• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

para sorunu ve benim hırsım

Pardon ama yaş kaç? 10 k maaş aldığına göre bazı yetenek ve yüksek öğrenim görmüş bir bayansın sanıyorum ... bu kısmı açıkcası inandirici gelmedi .. bu arada senin ki hirs değil kompleks .. acilen psikolojik destek al .. ha bu arada sana benden bir tavsiye .. arada sirada onkoloji servislerini gez özellikle cocuk onkolojisi caresiz insanlari gör dunya kadar paran olsa kac yazar derdine derman yoksa.. esine cok uzuldum karnindaki bebegine daha da cok ...

merhaba iyi akşamlar eşimle yeni evliyiz biliyor ki ben herşeyin lüksünü seven çok para seven bir insanım hamileyim ve çalışıyorum sorun olmuyor açıkçası benim için rahatım böyle ama harcamalarından daha 1 sene olmadan bıktıgını söyledi bende evden çıkıp gittim tavsiye verin zaten benim böyle oldugumu bilen biriydi evlenmeden söylemiştim para hırsımı ama beni dinlemiyor
Umarım dalga geçiyorsunuz. Bu ülkede 1400 lirayla kirasını elektriğini suyunu verip çocuk okutmaya çalışan insanlar var. Bu ne şımarıklık. Biraz şükretmeyi öğrenin para bu. Bugun varsa yarın olmayabilir bu kadar para odaklı yaşanmaz ki

2 gün sonra eşiniz işten çıksa,bi kaza yaşasa, çalışamasa “Ben paramı yicem. Sana mı bakayım çocuğa mı? Keyfim saha önemli” mi diyeceksiniz? Evlilikte param diye bir şey yoktur. Ortak oara vardır. Ortak harcama vardır. Bir kısmını kendi ihtiyacına ayırırsın anlarım. Ama resmen para için yaşamak çok çirkin

Belli standartlarınız var tamam. Bende maaşım yükseldiğinde kendime bir ayakkabı alıp 6 ay taksit öderken nakit aldım iki tane aldım vs... Ama kenara para koymayı bildim. Yarın bir gün başıma bişey gelirse kenarda param olsun dedim. Keza psikolojik olarak tahammül edemediğim iş yerimden de ayrldım. Ama birktirdiğim param baktı bana. Hiç bir şey almadım üstüme başıma o parayla idare etmesini bildim. Zaten ne kadar gereksiz alışverişler yaptığımı da gördüm.

Evet sizi biliyordu evet para harcamayı seviyorsunuz ama çocuk masrafı çok fazla olur. Eşiniz de maddi açıdan karşılayabilecek mi karşılamayacak mı strese girmiş olabilir.

Evlilik iki kişilik. Sizin maddi durumunuz iyi de başınıza bişey gelse ne olacak? Eşinize birşey olsa ne olacak?
Ben işsizken ameliyat geçirdim özel hastane de ameliyat oldum ve kendim karşıladım ücretini. Aman aman birşey değildi ama ya büyük bir rahatsızlık geçirseniz ?

Eski konularını okudum acilen yardim almalısın. Yaptigin is ne bilmiyorum ama alkol, korunmadan seks, kufur, kendi vucudunj hice sayma. Kendini yok etme cabasi içindesin. Çocugun olacakmış yoksa bu cocuga da heba edersin.

Let the linç begin! Buraya bu konuyu açmak da cesaret ister ehehe. Şimdi bana kızanlar olabilir, konu sahibinin belki psikolojik problemleri de olabilir o kadar derine inemem burada ama konu sahibi arkadaş evleneceği adama dürüstçe demiş ki "Bak ben lüksü seviyorum, para seviyorum, yerim içerim gezerim okeysen evlenelim değilsen yoluna bak" demiş. Adam da "Okey" demiş. E şimdi sözünden cayarsan kadın haklı yapacak bir şey yok. En baştan "Ben lüks tüketime para veremem o kadar zengin değilim" deseydi konu sahibi de belki ona göre yoluna bakardı. Ben konu sahibini haklı buldum, eşi garanti verip sözünü tutmamış. Boşanın derdim ama ortada bir bebek var, bu yüzden birinizden birinin fedakarlık yapıp ortayı bulması dışında bir çare göremiyorum. Yok bulamıyoruz derseniz de bu kadar zıt hayat tarzlarına mecbur ayrılık lazım.
Iyide evlenmeden once cogu erkek ne vaatler veriyor neleri gormezden geliyorda evlenince kazin ayagi degisiyor :)

Troll müsün gerçek misin bilmiyorum ama seni gerçeksin varsayarak ciddi ciddi yazıyorum...
Hayatım boyunca Allah'a "Allah'ım beni çok zengin etme. Sevdiklerimi mutlu etmeye yetecek kadar param olsa yeter diyordum". Çok şükür Allah kabul etti ve sizin gibi birine dönüştürmedi beni. 2000 TL bile olmayan maaşımla iki ev geçindiriyorum kardeşlerimi okutuyorum,faturalarımı ödüyorum. Elime kalan parayla hiçbir şey yapamıyorum. Mesela 2 aydır içimin gittiği bir kazak var. Diğer ay alırsın diye kendimi avutuyorum. Büyük ihtimal diğer aylarda alamayacağım.Varsın alamayayım en azından sizin gibi olmadığım için şükrediyorum...
Sen yokluk nedir bilmiyorsun... Eğer senin kadar zengin olsaydım hayır işlerine yatırırdım paramı. Mesela senin bir ayda kıyafete harcadığın parayla doyurulabilecek kaç aile var, kıyafet-ayakkabı alıp sevindirebileceğin kaç çocuk var biliyor musun ? Kusura bakma senin psikolojik problemlerin var diye alttan alamayacağım. Zira seninkisi ŞIMARIKLIK... Allah etrfındakilerin yardımcısı olsun.

Ne is yapiyor konu sahibi:) maasin cok iyi hadi diyelim yarisini harca kiz.. 7000 her ay kiyafet almakmi? Alacak bisey bulamam bi zmn sonra, alsamda giyecek vakit bulamam galiba

Siz şakamısiniz zira değilseniz babanızın kızı olduğunuz belli alttaki sizin eski konunuz??
Babamdan gerçekten gitgide igreniyorum bügün beraber bir avmye gittik ülkenin ekonomik durumu hakkında konuşuyorduk sonra konu arabaya geldi beyfendi 2. El arabaya binmezmiş milletin eskisi paçavrası diyor kendimi şımarık bir ergenle konuşuyor gibi hissettim kendisinde gayet fakir bir işçi ailesinden geliyor ama sanki köşklerde büyümüş gibi havası yok mühendislerin ayagında 2 çift ayakkabı varmış yok şunda şu kıyafet varmış şu araba varmış o kadar sinirleniyorum ki artık bıktım insanlarının kıyafetine hiçbir zaman bakmadım ben ama o tamamen farklıyız bayanlar

o zamanda böyleydim
bu
para bize de yetmiyor ki :KK43:
ooovvvv tatlım sen naptin :oha: 7 bini kiyafete mi gidiyor her ay. napiyorsun her ay gardroptakileri atip yerine yenisini mi aliyorsun yoksa sende ünlüler gibi bi gömleğe 5 bin filan verenlerden misin?

Tamam herkesin alıştığı bir yaşam standardi vardir, belki aileniz cok zengindir siz de çocukluktan böyle almışsınızdir ama hersey insanlar icin, yarın Allah korusun 5 kuruşsuzda kalabilirsin. Bu yuzden biraz kendini azla yetinmeye de alıştır.

Hemen bir örnek vereyim. Kuzenim yurt dışında doktoralarini tamamlamış, coook önemli bir mevkide çalışan bir insandi. Ayda 20-30 bin kazanıyordu. Eşi de çalışıyordu. Bunlar ayni senin kafanda elde ne varsa hemen harciyorlardi. Sonra bu feto olaylarindan dolayi benim kuzeni bi işten attilar, kimsede iş vermedi, elde avuçta da yok (zamaninda birikim yapmadigi için) tabiri caizse essekten düşmüşe döndü. Eline para geçerken her ay az az kenara koymakta her zaman yarar var.

Ayrica sen eşini mi daha cok seviyorsun parayi mi karar ver. Ne bileyim insanlar evlenirken iyi gunde kötü günde diye söz veriyor da hani...

İyi hoş da doğum parasını nereden bulacaksın

Lüks düşkünü isen doğum da lüks bir yerde olmalı

Oğlum 7 yaşında

yakında doğuranlar güncel fiyatları yazsın da bir ayrıntılı ultrason 500 tl idi şimdi kimbilir kaçtır

O zaman 5000 idi doğum ki çok da lüks değildi benimki hastanenin kendi doktoru idi Prof değildi

Dışarıdan olsa Prof vs olsa 10000 olurdu 7 yıl önce şimdi 50000 falandır belki

Ha ben doğum yaparken o benim bir aylık maaşım idi bana dokunmadı da şimdi sen 10000 lik yerde doğuramazsın ki

İyi hoş da doğum parasını nereden bulacaksın

Lüks düşkünü isen doğum da lüks bir yerde olmalı

Oğlum 7 yaşında

yakında doğuranlar güncel fiyatları yazsın da bir ayrıntılı ultrason 500 tl idi şimdi kimbilir kaçtır

O zaman 5000 idi doğum ki çok da lüks değildi benimki hastanenin kendi doktoru idi Prof değildi

Dışarıdan olsa Prof vs olsa 10000 olurdu 7 yıl önce şimdi 50000 falandır belki

Ha ben doğum yaparken o benim bir aylık maaşım idi bana dokunmadı da şimdi sen 10000 lik yerde doğuramazsın ki

Evimin tam karsisindaki hastane sirf sezeryana 18bin istedi. (2016 ekimde dogum yaptim) Oda secicem daha konaklama ucreti vs eklenecek. Buna sadece dogum dahil. Bu genel anestezi. Epidural vs istersem arti 3000 falan filan teferruatlari vardi. Bir sey olsa allah korusun...

Abimin esi orda dogum yapti tum surec 50 bin civarina patladi. Ben o kadar param olmadigi icin degil sirf doguma ayiracak bu kadar butcem olmadigi icin baska bir yer tercih ettim. Fotografci oda suslemesi falan yok icinde.

Onemli olan bir malin yahut hizmetin fiyati degil de sizin ona butcenizin olup olmadigi. 30 bin dolarlik saat begendim. E var param ama ya araba ya yazlik aliriz diye biriktirdigimiz para. Kalkip bunu bir saate veremem. Cunku 30 bin dolarlik saat takacak zenginlikte degilim.

Keske isteklerim olmazsa bosanirim denilen bir evlilikte cocuk olmasaydi.

Back
X