yakin para cikmisti
Simdi yine yaptik o da birikiiyo
Waooww. Bende küçük kavanoz var ama bu daha iyi fikirmiş. 3000tl de çok güzel rakam. Çok tutumlusunuz

eşininbi yere senden habersiz harcadığını düşünüp emin olamayanlardansın demi sende?
ben de oyüzden eşime kalem kalem yazalım derim hiç yanaşmaz..
bi de adımın paragöze çıktığı da cabası..
ama siz de yanlış hesap yapıyosunuz bu arada..
bikere benzinli bi araç ayda 150 tl yakmaz ben 1o günde okadar veriyorum benzine..
ayda 500ü bulur..lpg ise bişey diyemem ama..

Ben de eşime para konusunda güvenmem çünkü zamanında çok hatalar yaptı.
Benim arabam mazotlu her ay şehir dışına falan çıkmazsak 1.5 depo gidiyor

Harcamalarınız yazdığınız gibiyse her ay eksiye düşmeniz imkansız. Siz hesapsız hareket ediyorsunuz. Bir anda kenara 1000 lira atmak sizi çok zorlar. Bence 500 le başlayın. O parayı ayırıp unutun...

Waooww. Bende küçük kavanoz var ama bu daha iyi fikirmiş. 3000tl de çok güzel rakam. Çok tutumlusunuz
Daha once aklım nerdeymis bilmiyorum
Ben yazlık hayaliyle basladim birikim macerama hayırlısı bakalım

Aynı topikte degiliz sanırım bizim topigede gel cnm cok guzel paylaşımlar yapıyoruz birikimle ilgili
Bol bereketli biikimlerimiz olur umarım

Canım topiğin adı ne?
Bir göz atayım. Belki size de katılırım

Birikimin altin anahtari israftan kacinma genelde ordayim bekleriz cnm birbirimize nasil tutumlu oluruz ipuclari veriyoruz ögreniyoruz
Evet görmüştüm. Karanfilce nin galiba değilmi. Biz onunla kirli çıkılarda tanışmıştık. Bi bakayım

Benim eşim de rahat harcar, ona göre de gelirimiz var ama birikimimiz yoktu. Ben de bir iki denedim bir köşeye atmayı, olmadı. Bağladım parayı ev kredisine şimdi istese de o kadar rahat harcayamıyor. Başka türlü biriktiremiyorduk çünkü. İki senedir ara ara ek iş yapıyordum, parayı da atıyordum bir köşeye. Bu sene bir baktım 20 tl olmuş, şimdi onunla araba alıcam.

tabi huy bu.Ama çoğu insan ancak temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor maaşıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…