Para para qara biriktir nereye kadar .

gençken yapılır her şey.Şimdi başlayın yatırıma.En azından bir evi olmalı insanın.

hımmm pelincimm ev şart o kira varya bildiğin havaya atılan para rabbim deprem vermesin ama bir evi olmalı insanınn

Coook haklisiniz da o zamanlar kafa farkli calisiyordu iste...
10 yil once evlendik, altinlari pesinat yapip kredi cekelim ev alalim dedik ama yillarca borc ve faiz odemek ikimizin de gozunu korkuttu. Bi de ne yalan soyleyeyim ikimiz de seviyoruz harcamayi o_O simdi ayda 1000 tl kiraya gidiyor, o parayla gecinen insanlar var.... artik zor da bi de cocuk var, seneye ise gireyim diyorum anca onun okul masrafina yeteriz herhalde, bir mucize lazim bize :KK51:

10 yil once evlendik, altinlari pesinat yapip kredi cekelim ev alalim dedik ama yillarca borc ve faiz odemek ikimizin de gozunu korkuttu. Bi de ne yalan soyleyeyim ikimiz de seviyoruz harcamayi o_O simdi ayda 1000 tl kiraya gidiyor, o parayla gecinen insanlar var.... artik zor da bi de cocuk var, seneye ise gireyim diyorum anca onun okul masrafina yeteriz herhalde, bir mucize lazim bize :KK51:
ayy canımm rabbim hayırlı kapılar açsın size benim herifte öyle demişti bana ben ev alalım derken.. ama onu dinlemedim ya ev alacağız yada ayrılacağız dedim:KK53::KK53::KK53: 4 sene miz bitti canım ve ödediğimiz kredi senin kiran kadar

Arkadaşlar belli bir mesleği olan karı koca çalışan evi barkı bir miktar birikmişi olan insanlar yine de hesap yapmalı mıdır ?
Bu sadece bana mı manasız geliyor ben mi marjinalim anlamıyorum .

aç ve açıkta değilsen yılda bir kez tatile gidip aracın varsa işinde varsa ne yapacan parayı benim yaşam felsefem

zararın neresinden dönülürse kardır.Çocuklar büyüyene kadar dünyalığınızı yapın .En azından bir eviniz bir arabanız olsun .Yeter de artar bile allah büyük.

belli bir birikim derken neyi kastediyorsun? belli kısmı kişisel bir durumdur.
Bunun sınırı yoktur aslında, yani limiti. Bir de mıknatıs gibidir para hep daha çok çekmek ister kendine. Cimri zengin mantığı buna dayalıdır.
Bana göre güzel bir ev, iyi bir araba, gelir sağlayacak bir evden sonra yatırımlarımı çok kasmam.Yine devam ederim ama..
Yalnız iyi ev kavramı her gün değişen bir trend.

10 yıllık bir kredi sonucunda evim olacak inşallah (daha 1,50 senedir ödüyoruz).Borcum biraz hafiflesin iyi kötü bi de araba aldık mı tamamdır.Bence insanoğlu çok mal canlısı olmaması lazım arkadaşlarında dediği gibi kefenin cebi yok.Borçlarımız hafiflesin yiyip,içip gezicem bir daha mı genç olucam.Kimi insanlar hayatında eşiyle bir gün olsun dışarıda yemek yememiştir ev almaktan napıyım ben o hayatı...

Madem konu yatırımlar. Size bir soru.
Kişinin bir miktar parası var.

Büyük şehirlerden birinde bir ev yatırımı düşünüyorlar. Ancak o şehirde ikamet etmiyorlar yani sadece yatırım amaçlı, parayı değerlendirmek amaçlı.

1.) İstedikleri bir ev var. Fakat paralarının üstüne 100 bin daha lazım kaldı ki tapu elek su doğalgaz giderleri için de 10 bin. 110 bin para lazım. Bunu kredi ile karşılarlarsa bankaya geri ödemesi 160 bin civarında. Yani 50 bin faiz ödeyecekler.

2.) Bir ev var. Tam paralarına göre yatırım amaçlı. Güzel. Ancak diğer ev gibi değil. Hiç borçlanmayacaklar. Para bankada duracağına direk ev olarak duracak.

Hangisi daha mantıklı?
Her ikisinde de ev fiyatlarının giderek arttığını düşünmek lazım.

belli bir birikim derken neyi kastediyorsun? belli kısmı kişisel bir durumdur.
Bunun sınırı yoktur aslında, yani limiti. Bir de mıknatıs gibidir para hep daha çok çekmek ister kendine. Cimri zengin mantığı buna dayalıdır.
Bana göre güzel bir ev, iyi bir araba, gelir sağlayacak bir evden sonra yatırımlarımı çok kasmam.Yine devam ederim ama..
Yalnız iyi ev kavramı her gün değişen bir trend.
İstanbul'da sur içinde ,İzmir 'de Karşıyaka'da her ikisi de iyi kira getirebilecek merkezi konumda iki ev.Bir araba parası kadar birikmiş ,1,5 sene sonraki emeklilik ikramiyesi .Eşlerin her ikisi de memur .

Madem konu yatırımlar. Size bir soru.
Kişinin bir miktar parası var.

Büyük şehirlerden birinde bir ev yatırımı düşünüyorlar. Ancak o şehirde ikamet etmiyorlar yani sadece yatırım amaçlı, parayı değerlendirmek amaçlı.

1.) İstedikleri bir ev var. Fakat paralarının üstüne 100 bin daha lazım kaldı ki tapu elek su doğalgaz giderleri için de 10 bin. 110 bin para lazım. Bunu kredi ile karşılarlarsa bankaya geri ödemesi 160 bin civarında. Yani 50 bin faiz ödeyecekler.

2.) Bir ev var. Tam paralarına göre yatırım amaçlı. Güzel. Ancak diğer ev gibi değil. Hiç borçlanmayacaklar. Para bankada duracağına direk ev olarak duracak.

Hangisi daha mantıklı?
Her ikisinde de ev fiyatlarının giderek arttığını düşünmek lazım.
Ben olsam kredi masrafını da çekmeden ikinci evi alırım ve kiraya veririm.

İstanbul'da sur içinde ,İzmir 'de Karşıyaka'da her ikisi de iyi kira getirebilecek merkezi konumda iki ev.Bir araba parası kadar birikmiş ,1,5 sene sonraki emeklilik ikramiyesi .Eşlerin her ikisi de memur .
İyi bir birikim bence. Bu saatten sonra ben olsam çok kasmam, ama yaşam tarzımı da çok değiştirmem zaten. 1 harcarken 3 harcamam. Sadece daha esnek olurum sanki. Yine de devam ederdim. en azından hesap kitap çok fazla yapmazdım. Kendime şimdi de bir limit belirliyorum ben her ay. İşte gelir vergilerinin olmasından dolayı her ay yapılan yatırım aynı olmuyor. Buna rağmen sabitlemek için hesaplar yapıyorum. Şu durumda olsam milimetrik hesap yapmazdım galiba.

Ben olsam kredi masrafını da çekmeden ikinci evi alırım ve kiraya veririm.
Ben de öyle düşünüyorum. Çünkü; bankaya ödeyeceğim 50-60 bin faizi biriktiririm. Bu esnada bankaya ödeyeceğim ana parayı da biriktirmiş olurum artı evin kirasını da hesaba katarsak eğer çekilecek kredi bitiminde yeni bir ev alınabilir.

Ben de öyle düşünüyorum. Çünkü; bankaya ödeyeceğim 50-60 bin faizi biriktiririm. Bu esnada bankaya ödeyeceğim ana parayı da biriktirmiş olurum artı evin kirasını da hesaba katarsak eğer çekilecek kredi bitiminde yeni bir ev alınabilir.
aynen öyle .

ben şahsen birikim için de biraz daha yaşlanmayı bekliyorum. 40 dan sonra başlarım ev için birikim yapmaya. şimdilik bulduğum her fırsatta tatile gitme , beğendiğim kıyafet eşyayı alma çok daha mantıklı geliyor:KK52:bir de şu yeşil pasaport için 8 sene beklemem gerekmeseydi daha süper olurdu daa... vize almaya üşendiğimden yurtiçi takılıyoruz

Hem yerim hem hesap yaparim acikcasi.. öyle tutucu biri degilimdir ama insanin birikimi olmasi kadar guzel bisey yok.. ozellikle cocuk varsa mecburi seyler bunlar... aa yok cimrilik yaparim hic yemem hep birirktiririm dusuncesi varsa o bana sacma gelir iste..

Oofff benden nasıl birinin karısı olacaksa bilemiyorum:KK53: Para yemeye bayılırım, watsonslar, gratisler, mağazalar hepsi çok cici, bebeklerim:KK19:Dışarıda yemek yemem ama salata falan paket almayı severim, salata falan ama onlar da pek ucuz değik hani:KK48: Değişik değişik kahveler denerim:kk77: Kısacası olunca pek durmaz bende para:KK28:
Biriktirmek isterim tabi ama kendimi kısıtlamak da ne bileyim ya hadi yarın öldüm, sıkıcı sıkıcı yaşayıp da mı ölmüş olayım yani?:KK50:
Eh hal böyle olunca ileriki yaşlarımı düşününce içime bir korku düşmüyor değil, evin hanımı olmak öyle kolay değil, tasarruflu olanlar hele. Nerede ne ucuz, hangi marketten ne alınır, 1 kilo etle kaç yemek çıkar biliyorlar yanio_O

Zaruri masrafları düştükten sonra kalanın yarısını biriktirir yarısını yerim, ben böyle yapıyorum. Sadece çalışmak ve sadece biriktirmek olmaz.

Bu devirde ev almak imkansız en kötü daire 1+1 anadolu yakası 130.000 TL olmuş. Hadi o parayı güç bela 3 sene de biriktirdin kredi çekmedin de. o ev olacak 200.000 TL

yani her türlü ev alınmaz düşük bütçesi olanlar için. Kredi çekmek şart

Back
X