Para para qara biriktir nereye kadar .

özel sektorde çalıştıgımdan para birikmiyor ama borç illaki ödeniyor. yıllardır çalışıyorum ama para pul yok. kredi cektım attım bankaya kurusuna dokunmuyorum o parasının borcumun yarısı bitti bile. mantık dışı bir iş yaptım ama ortada beş kuruş param olmuyor başka türlü. nasip olursa 1 yıla evlenecem evlenene kadarda borcumu bitiririm oh mis.
kendi parana faiz ödüyosun öylemi çok ilginç borç öder gibi bankaya birikim yapmak daha mı iyi olurdu acaba ?? neyse bankalar biraz daha fazla kazansın zararı yok ....

bence herkezin köşede azda olsa biraz birikmişi olmalı allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin....
hele bu devirde...

Valla ben de surekli para biriktiren insanlari anlamiyorum.

Evin varsa, borcun yoksa bir miktar biriktir sonra ye ic gez.

Ani yaşamak lazim. Diger tarafa mal mülk goturulmuyor.

Arkadaşlar belli bir mesleği olan karı koca çalışan evi barkı bir miktar birikmişi olan insanlar yine de hesap yapmalı mıdır ?
Bu sadece bana mı manasız geliyor ben mi marjinalim anlamıyorum .
Yapmalıdır BACIM şahsen biz öyle yapıyoruz

Arkadaşlar belli bir mesleği olan karı koca çalışan evi barkı bir miktar birikmişi olan insanlar yine de hesap yapmalı mıdır ?
Bu sadece bana mı manasız geliyor ben mi marjinalim anlamıyorum .
Her zaman hesqp yapmalidir. Bu dunyada yalniz degiliz. Maddi durumu cok kotu insanlar var. Bunun icin uzaga gitmenize gerek yok en yakininiza bakin. Har vurup harman savurmanin anlami yok. Tabiki iyi yasayin bence ama hesabinizi da bilin her ay 300 tl bile birine destek olsaniz yardim ettiginiz kisi icin buyuk bir sey yapmis olursunuz. Isteklerin sonu yok. Dunyayi gezersin ama surayi da gorecektim dersin. Nefsimizin siniri yok malesef. Bence guzel yasayin kisitlamayin ama baskalarini da hazir imkaniniz varken dusunun, belki de bu tur seyler yapiyorsunuzdur bilmiyorum aklima ilk bu geldigi icin yazdim.

Hayattan ogrendigim seylerden birisi de ani yasamak.Kafama gore geziyorum yiyorum iciyorum giyiniyorum canim istedigi an tatile gidiyorum.Ne icin kazaniyorum ki parayi bunun icin...

Hem gezip hem biriktirseniz olmuyomu ikinizde mutlu olursunuz mesela evden gelen kiralari birikime ayırın kazandiklarinizla gezin biriktirmek her yaşta sart ben çocuklara bırakmak için biriktirmiyorum ilerde eşime bişey olsa çocuğum bi hastalık kaza geçirse yurt dışında tedavi olcak orn.... Osvicreye gitmesi gerekiyor deseler götürmek istemezmisiniz? Bunun için para lazim allah korusun eşim aniden olse yada ben eşimle çocuğum beş parasız ortada mi kalcak yada ben? Para evet bunlar için lazim. Ama hayati da kaçırmamak lazim. Siz zaten yeteri kadar birikim yapmışsınız yaptığınız birikimin miktarını düşürüp artık gezmeye ayırın ikisini birden yapin olmaz mi? Gerçi 50 yaşındaki adamın huyu değişmez ama doğum gününde hediye olarak iki kisilik yurt dışı seyahati alin hediye sonuçta:) böyle boyle alistirirsiniz çok gezen çok okuyan diye bi site var orda gayet makul fiyatlarla gezen bi kız bloğunu tavsiye ederim:)

Her zaman hesqp yapmalidir. Bu dunyada yalniz degiliz. Maddi durumu cok kotu insanlar var. Bunun icin uzaga gitmenize gerek yok en yakininiza bakin. Har vurup harman savurmanin anlami yok. Tabiki iyi yasayin bence ama hesabinizi da bilin her ay 300 tl bile birine destek olsaniz yardim ettiginiz kisi icin buyuk bir sey yapmis olursunuz. Isteklerin sonu yok. Dunyayi gezersin ama surayi da gorecektim dersin. Nefsimizin siniri yok malesef. Bence guzel yasayin kisitlamayin ama baskalarini da hazir imkaniniz varken dusunun, belki de bu tur seyler yapiyorsunuzdur bilmiyorum aklima ilk bu geldigi icin yazdim.
amanınnnnnn .Kendimi bitirdim bir de başkaları için mi çalışayım ?

Benim için biriktirmek para kazanmanın da yaşamın da bir paçası. Özel çaba sarfetmiyorum, kendimden kısmıyorum. Hem yaşıyorum, hem birikim yapıyorum. Maaşım zaten otomatikmen banka hesabıma yatıyor. Ben de banka kartımı kullanıyorum alışverişte. Artık hesabından ne kadar harcarsam... kalanı içerde hesapta birikiyor.

Bu şekilde olmasaydım da asla maaşımı dibine kadar harcamazdım zaten. 100 lira kazanıyorsam 90 yerim, gerisi biriksin misal. Ama az, ama çok. Kenarda 5 kuruşum olmadan günü birlik yaşayamam. Hayatta insanın başına ne geleceği belli olmuyor. İşsizliği olur, hastalığı olur, insanın kenarda az da olsa kötü gün parası olmalı bence.

kocamdan bahsediyorum .Hayat felsefemiz o kadar ayrı ki .Gelmiş 50 yaşına .1,5 sene sonra emekli olacak .İkimiz de memuruz .Borcumuz yok harcımız yok .Allahtan belanı mı istiyorsun be adam .
ohh ne güzel işte Rabbim sağlık versin yeme ,içme zamanıı.. tatillere çıkma zamanıı.:KK49::KK49:

hani görürüz ya 50 yaş ve üstü insanları elele diz dize tatillerini yaparlar ahh nasılda imrenirim o insanlara.. valla arkadaşım gezme eğlenme zamanıı..
yok nerdeeee .Yaşlılık psikolojisine girip iyice cimrileşecek bu herif.
Daha da diretirse boşarım .

orası tamam da bir de şu var .Eve misafir geleceği zaman darlanıyorum .İkramlık almak istiyorum adamın eli cebine zor gidiyor .Ya çağırma görüşme insanlarla ya da gereğini yap .Bir çay bir karpuz yeter diyen cinsten .İşine gelmiyor.Başkasının evine gidince de löppür löppür yer .olmaz ama
Hımmo_Oo_Obu baya baya cimriliğe giriyor.. benim koca tarafındada var bundan ..kaynanam vallaa.:eek:

yok nerdeeee .Yaşlılık psikolojisine girip iyice cimrileşecek bu herif.
Daha da diretirse boşarım .
zor tabi böyle bir insanla hayat geçirmek,tamam gençken çalışmak güzel ev almak araba almak ve MEVLADAN sağlık dilemek ama yaş başladımı ufaktan,ufaktangerilemeye ve artık tatil ve eğlenme zamanı demem ,diyebilmek lazım..

Biz kari koca olani da yedik olmayani da :KK70:
su an ben calismadigim icin zaten birikim yapacak durumda değiliz ama ikimiz de calistigimiz ve gelirimizin cok iyi oldugu donemlerde de kenara ciddi bir para koyamadik.
bazen pisman oluyorum evlendigimizde ev alsak 5 senede kredisini oder simdi kirada olmazdik diye, ama o zaman da genclik gidecekti, gezdim tozdum hicbir sey gozumde kalmadi diyorum.
yaslaninca gorucez artik dogru mu yapmisiz yanlis mi :KK64:
hımmm pelincimm ev şart o kira varya bildiğin havaya atılan para rabbim deprem vermesin ama bir evi olmalı insanınn

Konu sahibinin evleri cokca birikmisi varmis zaten.
Daha ne yapsinki.
Cocuk var diye ek işemi ciksin.
Hayatttan biraz keyif almasinmi.
Ohh be deyip ayaklarini uzatmasinmi hic cocugu var diye
Ayağını yorganına göre uzatsın :) ama onun derdi eşinin cimri olmasymış. Çok parası da olsa olmasada durumu aynı olucak yani

Back
X