• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para yetiştiremiyorum:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi Alfid
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kayserili cok zengin bir arkadasim her gün icin masraflari bir ajandaya yazardi. Sadece bir ay bunu yapsaniz paranin nereye gittigini gorursunuz. Yada ekstrelere bakin. Kisilabilecek bir sey varsa aksiyon alirsiniz.

Eski Bankaci olarak Bu krizden once de benim yaptigim sey;
* artı hesapları kapatmak
* tek kredi kartı
* sacma sapan takside girmemek (gömlek etek gibi )
* gıdaları ev ihtiyaçlarını büyük hacimli almak ( kilo ile, litre ile )
*mümkün olduğunca nakit harcamak ( parayi elden vermesi, temassiz kart uzatmaktan daha zor )
* kalitesiz 10 gömlege toplam 1000 Tl (atiyorum) vermektense bir kaliteli markaya 500 Tl verip onu daha cok giymek) ucuz alacak kadar zengin degilim anlayisi yani …

Var ama onlarda yetiştiremiyor😬 mesela 30 milyonluk para ödediğimiz firmada yetişmiyor diyor

Bir onceki yorumumda dedigim gibi 50bin alan da gecinemiyorum, yetişmiyor diyebiliyor. Gelirimiz 50 bin degil ama şuan hiç borcumuz yok, normal şekilde geciniyoruz. 52525 kazaniyoruz yetmiyor demiyoruz diye haram yiyor olacakmişiz. ☺️👍

Kızlar merhaba,
Benim sorunum çalıştığım halde para yetiştirememek. Ben çalışıyorum, eşim çalışıyor. Evimiz kira değil kendimize ait. Lakin gel görün ki ay sonunu getiremiyoruz. Sürekli eksiye düşüyoruz. Uzun süredir kendime alışveriş yapmadığımı farkettim. Oğlum var 5 yaşında devlet anaokuluna gidiyor. Bize masrafı 5bini geçti. Helali hoş olsun onu gözüm görmüyor fakat her ay birşey çıkıyor.3500 TL kredi ödememiz var, mutfak masrafı ufak tefek harcamalar derken ne kredi kartı borcumuz bitiyor, ne eksi hesap kapamaları. Yetişemiyorum ne yapacağımı bilemiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var:KK43:
Canım bunu asla hava atmak olarak söylemiyorum kimse yanlış anlamasın benim de eşim neredeyse 13 bine yakın alıyor bazen geçtiği de oluyor askeri personel. Ve biz de hiçbir şekilde yetiştiremiyoruz ayrıca bizim okula giden bir çocuğumuz da yok yani sürekli karta dayanıyoruz araba aldık 2 sene önce hala hiçbir şekilde bitmedi daha da epey bir var Her ay 2.000 lira da ona veriyoruz Bizim de paramız çok bereketsiz ne yazık ki bu devirde zaten para yetiştirmek kolay değil

Lafı bana attınız ama geçiremiyorlar işte. Mesela kardeşim doktor tek başına yaşıyor istediğini alamıyor olmuyor. Daha üst kamu çalışanı azdır mesela. Ben daha az alıyorum ben de geçinemiyorum. Ama nerde hile hurda yapanlar varsa sıkıntı yok. Bu da benim görüşüm

Doktordan daha yuksek gelirli olan meslekler de var. Biz cok sukur geciniyoruz. Konu dini boyuta kacmasin, durduk yere ban almamak icin uzatmiyorum.

İthaminiz sacma, gozleminiz eksik, yorumunuz yersiz.

Canım bunu asla hava atmak olarak söylemiyorum kimse yanlış anlamasın benim de eşim neredeyse 13 bine yakın alıyor bazen geçtiği de oluyor askeri personel. Ve biz de hiçbir şekilde yetiştiremiyoruz ayrıca bizim okula giden bir çocuğumuz da yok yani sürekli karta dayanıyoruz araba aldık 2 sene önce hala hiçbir şekilde bitmedi daha da epey bir var Her ay 2.000 lira da ona veriyoruz Bizim de paramız çok bereketsiz ne yazık ki bu devirde zaten para yetiştirmek kolay değil
Abla rahat ol istesen de 13bin TL ile hava atamazsın ki 🤷🏻‍♀️

Benim ne yapacaginiza dair bir fikrim yok ama fikri olan varsa sizin giderlerinizi, maaşinizi bilmeden ne desinler? Sonuçta burada 50binle geçinemeyen de var. 😂

Bazi konularda sanki ulkede sabit tek bir maaş rakami varmiş ve herkes onu kazaniyormuş gibi konuşuluyor ve soruluyor.

Yani bunu sizin bilmeniz gerekiyor. 🤷🏻‍♀️ Ben mesela borç içindeyim ama neden olduğunu biliyorum. Mesela ihtiyacım yokken ayakkabı ihtiyacı çıkartıp kendi kendime masrafa giriyorum. Araba çok fazla harcatıyor. Dışarda yemek yemek vs onlar da benim açımdan gereksiz harcama ama ben dayanamıyorum gene aynısını yapıyorum. Kozmetik ürünlerine çok harcıyorum. (özellikle parfüm, çok çeşit olmasına rağmen yeni koku keşfetmek uğruna artı masraf ediyorum bi sürü alıyorum. ) Bu şekilde sizin de vardır illa ki gitmemesi gereken yerlere giden harcamalarınız.
evet araba çok masraf çıkartıyor haklısınız.
Evt paramızın hiç bereketi yok. Şöyle baktığımız zaman iyi para alıyoruz gibi gözüküyor ama herşey çok pahalı yetmiyor. 2012 yılında 800 tl maaş aldığımı bilirim dolu dolu yeterdi.

Çocuğunuz özel okulda değilmiş eviniz kira değilmiş maaşlarınız asgari ücret değilmiş. Para harcanan bir sağlık sorununuz da yoksa düzgün planlama yapmıyorsunuz demektir harcarken. Ha her şey çok pahalı orası ayrı😀
duymak istediğim yorum.. sorsan muhasebeciyim.anca patronları zengin edelim :)

Ama bu şekilde bakarsak ekonomi iyi olsa bile elimizde para kalmaz ki.
Elbette esas suçlu hırsız ama bizim de anahtarı kapıda bırakmamamız gerekir 💁🏻‍♀️
Şuanki şartlardan bahsediyoruz.
Çalışıp didinen insanlar ne yaparsa yapsın yetişemiyorsa ona a marka peynir alma bimden al demek pek bir öneri olmuyor, olmayacak.
Kaliteden, yaşam standartlarından ödün vererek tasarruf yapılmaz, bunun adı yaşamı düşürmek, sündürmektir.
Sündüre sündüre don lastiğine döndük hepimiz daha ne önerisi😂

Evt paramızın hiç bereketi yok. Şöyle baktığımız zaman iyi para alıyoruz gibi gözüküyor ama herşey çok pahalı yetmiyor. 2012 yılında 800 tl maaş aldığımı bilirim dolu dolu yeterdi.
Geçen sene sonbahar kış yani 6-7 ay boyunca arabaya binmedim. O karda kışta soğukta toplu taşıma kullandım gezmemden de eksiksiz kalmadım :D ama maddi açıdan o kadar rahatlamıştım ki.
1 gezme için 200 TL yakıta vermek yerine , gidiş geliş 20 TL dolmuşa verdim. Ki giderken 2dönerken 2 dolmuş. Ben resmen araba kullanmadığım zaman maddi anlamda rahatlamıştım. Bu yaz gene arabaya binmeye başladım. Kaza falan da yaptım derken gene bi sürü borca battım🤦🏻‍♀️ satmayı düşünüyorum şimdi 🤷🏻‍♀️

Çalışıp didinen insanlar ne yaparsa yapsın yetişemiyorsa ona a marka peynir alma bimden al demek pek bir öneri olmuyor, olmayacak.
Kaliteden, yaşam standartlarından ödün vererek tasarruf yapılmaz, bunun adı yaşamı düşürmek, sündürmektir.
bimde çok pahalı artık.eskiden migros carrefour pahalı diye algı yarattılar.şimdi bim a101 oraları geçti fiyat olarak.

Geçen sene sonbahar kış yani 6-7 ay boyunca arabaya binmedim. O karda kışta soğukta toplu taşıma kullandım gezmemden de eksiksiz kalmadım :KK70: ama maddi açıdan o kadar rahatlamıştım ki.
1 gezme için 200 TL yakıta vermek yerine , gidiş geliş 20 TL dolmuşa verdim. Ki giderken 2dönerken 2 dolmuş. Ben resmen araba kullanmadığım zaman maddi anlamda rahatlamıştım. Bu yaz gene arabaya binmeye başladım. Kaza falan da yaptım derken gene bi sürü borca battım🤦🏻‍♀️ satmayı düşünüyorum şimdi 🤷🏻‍♀️
O benzini rahatça alabilmemiz lazım ama. Çocukluysak hastaysak yaşlıysak nasıl bineceğiz aktarmalı toplu taşımaya?

Hayır temel ihtiyaçlardan bahsetmiyorum. Kendimden örnek vermiştim aslında. Çok gereksiz harcamalarım var benim. Onları düzene sokarsam aldığım (asgari ücretin bi tık üstü) maaş çok rahat yeter bana ama ben de sorun var, bunu düzeltmeden de sağda solda suçlu arayamam. Konu sahibi de bu açıdan kendinde sorun arıyor bence

Geçen sene sonbahar kış yani 6-7 ay boyunca arabaya binmedim. O karda kışta soğukta toplu taşıma kullandım gezmemden de eksiksiz kalmadım :KK70: ama maddi açıdan o kadar rahatlamıştım ki.
bizde satmayı düşünüyoruz ama çocuk var çok zor olur diye tahmin ediyorum. sigortası kaskosu hgs var bide allah korusun kaza falan oldu mu tamam artık bitiyor. geçen hafta sürttüm sağ tarafı 2.500 TL ye masraf çıktı.

bimde çok pahalı artık.eskiden migros carrefour pahalı diye algı yarattılar.şimdi bim a101 oraları geçti fiyat olarak.
Moda sayfalarında lcw muadili kombinleri gördüğümden beri ben artık yorumlamayı bıraktım😂
Bu halde geldiysek izahı olmayan şeyin mizahı olur kafasındayım.
Yakında icw yazılı şeyler piyasaya düşecek, yakındır.

13 binle karın doydu da hava atması kaldı. 😀

2012 yılında 800 TL asgari maaş gibi bir şeydi sanırım.
440 dolar ediyordu. Ben asistan olarak çalışıp alıyordum o parayı. Bugün asgari ücret aşırı artışlara rağmen 300 dolar altında kalıyor.

2012'deki asistan maaşım ve 2022'deki kendi işimden kazandığım parada dolar bazında sadece x2,5 fark var.

Back
X