• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para yetiştiremiyorum:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi Alfid
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Alfid

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2015
1.495
1.754
133
Kızlar merhaba,
Benim sorunum çalıştığım halde para yetiştirememek. Ben çalışıyorum, eşim çalışıyor. Evimiz kira değil kendimize ait. Lakin gel görün ki ay sonunu getiremiyoruz. Sürekli eksiye düşüyoruz. Uzun süredir kendime alışveriş yapmadığımı farkettim. Oğlum var 5 yaşında devlet anaokuluna gidiyor. Bize masrafı 5bini geçti. Helali hoş olsun onu gözüm görmüyor fakat her ay birşey çıkıyor.3500 TL kredi ödememiz var, mutfak masrafı ufak tefek harcamalar derken ne kredi kartı borcumuz bitiyor, ne eksi hesap kapamaları. Yetişemiyorum ne yapacağımı bilemiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var:(

Maaşınız asgari ücret mi?
Şu zamanda geçinmek çok zor ama bana sizde de sorun var gibi geldi.
Fazla mı savurgansınız?
Hayır asgari ücret almıyorum. Üstünde alıyorum. Bence de ben ve eşimde bir sorun var ne olduğunu bende çözemedim

Helal yoldan kazanan herkes yetiştiremiyor normal. Valla memur arkadaş bekar maaşı kadar kredi kartı borcu varmış. Ben de 2 çocuk büyütüyorum tek başıma tek maaş ama ben de yetiştiremiyorum. 2 maaş alanlarda yetişmiyor. Çünkü herşey pahalı

Benim ne yapacaginiza dair bir fikrim yok ama fikri olan varsa sizin giderlerinizi, maaşinizi bilmeden ne desinler? Sonuçta burada 50binle geçinemeyen de var. 😂

Bazi konularda sanki ulkede sabit tek bir maaş rakami varmiş ve herkes onu kazaniyormuş gibi konuşuluyor ve soruluyor.

Helal yoldan kazanan herkes yetiştiremiyor normal. Valla memur arkadaş bekar maaşı kadar kredi kartı borcu varmış. Ben de 2 çocuk büyütüyorum tek başıma tek maaş ama ben de yetiştiremiyorum. 2 maaş alanlarda yetişmiyor. Çünkü herşey pahalı
evet doğru söylüyorsunuz. bunu biliyorum farkındayım fakat dertleşmek istedim galiba.

Hayır asgari ücret almıyorum. Üstünde alıyorum. Bence de ben ve eşimde bir sorun var ne olduğunu bende çözemedim
Yani bunu sizin bilmeniz gerekiyor. 🤷🏻‍♀️ Ben mesela borç içindeyim ama neden olduğunu biliyorum. Mesela ihtiyacım yokken ayakkabı ihtiyacı çıkartıp kendi kendime masrafa giriyorum. Araba çok fazla harcatıyor. Dışarda yemek yemek vs onlar da benim açımdan gereksiz harcama ama ben dayanamıyorum gene aynısını yapıyorum. Kozmetik ürünlerine çok harcıyorum. (özellikle parfüm, çok çeşit olmasına rağmen yeni koku keşfetmek uğruna artı masraf ediyorum bi sürü alıyorum. ) Bu şekilde sizin de vardır illa ki gitmemesi gereken yerlere giden harcamalarınız.

Bu ne biçim yorum. Kendi emegiyle iyi kazanan kimse yok, hepimiz haram mi yiyoruz?

Kendinizde sorun aramanız bana tuhaf geldi.
Her şey çok açık, yaşadığımız günler içinde neden hep iğne kendimizde?
Hırsızın hiç mi suçu yok?
Ama bu şekilde bakarsak ekonomi iyi olsa bile elimizde para kalmaz ki.
Elbette esas suçlu hırsız ama bizim de anahtarı kapıda bırakmamamız gerekir 💁🏻‍♀️

Az önce marketten geldim, peyniriydi tereyağıydı birkaç ıvır zıvırdı 500 lira tuttu. Çok zor geçinmek.

Verebileceğim tek tavsiye, herhangi bir alanda kendinizi geliştirip freelance işler yapmanız. Grafik tasarım olur, photoshop olur, aklınıza ne geliyorsa. 2 dolara, 3 dolara işler yapa yapa büyük birikiminiz olur.

Gelir ve gider durumunuzu bilmedikce tavsiye vermek mumkun degil.

Evet enflasyonun yuksek oldugu su goturmez bir gercek. Lakin herkes ayni gelire sahip degil. Nasil ki “Aaa nasil gecinemiyorsunuz, biz geciniyoruz” yazilmiyorsa, gecinemeyenlerin de “Helalinden kazananlar gecinemiyor” demesi makul degil.

Gelir ve gider durumunuzu bilmedikce tavsiye vermek mumkun degil.

Evet enflasyonun yuksek oldugu su goturmez bir gercek. Lakin herkes ayni gelire sahip degil. Nasil ki “Aaa nasil gecinemiyorsunuz, biz geciniyoruz” yazilmiyorsa, gecinemeyenlerin de “Helalinden kazananlar gecinemiyor” demesi makul degil.
Lafı bana attınız ama geçiremiyorlar işte. Mesela kardeşim doktor tek başına yaşıyor istediğini alamıyor olmuyor. Daha üst kamu çalışanı azdır mesela. Ben daha az alıyorum ben de geçinemiyorum. Ama nerde hile hurda yapanlar varsa sıkıntı yok. Bu da benim görüşüm

Back
X