• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

para sorunu ve benim hırsım

Hanımefendi en lüks eşyaların kalitesini karşılayabilecek ve ucuz olan bir sürü markalar var. Çocuğunuz da olacakmış madem sizin biraz daha tasarruf etmeniz en doğrusuydu.Ablam yaşında olsanız gerek,o yüzden yazma ihtiyacı hissettim yanlış anlamayın. Bir para için evliliğinizi bitirmeye asla değmez, yakın zamanda abimin evliliği de benzer sorunlardan bitti. Bence evliliğinizin kurtarılabilecek yönü varsa kurtarmaya ve alışkanlıklarınızı az da olsa değiştirmeye çalışın. Maaşınızı, geçin standartınızı bilemem ama devir tasarruf devri zaten ve çocuklu bir aile hayatına adım atıyorsanız bence bazı şeyleri gözden geçirmenizde yarar var.

Her insan para için çalışır ama siz para hırsı para harcamak vs. Olan ile yetinmek varken olan parayı köşeye atmak biriktirmek varken neden harcanir ki..
Eksik birşey olmadigi muddet bilemedim ki ne hırs boyle:KK12:

evvelden bunu ona söylemiştim ben azla yetinmem hep çok isterim dedim sorun degil diyordu
Demek ki sorun olacak noktaya kadar istemişsin. Bir de eşinin kapasitesi belli istediği kadar sorun yok desin kapasiteyi zorlarsan sonuç bu olur.
Hamilesin, haksız görünüyorsun, fevri davranma derim.

Tamam ama geleceği için de ayırıyor musunuz? İlerde ayırırım demeyin, dünya hali. Bebeğinize pahalı olan X markası alacağınıza, biraz daha uygun yine kaliteli Y markası alabilirsiniz. Minicik bebek zaten lüksten ne anlar. Sağlık haricinde aşırıya kaçmaya gerek yok. Bu huyunuzu en azından evladınız için törpülemelisiniz bence.
Zaten bebek için değil etrafa hava atmak çabası. Bakın biz X den alacak kadar zenginiz ve lüksü seviyoruz takıntısı. Böyle olan bir akrabamız sonunda intihar etti ne lüks kaldı ne zenginlik. Ardında minicik bir bebek bıraktı:olamaz:

Evlenirken iyi günde kötü günde deniyo benim bildiğim. Demekki eşiniz batsa, hayat standartlarınızı karşılayamayacak hale gelse güle güle diyeceksiniz. Ne kadar yanlış ve oldunluktan uzak laflar etmişsiniz, şahsen ben acıyorum paranın kölesi olan insanlara yazık.........

Troll müsün gerçek misin bilmiyorum ama seni gerçeksin varsayarak ciddi ciddi yazıyorum...
Hayatım boyunca Allah'a "Allah'ım beni çok zengin etme. Sevdiklerimi mutlu etmeye yetecek kadar param olsa yeter diyordum". Çok şükür Allah kabul etti ve sizin gibi birine dönüştürmedi beni. 2000 TL bile olmayan maaşımla iki ev geçindiriyorum kardeşlerimi okutuyorum,faturalarımı ödüyorum. Elime kalan parayla hiçbir şey yapamıyorum. Mesela 2 aydır içimin gittiği bir kazak var. Diğer ay alırsın diye kendimi avutuyorum. Büyük ihtimal diğer aylarda alamayacağım.Varsın alamayayım en azından sizin gibi olmadığım için şükrediyorum...
Sen yokluk nedir bilmiyorsun... Eğer senin kadar zengin olsaydım hayır işlerine yatırırdım paramı. Mesela senin bir ayda kıyafete harcadığın parayla doyurulabilecek kaç aile var, kıyafet-ayakkabı alıp sevindirebileceğin kaç çocuk var biliyor musun ? Kusura bakma senin psikolojik problemlerin var diye alttan alamayacağım. Zira seninkisi ŞIMARIKLIK... Allah etrfındakilerin yardımcısı olsun.
Allah size güç versin inşallah, sevdiklerimiz için çabaladıkça güzel hayat. Gayeniz var ve ona uygun yaşıyorsunuz ne mutlu. İnsan ilişkileri çok önemlidir bu arkadaş sadece kendini düşünüyor ve bencil gerçekten kocasına sabır diliyorum

Profilinde de 23 yaşında öğrenci diyor, o 10 binlik gelir babadan geliyorsa öyle kolay harcanir tabi bana sanki kendiniz hiç kazanmamışsınız gibi geldi.

Demeli, birgün hiç paran olmasa kendini asacaksın. Ne demek yaa ihtiyaçlarımı karşılamazsan boşanalım. Eşine acıdım, valla... 7000 TL kıyafete vermek, ne demek yazık. Bunu bulamayıp sıkıntı çeken ne insanlar var. Eşinde sıkıntıdaki seni uyarmış.

Anı ne kadınlar var ya. Ben eşim bir ay fazla harcasa rvımız ıcın cok gıderi olsa o kadar dıkkat ederim ki aman eşim zor durumda kalmasın diye. Ne biçim kadınlar var kocalarına hıc acımayan. Sen kendı maaşınla napıyorsun yap ama esıne bu kadar yüklenme yazık gunah. Bıraz bırıkim yap yarın nolcagını bılemezsın. Bu gıdısle sonun yok zaten adam katlanamaz sana

çok agır laflar ettim masrafımı karşılayamzsan ayrılırız biter dedim :KK43:

Sorun kocanda degil sende bariz. Biraz kendini torpulemeye çalış. Esinle uzlasip bi yatirim yapin. Atiyorim ev arsa araba gibi. O zmn gelen paranin gidecegi yer belli olur ve karsiligida olacagi icin kimsenin morali bozulmaz

Bir de sen kıymetlisin dimi?
Eşin bıkmış ama senden ayrılmayı düşünmez yine de sana yetmeye çalışır adamcağız.
Vay arkadaş ne kadınlar nasıl kocalara denk geliyor.
Rabbim suçum neydi diye ağlayasım var:KK14:

Kendinize biraz dur demeye çalışsanız iyi olabilir. Size de zarar verir bu para hırsı.

eşimin düzenli geliri yok ben 10 bin alıyorum
Mesleğin nedir?
Konunun hiçbir noktası bana inandırıcı gelmedi. Masrafımı karşılayamazsan giderim, aylık 7 bin kıyafete harcıyorum.
Para önemli lüx önemli. Her mesajda para. Böyle görüşe sahip Bi insanın bu kadar maaş aldığınada inanmıyorum. Hayaliniz bu bence 10 bin maaş almak. Her ay 7 bin kıyafete ayırmak falan filan... Burda hayalinizi yaşıyormuş gibi göstermek istemişsiniz diye algıladım.
Velev ki bu konu doğru, Bi oturun düşünün Bi muhasebe edin derim.

Back
X