para evliliği ne kadar etkiler

hele bir evleninde eşin bir maaşlarınızı eline alsın senden daha iyisi olmaz etrafımda çok örnek var canım hiiçç sıkma canını istemem yan cebime koy gibilerden seninkisi

kesinlikle katılıyorum maaş konusunda rahatsız olmaz eminim, işi bırakayım madem sen rahat değilsin de bak bakalım ne yapıyor:)

hele bir evleninde eşin bir maaşlarınızı eline alsın senden daha iyisi olmaz etrafımda çok örnek var canım hiiçç sıkma canını istemem yan cebime koy gibilerden seninkisi
inş inşşş amin diyorummm kendi evime istedigim seyi almak istiyorum normal olsa dersin de adam alıncak die hiçbişeye laf yapamıorum :))

Hedef TUS...

Daha öncelikli olan budur. Tussun otursun yerinde

Sonrasına sonra bakarsın... Bugünün çamaşırı yarının güneşine göre yıkanmaz.

Hedef TUS...

Daha öncelikli olan budur. Tussun otursun yerinde

Sonrasına sonra bakarsın... Bugünün çamaşırı yarının güneşine göre yıkanmaz.

tabi ki tus o kadar emeğin üstüne inş olur diyorum ama bi yandan evliliğe dogru ilerliyoruz bu karsıklıkta o kafamı kurcalıyor.

başını okudum sadece yorumları okumadım en azından gurur yapmış sorun etmiş walla helal olsun erkek arkadaşınıza sırf paran için seninle beraber olan ........ lardan değil erkek arkdaşınız bu yüzden problem olmaz bence. ben 5 bin tl maaş alıyor kız diye yapışıp evlenen erkekleri gördüm de oyüzden taktir ettim yani...

ben de karakterini seviyorum canım o benim ama gururun da fazlası zarar.evlilik de böyle giderse cok sıkıntı yasarız bile bile lades diyorum gibi geliyor bazen

ben de karakterini seviyorum canım o benim ama gururun da fazlası zarar.evlilik de böyle giderse cok sıkıntı yasarız bile bile lades diyorum gibi geliyor bazen

sorun yaşanıp yaşanmaması size bağlı değil mi? benim annem de babamdan fazla kazanıyor ve babama benim param ne istersem yaparım tarzında konuştuğu zaman problem oluyor tabi ki... ama genelde problem olmuyor annemin fazla kazanması( bu söylemleri dışında)... eşlerin ikiside çalışınca parasal konular ortak oluyor dolayısıyla çok da problem olmuyor.... sizinde problem yapacağınızı zannetmiyorum... evlendikten sonra gurur yapılacak birşey olmadığı anlaşılır zaten....

inşşş bizimde sorun olmaz.yok sakasına bile olsa demem o alınıır die :)

Biz de Bilgisayar Mühendisi/Resim Öğretmeni bir çiftiz, 8 buçuk yıldır beraberiz... Durumumuz size çok benziyor gerçekten, bizim durumumuzda genellikle etraftan insanlar soruyor aa nasıl olacak sen her zaman ondan fazla kazanacaksın diye... Çok şükür erkek arkadaşımın benden az kazanmakla ilgili bir kompleksi yok, ama bu onun geniş olduğunu, para yiyici olduğunu göstermiyor. Erkek hissetmek daha çok para kazanmakla olmuyor, maddiyattan çok manevi olarak koruyup kollayıcı olması, destekleyici olması çok önemli. Siz de ona seçtiğiniz mesleklerin Türkiye şartlarında maaşları arasında fark olduğunu, bunun kimseyi ilgilendirmeyeceğini, bir evde bütçenin ortak olduğunu ve herkes elinden gelenin en iyisini ortaya koyduğu sürece kimin ne kadar getirdiğinin önemi olmadığını tekrar tekrar anlatın. Kimsenin etkisinde kalmasın. Özellikle toplumun dayattığı normların ilişkinizi etkilemesine izin vermesin. O büyük ihtimalle yarın bir gün sizin kafasına "Ben daha çok kazanıyorum" gibi bir cümle kakmanızdan korkuyor olabilir. Bir şekilde emeklerinizin, hayallerinizin maaş farkından çok daha ağır basması gerektiğini sabırla anlatın sevgilinize. Zaten bunca yıldır meslekleriniz arasında maaş farkı olacağını biliyor olmalıydı. Kendisini boşu boşuna yetersiz hissetmesin, biraz olaylara sağduyu ve mantıkla yaklaşmaya çalışsın... Umarım her şey gönlünüzce olur =)

inşşş bizimde sorun olmaz.yok sakasına bile olsa demem o alınıır die :)

yani siz o tarzda konuşmadıkça hiç bir sorun olmaz.... walla ben çok taktir ettim yani erkek arkadaşınızı bu konuda çok dertliyim o yüzden diyorum cidden iyi çocukmuş yani öyle hissettim

onun manevi olarak öyle güzel destegini hissettim hala da hissediyorum.toplumun ön yargısı yüzünden oluyor zaten ne oluyorsa insanların patavatsızlıkla söylediği birsey bizde büyük bir etki bırakıyor ne yazık ki.belki aynı eve girince problem olmaz ortak hesap olur falan ama su dönem cok yıpratıcı geciyor.gecen gün bir arkadasımız kızım sen uzmanda olunca gecersin bir özel hastaneye tanımazsın gibi bir cümle kurup sonrada sevgilime salak bir saka yapmak suretiyle tüm gecemizi mahvetti.bunalıyorum sevgilime de hak veriyorum ne aldatma ne saygısızlık ne kötü birşey görmedim kac yıldır bi evliliğinde temeli bunlardır bence ama sıkıntımız da bitmiyor

Önümüzdeki ay sözüm olacak kısmetse, müdürümden izin istediğimde evleneceğim kişi ile ilgili detay sordu biraz. Ben de bahsedince: "Bu konuyu seninle konuşalım... Sen ondan daha çok kazanacaksın..." gibi bir şeyler söyledi. Benim canım sadece şuna sıkıldı, yıllardır konuyu enine boyuna düşünmemiş ve sadece "iki gönül bir olunca samanlık seyran olur" demiş insanlar değiliz. Bir çok sıkıntılı dönemden geçtik ilişkimiz boyunca, belki bazı şeyleri gereğinden daha erken düşünüp eğlenmek yerine canımızı sıktık, gençliğimizi yaşayamadık. Ama sabrın sonu selamettir. İnsanlar kendince sizin iyiliğinizi düşündükleri için söylüyor ya da hazmedemedikleri için kulp takıyor olabilirler. Bazıları ise gerçek yaşanmışlıklarla konuşuyordur. Ama gurur ile kompleks arasında bir çizgi olmalı. Benim erkek arkadaşım mesela oldukça gururludur ama bir kuruşuna tamah etmem diye düşünecek olsa işler içinden çıkılmaz bir hale gelir. Hayat müşterek, gün olur sen ücretsiz izin kullanırsın çocuk olduğunda, o ev eşinin parasıyla döner. Ama her zaman bir adım önde olmalıyım diye bir yarışa dönüşürse, işin tadı kaçar... Zaten hepimiz yaşamak için çalışıyoruz, hayat kısa. Birbirinizi bulmuşken ve bu kadar yıl destek olmuşken bırakmayın derim. Eh onun da niyeti ayrılmak değilse, senin ne kadar kazandığını kabul etmiş demektir zaten...

canım içimi rahatlattın ya biz o kadar zorluktan gectik ki o calışıyor ben okuyordum mesela o dönemde de ben öğrenciyim diye okul kitaplarımı falan hediye etmeye calışırdı evlenirken bişeyde aklın kalmasın die kac yıldır para biriktiriyor.gecen gün dedim acık acık ayrılsak cok mutlu olcaksın sanki dedim.sensiz bi günüm mutlu gecmedi ki bakıyorum tüm hayatımız birlikteydi hep.insanlar bir karısmasa artık o kadar bunaldım ki aa öğretmen mi kendin gibi doktor bulsaydın diyen teyzelere falan direk cevabımı veriyorum

Elalemin ağzını kapatamıyorsun, hiçbir zaman da kapatamazsın, topluma bu "denklik" olayı yerleşmiş bir kere. Sanki bazı meslekler daha üstünmüş gibi, bazı meslekler hiç olmasa da olurmuş gibi "aa şunu bulamadın mı?" diyorlar ve kendilerini de haklı buluyorlar. Paranın hiçbir önemi yok diye saçmalayacak değilim, tabi ki paranın önemi var. Ama parasız kalındığında birbirini zor zamanlarda desteklemiş bir çift ayakta kalabilirken, sırf iyi bir mesleğe sahip diye evlenilmiş birine katlanılamayabiliyor. En önemlisi kendini bilmek. Siz ikiniz kendinizi bildikten sonra insanlar bir şaşırır, iki söyler, üçüncüde kendi hayatlarına devam ederler, sizin evin içindeki huzurunuz bozulmamış olur. Eğer siz kafanıza takarsanız, onlar kendi meselelerine döndüğünde evde birbirini yiyen siz olursunuz. Ne çiftler görüyorum maddi manevi olarak denkler ama boşanıyorlar. Ne çiftler görüyorum, kafa birliği var, onca maddi zorluğa rağmen bir aradalar ve birbirilerini sevmeye devam ediyorlar. Siz bir arada durursanız, hayat ve insanlar sizi yıpratamaz... Huzuru insanların susmasında değil, kendi içinizde arayın =)

canımm bu konuşmaların aynısını ona yapıcamm :))tabi ki arkadaslarımdan mantık evliliği yapan bir sürü insan oldu mutsuz oldular sanki evlilik değil de ortaklık gibiler evlilik bence içten olmalı.zaten kendimi baskasıyla düşünemiyorum tekrar sevmem sevmek istemem.baska insanla bu kadar mutlu olamam.para önemli o calışmasa sorumsuz olsa yapamazdım ama şimdii onun da düzenli işi var benimde allaha şükür.ortak hesap actıralım diyicem benden para al gibi durum olmasın diye bakalım inşş :)

Eğer bir de ataması yapıldıysa hiç dert etmesin, bu ülkede atanamayan ne öğretmenler var hiç canını sıkmasın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…