• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

para biriktirmek mümkün mü

hadi diyelim kafayı kırdım sefillerden hallice yaşantımdan bıkıp bir çılgınlıkla 30 bin lirasını kendime ayırdım;
Uyenin lafi bu: alacagi maas icin hala "kafayi kirip harcasam 30binii" kafasinda siz neler yaziyorsunuz. Karsinizda sefil bir ogrenci yok. Kimse de ailene yuklen demedi zaten ayrica. Ya da aaa gereksiz seyler tuket de demedi konu sahibine. Sanirsiniz konu sahibi bakima muhtac lise ogrencisi. Lisans bile degil, YL ogrencisi. KudrAlobar KudrAlobar yazmis bir yetiskin olarak konu sahibinin yaptigi sey ogrenci kisvesi altinda babasindan aldigi harcligi yettirmeye calismak buna da tembellik denir aynen.
Gercekten su KK beni okudugunu anlamama acisindan sinir ediyor. Bol bol olmasa da arada sirada bir iki kitap okuyun ya
Konu sahibi daha öğrenciyim, henüz maaşım yok ama birkaç aya işe girme durumum var diyor

Ailesinden az miktarda harçlık alıyor ve mecburen kıyafet, makyaj vb. durumlardan kısıyor. Ailesinin maddi durumu zaten pek yok anladığım kadarıyla. Haliyle cimrilikten başka şansı yok şuanlık kendisinin de bir geliri olmadığı için harçlığını yetirmek durumunda.

İleride de 60 bin maaşım olsa 30 bin kendime harcasam falan demiş soru sormuş. 30 bin kendine harcamak cimrilik değil bence.

Tlc deki pintiler ne alaka? Bu forumdaki bazı insanların linçlemek için konu açılmasını beklediğini düşünüyorum

Ailesini umursamayip doğurdunuz bakacaksınız şunu şunu yapın diyedebilir kolay para kazanma yollarına yanlışa da gidebilirdi
Malesef inanılmaz bir tüketim çılgınlığı var dünyamızda
Asla az olanla yetinme yarını düşünme kendinden aşağıya bakma durumu yok
Benim arkadaşim geçen Bebek sevmeye gittim o anlattı kayni eltisi çoluk çocuk acayip bir marka ve lüks yaşantı sürmüşler şimdi kaybı bankalara ve tefeci ye borçlanmıs yıllar içinde o borç 7 kilo altın olmuş kayınpeder tarla ve evini satmış arkadaşımdan ve yeni evlenen eltisinden zorla altınları alınmış 2 sene sonra ödeyeceklermis sözde yuvaları yıkılmak üzere arkadaşıminda yeni evli eltisinin de
Değişen birşey olmayacak bugün borç bitse yine yaparlar diyor 18 senelik evli 3 çocuk var
Yani iki kişinin keyfi ve tutarsızlığı 3 aileye sirayet etmiş durumda
Marka olunca yada hep lüks tatillere gidince moda olan herşeyi alınca ne oluyor anlamıyorum

Esyada mobilyada giyimde herşeyde bir gösteriş bir marka takıntısı eskiden insanlar böyle şeylere değil muhabbet etmeye giderdi evlere vs
Şimdi mobilyalar insanları kullanıyor malesef
Marka birşey yoksa bildiğin zorbalaniyorsun
Misal bir yerde TV de indirim oluyor insanlar TV görmemiş gibi izdiham yaşanıyor bilmem ne marka telefon için geceden kuyruğa giriyorlar
O telefonu üreten ülkelerde insanlar eski model telefon kullanıyor
Çok ünlü bir makyaj ürünleri üreticisi kadın makyaj malzemesi kullanmıyor mesela
Yazacak ve verilecek örnekler çok fazla
Hayatıni ve gençliğini yaşamak fütursuzca yarını düşünmeden yaşamak mı gerçekten ?
Hiç acı çekmeden emek vermeden yorulmadan çabucak başarı elde etmek mi ?
Bu mu yani ?

Gercekten su KK beni okudugunu anlamama acisindan sinir ediyor. Bol bol olmasa da arada sirada bir iki kitap okuyun ya
Hayırdır size ne oluyor ya? Ne bu üstten bakmalar, bu tavırlar, emin olun sizden kat be kat fazla kitap okuyorumdur. Okuduğunu anlama konusunda da kat be kat sizden iyi olduğum aşikar. Gerçek hayatta olsa insanların yüzüne böyle konuşamazsınız ama sanal alemde nasıl da seviyenizi düşürebiliyorsunuz kolaylıkla.

Konuyu gayet de okudum. Yl yaptığını da okudum. Konu sahibinin fazlaca linçlendiğini düşünüyorum hepsi bu. Empati kurmaya çalışıyorum. Sizin gibi sert üslupla kimseyi rencide etmeye çalışmıyorum sırf bu yüzden yorumuma da beğenmedim atmışsınız hemen. İstiyorsunuz ki herkes burada her konuya saldırsın, saldırmayıp ılımlı yorum yazana hemen beğenmedim atmak adetiniz olmuş. Gerçekten biri bir şey yazsa da sataşsam diye bekliyorsunuz gerçek hayatta kimseye bir şey diyemeyen biriniz eminim ve hıncınızı klavyede çıkarmaya çalışıyosunuz ama bu kin böyle geçmez haberiniz olsun. Beni alıntılamazsanız da sevinirim. Muhatap olmak istemiyorum çünkü.

Ailesini umursamayip doğurdunuz bakacaksınız şunu şunu yapın diyedebilir kolay para kazanma yollarına yanlışa da gidebilirdi
Malesef inanılmaz bir tüketim çılgınlığı var dünyamızda
Asla az olanla yetinme yarını düşünme kendinden aşağıya bakma durumu yok
Benim arkadaşim geçen Bebek sevmeye gittim o anlattı kayni eltisi çoluk çocuk acayip bir marka ve lüks yaşantı sürmüşler şimdi kaybı bankalara ve tefeci ye borçlanmıs yıllar içinde o borç 7 kilo altın olmuş kayınpeder tarla ve evini satmış arkadaşımdan ve yeni evlenen eltisinden zorla altınları alınmış 2 sene sonra ödeyeceklermis sözde yuvaları yıkılmak üzere arkadaşıminda yeni evli eltisinin de
Değişen birşey olmayacak bugün borç bitse yine yaparlar diyor 18 senelik evli 3 çocuk var
Yani iki kişinin keyfi ve tutarsızlığı 3 aileye sirayet etmiş durumda
Marka olunca yada hep lüks tatillere gidince moda olan herşeyi alınca ne oluyor anlamıyorum

Esyada mobilyada giyimde herşeyde bir gösteriş bir marka takıntısı eskiden insanlar böyle şeylere değil muhabbet etmeye giderdi evlere vs
Şimdi mobilyalar insanları kullanıyor malesef
Marka birşey yoksa bildiğin zorbalaniyorsun
Misal bir yerde TV de indirim oluyor insanlar TV görmemiş gibi izdiham yaşanıyor bilmem ne marka telefon için geceden kuyruğa giriyorlar
O telefonu üreten ülkelerde insanlar eski model telefon kullanıyor
Çok ünlü bir makyaj ürünleri üreticisi kadın makyaj malzemesi kullanmıyor mesela
Yazacak ve verilecek örnekler çok fazla
Hayatıni ve gençliğini yaşamak fütursuzca yarını düşünmeden yaşamak mı gerçekten ?
Hiç acı çekmeden emek vermeden yorulmadan çabucak başarı elde etmek mi ?
Bu mu yani ?
Bence sen üvey oğluna kuruluyorsun ya konudan bağımsız. hiçbir ülkede eski tel kullanmazlar gerek yok çünkü onlarda ulaşılabilir bir telefon hat üstüne tahatüt ile bedava veriyorlar neredeyse hattını taşıyıp alıyorsun kenara 3 5 tl atıp 500 tl birikince mi gelecek garanti oluyor 7 kilo altın dediğin 40 milyon tl abartın da abartın milletin dedikodusunu yaparken hangi kadın kullanmıyor makyaj malzemesi merak ettim. Bana göre de eve tıkılıp ot gibi yaşamak yememek saçma bakıyorsun sokakta teneke arabalar var can güvenliği sıfır 1.5 2 milyon verilip alınan arabalar çöp airbag açılmıyor türkiyede yediğimiz içtiğimiz her şey kalitesiz. Yurtdışında kim böyle yaşıyor? Paran yoksa çalışırsın paranı kazanırsın yoksa böyle millet 2 bin versin diye beklersin millete hasetlik yaparsın

Bence sen üvey oğluna kuruluyorsun ya konudan bağımsız. hiçbir ülkede eski tel kullanmazlar gerek yok çünkü onlarda ulaşılabilir bir telefon hat üstüne tahatüt ile bedava veriyorlar neredeyse hattını taşıyıp alıyorsun kenara 3 5 tl atıp 500 tl birikince mi gelecek garanti oluyor 7 kilo altın dediğin 40 milyon tl abartın da abartın milletin dedikodusunu yaparken hangi kadın kullanmıyor makyaj malzemesi merak ettim. Bana göre de eve tıkılıp ot gibi yaşamak yememek saçma bakıyorsun sokakta teneke arabalar var can güvenliği sıfır 1.5 2 milyon verilip alınan arabalar çöp airbag açılmıyor türkiyede yediğimiz içtiğimiz her şey kalitesiz. Yurtdışında kim böyle yaşıyor? Paran yoksa çalışırsın paranı kazanırsın yoksa böyle millet 2 bin versin diye beklersin millete hasetlik yaparsın
Tamam teşekkür ederim kalbimi açıp icimdekileri okumussunuz
Ben çevremde ki birden fazla kişide bunu gördüğüm için yazdım misal 10 bin TL bütçesi varken 20 25 bin TL lik borçla vs yaşayanlar var
Ama yinede teşekkürler
Niyet okumakta üstünüze yok

Uyenin lafi bu: alacagi maas icin hala "kafayi kirip harcasam 30binii" kafasinda siz neler yaziyorsunuz. Karsinizda sefil bir ogrenci yok. Kimse de ailene yuklen demedi zaten ayrica. Ya da aaa gereksiz seyler tuket de demedi konu sahibine. Sanirsiniz konu sahibi bakima muhtac lise ogrencisi. Lisans bile degil, YL ogrencisi. KudrAlobar KudrAlobar yazmis bir yetiskin olarak konu sahibinin yaptigi sey ogrenci kisvesi altinda babasindan aldigi harcligi yettirmeye calismak buna da tembellik denir aynen.
Doğrudur ben konu sahibi değil genel olarak bir gözlemimi yazdım büyük bir doyumsuzluk ve tüketim çılgınlığı yaşanıyor

Tamam teşekkür ederim kalbimi açıp icimdekileri okumussunuz
Ben çevremde ki birden fazla kişide bunu gördüğüm için yazdım misal 10 bin TL bütçesi varken 20 25 bin TL lik borçla vs yaşayanlar var
Ama yinede teşekkürler
Niyet okumakta üstünüze yok
konuyu çok içselleştirdin her seferinde üvey oğluna taktın kafayı içten içe kocan oğluna para harcıyor diye dolmuşsun belki bilemiyorum borçsuz kim var git bak milyonluk adamlar nasıl borçların içinde. Aklı olan borca girer zaten elindekini harcamaz

ben 500 TL geleceği garanti eder demedim boşandigim dönem o 500 TL nin ne kadar kıymetli olduğunu o parayla o zaman müskülümu hallettigimi söyledim
Kuzenim 29 yaşında 15 yaşından beri çalışıyor her ay gram alarak 40 çeyrek birikmisti
Küçük gibi görünen meblağlar bazen çok işe yarayabilirler

konuyu çok içselleştirdin her seferinde üvey oğluna taktın kafayı içten içe kocan oğluna para harcıyor diye dolmuşsun belki bilemiyorum borçsuz kim var git bak milyonluk adamlar nasıl borçların içinde. Aklı olan borca girer zaten elindekini harcamaz
Tamam teşekkür ederim

ben 500 TL geleceği garanti eder demedim boşandigim dönem o 500 TL nin ne kadar kıymetli olduğunu o parayla o zaman müskülümu hallettigimi söyledim
Kuzenim 29 yaşında 15 yaşından beri çalışıyor her ay gram alarak 40 çeyrek birikmisti
Ben kimse birikim yapmasın demiyorum ama tembelliğin de bahanesi yok çalışan kazanır bu kadar basit aklı olan da iyi borca girer finansman kullanır iyi yatırım yapar insanlar 30 yaşında emekli olacak yatırımı yapıyor böyleleri de var. Bir de sürekli gariban ve kurban rölüne bürünmek var. Sadece mantıksız geldi 40 milyon borç 7 kilo altın o bu. Yoksa üvey oğlun baba parası yemesin mi istiyorsun?

Üvey değilde öz oğlum yazsa idim bu tepkiyi vermediniz
6 senelik evliyim bir kere bile niye demedim kaç TL harcadın demedim hiç ama hiç çünkü eşimin evladı benden önce o vardı
biz eşimle birbirimize baki değiliz aramızdaki bağ kopabilir ama o evladi yani

Beni birazcık tanımış olsaydınız bu ithamla gelmezdiniz

Beni yipratip üzen abimin evladına olan tavriydi burada kendi evladı yokluk çekerken diğer taraftan eşine diğer çocuklarına sunduğu imkanlardi
Neyse sizin dediğiniz gibi olsun

Ben kimse birikim yapmasın demiyorum ama tembelliğin de bahanesi yok çalışan kazanır bu kadar basit aklı olan da iyi borca girer finansman kullanır iyi yatırım yapar insanlar 30 yaşında emekli olacak yatırımı yapıyor böyleleri de var. Bir de sürekli gariban ve kurban rölüne bürünmek var. Sadece mantıksız geldi 40 milyon borç 7 kilo altın o bu. Yoksa üvey oğlun baba parası yemesin mi istiyorsun?
Siz haklısınız

Benim oğlumun da üvey anne ve babası var benim evladıma yapılmasını istenedigim şeyi ben başkasının evladına yapamam
Üvey annelik yapacak olsa idim fitne fesat ile evlat ile babayı düşürecek olsa idim bugune kadar yapmanin yollarını bulurdum yapan çok guzek yapıyor kılıfına uydurup

14 senede yani 168 ayda 40 çeyrek altın birikimi çok mu sizce? Sizin para algınızda bir problem var sanki.

14 senede yani 168 ayda 40 çeyrek altın birikimi çok mu sizce? Sizin para algınızda bir problem var sanki.
Teyzemin kızı okulöncesi ogretmen 6 senelik
Arabasını aldı
Babasına araba aldı
Anne ve babasını umreye gönderdi ve her ay gram alıyor
Kız kardeşim 2 yıllık öğretmen arabasını aldı
Aileme ayda 20 bin TL veriyor ve kira giderleri kendine ait

1000083445.webp
1000083446.webp

Back
X