Konu sahibi daha öğrenciyim, henüz maaşım yok ama birkaç aya işe girme durumum var diyor
Ailesinden az miktarda harçlık alıyor ve mecburen kıyafet, makyaj vb. durumlardan kısıyor. Ailesinin maddi durumu zaten pek yok anladığım kadarıyla. Haliyle cimrilikten başka şansı yok şuanlık kendisinin de bir geliri olmadığı için harçlığını yetirmek durumunda.
İleride de 60 bin maaşım olsa 30 bin kendime harcasam falan demiş soru sormuş. 30 bin kendine harcamak cimrilik değil bence.
Tlc deki pintiler ne alaka? Bu forumdaki bazı insanların linçlemek için konu açılmasını beklediğini düşünüyorum
Ailesini umursamayip doğurdunuz bakacaksınız şunu şunu yapın diyedebilir kolay para kazanma yollarına yanlışa da gidebilirdi
Malesef inanılmaz bir tüketim çılgınlığı var dünyamızda
Asla az olanla yetinme yarını düşünme kendinden aşağıya bakma durumu yok
Benim arkadaşim geçen Bebek sevmeye gittim o anlattı kayni eltisi çoluk çocuk acayip bir marka ve lüks yaşantı sürmüşler şimdi kaybı bankalara ve tefeci ye borçlanmıs yıllar içinde o borç 7 kilo altın olmuş kayınpeder tarla ve evini satmış arkadaşımdan ve yeni evlenen eltisinden zorla altınları alınmış 2 sene sonra ödeyeceklermis sözde yuvaları yıkılmak üzere arkadaşıminda yeni evli eltisinin de
Değişen birşey olmayacak bugün borç bitse yine yaparlar diyor 18 senelik evli 3 çocuk var
Yani iki kişinin keyfi ve tutarsızlığı 3 aileye sirayet etmiş durumda
Marka olunca yada hep lüks tatillere gidince moda olan herşeyi alınca ne oluyor anlamıyorum
Esyada mobilyada giyimde herşeyde bir gösteriş bir marka takıntısı eskiden insanlar böyle şeylere değil muhabbet etmeye giderdi evlere vs
Şimdi mobilyalar insanları kullanıyor malesef
Marka birşey yoksa bildiğin zorbalaniyorsun
Misal bir yerde TV de indirim oluyor insanlar TV görmemiş gibi izdiham yaşanıyor bilmem ne marka telefon için geceden kuyruğa giriyorlar
O telefonu üreten ülkelerde insanlar eski model telefon kullanıyor
Çok ünlü bir makyaj ürünleri üreticisi kadın makyaj malzemesi kullanmıyor mesela
Yazacak ve verilecek örnekler çok fazla
Hayatıni ve gençliğini yaşamak fütursuzca yarını düşünmeden yaşamak mı gerçekten ?
Hiç acı çekmeden emek vermeden yorulmadan çabucak başarı elde etmek mi ?
Bu mu yani ?