Yüreğime su serptiniz kızlar, sağ olun, bana kontrol manyağı diyeceğinizi düşünmüştüm, ki öyleyim inkar etmiyorum, napayım alışmışım her şeyi çekip çevirmeye =)
ona yaparsa fena işte :) bu işin şakası da, benim hesap kitap işlerim karışık olduğu için, çekiydi senetiydi sepetiydi derken, benim hesabımın da kontrollü gitmesi gerektiğini biliyor eşim, öyle rahat harcayamaz diye düşünüyorum.
,şunu yapmanızı tavsiye ederim mmaaşları tek bankada topla, borçları ode, harcanak parayı ayır onun kartına yatır.bu arada internet bankacılığı tanımlat eşinin hesabına kendin giriş yap ama böylelikle çok kolay olur hemde tek elden olur hesaplar. madem eşinde razı, hiç sorun yok seenin adına..
Aslında ben bu konuyu eşimle konuştum, sen nasıl istersen öyle olsun dedi. O bakımdan bi sıkıntı yok gibi duruyor şimdilik, ama böyle de çok kontrol manyağı gibi mi oluyorum kızlar ? Ben ona vicdan yaptım.
İş yerimi çekip çevirmeye alışmışım ben, şimdi de adamı çekip çevirmeli mi, yoksa ona sorumluluk verip biraz serbest mi bırakmalı ? :) Kafam çok karışık..
Bi de ailesi de tam içime sindirmiyor, durumları iyiyken bizi bu kadar borcun altına sokuyorlarsa, ben de üstüne kocamın maaşını tırtıklatmak istemiyorum açıkçası..
Tövbeeee 3 bin TL. ye çalışan mühendis mi var ? (Kamu maaşlarını bilemem)
Ne mühendisi merak ettim.
Var cnm, bizim kurumdaki endüstri mühendisleri de 4 bin alıyorlar
Hanımlar bu yaza düğünüm var, eşimin eş durumu tayiniyle yanıma gelebilmesi için, bir ay kadar önce hem resmi hem de dini nikahımızı yaptık. Tayini çıktı ve bir hafta içinde çalıştığı yerden ilişiğini kesip tamamen olduğum ile gelecek.
Evimizi şimdiden tuttuk, eşim düğüne kadar orda yaşayacak. Mobilyalardı, beyaz eşyaydı, perdeydi halıydı derken açılıcaz biraz malum.
Eşyalarımızı kendimiz alıyoruz, ikimiz de çalışıyoruz. Şimdi diyeceksiniz ki sorun nerde ?
Eşim mühendis, 3 bin lira maaşı var, bugüne kadar pek para biriktirmemiş, yemiş içmiş gezmiş, anlattıklarından çıkardığım kadarıyla ailesinin durumu gayet iyi olmasına rağmen onlar da maaşını tırtıklıyorlar biraz.
Öğrenim kredisini ödemeyi daha bitirmemiş, arabasını krediyle almış onu ödüyor, kredi kartlarının limitlerini doldurmuş.
Ben de çalışıyorum, eczacıyım.Ben para idaresine işim dolayısıyla alışkınım.
Şimdi ben şöyle düşündüm ;
Eşimin maaş kartı bende dursa, ben de kendi banka kartımı ona versem, o ihtiyacı oldukça banka kartımdan çekip kullansa, kendi kredi kartı da var sonuçta onda. Ben de elimizdeki paranın idaresini yapsam, sizce nasıl olur hanımlar ?
Eşimi kendi haline bırakırsam har vurup harman savurmaya devam eder diye korkuyorum, bi dünya eşya borcu binecek üstümüze, sonra tek başıma taksitleri ödemek istemiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum , okuduğunuz için teşekkürler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?