Para idaresi ? Evli hanımlar yardım lütfen

gri86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2013
253
532
103
Hanımlar bu yaza düğünüm var, eşimin eş durumu tayiniyle yanıma gelebilmesi için, bir ay kadar önce hem resmi hem de dini nikahımızı yaptık. Tayini çıktı ve bir hafta içinde çalıştığı yerden ilişiğini kesip tamamen olduğum ile gelecek.

Evimizi şimdiden tuttuk, eşim düğüne kadar orda yaşayacak. Mobilyalardı, beyaz eşyaydı, perdeydi halıydı derken açılıcaz biraz malum.

Eşyalarımızı kendimiz alıyoruz, ikimiz de çalışıyoruz. Şimdi diyeceksiniz ki sorun nerde ?

Eşim mühendis, 3 bin lira maaşı var, bugüne kadar pek para biriktirmemiş, yemiş içmiş gezmiş, anlattıklarından çıkardığım kadarıyla ailesinin durumu gayet iyi olmasına rağmen onlar da maaşını tırtıklıyorlar biraz.

Öğrenim kredisini ödemeyi daha bitirmemiş, arabasını krediyle almış onu ödüyor, kredi kartlarının limitlerini doldurmuş.

Ben de çalışıyorum, eczacıyım.Ben para idaresine işim dolayısıyla alışkınım.

Şimdi ben şöyle düşündüm ;

Eşimin maaş kartı bende dursa, ben de kendi banka kartımı ona versem, o ihtiyacı oldukça banka kartımdan çekip kullansa, kendi kredi kartı da var sonuçta onda. Ben de elimizdeki paranın idaresini yapsam, sizce nasıl olur hanımlar ?

Eşimi kendi haline bırakırsam har vurup harman savurmaya devam eder diye korkuyorum, bi dünya eşya borcu binecek üstümüze, sonra tek başıma taksitleri ödemek istemiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum , okuduğunuz için teşekkürler :)

Bence en doğrusu olur. Eşinizin itirazı olmazsa kısa sürede borçları bitirip düzlüğe çıkarsınız.

iki kişi rıza gösterdikten sonra her şey olur. güzelce konuş eşinle bu konuyu.

olurda bu seferde senin hesabi bo$altmasin e$in :)
ailesinin diurumu iyiyse bu gidi$ata bi dur demen lazim, $imdi bi$ey demezsen dugunden sonrada diyemezsin
durumu iyi olmasa tamamda , dugunede yardim etmiyolar geriye sebep kalmiyor tirtiklatmak için :)

Aslında ben bu konuyu eşimle konuştum, sen nasıl istersen öyle olsun dedi. O bakımdan bi sıkıntı yok gibi duruyor şimdilik, ama böyle de çok kontrol manyağı gibi mi oluyorum kızlar ? Ben ona vicdan yaptım.

İş yerimi çekip çevirmeye alışmışım ben, şimdi de adamı çekip çevirmeli mi, yoksa ona sorumluluk verip biraz serbest mi bırakmalı ? :) Kafam çok karışık..

Bi de ailesi de tam içime sindirmiyor, durumları iyiyken bizi bu kadar borcun altına sokuyorlarsa, ben de üstüne kocamın maaşını tırtıklatmak istemiyorum açıkçası..

Sen banka kartında para bulundurmayacak mısın peki? Ya da onun kullanacağı kadar mı vereceksin?

Bence sen idare et evi. Bizim evde de öyle oluyor. Eşim kendine ayırdıktan sonra bana yolluyor maaşını. Yurtdışında çalışıyor da. Ben de burda borçlarımızı kapatıyorum. Bitsin öyle dönücek. Ama dönünce de ben idare ederim muhtemelen. Sevgiliyken bile maaşından biriktirmek istediğini bana verirdi. Bence almanda sakınca yok.

ona yaparsa fena işte :) bu işin şakası da, benim hesap kitap işlerim karışık olduğu için, çekiydi senetiydi sepetiydi derken, benim hesabımın da kontrollü gitmesi gerektiğini biliyor eşim, öyle rahat harcayamaz diye düşünüyorum.

Sizin maaşınız daha mı az? kartınızı eşinize vereceğinize göre.eşinizin bunu kabul etmesi gerekli ki siz de ödemelerinizi ona göre ayarlamaya çalışırsınız.bol şans...

valla sonradan pişman olmaktansa kontrol manyağı ol daha iyi :) evlilikte baskın olmak iyidir. ben dominant bir insanım normalde. eşim kazak erkek olmalı sünepe biriyle evlenemem derdim. demeyeydim iyiydi :)) eşim alışverişlerine mani olmak istediğimde (bilmemkaç tane mavi gömlek,3-4 tane krem pantolonu var,savruk biraz) ''herkes kocasını giydirir kuşatır sen de tam tersi'' deyip vicdan yapıyor. keşke ben idare etsem evi

Hayır ben kendi kullandığım hesabımın kartını vereceğim, sgk hesabımıza ayda bir, fatura bedelimizi yatırdığı için hesabımda her zaman para olur ama çeklere senetlere göre ödemeler ayarlanacağı için hesabımdaki para sırf harcanacak para demek değil, algılı vergili işler işte..

Sizin maaşınız daha mı az? kartınızı eşinize vereceğinize göre.eşinizin bunu kabul etmesi gerekli ki siz de ödemelerinizi ona göre ayarlamaya çalışırsınız.bol şans...

Hayır benim gelirim eşimden yüksek, benim derdim idarenin bende olması, kartımdan harcarsa göreceğim sonuçta internet bankacılığından :)

Son düzenleme:

Tamamdır anladım. Yani kontrollü harcaması gereken bir para olacak. Kontrol manyağı olmazsın korkma. Ben de ailemden öyle alıştım her şeyin hesabını ben tutardım hala öyle. Erkekler biraz daha sorumsuz oluyor bu durumlarda. Başlarından iş eksilicek diye de hoşlarına gidiyor. En azından borçlar falan bitince normale dönersiniz sizi çok rahatsız ederse durum.

Yüreğime su serptiniz kızlar, sağ olun, bana kontrol manyağı diyeceğinizi düşünmüştüm, ki öyleyim inkar etmiyorum, napayım alışmışım her şeyi çekip çevirmeye =)

Yüreğime su serptiniz kızlar, sağ olun, bana kontrol manyağı diyeceğinizi düşünmüştüm, ki öyleyim inkar etmiyorum, napayım alışmışım her şeyi çekip çevirmeye =)

birinin kontrollü olması gerekiyo evlilikte ve buda genelde kadın oluyo.çünkü erkeklerin geneli para idaresinden anlamıyo ne yazıkki.

en basiti alışverişte bile beceriksiz çoğu:)eşimi markete yollarım etiketlere bakmadan alır gelir.şunu kaça aldın derim bilmeeeeeeem diye cevap alırım.

çok iyi bi karar vermişsiniz.

Kesin benimki de öyle olur, bir gün olsun evde yemek yapayım yiyeyim demez, sürekli dışarda yer, parasının hesabını yapmaz.

Bi akşam ben acıktım ama evden çıkasım yok dedi, yok mu makarna haşla ye dedim, bilmiyorum ki evde makarna var mı, hem makarna da 5 liradır, ben dışarda da 5 liraya yerim dedi.

Makarna 5 liraymış kızlar =)))

seninki fiyatı fazla sanıyo benimkine göre herşey 1 lira

fişte almaz hiçbiyerden,kendi diyo zaten sen idare et parayı ben anlamıyorum diye.eminim seninkide kesin hemen kabul eder...

seninki fiyatı fazla sanıyo benimkine göre herşey 1 lira

fişte almaz hiçbiyerden,kendi diyo zaten sen idare et parayı ben anlamıyorum diye.eminim seninkide kesin hemen kabul eder...

al birini vur ötekine desene =))

Biz de bu meselenin altından sorun yaşamadan kalkabiliriz inşallah :)

Düğünde takılan takılarla borçlarınızın birçoğunu kapatabilirsiniz sanırım.En azından % 70 i kapansa geriye kalanı çok rahatlıkla kısa sürede bitirirsiniz. . Ben borç ödemeyi sevmeyen biri olduğum için borçlar kapansın sonrasında birikim veya geçim yapılabilir düşüncesindeyim. .

Borçlarınızı sıfırladıktan sonra birinizin maaşı ile geçinir birinizin maaşı ile sadece birikim yaparsınız. . Özel harcamalarınıza aylık belli limitler koyarak eşinize bir düzen oturtturabilirsiniz.Şimdiden mutluluklar

Canim benim esimde parayi har savururdu nisanliyken falan kardesine para verirdi kirasini tamamlardi.. evlendikten sonra baktim tekrar vermeye basladi. Bende 1 konustum 2 konustum en son kesti para vermeyi. Ki kaynim herkesten ister para.. esim kiyafetine onem verir. Hep marka takintisi var ayakkabi eshortman thisort cekette onda da artik kestik almiyoruz fazla birsey simdi faturalardi herseyi ben 1 hafta o nceden soyluyorum o ayarlayip veriyor ben yatiriyorum simdi bana haber vermeden para biriktirmis bana gecen hafta bir dunya bozuk para getirdi ve bunlari biriktirdim al sende kalsin diyor. Bence esinle konus ve evini sen cevir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…